X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksiku ogromne gratulacje!! Dajesz mi nadzieje, że synek mimo tego 35 tygodnia taki silny i już w domku jesteście. :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do terminu OM mam 57 dni, do teraminu USG 67 dni , skonczyny 37 tc u mnie bedzie OM 11.09 ,USG 21.09, kurde tyle tych dat ze zglupiec mozna i diabli wiedza do ktorej daty bedzie nam blizej z malym hmmm :D

ja wam powiem ze po 4 latach sama mam stes jak yo nagle bedzie z wrzeszczacym malym dzieckie m, bo moja corcia to juz 4 letnia pannica co pyskuje i sie sama ubiera :)
    A moj maz ostatnio dowalil " cholera jasna, jak to bedzie ciezko ogatnac 2 dzieci do wyjscia, przy 1 ile jest roboty" haha , tl sie smialam ze teraz za pozno na takie rozkminy :)

Angela

a co do opadajacego brzucha moj tez jest jakis calkiem dziwaczny, bede musiala lekarza zapytac czy faktycznie tak jest czy mnke sie zdaje hmm

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik a może spróbuj zeby dłużej jadł jednorrazowo jak jak mówie nie dużo wiem, tylko tyle połozna mówiła ze conajmniej 15 minut musi jeść i mam starc się go rozbudzać jakby usypiał zeby jednak więcej zjadł

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zdecydowanie muszę w końcu tą torbę do szpitala spakować. Torba już przyniesiona tylko mi się nie chce za to zabrać...

Sarcia ja mam od początku nisko brzuch i chyba już niżej mi nie opadnie, no ale może się myle.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik bez stresu ;) jak przystawisz młodego a on zaśnie po krótkiej chwili to obudź go (ugniatajac stopki lub masując policzek) jak zacznie wypluwać cycek to odbij go i spróbuj odłożyć. Jak będzie jęczał to drugi cycek. Ciesz sie ze miękkie cycuszki! W miarę napływu mleka bedą cięższe ale wcale nie musza być twarde ;)

Behemottka lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku rób tak jak pisze Anulka, mój jak był głodny to się po prostu darł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko kochana na pewno nasz bo jakbyś nie miała to by wszyscy w około was słyszeli.
    Kup sobie femaliker i pij 2 razy dziennie. Przystawiaj go jak najczęściej ale nie zmieniaj piersi bo na początku leci piciu aby zaspokoić pragnienie później obiadek a na końcu deser. Dacie radę. Mm nawet nie wyjmuj bo jak dasz mu przez butelkę to się rozleniwi walcz o swoj pokarm.

Żabcia_, Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za parę dni juz młodego sama wyczujesz, to tylko na początku takie uczucie niewiedzy i bezsilności ;) szybko mija!

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia trzeba listę nową otworzyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MM mamy jedną puszkę na wszelki wypadek, spróbuję coś odciągać, najwyżej będę przechowywać, Mały przyzwyczaił się w inkubatorze do butli i MM, stąd pewne problem z cycem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    MM mamy jedną puszkę na wszelki wypadek, spróbuję coś odciągać, najwyżej będę przechowywać, Mały przyzwyczaił się w inkubatorze do butli i MM, stąd pewne problem z cycem :(
    Dlatego przystawiaj ile wlezie a złapie, wyboru nie będzie miał to zje

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No i z wrzesniowki zostalas lipcowka :)

jak przeczytalam ze urodzilas to az mnie wszysyko kluc zaczelo cholerka ! :)
    Nie tylko Ciebie! Brzuch mi się zaczął od razu stawiać. I taki dziwny robić. Mam nadzieję, ze to tylko emocje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik gratuluję:-)
    Dużo zdrówka i cierpliwości życzę:-)
    Ale niespodzianka!!!!!

Co do karmienia piersią jeśli chcesz karmić piersią to przestawiać małego na żądanie.
    Bądź spokojna i cierpliwa to pomaga.
    filip będzie czuł twój stres i razem z tobą będzie miał nerwy.
    I nie myśl że masz piersi miękkie to nie ma pokarmu! Bo to nie prawda.
    Masz tylko przykładaj małego do piersi im mniej do piersi tym pokarm sam zanika.
    Tzn mniej do piersi np. Dwa razy dziennie :-)

Będzie dobrze.
    Czekamy na foteczke synka:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, mało tego z laktatora wydusiłam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny.

Ja miałam ciężkie chwile tzn ciężki okres z cukrzyca i moimi cukrami.
    Były najwyższe od całego okresu.
    Wywalalo po wszystkim i nic nie pomagało.
    Na wizycie diablo mi wpisała skierowanie do szpitala ale rezygnuje bo oni tylko żarciem szpitalnym ureguluja te cukry i mam tam leżeć min 5 dni.
    Na dodatek nie ma kto zaopiekować się córka tzn teście mogą ale po ostatniej akcji SORY nie zadzwonimy do nich.
    Na szczęście zwiększyłam insulinę jakoś jedzenie podpasowalam i od rana na czczo jest ok.
    Mam nadzieję że nadszedł ten lepszy dla nas czas i się wszystko uregulowalo i już tak zostanie.
    Oby do 5.09..........

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Hehe nasz wrzesien zaczal sie juz w lipcu... Ehh wzruszylam sie i bede plakac :')

Dziewczyny ktore beda rodzic sn, bierzecie zzo? Bo ja sie teraz zastanawiam jak Wiktor ma byc wczesniej...
    Nie miałam przy pierwszym i nie chce przy drugim. Nawet dalarganu nie wezmę. Boli ale miedzy skurczami idzie odsapnąć a parte juz mnie nie bolały. Oczywiscie liczę na to ze teraz pójdzie szybciej ;)

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ