X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapali w czwartek :)
    czuje się taka bezsilna wobec tego wszystkiego :(

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ogromne, ogromne gratulacje i najserdeczniejsze życzenia zdrowia i siły dla Ciebie i Maluszka.

Jesteś na pewno twarda babka - dacie radę.

Kiedys czytałam, że wcześniaki takie właśnie są, że uwielbiają być tulone i być przy cycku.

P.S. Też czekam na Filipka.
    Mój lekarz o tym wie i serdecznie powtarza mi, że coś jest w tym powiedzeniu : jak Filip z konopii..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 18:25

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kapali w czwartek :)
    czuje się taka bezsilna wobec tego wszystkiego :(
    Dasz radę. Mówię Ci. Każda z nas czuje się tak samo.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksiku, siedzę przy śniadaniu i ryczę! Łzy mi lecą jak grochy, ze wzruszenia :) Wielgachne gratulacje. Super, że jesteście zdrowi!!! Ojej, no to się zaczęło :) :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:21

• marta258 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF, gratuluję urodzenia zdrowego synka :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Foxik Ty sie nie depresjuj, bo ja tu zaraz bede plakac z Toba...

A to nie tak czasem, ze mozna poprosic szpital o L4 dla meza na opieke nad zona jezeli nie ma kto?

Można 2 tygodnie dostać. My mamy zamiar z tego skorzystać + zaległy urlop męża + urlop ojcowski :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie bardzo jest taka możliwość, mąż będzie zdalnie pracować

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Pamietacie jak behemotka skojarzyła nasze porody z popcornem?? :) Pierwszy skoczył, zaraz się zacznie burza! :)
    can't wait! <3

Haha :) Zapomniałam! Proszę bardzo, było pierwsze pyk! :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, cały dzień prawie na cycku i mam wrażenie, że Maleństwo nadal głodne jest, nie chce spać tylko u mnie, w szpitalu ładne przesypiał trzy godziny, nawet zjeść się nie da, zaraz chyba się popłaczę z tej bezsilności :(

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Można 2 tygodnie dostać. My mamy zamiar z tego skorzystać + zaległy urlop męża + urlop ojcowski :)
    Ale juz na Taoj pobyt w szpitalu?
    Czy dopiero jak wyjdziecie do domu?
    Odwiedziny sa i tak (chyba) w godzinach 11-19. Wiec moze wystarczy zeby przychodził po 16?

Pytam czy jest sens 'marnować' te 2 czy 3 dni tacierzynskiego na pobyt w szpitalu.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy skorzystać z L4 dla męża a po tym jeszcze urlop ojcowski i razem wyjdzie, że 4 tyg będziemy w trójkę w domu :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik mi bylo łatwiej sobie z tym wszystkim na początku poradzić bo miałam mamę przy sobie. Moze masz możliwość sciągnąć do siebie na pare dni kogoś bliskiego do pomocy? Chociaż do wyryczenia sie w rękaw ;) to dużo daje.

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ale juz na Taoj pobyt w szpitalu?
    Czy dopiero jak wyjdziecie do domu?
    Odwiedziny sa i tak (chyba) w godzinach 11-19. Wiec moze wystarczy zeby przychodził po 16?

Pytam czy jest sens 'marnować' te 2 czy 3 dni tacierzynskiego na pobyt w szpitalu.

Ja bym chciała żeby mąż był w pogotowiu gdyby trzeba było coś dowieźć albo kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Foxik Ty sie nie depresjuj, bo ja tu zaraz bede plakac z Toba...

A to nie tak czasem, ze mozna poprosic szpital o L4 dla meza na opieke nad zona jezeli nie ma kto?

Ostatnio na wizycie z info babka od gina mówiła mi że po cc może wystawić dla męża l4 maksymalnie dwa tygodnie (tak gin każe jej wystawiać)jako opieka nad żona i dzieckiem.
    O coś takiego chodzi :-)
    Także gadajcie u gina w sprawie l4 dla męże .
    Ono jest wystawiane od dnia porodu.
    Póżniej juz nie wystawiają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 19:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze temat urlopow poruszony, a tyle co przed chwila z mezwm gadalam na ten temat :) my bedziemy bracmdwa tygodnie opieki na l4 dla meza , a urlop tatusiowy 2 tygodniowy jak bede sie dobrze czuc to zostawimy na swieta zeby bylo pewne ze razem bedziwmy w tym czasie :)

Moj maz na czas porodu i pobytu w szpitalu wolnego chyba nie bedzie bral bo na nic mi sie tam nie przyda tak naprawde, bo pielegniarki sie wkurzaja jak za dlugo siedza goscie w salach i kaza wychodzic do korytarza do takiej swietlicy dla gosci, bo na sali ez sa inme mamy ktore moge sie nie komfortowo czuc jak u nas ktos bedzie ciagle sleczal a wiadomo jak aie po porodzie czuje i wyglada :) u nas np jak jest sie po cc to sie samemu lezy na sali nikogo nie dokladaja no i w sumie to bardzo dobrze przynajmniej jest prywatnosc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik jeśli możesz poproś kogoś mame/teściową o pomoc.
    Kobiete która już rodziła i może ci pomóc.

Nie pociesze się sa taki jazdy po porodzie ale trzeba być cierpliwym , obserwować dziecko .
    Wy sie uczycie siebie .
    Będzie dobrze cierpliwości.
    Każda z nas to musi przejść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

a Ty jestes sama z malutkim nie ma mezarzy tobie zeby chociaz troche te poczatki pomlgl ci przetrwac, albo faktycznie ktos bliski mama, siostra ?

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF gratulacje pierworodnego Filipka ♡ sle duzo pozytywnej energii, wyluzuj na maxa, wszystko sie unormuje i wpadniesz w wir :). Duzo cierpliwosci i wytrwalosci, a dla malucha zdrowka i apetytu. Caluje i tule goraco :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMCIA

doczytalam posta o zgubie!! Cholera jasna jeszcze tego potrzeba i w dodatku nerwowo dla ciebie, wyjasnilo sie, oddala portfel ?? Jesli nie to dziwon do banku zeby karty zablokowali, bo reszte mozna zglosic dopiero w poniedziałek jak bedzie wydzial komunikacji otwarty, ale mam adzieje ze takiej potrzeby nie ma i portfel juz macie !daj znac

‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ