WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Foxiku ogromne, ogromne gratulacje i najserdeczniejsze życzenia zdrowia i siły dla Ciebie i Maluszka.
Jesteś na pewno twarda babka - dacie radę.
Kiedys czytałam, że wcześniaki takie właśnie są, że uwielbiają być tulone i być przy cycku.
P.S. Też czekam na Filipka.
Mój lekarz o tym wie i serdecznie powtarza mi, że coś jest w tym powiedzeniu : jak Filip z konopii..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 18:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻabcia_ wrote:Foxik Ty sie nie depresjuj, bo ja tu zaraz bede plakac z Toba...
A to nie tak czasem, ze mozna poprosic szpital o L4 dla meza na opieke nad zona jezeli nie ma kto?
Można 2 tygodnie dostać. My mamy zamiar z tego skorzystać + zaległy urlop męża + urlop ojcowski -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alinka wrote:Można 2 tygodnie dostać. My mamy zamiar z tego skorzystać + zaległy urlop męża + urlop ojcowski
Czy dopiero jak wyjdziecie do domu?
Odwiedziny sa i tak (chyba) w godzinach 11-19. Wiec moze wystarczy zeby przychodził po 16?
Pytam czy jest sens 'marnować' te 2 czy 3 dni tacierzynskiego na pobyt w szpitalu. -
Foxik mi bylo łatwiej sobie z tym wszystkim na początku poradzić bo miałam mamę przy sobie. Moze masz możliwość sciągnąć do siebie na pare dni kogoś bliskiego do pomocy? Chociaż do wyryczenia sie w rękaw
to dużo daje.
Sabina lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Ale juz na Taoj pobyt w szpitalu?
Czy dopiero jak wyjdziecie do domu?
Odwiedziny sa i tak (chyba) w godzinach 11-19. Wiec moze wystarczy zeby przychodził po 16?
Pytam czy jest sens 'marnować' te 2 czy 3 dni tacierzynskiego na pobyt w szpitalu.
Ja bym chciała żeby mąż był w pogotowiu gdyby trzeba było coś dowieźć albo kupić. -
nick nieaktualnyŻabcia_ wrote:Foxik Ty sie nie depresjuj, bo ja tu zaraz bede plakac z Toba...
A to nie tak czasem, ze mozna poprosic szpital o L4 dla meza na opieke nad zona jezeli nie ma kto?
Ostatnio na wizycie z info babka od gina mówiła mi że po cc może wystawić dla męża l4 maksymalnie dwa tygodnie (tak gin każe jej wystawiać)jako opieka nad żona i dzieckiem.
O coś takiego chodzi
Także gadajcie u gina w sprawie l4 dla męże .
Ono jest wystawiane od dnia porodu.
Póżniej juz nie wystawiają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 19:29
-
nick nieaktualnyWidze ze temat urlopow poruszony, a tyle co przed chwila z mezwm gadalam na ten temat
my bedziemy bracmdwa tygodnie opieki na l4 dla meza , a urlop tatusiowy 2 tygodniowy jak bede sie dobrze czuc to zostawimy na swieta zeby bylo pewne ze razem bedziwmy w tym czasie
Moj maz na czas porodu i pobytu w szpitalu wolnego chyba nie bedzie bral bo na nic mi sie tam nie przyda tak naprawde, bo pielegniarki sie wkurzaja jak za dlugo siedza goscie w salach i kaza wychodzic do korytarza do takiej swietlicy dla gosci, bo na sali ez sa inme mamy ktore moge sie nie komfortowo czuc jak u nas ktos bedzie ciagle sleczal a wiadomo jak aie po porodzie czuje i wygladau nas np jak jest sie po cc to sie samemu lezy na sali nikogo nie dokladaja no i w sumie to bardzo dobrze przynajmniej jest prywatnosc
-
nick nieaktualnyFoxik jeśli możesz poproś kogoś mame/teściową o pomoc.
Kobiete która już rodziła i może ci pomóc.
Nie pociesze się sa taki jazdy po porodzie ale trzeba być cierpliwym , obserwować dziecko .
Wy sie uczycie siebie .
Będzie dobrze cierpliwości.
Każda z nas to musi przejść. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKAMCIA
doczytalam posta o zgubie!! Cholera jasna jeszcze tego potrzeba i w dodatku nerwowo dla ciebie, wyjasnilo sie, oddala portfel ?? Jesli nie to dziwon do banku zeby karty zablokowali, bo reszte mozna zglosic dopiero w poniedziałek jak bedzie wydzial komunikacji otwarty, ale mam adzieje ze takiej potrzeby nie ma i portfel juz macie !daj znac