X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dzięki :) Młody ba lekach, ale już gorączki brak :) siedzi na działce, bo pediatra powiedziała, że jest ciepło i spokojnie może się wczasowac.
    U mnie dzisiaj spokojnie, Młoda szaleje, KTG lekarz zaliczył bez 3 powtórki :) ale najgorsze, że leżę i jem cały dzień. Masakra ;) jak tak dalej pójdzie to małą utuczę i siebie ha ha ha, a 27 tyg tak ładnie waga szła powoli w górę, szkoda zaprzepaścić ;)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Rozumiem Cię
    I myślę że skoro ty i ja mamy takie czarne wizje to muszą one być normalne. ..
    Ja mam czasem przeczucie ze umrę podczas cc...z mężem juz o tym gadalam ach te ciężarne myśli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik działaj jak ci instynkt podpowiada, jeśli mały jest faktycznie głodny to spróbuj mm ale nie rezygnuj z piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

nie ma sprawy zaraz z nim pogadam i bedzie kopal jak szalony, a teraz wskakuj siup na kanape nogi wyzej plecy proste i popukacj do synka to sie obudzi na mojego to zawsze dziala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf dla wcześniaka Twoje mleko to dar, ale musisz być spokojna wiem że nie jest łatwo. Sama jak pomyśle jak było mi ciężko ściągać na początku to nie wiem skąd znajdowałam siły, zwłaszcza że stan Martyny był krytyczny.

Przy szpitalu działa często poradnia laktacyjna, albo niech ci pomoże położna.

Pamiętaj mleko siedzi w głowie, stres może wszystko zablokować

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie o siebie nie martwię tylko o Malutkiego.
    I czytałam właśnie ze w zależności od kultury grobach sa inne. W jednym krajach kobiety boja sie bólu, w innych o dziecko a w jeszcze innych ciała po porodzie :)
    Gdy wiem ze nie jestem jedyna to jest mi lżej i nie czuje sie jak wariatka l, ale jednak wolałabym zeby w mojej głowie był zdrowszy obraz :)
    Pozwalam sobie zwalać winę na moje przeklęte studia gdzie ciagle uczyłam sie o samych chorobach i powikłaniach...

Ale wiem, wiem :) wszystkie urodziny piękne i zdrowe dzieciaczki. Porody bedą szybkie i książkowe a w grudniu będziemy sie chwalić tym jak rodziny zachwycają sie naszymi pociechami :)
    Uf, uf :)
    Uwierzcie mi! Chciałabym Was wszystkie wyściskać !!!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

co ty pleciesz za glupoty !! Chyba tzteba ci dzie niegdzie nakopac k wukopac te zle mysli, pamietaj milolny kobiet maja cc a niektore nke wyobrazaja sobie innego porodu jak cc, a jeszcze inne maja po 3cesarki , wszysyko bedzie dobrze bo dzidzius cie potrzebuje i masz dla kogo zyc! Zobaczysz jeszczechwila moment i bedziesz pl cc sie ubierac do domu tak samo ja i inne dziewczyny :)

przeciez kilka z nas bedzie mialo tez 2 cc, ja tam sobie w takimkryzysie mysle ze ludzie maja gorsze operacje co trwaja po 4,5 czy 6 godzin na otwartym sercu albo jakies przeszczepy maja i wszysyko jest dobrze a co to dla nas takie cc skorl juz jedno mialysmy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

ja juz sie smialam ze jak dzieciaki podrosna to oglosimy zlot forumowych Mamusiek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja sie o siebie nie martwię tylko o Malutkiego.
    I czytałam właśnie ze w zależności od kultury grobach sa inne. W jednym krajach kobiety boja sie bólu, w innych o dziecko a w jeszcze innych ciała po porodzie :)
    Gdy wiem ze nie jestem jedyna to jest mi lżej i nie czuje sie jak wariatka l, ale jednak wolałabym zeby w mojej głowie był zdrowszy obraz :)
    Pozwalam sobie zwalać winę na moje przeklęte studia gdzie ciagle uczyłam sie o samych chorobach i powikłaniach...

Ale wiem, wiem :) wszystkie urodziny piękne i zdrowe dzieciaczki. Porody bedą szybkie i książkowe a w grudniu będziemy sie chwalić tym jak rodziny zachwycają sie naszymi pociechami :)
    Uf, uf :)
    Uwierzcie mi! Chciałabym Was wszystkie wyściskać !!!

Zaraz zabronie Ci czytać internety!! Tylko bbf i nasz wątek będziesz mogła czytać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia co by nie było stanowimy tu rodzaj "wirtualnej rodziny". Pomagamy sobie i czasem nawet lepiej nam w naszym "towarzystwie" niż prawdziwej rodziny (teściowe, szwagierki) :D
    Na początku maz sie denerwował ze siedzę z nosem w telefonie a dzis powiedziałam mu o foksiku i sam sie ucieszył :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela juz sobie tak zarezerwuje czas ze nie będzie go na Google :D
    Pierdołki doprowadza mnie do szału :)
    Aż dziecię mi sie buntuje ! :D
    Juz jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik jak dasz dziecku mm to się nic nie stanie.
    Jeżeli macie płakać to mu podaj mm.
    Ale przestawiać do piersi musisz bo pokarm samoistnie będzie zanikal.
    Po mm obserwuj dziecko.

Ksosia zakaz powinnaś mieć czytania neta! :-)

A mi brzuch się spina :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ale od początku mam takie dziwne przeczucie. ..oczywiście od razu myśli zajmuje czym innym

Bo ja przecież planuje 3.cc za niedługi czas. ..

Aj co ja gadam :) mam milion myśli na raz. ..nie zakladam nic złego ale ostatnio przekonałam się ze w moim przypadku sprawdza się niestety najgorsza statystyka

Zalaczylam jednak detektor -o dziwo serducho dziś całkiem po przeciwnej str niż wczoraj! !ale mały nadal po skosie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miewam czarne myśli, dla tego gdzieś z tyłu głowy cieszę się, że jestem w szpitalu. Mam KTG dwa razy dziennie, brzuszki trzy razy, raz w tyg USG.
    Z synkiem, gdyby nie pobyt w szpitalu to.różnie mogło by się skończyć. Nawet bym nie wiedziała, że przepływy padły. A tak w pt USG w sobotę cc. Jak to ordynator powiedział do pn różnie mogło by być...
    Teraz też gdyby nie częste USG nienwiedzialabym o małej ilości wód...
    Jakaś opatrzność czuwa - i jest teraz tą opatrznoscią moja ginka :)
    Samego cc się nie boję i nie stresuję się... jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 20:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia bo ci zaraz nawale!!!!!!

Czarnowidztwa tu snuje!!!!!!:-):-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję tylko przy cc znieczulenia :-(
    W kręgosłup dają tak??????
    O matko na samą myśl jak pomyślę jak ja wytrzymam w tej pozycji, jak on się wklejenia jak ja odskakuje na wklucie w ciało igły :-(

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Ja tez sie stresuje, ze nie przeżyje porodu, albo co najgorsze z Maluszkiem mogłoby sie cos stac :( a wozek juz przyszedł i mebelki sa do odbioru w poniedziałek. I tak sie boje ze wszytsko mam, a mogłoby cos nie pójść dobrze... Straszne sa te myśli, ale staram sie je odrazu przeganiać z głowy... :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosimy o klapsy na pupę. Najwyraźniej mężowie sie nie wywiązują :P

sarcia123, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakaś chyba w takim razie nie normalna jestem, ja jestem spokojna. Przeraża mnie fakt że to już. Ale wiem że bedzie wszystko dobrze, musi być doszliśmy tak daleko po wszystkich naszych przygodach wiec inaczej być nie może.
    Tylko bardzo mnie stresuje dzień po cc bo mąż ma zabieg więc go nie bedzie na pewno pół dnia z nami.. dlatego liczę że Kuba trochę szybciej się bedzie pchał na świat.

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja się boję tylko przy cc znieczulenia :-(
    W kręgosłup dają tak??????
    O matko na samą myśl jak pomyślę jak ja wytrzymam w tej pozycji, jak on się wklejenia jak ja odskakuje na wklucie w ciało igły :-(
    Żabko mnie wklucie nic nie bolało, a anestezjolog mówiła, że mam grubą skórę i miała problem z wklociem. Lekarze są wprawieni, tylko faktycznie trzeba siedzieć bez ruchu.

żabka04 lubi tę wiadomość

‹‹ 1855 1856 1857 1858 1859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ