X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGATIA

jak sie czujesz ?? Jak synus dzisiaj, lepiej juz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kurczę, cały dzień prawie na cycku i mam wrażenie, że Maleństwo nadal głodne jest, nie chce spać tylko u mnie, w szpitalu ładne przesypiał trzy godziny, nawet zjeść się nie da, zaraz chyba się popłaczę z tej bezsilności :(
    Dajcie sobie czasu, dziś wyszliscie. Dla niego dom to nowe miejsce. I może chcieć więcej bliskości dlatego się budzi bo chce być przy tobie bo czuje się nie pewnie. Wcześniaki lubią być tulone i kangurowane.

Behemottka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Dziękuję za zainteresowanie
    Już na szczęście portfel mamy. ..
    Kiedy podjechalismy pod blok to ta dziewczyna juz stała. Początkowo się przerazilam kto to )wszyscy ją znają ) ale wszystko oddala (tzn nawet grosika nie było ale dokumenty wszystkie ). Twierdzi ze jej córka znalazła na pewnym osiedlu -wiec podejrzewam że ktoś znalazł pod blokiem a dopiero tam na uboczu zajrzał, wyjął te około 9 zł i resztę wyrzucił. ..pierwsze co w domu zrobiliśmy to sprawdziłam konto (zblizeniowo kartą można płacić )ale konto nie ruszone Ufff
    Normalnie tak bym zakończyła ale to była taka ulga (i szok ) ze jako zalezne daliśmy 50 zł. ..szkoda mi tych pieniędzy ale za zagubienie książeczki wojskowej mąż dostałby więcej kary. ..ja nie uznaje znaleznego od dokumentów. ..ale jest ulga i szczęście że komuś chce się być uczciwym z pustym portfelem
    Mąż zgubił pierwszy raz w życiu ale ten stres mi się udzielił :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z tego stresu zezarlam kebaba (bez spaceru bo cały dzień na działce to za dużo świeżego powietrza )
    Pobilam rekord cukrowy ale jedzeniowo się zadowolilam
    Bo ks juz nie wiem czy mam ryczec czy się cieszyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    I z tego stresu zezarlam kebaba (bez spaceru bo cały dzień na działce to za dużo świeżego powietrza )
    Pobilam rekord cukrowy ale jedzeniowo się zadowolilam
    Bo ks juz nie wiem czy mam ryczec czy się cieszyć
    Ciesz się bo na prawdę mało uczciwych ludzi jest.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Wiem o tym
    ja bym osobiście komus dokumenty odniosła
    Ale mało takich osób. ..
    Tam były wszystkie ważne dokumenty. Samo zastrzeganie i wyrabianie i to teraz to byłoby straszne
    A mnie stres usypia. ..dosłownie mnie powala (np operacje emilki przespalam)
    I tyle sił mi zabrał ze nawet nie jestem zła
    Szok to chyba najlepsze określenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie załamuj sie :*
    Ważne ze juz jest i nie stresuj sie bo juz nie warto :)
    Maz nieogarnięty :)

Ja jestem dzis jakaś taka nieswoja.... Otepiala, bez wyrazu, bez życia... Naczytałam sie o komplikacjach okołoporodowych ... Bleee głupia ja! Głupia Ksosia....:(

Jeszcze Maleńki w brzuchu daje mi dzis tak popalić jakby juz paznokciami chciał pęcherz przebić ...
    Foxik tak Ci zazdroszczę ze to juz za Tobą!:)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni mam tak twardy brzuchol jak chodzę czy siedzę ze chyba mi zaraz eksploduje :/ cholernie to nieprzyjemne...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres juz był i dał popalić teraz zbieram siły i myśli. To tak naprawdę szczęście w nieszczęściu !! Dziewczyna się ucieszyła z tych 50 zł i pewnie drugi raz by komuś oddala portfel
    Dobrze że mąż gotówki nie nosi

Ksosia ale nie czytaj nic w necie
    Nie warto !!!
    Nic w życiu nie przewidzisz ale pozytywne nastawienie na pewno pomaga (chociażby żeby nie zwariować )
    Można się potknac o krawężnik i juz nie wstać. ..ale to nie znaczy żeby nie korzystać z życia
    Boimy się -i to jest zdrowe podejście. Ale wszystko z umiarem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    A Piotruś to od wczoraj odwrotnie -jest spokojny ze wczoraj 2 razy zalaczylam detektor ;)
    To tez daje popalić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet jak ścisnę cyca - nic nie leci :/
    przystawiam Małego i oboje płaczemy, chyba będzie trzeba dać mm, bo malutkiego zagłodzę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mojej siostrze ukradli portfel z dokumentami i kasą, macie ogromne szczęście, że dostaliście go z powrotem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak... Tez miewam takie dni z Antkiem ze detektor idzie w ruch... Czasem gdyby nie czkawka to chyba nawet do lekarza bym dzwoniła ...
    Wiem ze nic nie przewidzimy ale mam czasem tak czarne myśli ze aż mi wstyd... A chyba każda z nas zna to uczucie ze im bardziej chcemy przestać o czymś myślec tym bardziej te myśli sa natrętne ...

We wtorek mam wizytę a w nast. tygodniu spróbuje żniw ktg. Tak zeby co tydzień było "cos".
    O ciagle myśl ze moja lekarka idzie na urlop nie daje mi spokoju. Gdzie dzwonić w razie potrzeby ??? :o
    Mam nadzieje ze we wtorek wszystko sie wyjaśni....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

Ufff!! Dobrze, ze wszystko szczesliwie sie zakończyło, najwazniejsze ze doksy sa kasa na koncie sie zgadza i l to chodzilo. A teraz bez stesu prosze, bo ja sobie z Piotrusiem pogadal zeby mame po pecherzu pokopal za kare ze sie denerwuje no, no ! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ja piersią nie karmiłam
    Ale wiem ze ty przede wszystkim musisz być spokojna bo dzidziuś chłonie twoje emocje. ..czasem warto odłożyć płaczące dziecko, samemu odejść, głęboko odetchnąć i zacząć od nowa na spokojnie

Na kp niestety się nie znam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    przystawiam Małego i oboje płaczemy, chyba będzie trzeba dać mm, bo malutkiego zagłodzę :(

Pisałam kiedyś o PP zapomniałam napisać o co chodzi dokładnie, to sposób na zwiekszenie ilości mleka.

"czyli odrobine czasochłonny, ale bardzo efektywny sposób na podniesienie mlecznej produkcji bez suplementów. Wygląda to tak: 10min odciągania, 10min przerwy, 10min odciągania, 10min przerwy....i tak przez godzinę, najlepiej 3dni z rzędu (można raz dziennie, można częściej - im częściej tym szybciej zadziała). takie odciąganie imituje dziecko, które "wisi" cały czas na piersi, chcac wytworzyć sobie więcej pokarmu. Wzrost gwarantowany u mnie osobiście działało NAWET kiedy stres blokował wypływ i przez godzinę nie wypłynęła ani jedna kropla!"

I pamiętaj masz wcześniaka on o wiele mniej na początku potrzebuje jedzonka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da12160ae536.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz kiedyś znalazł portfel jakiegoś chłopaka. Były tam pieniądze w 3 rożnych walutach. Złoty, euro i chyba franki .... Maz miał myśl zeby wziąć sobie "znaleźne". Jednak szybko mu to wybiłam z głowy i umoralnilam... Jakoś wierze ze karma wraca i nie potrafię komuś krzywdy zrobić. Nawet wrogom....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

czytanie w internecie i gadanie z wujkiem google jest bleeeee!!! A zwlaszcza w ciazy , pamietaj ze internety klamia i sie wcale nie przejmuj :)

p.s ja codziennie placze ze bede musiala miec cesarke chociaz jeszcze tego z lekarzwm nie ustalilam, jestem jaka stara taka glupia i ciagle mi na mysl glupstwa przychodza, a pozniej sie popukam w flowe i mysle matkoo i co mi glupie myslenie da, co ma byc to bedzie a czarnych scenariuszy pisac nie bedziemy :)

wszystko bedzie dobrze, urodzimy wyjdziwmy ze szpitala i bedziemy sie cieszyc naszymi maluszkami w spokojnym domowym zaciszu, p.s z tym spkkojnym to moze troche przesadzilam :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Oby kopnął
    bo znów mały skubaniec śpi i myślę o detektorze!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Musisz się odprężyć i uspokoić, stres Cię blokuje. Nawet jak podasz mu kilka razy butlę to przecież nic sie nie stanie tylko nie zapominaj o odciąganiu. W końcu poleci!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ