X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    z samego rana MM, dwa ostatnie posiłki - cyc, nie wiem na ile się najadł i jak dużo. Udało mi się zdrzemnąć na chwilę, trochę lżej...

Oby tak dalej! Jestem z Ciebie dumna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osz fuck, nie popatrzyłam na zegarek i nie zapisałam w dzienniczku, pani z noworodkowego nie byłaby zadowolona, a i tak mam wrażenie że nie ma tego za wiele i krócej ssa... nie ma jeszcze tej mocy ssącej, cyca muszę mu ścisnąć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    osz fuck, nie popatrzyłam na zegarek i nie zapisałam w dzienniczku, pani z noworodkowego nie byłaby zadowolona, a i tak mam wrażenie że nie ma tego za wiele i krócej ssa... nie ma jeszcze tej mocy ssącej, cyca muszę mu ścisnąć :P

Połóż coś ciepłego na pierś jak go karmisz, wtedy będzie mleczko leciało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Połóż coś ciepłego na pierś jak go karmisz, wtedy będzie mleczko leciało ;)
    jak się uda to po prysznicu karmić - też jest przyjemniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wyslalam zaproszenie, fb to wygodna sprawa calkiem :)

Foxik odpoczywaj ile mozesz, dobrze, ze mama Ci pomaga. Ja jesten przerazona, bo dokladnie czegos takiego sie spidziewam, nie wiem, ale juz mam te leki, kurcze a co do poloznych, no jak tak mozna.
    Tego tez sie boje, bo slyszalam, ze potrafia powiedziec, ze co z ciebie za matka, jakby mi tak ktoras powedziala, to bym sie totalnie zalamala :/

Chociaz wiem, ze nie powinno sie brac takich slow do siebie.
    Uwierz w siebie i powtarzaj sobie, ze za kilka dni nauczycie sie siebie z malym i bedzie latwiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 12:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett wyślij imię i nazwisko i Cię dodaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymaj sie tam, niech mala nie szaleje, jeszcze kilka dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jak się uda to po prysznicu karmić - też jest przyjemniej.

Po prysznicu ale przed karmieniem zrób sobie albo ciepły kompres albo masaż prysznicem po piersiach ciepłą wodą. Ja tak kilka razy dziennie robiłam aby mleko szybciej leciało

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, jestem w szoku, facet powinien sie ogarnac i Cie wspierac, a nie jakies fochy. Kurcze nie dosc, ze sie z jego mama musisz uzerac, zajmujesz sie domem i synkiem, to jeszcze ma pretensje ehh.
    Moze warto otwarcie porozmawiac, powiedz co ci sorawia przykrosc i co w jego zachowaniu Cie rani, moze do niego dotrze wtedy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny próbuje pakować torbę do szpitala i powiedzcie mi co wziąć dla małej przy założeniu ze szpital nic od siebie nie daje?
    Spakowalam pampersy, chusteczki, krem do pupy, ubranka, czapeczki, niedrapki, skarpetki, ręcznik, rozek, 3 pieluchy tetrowe, jeden otulacz, nakładki na piersi i smoczek w razie czego. Coś jeszcze?

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jesteś ze Szczecina? Bo jest kilka dziewczyn o tym imieniu i nazwisku :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Angela jesteś ze Szczecina? Bo jest kilka dziewczyn o tym imieniu i nazwisku :P

Taa :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wrażenie, że przez te baby taki problem się pojawił, wystarczyło powiedzieć że mało mleka

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Dziewczyny próbuje pakować torbę do szpitala i powiedzcie mi co wziąć dla małej przy założeniu ze szpital nic od siebie nie daje?
    Spakowalam pampersy, chusteczki, krem do pupy, ubranka, czapeczki, niedrapki, skarpetki, ręcznik, rozek, 3 pieluchy tetrowe, jeden otulacz, nakładki na piersi i smoczek w razie czego. Coś jeszcze?

Ubranka :)

inzynierka lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka myślę ze w zupełności starczy ;)u mnie ręcznik niepotrzebny bo nie kąpią jedynie co chca to ubrania pampersy krem do pupy i oliwke.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was dopiero nadrobilam. Wczoraj caly dzien odsypialam ten szpital i dzis w nocy tez o dziwo mocno spalam. Od rana maly mi buszuje w brzuszku caly czas, chyba juz sie tam bardzo nudzi :)
    We wtorek mam wizyte, ostatnie prenatalne, poprosze tez o zmierzenie przeplywow i afi.

Na wczorajszym ktg polozna mowila, ze maluch jeszcze nie szykuje sie do wyjscia, ale czytajac Agatie widze, ze to moze sie w kazdej chwili zmienic.
    Na fb na forum wrzesniowke tez chyba 2 dziewczyny urodzily, jedna w 33 tc jesli dobrze kojarze i tez zupelnie z zaskoczenia, wiec chyba nic nie da sie przewidziec, trzeba byc gotowym, ale tez byc dobrej mysli :)

Foxiku, ja ciagle o Tobie mysle, ze masz juz swojego maluszka przy sobie, poczatki na pewno sa bardzo trudne, ja sie nastawiam, ze do 3 miesiaca bedzie mega ciezko, a pierwsze dwa tygodnie najbardziej, ale potem sie juz wszystko unormuje. Mam nadzieje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mam wrażenie, że przez te baby taki problem się pojawił, wystarczyło powiedzieć że mało mleka

Stres, poród przedwczesny, szok dla Ciebie że to już, strach o Filipka to wszystko powoduje że ciężko karmić piersią. Od pierwszego dnia nie ma się litrów mleka, początkowo leci po 2 ml każdego dnia się zwieksza. Ja nigdy, no ok kilka razy się zdarzyło że miałam twardę piersi ale cały dzień np nie ściągałam a tak to miałam flaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik no jasne, ze przez nie. Ja jestem w szoku, jak slysze takie historie, a niestety jest ich duzo. Na poczatku to stwierdzilam, ze im odpyskuje jak tak uslysze i tyle, ale teraz wiem, ze z tych emocji i niewiedzy nie bede w stanie.
    Ale takie teksty moga przeciez depresje wywolac, to sa osoby ktore powinny wspierac i pomagac, a nie maja w ogole wyobrazni.
    Ale powtarzaj sobie, ze jestem dobra mamusia dla Filipka, zobacz jak sie starasz dla niego :) tylko dbaj tez o siebie, o swoj spokoj i sen, mowia, ze spokojna i szczesliwa mama to tez szczesliwy maluszek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:48

‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ