X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Nad wacikami czy solą fizjologiczna też myślałam, ale to będzie w pogotowiu i najwyżej mąż dowiezie. Bo wydaje mi się ze takie rzeczy powinien szpital mieć. Balsam do ciała muszę kupić rossmannowski bo boję się ze tam zginie, a ja na początek kupiłam dla małej taki droższy i byłoby mi szkoda
    No ja też mam tańsze rzeczy do szpitala. A waciki i gaziki, sól biorę bo u nas chyba są u położnych, a ja wolę się nie prosić tylko mieć swoje. To lekkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wrażenie że od 10:00 mógłby wisieć mi na cycku, dajce żyć - jak długo potrwa unormowanie się i nie podjadanie między posiłkami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    Zaliczyliśmy już kościół, zakupy spożywcze, obiad sobie zamówiliśmy, starszak w kinie a my się byczymy i trawimy.
    Mój mały przez ostatnie dwa dni mniej się ruszał tzn wydaje mi się, że wystawił plecki w stronę brzucha i stąd ta zmiana, detektor też poszedł w ruch.

Macioszczyczka paskudna historia z tym zabiegiem, niby dzieci szybko zapominają i wypierają nieprzyjemne fakty z pamięci jednak mój syn zadziwia mnie czasem tym, że pamięta niektóre fakty jeszcze z przedszkola.

U nas pogoda wyborna i trzeba ją wykorzystać bo potem cały tydzień ma lać.

Miłej niedzieli dziewczyny

Ps Angela wysłałam zapr. i co dalej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik pamiętam, że najgorsze były dwa tygodnie, mogłam spać non stop, byłam zła za te wycieczki, które urządzała sobie do nas bliższa i dalsza rodzina, później już tylko lepiej

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu z pomocą mamy wszystko będzie dobrze i sobie z Fifim poukładacie rytm dnia :) na spokojnie, powolutku, nie wszystko na raz. Dajcie sobie czas na poznanie siebie i naukę siebie wzajemnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak będzie w nocy się co chwila budził to sobie nie pośpię ;P

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jak tak będzie w nocy się co chwila budził to sobie nie pośpię ;P
    Foxiu my z Młodym docieralismy się 1,5 mc :) potem synek zrozumiał, że matka też człowiek i zaczął przesypiac całe noce. Tylko był przyzwyczajony do mm i budził się wcześniej, co 4h. 3 mc karmiłam go pół na pół, a potem już zupełnie mm.
    Daj Wam czas, najtrudniejsze pierwsze 2 tygx nie wymagaj od siebie ani synka za wiele, to czas na poznanie :) Mamuśka będzie dobrze :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu już mamy tydzień, niby pory karmienia mamy podobne jak te szpitalne, ale częściej chce podjadać. Po MM śpi dłużej, ale czy o to chodzi?

AJrin lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    W końcu już mamy tydzień, niby pory karmienia mamy podobne jak te szpitalne, ale częściej chce podjadać. Po MM śpi dłużej, ale czy o to chodzi?
    Foxiu chodzi o to, żebyście byli zadowoleni obydwoje :) Rób zgodnie z samą sobą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To racja, musisz wyczuc malego i powoli sie unormuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Śpi po mm bo bardziej "zapycha", ale może być tak że cyca chce aby się uspokoić i po prostu pociumkać.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89, wysłałam Ci zaproszenie :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasek gotowy, tylko w ramkę zdjęcia wejdą z czasem :)

Literki zamówione.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc275d259e2e.jpg

kamciaelcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, martta, nick nieaktualny, marta258, nick nieaktualny, megg, mmargol, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko bardzo ładnie :-D

Drugie KTG prawidłowe ufffff :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mmargol lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i rewelacja pirelka
    A tyle nerwów cię to kosztowało :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też podoba mi efekt, bardziej niż się spodziewałam, zwłaszcza na żywo ;) jeszcze literki dojdą i będzie miodzio :D
    Co prawda kolory takie chłopięce, ale co tam mi się podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 16:36

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Też podoba mi efekt, bardziej niż się spodziewałam, zwłaszcza na żywo ;) jeszcze literki dojdą i będzie miodzio :D
    Co prawda kolory takie chłopięce, ale co tam mi się podoba :)
    E tam chłopięce jest bardzo ładnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja lubię połączenia koloru z brązem.

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No ja lubię połączenia koloru z brązem.
    No i o to chodzi, żeby Tobie się podobało :-D
    Ja zrobiłam na różowo, choć różu miało nie być :) ale z racji nagłej zmiany mieszkania, musiała się nagle zmienić koncepcja :) mam elementy różowo szare, a na zmianę niebiesko szare :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    No i o to chodzi, żeby Tobie się podobało :-D
    Ja zrobiłam na różowo, choć różu miało nie być :) ale z racji nagłej zmiany mieszkania, musiała się nagle zmienić koncepcja :) mam elementy różowo szare, a na zmianę niebiesko szare :)
    Ja do porodu też nie chciałam za dużo różu, poza tym pokój pod niebieski więc musiałabym zmieniać dywan, roletę.. do tego meble każdy innego koloru więc będzie czas na tematyczny pokój ;)

‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ