X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie przejmuj się nimi, jesteś dobrą mama! I żadne piguły nie moga tego poważyć. Dbasz o dobro wszystkich nawet maleństw w brzuchu. Szpitalu są różne syfy. One się martwią że będą miec wiecej może roboty?
    Nie będą miały bo noce będzie babcia, a dnie mój partner. Chodziło o to, że jak ja śmie zostawiać dziecko i sama leżeć. Srał je pies. Burdel w szpitalu mają straszny. Dwa tyg temu kazali przyjechać dziś na 18. W piątek dowiedziałam się, że na 9.00 i lekarka sama mówiła, że podpiszę wszystko i mogę uciekać bo rozumie sytuację, a dziś piguły i inna lekarka kazały mi siedzieć i czekać na anestezjologa, a on powiedział, że wcale nie musiałam, obrażały mnie i traktowały jak gówno. Syn jest pod opieką człowieka który jest jego ojcem, dba o niego i kocha mimo, że nie jest biologiczny oraz babci, która dałaby sobie za niego żyły wypruć. Leżą tam też dzieci, których rodzice są z doskoku albo wcale bo nie mogą, ciekawe jak się do nich odnoszą. Śmiać się czy płakać. Masakra.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Podniosłyście mnie na duchu. Co ja bym bez was zrobiła. Jesteście dla mnie dużym wsparciem. :*
    Ne mam sobie nic do zarzucenia, syn też nie ma pretensji, rozumie i wie, że o dzidziusie muszę dbać tylko te picze mają ale! Jest mi przykro przez to jak zostałam potraktowana i jestem zła bo myślałam, że co jak co ale kobiety są świadome tego czym jest ciąża i jakie są zagrożenia, a dostałam zrozumienie od mężczyzny. Boję się też czy znowu czegoś nie będą chciały i tego, ze mogą być komplikacje, a mnie nie będzie choć to tylko trzeci migdał. Boję się też, że się czymś zaraziłam, bo spędziłam tam kupę czasu mimo przeziębienia. Ciekawa jestem, czy jak któraś jest w ciąży to pracuje na oddziale. Przecież skoro nic nie grozi to powinna? Z tego co wiem to uciekają na L4. Hipokrytki.

kamciaelcia, Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba nie przejmuj się starymi kwokami.

Witam nową koleżankę! Mam nadzieję, że będzie Ci tu z nami dobrze. ;)

Dzierzba, Behemottka lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba nie przejmuj się sa ludzie i ludziska. Głupie baby! Pisz od razu skargę bo czują się pewnie-za pewnie - te babsztyle!

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny słyszałam że seru feta nie można jeść z racji bakterii...a ser typu feta te podroby favita w kostce? Bo nie wiem jak tam wygląda produkcja a lubię sałatkę z tym serem :)
    Można feta, ino na mleku pasteryzowanym. Smacznego:)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Podniosłyście mnie na duchu. Co ja bym bez was zrobiła. Jesteście dla mnie dużym wsparciem. :*
    Ne mam sobie nic do zarzucenia, syn też nie ma pretensji, rozumie i wie, że o dzidziusie muszę dbać tylko te picze mają ale! Jest mi przykro przez to jak zostałam potraktowana i jestem zła bo myślałam, że co jak co ale kobiety są świadome tego czym jest ciąża i jakie są zagrożenia, a dostałam zrozumienie od mężczyzny. Boję się też czy znowu czegoś nie będą chciały i tego, ze mogą być komplikacje, a mnie nie będzie choć to tylko trzeci migdał. Boję się też, że się czymś zaraziłam, bo spędziłam tam kupę czasu mimo przeziębienia. Ciekawa jestem, czy jak któraś jest w ciąży to pracuje na oddziale. Przecież skoro nic nie grozi to powinna? Z tego co wiem to uciekają na L4. Hipokrytki.

Nic sie nie martw!!!! Pisz skargę i tyle! To Ty jesteś matka i to Ty decydujesz z kim dziecko bedzie w danym momencie.
    moj partner tez teraz zajmuje sie więcej moim dzieckiem niż ja sama - ale niechby ktoś mi zwrócił na to uwagę.... Nie patyczkowalabym sie.

A te baby? Pewnie są wściekłe na cały świat, ze niedziela a one musza siedzieć w pracy. A zapewne to stare panny z syndromem niedopchniecia i zwyczajnie zazdroszczą macierzyństwa! Ot - spotkałam sie nie raz z takimi (m.in. w szpitalu na pediatrii dziecięcej).

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa nie pochwalałam sie: przedwczoraj przyszły mi moje biustonosze sportowe z Chin, zamówione na Wish. W dzień kiedy je zamawiałam, były po 8 pln :) są identyczne jak na zdjęciu. I mega wygodne!! Zobaczcie link:

http://www.wish.com/c/550fbbbf4210290cefb07e26

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ja tez bym skargę zrobiła. Głupie pipsztągi... A Ty masz 100% racje.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Nic sie nie martw!!!! Pisz skargę i tyle! To Ty jesteś matka i to Ty decydujesz z kim dziecko bedzie w danym momencie.
    moj partner tez teraz zajmuje sie więcej moim dzieckiem niż ja sama - ale niechby ktoś mi zwrócił na to uwagę.... Nie patyczkowalabym sie.

A te baby? Pewnie są wściekłe na cały świat, ze niedziela a one musza siedzieć w pracy. A zapewne to stare panny z syndromem niedopchniecia i zwyczajnie zazdroszczą macierzyństwa! Ot - spotkałam sie nie raz z takimi (m.in. w szpitalu na pediatrii dziecięcej).
    Odniosłam podobne wrażenie. Może są z natury takie wredne i po prostu trafiłam. Pewnie swą wiedzę dotyczącą tego, co dla dziecka dobre wynoszą z czasopism. Wiem, że powinnam z nim być i gdybym nie była w ciąży to na pewno bym była.
    Teraz napitala mnie brzuch, a już dawno nie bolał. Tak jest jak za dużo siedzę, muszę co jakiś czas poleżeć. Wzięłam no-spę. I co by było jakby mnie tak rwał w szpitalu? Tam nawet nie ma się gdzie położyć w ciągu dnia, a w nocy też nie bardzo bo jest przeładunek taki, że na laryngologii leży dziecko z innego oddziału bo tam miejsca nie mają.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:58

Behemottka lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Jestem z bliskich okolic trójmiasta, mam 25 lat:) Niestety już od miesiąca siedzę na zwolnieniu, bo mocno zachorowałam. Po tułaczce po SORach dostałam antybiotyki i zostałam w domu. Z racji zawodu mam codziennie kontakt z chorymi :/ Nie wiem jak inaczej dodać zdjęcie, więc wrzucam jako "profilowe" później zmienię. Dziękuję za serdeczne powitanie . Odnośnie postu dzierzby : straszne jest to, że właśnie w takich miejscach gdzie ludzie powinni zdawać sobie sprawę, że my musimy teraz chronić nie tylko siebie, ale maleństwo (przede wszystkim!) naraża się nas na takie historie. Wytrwałości
    Mysza witamy na łonie forum. :) Dziękuję za wsparcie! Jak coś cię będzie niepokoić, wkurzać, czy śmieszyć itp to śmiało pisz, na pewno pomożemy! W kupie raźniej. ;) Życzę spokojnej i nudnej ciąży! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 16:39

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba co za wredne, głupie babska! Nic sie nie przejmuj, pisz skargę, niech sobie nie myślą... grrrrr.... duzo zdrówka dla synka!
    Mysza witamy, ja tez z trójmiasta, a blisko to znaczy w która stronę? :-)
    Ja właśnie wcinam druga miseczke kisielu zurawinowego, straszna ochota mnie naszła ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 16:43

o148p07w5riqasy7.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pielegniarki istne altruistki w pracy za karę!!!

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak odbiegając od tematów to polecam wam na katar kropelki Prenalen. Nie działają może tak jak normalne, ale fajnie oczyszczają i odtykają nos. Mój mi kupił wczoraj w rossmanie za 15 zł bo myślałam,że zdechnę.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba brak slow. Zeby one sie z takim powolaniem zdrowiem pacjentow zajmowaly, a nie wtracaniem i szukaniem afer, to kazdemu byloby lepiej. Nie denerwuj sie, bo szkoda nerwow.
    Ja z Prenalen uzywam teraz syropu i pastylkow na gardlo i wiadomo, nie jest tak jak po jakims Strepsilsie, ale i tak na troche bol gardla przechodzi.
    Za to boli mnie glowa od wczoraj i ciagle sie powstrzymuje przed Paracetamolem ehh

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dzierzba brak slow. Zeby one sie z takim powolaniem zdrowiem pacjentow zajmowaly, a nie wtracaniem i szukaniem afer, to kazdemu byloby lepiej. Nie denerwuj sie, bo szkoda nerwow.
    Ja z Prenalen uzywam teraz syropu i pastylkow na gardlo i wiadomo, nie jest tak jak po jakims Strepsilsie, ale i tak na troche bol gardla przechodzi.
    Za to boli mnie glowa od wczoraj i ciagle sie powstrzymuje przed Paracetamolem ehh
    Na takich ludzi nic się nie poradzi. Nerwy mi zeszły, teraz tylko się martwię o syna, czuję, że noc będzie ciekawa. Jutro ma mieć zabieg jak będzie miejsce, a jak nie to we wtorek, a wtedy się wkurzę.
    Mnie też bolało gardło ale tylko 2 dni, aż w szoku jestem. Płukałam szałwią i często piłam miód z masłem i mlekiem na przemian z ciepłą wodą z miodem i cytryną małymi łyczkami po jedzeniu. Łagodzi ból, polecam. Ja wzięłam apap ostatnio i gunwo dał, na cuda nie liczyłam, bo nigdy mi nie pomagał. Więcej brać nie będę. Zimny okład mi pomógł.

Ps. Zawalę was postami jutro pewnie także się przygotujcie. :D Wolę to niż obgryzanie pazurów i krążenie po domu z nerwów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 17:52

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba bez komentarza. No nie którzy pomylili zawody. Napisz skargę niech ordynator je do pionu postawi. Niektóre kobiety w ciąży......hahah ty jesteś inna nie taka sama i wyjątkowa babka bo zostawiłam synka pod opieką ojca tak a nie tak jak inne zostawili dziecko same. Tak jak pisałaś.
    Nie ważne szkoda nerwów.

Ja od wczoraj buzuje nerwami śmiechem itd dlatego cicho siedzę. Kupiłam sobie melise ale chyba mi nie pomoże bo mąż mnie tak wyprowadza z równowagi!!!!
    Moje dziecko to będzie nerwusa kuźwa jak tatuś.!!!!!
    Wrrrrrrrr tryska agresja na męża normalnie.
    Jutro postanowiłam zrobić pierożki ruskie także od rana biorę się do pracy żeby na obiad były gotowe a teraz idę robić kolacje i dziecko kąpać.
    Miłego wieczoru:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o najważniejszym hahaha z cyklu ciążowe problemy:
    Od dwóch dni boli mnie brzuch różnie z tym bólem raz dół brzucha raz więzadła raz pod pepkiem na linii kłuje i ogólnie dziwne uczucie.
    Bardzo mi z tym źle.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Od dwóch dni boli mnie brzuch różnie z tym bólem raz dół brzucha raz więzadła raz pod pepkiem na linii kłuje i ogólnie dziwne uczucie.
    Bardzo mi z tym źle.
    Dzidzia rośnie, albo z nerwów i napięcia. Odpoczywaj dużo i się nie stresuj. :)

żabka04 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Bardzo mi z tym źle.
    Mnie tez boli. Raz mniej raz wiecej.

żabka04 lubi tę wiadomość

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ