X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko
    Co jak kiedy się stało? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka wrzuciłam Ci moje dane zaproś mnie a Cię dodam

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Cześć laski
    Ja znowu w szpitalu. Dostaje fenoterol.
    O matko!!! Masz skurcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Widzę, że ciebie też panika porodowa zaczyna dopadać. Oględnie to ja już bym chciała być po ale wiem, że jak chłopaki posiedzą te dwa tyg w brzuchu to dla nich tylko lepiej. Najśmieszniejsze jest to, że wszystko zrobione mam i ciągle coś mi się przypomina. Muszę foteliki wywietrzyć i wózek bo jutro pogoda ma być już do dupy.
    No na co dzień nie panikuję, ale jak myślę to zdaje mi się to takie nierealne i nierzeczywiste. Jak coś mnie boli, jak dzisiaj to sobie myślę jak ja to przeżyję poród, jak teraz ledwo daję radę !!
    Też chciałabym mieć to już za sobą, ale chciałabym skończyć ten 36 tc, jak lekarka mówiła..

Ja mam tyle prasowania i jeszcze dwie całe pralki, że chyba się do porodu nie wyrobię przy takich siłach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za wersją Angeli
    Kamcia mam dokładnie tę samą godzinę usg. Właśnie uporałam się ze strzyżeniem trwanika przed usg, w zasadzie to już ładny żywopłot urósł. Lustrzyca zaawansowana. He wczoraj na poprawinach rozmawialam z koleżanką o urokach i ona co chwila używała określenia "lustrzyca" i biedne chłopy za nic nie potrafili rozkminić o co chodzi;);)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby następne ziarenko popcornu miało pyknąć? ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się Magdziulla zgralysmy :D

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna dziś data, no ale proszę Was o spokój dziewczyny, jest początek miesiąca !

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiaj dziewczyna z pracy miała termin :D i ja bym miała gdyby udało się w pierwszym cyklu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za tym, żeby tam galerię robić a tu pisać, jakoś tak łatwiej :) zwłaszcza, że tutaj można cytować i jest płynność rozmowy, szybciej można skumać o czym mowa.

I nie da się ukryć, że nie wszystkie osoby łatwo skojarzyć z bbf :D no ale to akurat kwestia czasu ;)

A Mały Lisek jest cudowny, ona wcale nie wygląda jakby się za wcześnie urodził :)

Sabina opowiadaj i ściskaj nogi grzecznie! Kciukasy!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka jeszcze masz zakaz! Trzymaj nogi razem!
    Ja tez jestem za pisaniem tutaj :)
    Ksosia panikaro kochana jak wylazlo białe to syfek a nie oprycha ;) A od wewnętrznej strony czujesz górkę? zasusz to spirytem albo wódką!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dobry pomysł z tym żeby na fb wrzucać zdjęcia a tu na forum pisać bo tak jak jest teraz to naprawdę ciężko nadrobić wszystkie posty w dwóch miejscach. A teraz tyle się dzieje, jesteśmy tuż przed porodami i będzie się dziać coraz więcej więc można przeoczyć ważne informacje albo porody :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo czyli foty fotasieńki i filmy tam a tu piszemy normalnie :)

mmargol lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to najlepsza wersja
    Bo serio -tu daje się rozmawiać

bisacz lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Kamcia, tu jest rozmowa, a tam szczerze nawet nie chce mi się ogarniać wszystkich postów po kolei, bo na wyrywki się nie da

bisacz lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to napisz to na forum FB bo niektorzy chyba na dluzej tam sie osiedlają :)

Ja wysmarowałam opryche czosnkiem.
    Za godzine mam fryzjera, zeby sie uładnić trochę :)
    Mąż już w dordze nad morze. Kupił sobie majteczki skarpeteczki, spodenki, koszuleczke i bedzie tam nocował... Super, nie? A ja wierze w taka "złośliwość", ze w nocy bede rodzić... tu akurat ujawnia mi sie realizm, a nie pesymizm :)

Na obiad zjadłam nussbeissera... Na kolacje może twarożek z kakao. Ostatnio sporo tego jem... Czeka na mnie jeszcze świeży ananas i kukurydza... Takie rarytasy, gdy meza nie ma huehuehue :D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyłam jak to wygląda na fb i powiem Wam, że jestem jak najbardziej za płynnym pisaniem tutaj, a tam wrzucanie zdjęć, ale można to uporządkować i założyć kilka wątków opatrzonych zdjęciem, żeby było czytelnie. Wątek kulinarny gdzie dzieliłybyśmy się pomysłami na obiad wydaje mi się super i łatwiej go będzie znaleźć na fb niż na forum.

Można też podzielić fotki- na fotki naszych dzieciaczków po porodzie, nasze usg, pokoiki dla maluszków itp. :)

Co myślicie? Mogę pomóc w takiej aranżacji grupy

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej str ciesze się ze nie tylko ja mam takie odczucie, że nie jestem tą jedną narzekajaca na fb ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS - ja jak wroce od cudotwórcy (fryzjera, ktory spowoduje ze bede ladna) to uzupelnie pierwszą stronę plus napisze tam info o FB. JEdnak jestem za tym abyśmy tam zostały w opbecnym skladzie - chyba ze nasze "stare" mamy sie odezwą. A nowe.. no niestety pominęłabym.. oczywiscie mowie o FB, a nie o forum... To już ostatni nasze ciążowe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka jak masz ochotę, mogę Ci dać też możliwość admina.

Ja się dopasuje do całości. Bo jesteśmy grupą :)

haneczka lubi tę wiadomość

‹‹ 1892 1893 1894 1895 1896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ