WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiem Kamcia ale nie chciałabym na pryszcza nakładać maści typu zovirax...
Chciałam nie ruszać ale boje sie ze sie pogorszy wiec bardzo chciałabym wiedzieć co to jest... Ze tez akurat dzis...
Czuje sie jakbym pisała do bravo girl i zadawała kretyńskie pytania... -
nick nieaktualny
-
Ksosia wrote:Kamcia i jak miałaś Cc przy opryszczce to lekarz cos mówił...?
W chuj nieodpowiedni czas na takie cos..
no właśnie, że to nie problem
bo ja byłam mega zestresowana i przeziebieniem i opryszczka, a dla nich to było niewazne! po prostu nie całowałam dzieciątka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamcia ja ktg jeszcze nigdy nie mialam i to dla mnie nowosc, ciekawe kiedy mi je zleci doktorek.
Jakas fotke 3d/4d bedziecie miec z tej wizyty?
Ja z lipca nie mam zdjecia bo malo sie w kregoslup wlepila i nie bylo buzki widac, licze ze teraz sie uda i zdjecie i filmik nagrac, bo w sumie to moze byc tez ostatnia wizyta -
mmargol wrote:Kamcia ja ktg jeszcze nigdy nie mialam i to dla mnie nowosc, ciekawe kiedy mi je zleci doktorek.
Jakas fotke 3d/4d bedziecie miec z tej wizyty?
Ja z lipca nie mam zdjecia bo malo sie w kregoslup wlepila i nie bylo buzki widac, licze ze teraz sie uda i zdjecie i filmik nagrac, bo w sumie to moze byc tez ostatnia wizyta
to bedzie moje drugie ktg w tej ciązy...
a w pierwszej miala o wiele wiecej, bo na szkole rodzenia położna nam robiła tzn był jakis wykladzik, a jedna lezała na kozetce pod ktg
i ja oczywiscie byłam pierwsza do leżenia
a ze zdjęciem nie wiem, bo teraz oficjalnie płace za doppler w ciązy+biometria
do tej pory Piotrus nie chciał zapozowaćnp mam w awatarku, ale on wiecznie buzie zatyka
i wszystko teraz zalezy od ułozenia
jak głowa na dół-buzia moze być słabo widoczna
jak dupka na dół-to raczek nie widać (i tak mielismy ostatnio)
i po ostatnim usg dostałam kupę zdjęć przepływów a dzieciątka juz nie
tym razem ide do dr med (ta co robiła mi pierwsze usg w 9 tc i sama zaproponowała poradnie badań prenatalnych) -
Pamiętacie, jak się głowiłyśmy nad tym do kiedy wcześniak, a od kiedy, przedwcześnie urodzony, a kiedy donoszony?
No to dzisiaj przeczytałam o 34 tygodniu takie coś
"Urodzone teraz, Twoje dziecko nazwane zostałoby dzieckiem urodzonym przedwcześnie, a nie wcześniakiem. Różnica polega na tym, że przedwcześnie urodzone dziecko ma już prawdopodobnie rozwinięte płuca, zatem jest niewielkie ryzyko że trafi na oddział intensywnej terapii. Generalnie dzieci nie mające problemów zdrowotnych, urodzone pomiędzy 34-37 tygodniem, radzą sobie na świecie już całkiem dobrze i w dłuższej perspektywie nie odstępują kroku dzieciom urodzonym o czasie. "
Czyli wcześniak do skończonego 34 tyg, przedwcześnie urodzone- po skończonym 34 tyg i donoszone- po skończonym 37 tygodniu.Amen
kamciaelcia, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
Kamcia cos wiem o tych pozycjach malucha i pozowaniu do zdjec, moja mala czesto sie odwracala i nie chciala zapozowac, mam jdeno sensowne zdjecie gdzie buzie widac, ale to juz dawno.
U mnie jest o tyle dobrze, że każde zdjęcie czy filmik mam w cenie wizyty i wszystko zależy od dzieciątka czy się pokaże jak trzeba.
Oby teraz się pokazała, bo bardzo bym chciała mieć taką pamiątkę -
filmik nie, ale zdjecia były w cenie
ten doktorek, co robił mi prywatne usg, jest przeciwnikiem 3D/4D ale zawsze na chwile załączył i starał sie fotę pstryknąćale sie nie dało, bo mały nie współpracował
i tak zawsze za usg płaciłam 130zł (a za 3D wolaja 230zl) więc źle nie wychodziłam na tym
zobaczymy jak dziś bedzie na usg
bo to tez późna godzina i różnie z lekarzami bywa (po zmeczeniu)
i ostatnio na przeplywach nie dałam sobie zbadać tych w biodrach
normalnie chichrałam sie z łaskotek i tyłkiem skakalam po kozetcemmargol lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny