X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Cześć!:)

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach!
    Dzierzba trzymam kciuki za zabieg synka:) Jak pozbyłaś się tego kataru - zdradź sekret:D
    Dziękuję!

Na katar używałam prenalen krople do nosa i piłam dużo mleka z miodem i masłem i ciepłej wody z cytryną i miodem. Tyle tylko. Dwa dni i ustąpiło gardło, a po 3 nie mam kataru.

Broszka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Przypomniałaś mi, że nie piłam kawy! :D A ja siedziałam do teraz i się zastanawiałam dlaczego tak mi się chce spać... Hihi
    A ja byłam takim kawoszem do czasu ciąży. Przez swoją prace potrafiłam wypić nawet 6-7 dziennie. Od czasu pobytu w szpitalu normalnie mnie odrzuciło. Ale Wczoraj skusiłam sie na mała czarna z ekspresu po ponad miesiącu!!!!! Od razu postawiła mnie ba nogi - jak Nigdy!!!

Dzierzba - Kciuki Mocnoooooo Zaciśnięte!!! Bedzie git Majonez, jak to mówi moja córka!

Apropo córki i jej tekstów. Schodzi dziś na dół do szkoły, czekam zeby pomoc jej ubrać kurtkę itd, a ona wyskakuje z tekstem: "Mamusiu, ale ja dziś jestem laska!"
    Myślam, ze sie popłacze ze śmiechu!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:00

Dzierzba, Ksosia lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Moim zdaniem termin porodu ustala lekarz prowadzący. Mój wyliczył na 6 września (a bbf na 4). Potem miałam w 8tc usg na nfz, termin na usg wyszedł zblizony i ten lek stwierdził,że mamy się trzymać terminu na poczatku wyliczonego. Zostało zatem 6 września i to mam na karcie ciąży od początku
    Co do pomiarów usg, to aż tak bym nie wierzyła. Podawałam przykład. Moja dzidzia we wtorek miała 52 mm(OM 12+2, wg usg 12+2), a dwa dni później inny lekarz inny sprzet dzidziolek miał 60 mm (wg usg CRL 12+6, a nawet BPD 13+0)

miniaturka31 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 2 trymestrze ;)
    Dziś mój ostatni dzień wolnego, od jutra wracam do pracy, byłam na L4 od transferu (22.12.2015).
    Miłego dnia ;)

kamciaelcia, AniaLewandowska, Dzierzba, Ksosia, Sabina, martta, violett, Skali89, Angela89 lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 stron!:o
    Szalejemy!:)

Ja dzis do Fryzjera ide:)
    Czekalam na to caly pierwszy trymestr!:)
    Milego dnia :*

Dzierzba, kamciaelcia, żabka04, martta, mmargol, Skali89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    200 stron!:o
    Szalejemy!:)

Ja dzis do Fryzjera ide:)
    Czekalam na to caly pierwszy trymestr!:)
    Milego dnia :*

życzę miłego relaksu ;)

ja zaraz do pracy. Kombinuję sobie makaron ze szpinakiem. ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    ja już też włosy pofarbowałam :) już nie musze wstydzic sie siwizny :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się rzadko odzywam teraz, pewnie na l4 będę smarowała jak głupia, teraz nie mam czasu niestety.
    Gratuluję wizyt i pięknych bobasów. Wszystkie niedługo wejdziemy w spokojny 2 trymestr:)
    Ja mam wizytę w piątek, trochę stresik łapie. Dziś badałam tsh i mam nadzieję, że jest ok.
    trzymam kciuki za wizytujace.

• Maminka223 Debiutantka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Piszecie o witaminach, ja muszę kupić coś z dużą dawką żelaza bo mam braki - polecicie coś?

Jak bardzo dużą? Prenatal duo ma 60 mg żelaza, to wystarczająca dzienna dawka.

Maminka223
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Dygocze od samego rana i spac nie mogłam, dziś dzień powiedzenia szefowi ( po angielsku) trzymajcie kciuki bo z tych nerw już mnie zimny pot oblewa..ide na 11:00...

kamciaelcia, żabka04, Sabina, Dzierzba, Asienka1184, martta, _izunia_, szpilka lubią tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam 72 pierogi mało :-( może być więcej bym nie dała rady.
    Niestety moje dziecko wstało lewa noga od rana wyje jęczy nawet mojego męża wyprowadziła z równowagi a ja tylko się wstrzymuje zaraz ją rozszarpie!
    Kuźwa czemu ona taka jest jakiś skok rozwojowy czteroletni?! Ja mam dosyć już nie daje rady.
    Jak ja mam się nie denerwować jak ona do szłam mnie doprowadza!!!!!!
    Płakać mi się chce dziewczyny z bezradności do takiej malolaty. Gdybym w ciąży nie była to bym się na nią darla itd a tu czuje jak w środku się denerwuje biedne maleństwo :-(
    Macie jakieś rady na czterolatki?
    Idę zarejestruje się do dentysty bo ta dziurę trzeba załatwić przy okazji przegląd zrobić i chyba dojedziemy do US.

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! :)
    Malo sie odzywam ale staram sie w miare na biezaco nadrabiac :) U nas wszystko dobrze i poza ciaglym glodem nic nam nie dolega :D Jutro na 16.00 wizyta wiec powoli zaczynam sie denerwowac ale mimo wszystko staram sie myslec pozytywnie :)Widze, ze ominal mnie ciekawy temat :D
    Gratuluje zdrowych, slicznych maluszkow i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Niestety moje dziecko wstało lewa noga od rana wyje jęczy nawet mojego męża wyprowadziła z równowagi a ja tylko się wstrzymuje zaraz ją rozszarpie!
    Kuźwa czemu ona taka jest jakiś skok rozwojowy czteroletni?! Ja mam dosyć już nie daje rady.
    Płakać mi się chce dziewczyny z bezradności do takiej malolaty. Gdybym w ciąży nie była to bym się na nią darla itd a tu czuje jak w środku się denerwuje biedne maleństwo :-(
    Idę zarejestruje się do dentysty bo ta dziurę trzeba załatwić przy okazji przegląd zrobić i chyba dojedziemy do US.
    Zabka moze corka walczy o Twoja uwage? Ostatnio nie jesteś w formie, nie masz sikyni może ona czuję się idstawiona na boczny tor?
    Ja staram sie.mojej tłumaczyć, ze mama teraz źle się czuję, ale jak tylko wyzdrowieje to będziemy się bawić. Widzę, ze jej tego brakuje, bo ja teraz chora , wiec leżę, a wcześniej wieczorami po powrocie z pracy byłam kompletnie wyczerpana. Żal mi jak strasznie. I ciągle czekam kiedy wyzdrowieje i wróci mi energia :(

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo! :)

Niestety nie udało mi się Was nadrobić... Może ktoś streści ? :D teraz postaram się nadrabiać systematycznie, ale taki weekend z rodziną był mi potrzebny... człowiek cały czas sam w domu to wiecie... choć nie narzekam, nie nudzi mi się jakoś bardzo, a wręcz czas leci szybciej niż jak chodziłam do pracy :) ja wizytuję w czwartek! Już nie mogę się doczekać! :) Czujemy się lepiej, w sobotę pierwszy dzień zero mdłości, wczoraj tylko trochę, co przyniesie dziś... ? :D

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja z nią rozmawiam, tule ja, czytam bajki jak trzeba jestem na jej skinenie.
    Ja jej tłumacze że dzidziuś jest w brzuszku nie mogę się denerwować a oba no to co?! Jak mówię że źle się zachowuje pyskuje, odżywki hamskie nie wiem z kad to u niej?! Mikołaj nie przyjdzie, straszne ja sąsiadem itd to ona ze będzie tak się zachowywać i już, będzie nam robić na złość! Kurwa jak mam temu dziecku wytłumaczyć że źle robi czuje się bezradna. Kocham ją mocna ale w takich chwilacham jej dosyć.
    Znowu pewnie cukry mi skacza a wczoraj tak pięknie było myślałam że się uspokoiła a tu masz!

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Zabka, może zaangażuj małą do pomocy. Na mojego to działa zawsze. Niech pranie do pralki powkłada, kurze pościera, pomoże przy pierogach itp. Poczuje się ważna i doceniona. Dzieci czasem tak mają, że się buntują. Przerabiałam to. Mój młody jest na etapie pyskowania i robienia na złość ale dzielnie pacyfikujemy tego osiołka. Jak się wkurza i za bardzo nakręci ze złości to wysyłam go do pokoju, żeby się sam uspokoił. Potem wraca i rozmawiamy spokojnie i jest ok do następnego razu ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka.moja też potrafi.mi pojechać. No. Jak.mi nie dasz nutelli to się wyprowadze do innej mamy. To nie jest miłe. Ale jestem twarda. Każe jej wyjść i wraca potem z przeprosinami. Często się złości, ale to chyba jak i my. Mamy czasem przecież gorsze dni. Moja jeszcze nie wie o ciąży. Powiem chyba po prenatalnych... ja zdaje sobie sprawe, ze Mloda ma moj charakter. To ttrochę głupio .mi sie zloscic na nia, skoro ja tez taka jestem XD
    Ja martwię się tym, co będzie jak urodzi się małe. Ja caly tydzień jestem sama, mąż jest tylko na weekendy. Strasznie się o nią boję, ze poczuje się odepchnieta :/ dużo o tym.myślę.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Sabina ja z nią rozmawiam, tule ja, czytam bajki jak trzeba jestem na jej skinenie.
    Ja jej tłumacze że dzidziuś jest w brzuszku nie mogę się denerwować a oba no to co?! Jak mówię że źle się zachowuje pyskuje, odżywki hamskie nie wiem z kad to u niej?! Mikołaj nie przyjdzie, straszne ja sąsiadem itd to ona ze będzie tak się zachowywać i już, będzie nam robić na złość! Kurwa jak mam temu dziecku wytłumaczyć że źle robi czuje się bezradna. Kocham ją mocna ale w takich chwilacham jej dosyć.
    Znowu pewnie cukry mi skacza a wczoraj tak pięknie było myślałam że się uspokoiła a tu masz!
    Testuje was. Wiesz, jak się drze i ty się zaczynasz drzeć to ma to o co jej chodziło czyli uwagę. Wyślij ją do pokoju, niech się podrze tam, potupie i powiedz, że jak się uspokoi to niech wróci, a wtedy na spokojnie wytłumacz, że ci się takie zachowanie nie podoba i dlaczego tak jest. Zapytaj skąd u niej takie emocje, wysłuchaj i oczywiście zapewnij, że ją kochasz bez względu na wszystko. Umnie działa, awantur jest coraz mniej. Oczywiście to nie przychodzi od razu. My pracujemy nad młodym w ten sposób od pół roku. wcześniej też były jazdy.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje młode ma zabieg między 13 a 15. Sprzątam chałupę żeby nie oszaleć z nerwów.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Moje młode ma zabieg między 13 a 15. Sprzątam chałupę żeby nie oszaleć z nerwów.
    Wszystko będzie dobrze &&&&&&

Dzierzba lubi tę wiadomość

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ