X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia tylko, że karetka zawiezie Cię do najbliższego szpitala. Nie wiem czy to jest ten wybrany przez Ciebie. Z nimi nie ma dyskusji. Gdzie bliżej tam lądujesz.
    Taksówki nie wszystkie się decydują, trzeba uprzedzić o co chodzi

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sie zacznie to.dzwonie po M pierwszy poród wiec raczej poczekam na czeste skurcze zanim pojade do szpitala wiec myślę, że bedzie czas na dopakowanie i pochodzenie i gorąca kąpiel w domu.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Sarcia, wiem o tym, ale to nie zmienia faktu że się o niego okrutnie martwię, męczymy się z tą laktacją dzisiaj, a miałam wrażenie że przez te trzy dni był względny spokój i Młody się najadał, spał ładnie, a teraz że znowu mi pokarmu brakuje :(

Gdzieś czytałam, że to normalne i może musisz spróbować sama więcej zjeść i wypić? Na pewno mniej o sobie teraz myślisz a to też się odbije na laktacji

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja mam niestety mega wyobraźnie i już widzę przed oczami jak rodzę gdzieś na poboczu w taksówce. Ło matko.
    A jak dzwonie po tę karetkę to oni tak ochoczo do mnie jadą i nie mają z tym jakiegoś kłopotu??
    Ja ci życzę byś urodziła tak szybko od pierwszych skurczy :D Tak serio to taksówka będzie odpowiednia, karetka też przyjedzie ale wiozą najbliżej z tego co wiem. Tylko przy taksówce lepiej nie czekać do skurczy co 5 minut

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze tak przeciez skurcze nie lapia nagle te co dwie minuty ze nie zdazysz po schodach zejsc , spokojnie takie rzeczy to tylko w filmach :D

ja pierwsze skurcze dostalam o 19 wieczorem o 2.30 odeszly mi wody w nocy, a urodzilam nastepnego dnia o 13.30 takze nie macie sie co przejmowac porod taki piekny i szybki malo kto ma:)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przyjdzie mi wzywać karetkę to ni będzie absolutnie bez różnicy gdzie mnie zawiozą.
    Generalnie to planuje że poród zacznie się w piątek po 20. Mąż będzie w domu, syn nie będzie śpiący. Zdążę się wykąpać pozbierać wszystkie niezbędne rzeczy, a chłopaki mnie odwiozą do szpitala. Wrócą spokojnie do domku, wyśpią się, a rano już przyjadą odwiedzić nowego członka rodziny. W niedziele wypis i od poniedziałku będzie można wrócić do codzienności.
    Taki mam plan.

Ulfenstein, mysza0406, Angela89, Macioszczyczka, stardust87 lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos drogi do szpitala wkleję Wam instrukcję dla męża - myślę, że fajna sprawa. Sophia też jest napisane jakie skurcze, jaki mamy czas orientacyjnie.
    Później usunę, żeby mnie szkoła o rozpowszechnianie nie oskarżyła;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 21:22

mmargol, Macioszczyczka, Sabina lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sophia
    pozostaje wam tylko trzymać sie planu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan rodzić rano tak no ok 10, będę wypoczęta, mąż będzie miał akurat wolne. Skurcze pierwsze będą w nocy także je prześpię, pojedziemy do szpitala raz dwa szybka akcja i po wszystkim. Ha! Programujemy rzeczywistość:)

AJrin, claudiuszek, Pysiaczek89, Sabina, Madziuuuula, stardust87 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla boska kartka i wskazówki poplakalam sie ze smiechu :) szkoda, ze takiej nam nie dali przydała by sie na lodówkę :)
    Sciagnelam sobie zdjecie i pokaże M do zapoznania bo on juz panikowal wczoraj przy 2 skurczach czy jechac do szpitala.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mmargol Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula! zapożyczam i drukuje mężowi :D świetna rozpiska, nie spotkałam się z taką ;)

A propo przespania skurczy to moja koleżanka tak miała przy drugim dziecku :) ona czekała, żeby jej wody odeszły tak jak przy pierwszym dziecku i dopiero szpital a tu nic. Poszła spać, przez sen miny strzelała jakby coś jej dolegało ale spała twardo - gorzej mąż, bo ją obserwował i z rana o 8 zmusił na jechanie do szpitala. Zanim ją przyjęli na oddział, na porodówkę przewieźli to troszkę trwało, a o 11 dziecko miała koło siebie :) zazdraszczam jej :)

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin u Nas wisi od jakiegoś czasu. Mąż się niby śmiał, bo on przecież wszystko wie, a założę się, że w razie w ją pierwszą chwyci;)
    Wczoraj robiłam mu test - zaczynam rodzić co robisz - oblał na etapie gdzie jest wejście do szpitala, krążył by w koło;)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, staram się pozytywnie myśleć, ale serce się kraja, gdy się widzi że własne dziecko jest głodno, pomimo starań

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah dziewczyny wy to macie poczucie humoru :D kurcze, zeby szlo tak to zaplanowac! ja jedyne co moge powiedziec to najlepiej skurcze dostac nad ranem gdzies tak okolo 6 bo o 7 zmieniaja sie lekarze i od rana pracuja na pelnych obrotach no i wszyscy sa, najgorzej na porodowke trafic w wekkend albo w drodku nocy, ja sie dlatego boje... bo u mnie w razie co musi byc szybka akcja z cc i boje sie ze nie bedzie anestezjologa cyz trafie na jakiegos dupka lekarza, ale licze ze wszytsko bedzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

ale dlaczego upracie twierdzisz ze Twoje dziecko jest glodne, bo nie rozumiem ? hmm... dlatego ze placze i chce byc przy tobie czy co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę być na porodówce gdzieś do 14 bo chyba wezmę ZZO a po 15 anestezjolog raczej jest nieosiągalny
    To tyle planów

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka na porodówkę trafiła już tylko do przecięcia pępowiny.
    Cała reszta wydarzyła się po drodze z auta zaparkowanego przed szpitalem.
    Za to moja siostra skurcze co 10 minut miała prawie dwie doby.
    Więc ja wolałam sobie zaplanować- żeby nic mnie nie zaskoczyło.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo widzę, że usteczkami szuka piersi, wkłada rączki do buzi, a jak dałam mleko to się uspokoiło, nie wiem może coś źle robię :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie i ktg.

Na ktg zapis szalony.
    Junior szalał i nie chciał dać się złapać.
    Co się tam zapisało ale jest ok.
    Fajna położna mi się trafiła bo gadała że mną przez całe ktg, po wywiadzie (druga podsluchiwala) stwierdziła że pewnie będę mieć cc bo mam bogata historie położnictwa:-(
    Zdziwiona że przyszłam na ktg w 34tc ale zapytała o choroby i usłyszała cukrzyca ciążowa to już wszystko było dla niej jasne.

Na wizycie.
    Szyja długa na 3,0.
    Pozamykane, mały głową w dół.
    Juniorek waży 2478g :-)
    Nic nie zapowiada się na poród.
    Ale jeśli pojawią się skurcze rąk jak w niedzielę miałam to na pewno mnie gin wyślę do szpitala szybciej niż myślę i to na długie wczasy takie jak nasza Agatia :-(
    Na chwilę obecną mamy plan że 18.08 mam ktg i wizyta gratis.
    Potem wizyta prywatna 26.08 a gratis skierowanie do szpitala na 5.09
    W szpitalu którym będę miała cc gin powiedział że bez problemu mnie przyjmą tydzień szybciej nie zrobią problemu.
    Tak się go zapytałam czy na pewno mnie przyjmą tydzień szybciej.
    Mam się nie martwić.

A teraz idę jeść bo jestem strasznie głodna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 13:42

Pysiaczek89, kamciaelcia, mmargol, Sabina, bisacz, martta, marta258 lubią tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Ja muszę być na porodówce gdzieś do 14 bo chyba wezmę ZZO a po 15 anestezjolog raczej jest nieosiągalny
    To tyle planów
    A ty w kartuzach chcesz rodzić??
    Anestezjologów w szpitalu jest kilku i czy to 15 czy 3 w nocy są gotowi do pracy.
    Choć mojego ściągali z zakupów w pobliskim CH więc spoko. Być może troszkę będziesz musiała poczekać ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
‹‹ 1942 1943 1944 1945 1946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ