X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa nadchodzą! Szwagierka i teściowa!!! PRzyjadą! Zaraz tu będą!! Olaboga!!! :D :P
    Ogarnęłam sobie twarz i mieszkanie...

Dlaczego jestem tak "nawiedzana" zawsze gdy nie ma męża w pobliżu. Czuję się "zagrożona" :) A powaznie to mam wyrzuty, że sie ich ciagle czepiam, więc postawiłam być miła!

Trzymajcie za mnie i Antka kciuki, co bym nie urodziła! :)

Dzierzba, kamciaelcia, mmargol, AJrin, martta, Sabina, bisacz, marta258 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    mi też sie podoba wyjście nr 2 :)
    bo w sumie zus zlozył apelacje, ale czemu sie odwołuja-nie ma argumentów
    łapia zatem na haczyki

i ze swoje twierdza, choć nikt nie wie czemu, jak , jakim prawem? to działanie zusu :D tworzą swoje interpretacje, a jak na nie za mało miejsca-tworzą swoje prawa :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu
    rodzić nie możesz-nie w tym towarzystwie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah

kamcia coz za optymistyczny akcet :D no wlasnie Ksosia wybierze lepsze towarzycjo do porodu a przynajmniej tesciowa wymien w tym skladzie xD

p.s zus to jest panstwo w panstwie i najzwyczajniej w swiecie bezprawie na zdrowy chlopski rozum jak mozna nie byc ubezpieczonym skoro kilka lat sie prowadzk dzialalnosc i oplaca pelne skladki zus tego to moj mozg nie kest w stanie pojac i od czego oni chca sie odwolywac chyba zeby przeciagnac w czasie i pieniadze przytrzymac, ale co im to da skoro w tej kwestii zaden sad im racji nie przyzna , ale dla nich 100 stron udokumemtowanego przebiegu calej sprawy to za malo, zalosne na maksa !

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:23

Sabina, bisacz lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    bo wiele osób sie poddaje juz na etapie pierwszego odwołania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się,
    Angela czyli dziś wizyta? Napisz co powie dr

Macioszczyczka bardzo mi szkoda Filipka ten lekarz powinien się pod ziemię zapaść słysząc od dziecka jaką mu krzywdę zrobił. Dobrze, że kasę oddał ale i tak zasłużył na większą karę.

Cieszę się, że wszystkie noc kolejną przetrzymałyśmy wszystkie. Szczególnie nasze szpitalne mamuśki  Nienawidzę szpitali a Wy tak się dzielnie trzymacie i nawet nie marudzicie

Ajrin ja też miałam ten ból przy siadaniu wtedy jak miałam też skurcze- strasznie to nieprzyjemne, ale mała jakoś się przesunęła i jest lepiej.

Co do śluzu- jeszcze napisać nie zdążyłam a mnie uspokoiłyście. Rano zauważyłam, że jest jakiś inny żółtawy i już zaczęłam myśleć

Magdziulla ja robię olejkiem ze słodkich migdałów(poleciła położna) kupiłam w Gemini, ale wcześniej męczę się z tym aniballem. Jest już 20,6 cm więc coś to daje powoli. Na noc sobie lactovaginal aplikuję, żeby nic tam się nie rozwijało z podrażnienia.

Co do cc też nie wiem jak to jest. Przeraził mnie opis samego zabiegu np. to rozrywanie mięśni, ale jakby dziecku coś zagrażało to nie drgnie mi powieka zgodzę się z marszu. Ja miałam kilka operacji piersi co nie równa się z tak poważną operacją jak cc, a męczyłam się dość długo po nich no i bardzo źle mi się rany goją i mam bliznowce. Czułam te blizny co miesiąc  W ciąży mam trochę spokoju.

A Sn boję się strasznie :( Też mam niski próg bólu i odlatuję jak mnie boli. Boję się, że tak się zrażę że Zuza będzie jedynaczką. A w stresie mi się jeszcze Astma lubi włączyć

A o tych wrażliwych brodawkach pisałam Wam jakiś czas temu bo nie wiedziałam co jest grane. Trochę to odpuściło aż tak nie bolą, ale mi dalej nic nie leci. Otoczki mam prawie czarne i właśnie te okropne przebarwienia przy bliznach, pod pachami tam na dole wrr. Bardziej mnie martwi, że mam rozstępy kurcze POD KOLANEM!

Mojej koleżance te przebarwienia na twarzy nie schodziły bardzo długo, ale synek ma 3 lata i teraz dopiero schodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki

Zamawial ktos z neta jakies np. lampy stojące takie do salono lub lampki nocne do sypialni? bo chce kupic jak maly sie urodzi i bedzie sobie spal to na noc bede wlaczac lampke zeby po ciemku nie lezal i sie zastanawiam czy ktos ma sprawdzon czy lepiej stacjonarnie w jakims markecie kupic?

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie wiem, czy rozmowa dyscyplinująca z Liwią przyniesie efekty ;) najpierw pogadam ze swoją ginką, a potem będę pertraktowac z Młodą ;)

Mysza dużo przeszlaś z tymi cycolami bidulko. Sądzę, że nawet sama nie wiesz, jak jesteś silna babka i sn weźmiesz na klatę. W końcu zawsze z tyłu głowy jest opcja cc.

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek ja byłam od 16 20 do ok 19 trochę pan w ciąży mijalam :) zresztą wczuraj było tyle ludzi ze tragedia
    Ja czekam na koleżankę ma przyjść na kawę a mama dostała fioła i myje drzwi no bo królowa angielska przyhdzye nie wiem czy pozna mieszkanie. Moja mama jakby mogła to by za mnie oddychala ale one chyba tak mają i nie ma co z tym walczyć :p

mysza0406 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to ja bym chciała sn żeby udowodnić ze dań radę hehe wiem że to głupie ale lubię wyzwania :p no ale natura wybierze :)

AJrin lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

haha zawsze warto sprobowac :D

Skali89

Ciesz sie ze masz taka mama i Ci pomaga, moja mieszka 300 km ode mnie i jak przyjedzie to jest gosciem nie bierze sie za zadne prace domowe u mnie w domu :) a teraz w ciazy to juz w ogole mam przerąbane bo niedojz ze nie moge sie schylic to jak chce cos posprztac z takich "grubszych" porzadkow to musze meza prosic a nawet nie wiesz ile teraz przy remoncie mam sprzatania.... Blagam pozycz mame chociaz na 1 dzien:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja kupiłam w Ikei z neta nie mam nic sprawdzonego.
    Skali moja mama też taka jest. Kochana :)
    Jak na początku ciąży wymiotowałam bez przerwy nic prócz zup mi przez gardło nie przechodziło, a ugotować nie mogłam bo mi śmierdziało to co 2 dni kursowała z zupkami. Teraz jak przyjeżdża to tylko się rozgląda co zrobić. A tu okno umyje tu uprasuje a jeszcze brata po zakupy wygoni i z odkurzaczem go pogania po mieszkaniu :) Dobrze, że ich mam bo z męża strony tak to nie wygląda. Choć teściowa mi podaje to co ugotuje a wie że ja lubię . Też jest kochana,ale jak przyjadą to bardziej "w gości"

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak patrze na kalendarz BBF to sobie mysle matulu nie dawno wypatrywalam tych zmieniajacych sie miesiecy i dni zeby zejsc ponizej setki, a teraz jak patrze to widze 8 miesiac, 32 tc i 62 dni do porodu az strach mnie ogarnia ze to tylko 1,5 miesiaca, a pogoda jest malo łaskawa w to lata i wkurzam sie bo pranie malego nadal w polu...wszystko w szafie...ale jak tylko dorwe sloneczny dzien to od rana do wieczora pralka bedzie chodzic

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza

Ta z ikei za 45 zł stojąca , bo an allegro widzialam i sie zastanawialam czy to nie jakies badziewie , bo jesli taka masz to chetnie wyslucham opinii jak sie sprawdza i mzoe na probe kupie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam z ikei lampe stojącą przy łóżku, taką z regulowaną mocą świecenia :D

i do tego kupiłam cotton balls które powiesiłam przy łóżeczku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody w końcu zasnął, obudził się przed 8:00 i od tego czasu marudził i się chyba najeść nie potrafił, teraz co prawda śpi, ale jakoś tak niespokojnie...

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Moja mama stara się jakby trzymać na dystans, co prawda kilka razy jej napomknęłam, że okna mam tak brudne, że za niedługo pogody nie rozpoznam, no ale nie było odzewu, więc dałam sobie spokój. Nigdy nie miałyśmy bliskich relacji, a uczuć wobec siebie nie uzewnętrzniamy, po prostu takie mamy charaktery. Cieszę się z tego, że omija mnie milion dobrych rad z jej strony. Swoje sobie pewnie pomyśli, ale zatrzymuje to dla siebie, a ja dzięki temu mam spokój i prawdziwe "wolnoć Tomku w swoim domku" ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jaki mnie widok zastal o poranku :) wxhodze do pokoju a moj M rozklada lozeczko turystyczne haha :) dostalismy jakis czas temu od znajomych używane z adnotacja ze nie wiedza w jakim stanie bo lezy 3 lata na strychu. Ale wszystko ok jest w super stanie jedyne co w kilku miejscach trzeba przeprac.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Claudiuszek ja byłam od 16 20 do ok 19 trochę pan w ciąży mijalam :) zresztą wczuraj było tyle ludzi ze tragedia
    Ja czekam na koleżankę ma przyjść na kawę a mama dostała fioła i myje drzwi no bo królowa angielska przyhdzye nie wiem czy pozna mieszkanie. Moja mama jakby mogła to by za mnie oddychala ale one chyba tak mają i nie ma co z tym walczyć :p

to jednak się nie minełyśmy bo ja byłam od 19;30 do 21 ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

‹‹ 1940 1941 1942 1943 1944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ