X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój szpital ma jakoś 42-43 % cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brzuchu nie mam przebarwienia, z synkiem też nie miałam, ale sutki ciemne od razu, na szczęście szybko wrscalo do normy ok 2 tyg. Po poronieniu też szybko wróciły do naturalnego koloru :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Bisacz ja mam już 24 na plusie i to raczej woda się zbiera bo puchnę. Zobaczymy ile zostanie po porodzie.
    Pewnie jest tak jak piszesz, nosisz dwoje dzieci, ciekawe ile Ci zejdzie po samym porodzie, poza tym przed ciążą byłaś szczuplakiem ja niestety nie mogę tego o sobie powiedzieć

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    Ja od paru tygodni, co jakichs czas mam bolące cyce :( juz myslalam, ze ze mną cos nie tak, bo czasami to naprawde boli bardzo. A pod pachami tez mam takie jakby brudne :D czyli wszystko normalne

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moge dzisiaj powiedzieć, że moja waga znów ciut podrosła
    ale watpie ze w 12 dni dojdę do wagi wyjsciowej
    ale nie puchne, więc spadek po cc tez bedzie mniejszy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dla mnie pojawienie się nagle na forum obcej laski, która zachwala cc, a straszy sn nie jest normalne. Szczególnie, że zaraz potem usunęła konto. Dla mnie to była jakaś prowokacja.
    Sporo dziewczyn ma mieć sn i nie widzę powodu, żeby ktos je straszył.

i ja się zgadzam z tą opinią.
    kółko wzajemnej adoracji na pewno trochę już też mamy, bo siedzimy tu od stycznia.
    Ale na przykład ja z Sarcią miałam jeden czy dwa zatargi i jakoś dajemy radę :P

jakoś wcześniej nie zaczęła się dyskusja o tym, który poród jest 'lepszy' (bo i jeden i drugi ma plusy i minusy, i po co w ogóle taka nic nie wnosząca dyskusja?), a tu przychodzi nowa laska i zaczyna temat o wyższości cesarki (na życzenie) i straszy konsekwencjami sn (z których przecież zdajemy sobie sprawę, ale ona jeszcze je wyolbrzymiała)

a my się mamy uśmiechać i być miłe?

dobrze, że już sobie poszła :)

Pysiaczek89, inzynierka, Sabina, bbeczka91, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, normalne. Przebarwienia skóry, nie tylko piersi lubią kobiety w ciąży, te z piersi czy brzucha schodzą ale już np z twarzy nie (mojej siostrze zostały).

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pysiaczku, normalne. Przebarwienia skóry, nie tylko piersi lubią kobiety w ciąży, te z piersi czy brzucha schodzą ale już np z twarzy nie (mojej siostrze zostały).
    Ty mnie kochana nie strasz, bo ja mam na twarzy przebarwienia i właśnie boję się, że nie zejdą :/ co prawda już jestem zapisana na październik na dermabrazje i rozjaśnianie, ale i tak obawiam się, że ślady zostaną :/

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja ciagne temat sn/cc tylko dlatego, ze zywo jestem zainetresowana tematem :) gdybym miala możliwość tzn ktoś dal mi wybór pewni poszla bym na cc bo cholera boje sie tego bólu. Mam niski próg bólu zlamany paznokiec do krwi powoduje ze mdleje i mi niedobrze. A jak wybieralam szpital to patrzylam na statystylki aby bylo jak najwiecej cc nie chce aby mnie 20 godzin meczyli. Ale z drugiej strony kto jak nie ja ma dać radę urodzic sn! Ze mnie kawał kobity nie tylko pod wzgledem kg ale też sportowiec. Plywalam pół zycia przebieglam pół maraton a i nawet sama maszt na łódce potrafiłam podnieść! I tego sie bede trzymać grunt to dobre nastawienie plus bede pod opieką lekarzy jak cos sie będzie dziać interweniuja z cc.

Dzierzba, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też niektóre pieprzyki pociemniały.
    Bisacz moja mama 4 urodziła i wykarmiła i też piersi ma ok.
    A będziecie spały w staniku? I jakim?

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    i ja się zgadzam z tą opinią.
    kółko wzajemnej adoracji na pewno trochę już też mamy, bo siedzimy tu od stycznia.
    Ale na przykład ja z Sarcią miałam jeden czy dwa zatargi i jakoś dajemy radę :P

jakoś wcześniej nie zaczęła się dyskusja o tym, który poród jest 'lepszy' (bo i jeden i drugi ma plusy i minusy, i po co w ogóle taka nic nie wnosząca dyskusja?), a tu przychodzi nowa laska i zaczyna temat o wyższości cesarki (na życzenie) i straszy konsekwencjami sn (z których przecież zdajemy sobie sprawę, ale ona jeszcze je wyolbrzymiała)

a my się mamy uśmiechać i być miłe?

dobrze, że już sobie poszła :)
    No proszę Cię. Naprawdę nie ma znaczenia czy nowa czy nie. Takie ma przekonania i ma prawo o nich pisać. Nikogo nie obraziła. A już reakcja na forum nie była neutralna. Zawsze można się powstrzymać od komentowania zamiast wchodzić w tematy drażliwe dla niektórych.

żabka04 lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia u nas w rodzinie mamy skłonność do przebarwień, ja mam też ale pojawiły się jakoś częściowo po 35 roku życia a część w ciąży ale nie są jakoś specjalnie widoczne, zwykły fluid daje radę. Jakoś specjalnie nie próbowałam się ich pozbyć.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja mam alles mama. Brzydkie to ale jakie wygodne. Nie wiem czy będę spała w staniku bo ogólnie nie noszę na co dzień. Kupiłam do karmienia bo nie chcę chodzić ulana.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    Te z twarzy nie schodzą? Bo mam takie brązowe plamy pod oczami, kolor dokładnie jak tej linii na brzuchu. Ale to nie jest za fajne... Tzn jak sie nałoży fluid to nie widac, ale bez make up'u widac. Ja tez planuje po porodzie, tak jak Agatia isc na jakies zabiegi na twarz. Bardziej myslalam o jakichs kwasach owocowych.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czyli te brzydkie ciemne brodawki zbledna :) jeny tak minsie to nie podoba zrobiły sie jakies ogromne wielkie na pol piersi ciemne koła a zawsze takie rozowiutkie były.
    Co do masazu krocza ja stosuje olej migdalowy i robie go sama choc z dnia na dzień jest ciężej. Nie wiem czy to cos da ale jesli jest to znikomy % na to ze mniej popekam to próbuje. Plus olej z wiesiołka w tabletkach. Dam znać po porodzie czy cos dało ale ja jestem teraz tak.ciasna tam jak nigdy w życiu!

Magdziulla lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ale z drugiej strony kto jak nie ja ma dać radę urodzic sn! Ze mnie kawał kobity nie tylko pod wzgledem kg ale też sportowiec. Plywalam pół zycia przebieglam pół maraton a i nawet sama maszt na łódce potrafiłam podnieść! I tego sie bede trzymać grunt to dobre nastawienie plus bede pod opieką lekarzy jak cos sie będzie dziać interweniuja z cc.

Czasem się cieszę, jak się porównuje wysiłek porodowy z maratonem :)
    Biorę w ciemno swój debiut maratoński na poród!

4,5h. z krótkim, 40 minutowym fragmentem, którego nie pamiętam (na końcówce, tak między 34 a 40km, lekki wkurw, połączony z fochem i 'idę do domu'). a potem stadion, rodzice przy finiszu (facet biegł obok ;), tłumy dopingujące i radość na mecie! YEAH!

I myśli, że tak naprawdę bardziej wycieńczające i kłopotliwe to były przygotowania do tego biegu niż sam start :)
    OBY! :)

Dzierzba, AJrin, mysza0406, bbeczka91 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Czasem się cieszę, jak się porównuje wysiłek porodowy z maratonem :)
    Biorę w ciemno swój debiut maratoński na poród!

4,5h. z krótkim, 40 minutowym fragmentem, którego nie pamiętam (na końcówce, tak między 34 a 40km, lekki wkurw, połączony z fochem i 'idę do domu'). a potem stadion, rodzice przy finiszu (facet biegł obok ;), tłumy dopingujące i radość na mecie! YEAH!

I myśli, że tak naprawdę bardziej wycieńczające i kłopotliwe to były przygotowania do tego biegu niż sam start :)
    OBY! :)
    To ja tak traktuję opiekę nad trójką. Mówię sobie, że dałam radę w biegach górskich to dam radę dzieci wychować. ;)

kamciaelcia, AJrin, Ulfenstein lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku akurat w dobrą porę rodzimy chwilę odczekamy będzie chłodniej i można robić kwasy, ale zawsze konsultujcie z kosmetyczką, żeby sobie nie zaszkodzić. Nie wiem jak to jest z karmieniem i kwasami, bo hormony dalej działają silnie.

Sophia czy któraś z sn napisała, że dziewczyny od cc są gorsze albo robią źle? Nie, nigdy a nowa koleżanka pojawiła się i robi wykład, że rodząc sn szkodzimy dziecku, a ona taka wspaniała,bo płaci w prywatnej klinice za cc. Sorry dla mnie to delikatnie mówiąc nie w porządku. Jeszcze do tego takie próby zastraszania, że z dzieckiem będzie coś nie tak, gdy poród za rogiem.

Pysiaczek89, Ulfenstein, stardust87 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja juz spie w staniko koszulce i mam zamiar kontynuować po porodzie. Fajne jest to ze ma ramiaczka odpinane do karmienia. Koszulki sa z h&m. Do tego mam 2 miekkie staniki z m&s ale tu boje sie ze rozmiarowo moga okazac sie nie trafione ale jak coś je przewiduje do spania. Po domu mysle ze moze sportowe sie sprawdzą a i mam jeden sliczny z alles mamma usztywniany na fiszbinach teraz rozmiarowo jest idealny wiec czesto go nosze.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku też mam pod oczami i to jedyne, co mi z ciazowych mankamentow przeszkadza. Cera zawsze była moim atutem, nigdy nie miałam z nią problemów, ale jak to mówią córeczka mamie urodę odebrała ;)
    Mam nadzieję, że zjaśnieją, bo są widoczne.

Co do stanika to nie śpię i nigdy nie spałam w :) po prostu bym nie zasnęła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 09:28

‹‹ 1938 1939 1940 1941 1942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ