X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jednak nie śpimy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam nowe bo moje po corce mialo kieszen rozdarta tzn nie bylo w niej suwaka i bylo brudne cale i stwierdzilam ze w nosie mam zeby jes prac czy reperowac i kupilam ladne niebiesko czarne jak juz bedzie stalo to wam pokaze :) ale to dopiero we wrzesniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

cierpliwosci , unormuje sie wszytsko daj malemu troche czasu niech przywyknie do nowej sytuacji :) a teraz napewno potzrebuje jak najwiecej twojego ciepla i bliskosci i pewnie dlatego co chwila sie budzi i chce cycka bo to napewno daje mu spokoj :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja jestem wyrodna matka dzieciatko prpcz wózka od teściów nic nowego prawie nie ma ;)
    Ale ja naprawde po bracie plus po znajomych wszystko dostałam a ze w dobrym stanie i wiem z jakich rąk szkoda mi było kase wydawać.
    Jeszcze sie nawydajemy jak bedzie wiekszy na buciki i ciuszki zreszta czeka nas remont segmentu a to skarbonka bez dna.

mmargol, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie...

Sarcia. Teściowa zmieniona w skladzie na drugą szwagierkę :P
    Nie było źle, nawet miło, ale.... ( :) )

Mysza, ja mam rozstepy pod kolanami, ale to w sumie od dawna. Mam bardzo masywne łydki (po babci i tacie :/). Niestety jest to mój kompleks i zmora. Nigdy nie chodze w spódnicach i sukienkach bez rajstop.... ale jakos już teraz po mału przestaje się tym przejmować...

Pora coś zjeść :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia cóż lampę stojącą kupiłam taką
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20213595/
    Ale mąż jeszcze jej nie tknął i muszę sama chyba złożyć, więc nie wiem jak działa
    a na noc mam taką małą
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20154416/
    i poza tym, że najlepiej ją składać w nerwach bo to origami prawie to też nic nie wiem bo stoi bez żarówki. Dobrze że napisałaś jutro męża zmobilizuje żeby je posprawdzał i dam jeszcze znać

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Sarcia ja jestem wyrodna matka dzieciatko prpcz wózka od teściów nic nowego prawie nie ma ;)
    Ale ja naprawde po bracie plus po znajomych wszystko dostałam a ze w dobrym stanie i wiem z jakich rąk szkoda mi było kase wydawać.
    Jeszcze sie nawydajemy jak bedzie wiekszy na buciki i ciuszki zreszta czeka nas remont segmentu a to skarbonka bez dna.

Ajrin jasne przeciez to zorumiale , jesli wszytsko macie i podostawaliscie to tak jak by miec chcleb i kupic chleb czyli bez sensu:D

u nas niestety nie ma malych dzieciaczkow w rodzinie, zeby po kims "odziedziczyc" ciuchy dlatego musimy wszytsko sami kupowac :) wozka tez nie kupowalam bo po mojej corci jest w stanie niemalze idealnym wiec bez sensu, lozeczko to nie wielki koszt, czesc ciuszkow w kolorach uniwersalnych po corce tez zostawilam i je zuzyje a na biezaco dokupie co potzreba :)

Masz racje ze kasy napenwo sie jeszcze na wydajesz, tak jak ja moja cora nosi okulary to wiadomo ciagle koszty no i buciki profilaktyczno-ortopedyczne bo miala krzywe kolana wiec to tez studnia bez dna i 1,5 tysiaca rocznie na jej buty wydaje takze ja tez jestem za rozsadnym wydawaniem pieniedzy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza

Ładne te lampy podobne a nawet takie same tez do wystroju by mi pasowaly :) no to czekam az twoj maz je posklada i dasz znac jak sie sprawuja :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też okna szykują do mycia ale to już chyba będę musiała kogoś zatrudnić do pomocy bo średnio sobie to wyobrażam.

A tak w kwestii porodu to jakbym tak nagle zaczęła rodzić to cóż ja powinnam zrobić?? Łapać kluczyki i autem do szpitala?? Czy jakaś taksówka to w ogóle po mnie przyjedzie jak powiem, że rodzę??

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, wiem o tym, ale to nie zmienia faktu że się o niego okrutnie martwię, męczymy się z tą laktacją dzisiaj, a miałam wrażenie że przez te trzy dni był względny spokój i Młody się najadał, spał ładnie, a teraz że znowu mi pokarmu brakuje :(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Sarcia cóż lampę stojącą kupiłam taką
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20213595/
    Ale mąż jeszcze jej nie tknął i muszę sama chyba złożyć, więc nie wiem jak działa
    a na noc mam taką małą
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20154416/
    i poza tym, że najlepiej ją składać w nerwach bo to origami prawie to też nic nie wiem bo stoi bez żarówki. Dobrze że napisałaś jutro męża zmobilizuje żeby je posprawdzał i dam jeszcze znać
    Ja miałam tą lampę. Daje przyjemne światło ale ten papier po miesiącu zrobił się żółty od żarówki:/

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja też mam łydki mówiąc delikatnie nieproporcjonalne do reszty ciała, ale do tej pory było ok :( To chyba to puchnięcie się przyczyniło. Są czerwonawe więc postaram się powalczyć z nimi póki świeże.

Sarcia tą małą składałam jak mi mecz męża drużyny przerwało: byłam taka zła, że musiałam się czymś zająć :p

Dziewczyny czy któraś jeszcze walczy z tym aniballem? Jak u Was postępy mogę na priv napisać jak coś, bo to w sumie jest trochę krępujące

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Mi się też okna szykują do mycia ale to już chyba będę musiała kogoś zatrudnić do pomocy bo średnio sobie to wyobrażam.

A tak w kwestii porodu to jakbym tak nagle zaczęła rodzić to cóż ja powinnam zrobić?? Łapać kluczyki i autem do szpitala?? Czy jakaś taksówka to w ogóle po mnie przyjedzie jak powiem, że rodzę??
    Jak nie masz jak dojechać to możesz zadzwonić po karetkę. Prowadzenia samej nie polecam bo jeszcze wypadek spowodujesz. Taksówką też spoko. Nie musisz tłumaczyć, że rodzisz przecież, a raczej nie złapią cie skurcze co 2 minuty od razu jak na filmach ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu nie kupiłam ale nadal sie zastanawiam bo to ponoć najlepsze aby nie popekac przy sn.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja miałam tą lampę. Daje przyjemne światło ale ten papier po miesiącu zrobił się żółty od żarówki:/

A miałaś LEDowe żarówki? Nas uprzedzali że nie mogą być mocne i mają być LED
    Wiesz nie spodziewam się, że one na wieczność będą, ale jak mała podrośnie i będziemy jej pokój odświeżać to mi szkoda nie będzie za takie pieniądze. O ile wcześniej jej nie porwie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rozstępy pod kolanami-efekt chudniecia juz w podstawówce, a potem te moje nieszczesne epizody ze spadkiem wagi...
    ja wiem, ze moje ciało szybko łapie rozstepy
    nie nosze sukienek i krótkich spodenek od lat
    a na brzuchu czekam aż ten pierwszy (a wtedy i kolejne) rozstep sie pojawi. Mąż ostatnio sie śmiał, ze mam ladniutki i wielki ten brzuch, ale widać , że napiety, bo az sie błyszczy...
    dzis ma juz 110 cm w obwodzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Jak nie masz jak dojechać to możesz zadzwonić po karetkę. Prowadzenia samej nie polecam bo jeszcze wypadek spowodujesz. Taksówką też spoko. Nie musisz tłumaczyć, że rodzisz przecież, a raczej nie złapią cie skurcze co 2 minuty od razu jak na filmach ;)
    Ja mam niestety mega wyobraźnie i już widzę przed oczami jak rodzę gdzieś na poboczu w taksówce. Ło matko.
    A jak dzwonie po tę karetkę to oni tak ochoczo do mnie jadą i nie mają z tym jakiegoś kłopotu??

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin u mnie powoli, ale postęp jest no i to o czym piszą: że można się oswajać za tym uczuciem rozpierania. Za pierwszym razem nawet użyć się nie dało...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Sarcia, wiem o tym, ale to nie zmienia faktu że się o niego okrutnie martwię, męczymy się z tą laktacją dzisiaj, a miałam wrażenie że przez te trzy dni był względny spokój i Młody się najadał, spał ładnie, a teraz że znowu mi pokarmu brakuje :(

Moze powinnas siegnac porady jakiejs pielegniarki laktacyjnej albo pediatry zeby rozwial twoje watpliwosci i podpowiedzial ci cos nie cos ?

‹‹ 1941 1942 1943 1944 1945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ