X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja spakowałam do końca torbę do szpitala :D trzeba tylko dorzucić staniki do karmienia jak przyjdą i przy wyjściu wodę, szczoteczkę do zębów i szczotkę do włosów :D nawet przekąski już zapakowałam :)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupowala ktoras z was ta wode do psikania na twarz do proodu czy cos takiego? bo osttanio gdzies czytalam i sie zastaanawialam jak to sie fachowo nazywa i gdzie to kupic mozna ;)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia czyli mam 14 dni od daty odebrania tego z poczty? Roboczych czy zwykłych? Kamcia kurde ja też mam bilet kredytowany sprzed 5 lat chyba :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    a kupowala ktoras z was ta wode do psikania na twarz do proodu czy cos takiego? bo osttanio gdzies czytalam i sie zastaanawialam jak to sie fachowo nazywa i gdzie to kupic mozna ;)

ja się zastanawiałam, ale doszłam do wniosku że znając siebie na pewnego tego nie użyje i zrezygnowałam. Spakowałam jak polecano balsam do ust, ale też mam wątpliwość czy będzie czas na smarowanie podczas porodu i czy będę miała do tego głowę

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 dni ogołem, od daty odebrania bo to napewno polecony za potwierdzeniem odbioru przyslali. czyli jesli odbierzesz np. jutro to od jutra 14 dni łącznie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    Szok był bo nic przez 10 lat nie trafiło do męża a na zakończenie przyszło zawiadomienie o zajęciu pensji Haha -to już znaleźli. ..
    To sprawa sprzed roku
    Inna-15 lat temu mąż pracował U kuzyna i ten składek pracownikom nie ociagal. Ale niedawno ciagali męża po komisariatach jako poszkodowanego /świadka. ..

A ja myślałam że sprawy dluznicze się przedawniaja :D

Bilet do wojska (mąż wtedy zdecydował się na wyjazd z domu rodzinnego do jednostki oddalonej o 600km) nieźle kosztował :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Woda termalna.

Zdarzało mi sie korzystać bo daje orzeźwienie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dzieki za podpowiedz bo wiedzialam o co mi chodzi a nie wiedzialam jak sie nazywa :D

• powerglide Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox mogę postarać się Wam pomóc z karmieniem piersią w miarę moich możliwości jesli będziesz chciała (co nieco wiem, nie chcę tu na forum ogólnym wyciągac skąd i co i jak, napiszę Ci prywatnie).
    Podczytuję Was, bo sama mam termin na 3 października, byłam na liście październikówek ale za mało się udzielałam i mne usunęły.
    Także jeśli masz chęć to pisz śmiało :)

P.S. Przepraszam za najście na Wasze forum.

uhFcp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie objadlam ryba i frytkami i maly tak mi sie wypial ze zaraz wybuchne:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia- mój mąż chyba nigdy rachunku w terminie nie zapłacił. Dobrze, że większości ja pilnuję. Kiedyś przemyślał sprawę i mówi: Dlaczego ja zawsze mam rachunek za kom większy niż na umowie? Może dlatego, że zawsze mam doliczoną karę za brak zapłaty w terminie? Zatkało mnie :P

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Sophia, a masz 100% pewności , że mają ZZO chyba czas tam zadzwonić. Co prawdą na Zaspie mam lekarza i rozmawiałam z nim o szpitalach. Powiedział, że gdyby nie ufał szpitalowi na Zaspie to by tam nie pracował. Jego żona też teraz tam rodziła. O tych Kartuzach myślałam jak o wyjściu awaryjnym, bo ponoć warunki mają super po remoncie. Mój mąż się śmieje, że tam mnie nie zawiezie bo 100% Kaszubką Zuza będzie :P

Magdziulla zaproszenie przyjęte :)
    Dzwoń do szpitala. Tam Ci prawdę powiedzą.
    A mieć córkę kaszubkę to nie byle co ;p

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Ja go poznałam 7 lat temu :D i tez wiele rzeczy uczyłam I tlumaczylam hihi
    np czym jest karta kredytowa :D niech mu teraz ktoś coś takiego zaproponuje :D reakcja anty gwarantowana :D

Ale finanse prowadzę tylko ja -właśnie żeby wszystko było pozamykane i dopilnowane :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teraz boli mnie brzuch z nerwów. Że też takie rewelacje muszą się pojawiać w najmniej odpowiednich chwilach ;)

Ja używam termalnej z vichy teraz ale powiem szczerze, że uriage jest dużo lepsza dla mnie. Bardzo dobrze odświeża.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widziałam na liście pomadkę itd. to się zaśmiałam, bo przy pierwszym porodzie nawet by mi do głowy nie przyszło suche usta smarować. Haha - prę i maluje usta pomadką. :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie nie przejmuj sie naprawde , bo okaze sie ze to wcale nie ma zadnego zwiazku z toba tylko znow szukaja glupich, moj tesciu rok temu mial taki przypadek wlasnie to o malo w portki ze stresu nie narobil i sie jesczze nie przyznal ze list dostal, wiec na ostatnia chwile pisalam mu papiery i powiedzialam zeby wiecej sie nie wyglupial.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu, ale poczułam ból na dole, 2 razy jakby główką się dobijała, aż do ujścia pochwy zapromieniowało. Co ona wyprawia?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moj maz podczas porodu mokrym ręcznicznkiem oklady na twarz robil to bardzo pomagalo i ulge przynosilo, ale pomadki tez nie biore raczej spray do gardla bo po tych porodowych wrzaskach az chrypki dostalam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula

moj syn tez tak czesto mi mocno napiera, ze az wstac nie moge taki bol mnie chwyta ale po chwili sie na szczescie uspokaja;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba jak dasz radę zrób sobie jakąś przyjemność i poleż trochę. Przy takich nerwach zawsze coś zaczyna się dziać u mnie...

Magdziulla- może i się dobija :)Te nasze dzieciaczki delikatne dla nas nie są. Jak na tym SORze powiedzieli, że Mała ma tak główkę że wszystko mnie boli w środku to się przeraziłam, że tak już będzie do konca, ale się przesunęła uff

‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ