X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja spakowałam do końca torbę do szpitala :D trzeba tylko dorzucić staniki do karmienia jak przyjdą i przy wyjściu wodę, szczoteczkę do zębów i szczotkę do włosów :D nawet przekąski już zapakowałam :)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupowala ktoras z was ta wode do psikania na twarz do proodu czy cos takiego? bo osttanio gdzies czytalam i sie zastaanawialam jak to sie fachowo nazywa i gdzie to kupic mozna ;)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia czyli mam 14 dni od daty odebrania tego z poczty? Roboczych czy zwykłych? Kamcia kurde ja też mam bilet kredytowany sprzed 5 lat chyba :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    a kupowala ktoras z was ta wode do psikania na twarz do proodu czy cos takiego? bo osttanio gdzies czytalam i sie zastaanawialam jak to sie fachowo nazywa i gdzie to kupic mozna ;)

ja się zastanawiałam, ale doszłam do wniosku że znając siebie na pewnego tego nie użyje i zrezygnowałam. Spakowałam jak polecano balsam do ust, ale też mam wątpliwość czy będzie czas na smarowanie podczas porodu i czy będę miała do tego głowę

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 dni ogołem, od daty odebrania bo to napewno polecony za potwierdzeniem odbioru przyslali. czyli jesli odbierzesz np. jutro to od jutra 14 dni łącznie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    Szok był bo nic przez 10 lat nie trafiło do męża a na zakończenie przyszło zawiadomienie o zajęciu pensji Haha -to już znaleźli. ..
    To sprawa sprzed roku
    Inna-15 lat temu mąż pracował U kuzyna i ten składek pracownikom nie ociagal. Ale niedawno ciagali męża po komisariatach jako poszkodowanego /świadka. ..

A ja myślałam że sprawy dluznicze się przedawniaja :D

Bilet do wojska (mąż wtedy zdecydował się na wyjazd z domu rodzinnego do jednostki oddalonej o 600km) nieźle kosztował :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Woda termalna.

Zdarzało mi sie korzystać bo daje orzeźwienie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa dzieki za podpowiedz bo wiedzialam o co mi chodzi a nie wiedzialam jak sie nazywa :D

• powerglide Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox mogę postarać się Wam pomóc z karmieniem piersią w miarę moich możliwości jesli będziesz chciała (co nieco wiem, nie chcę tu na forum ogólnym wyciągac skąd i co i jak, napiszę Ci prywatnie).
    Podczytuję Was, bo sama mam termin na 3 października, byłam na liście październikówek ale za mało się udzielałam i mne usunęły.
    Także jeśli masz chęć to pisz śmiało :)

P.S. Przepraszam za najście na Wasze forum.

uhFcp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie objadlam ryba i frytkami i maly tak mi sie wypial ze zaraz wybuchne:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia- mój mąż chyba nigdy rachunku w terminie nie zapłacił. Dobrze, że większości ja pilnuję. Kiedyś przemyślał sprawę i mówi: Dlaczego ja zawsze mam rachunek za kom większy niż na umowie? Może dlatego, że zawsze mam doliczoną karę za brak zapłaty w terminie? Zatkało mnie :P

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Sophia, a masz 100% pewności , że mają ZZO chyba czas tam zadzwonić. Co prawdą na Zaspie mam lekarza i rozmawiałam z nim o szpitalach. Powiedział, że gdyby nie ufał szpitalowi na Zaspie to by tam nie pracował. Jego żona też teraz tam rodziła. O tych Kartuzach myślałam jak o wyjściu awaryjnym, bo ponoć warunki mają super po remoncie. Mój mąż się śmieje, że tam mnie nie zawiezie bo 100% Kaszubką Zuza będzie :P

Magdziulla zaproszenie przyjęte :)
    Dzwoń do szpitala. Tam Ci prawdę powiedzą.
    A mieć córkę kaszubkę to nie byle co ;p

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Ja go poznałam 7 lat temu :D i tez wiele rzeczy uczyłam I tlumaczylam hihi
    np czym jest karta kredytowa :D niech mu teraz ktoś coś takiego zaproponuje :D reakcja anty gwarantowana :D

Ale finanse prowadzę tylko ja -właśnie żeby wszystko było pozamykane i dopilnowane :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teraz boli mnie brzuch z nerwów. Że też takie rewelacje muszą się pojawiać w najmniej odpowiednich chwilach ;)

Ja używam termalnej z vichy teraz ale powiem szczerze, że uriage jest dużo lepsza dla mnie. Bardzo dobrze odświeża.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widziałam na liście pomadkę itd. to się zaśmiałam, bo przy pierwszym porodzie nawet by mi do głowy nie przyszło suche usta smarować. Haha - prę i maluje usta pomadką. :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie nie przejmuj sie naprawde , bo okaze sie ze to wcale nie ma zadnego zwiazku z toba tylko znow szukaja glupich, moj tesciu rok temu mial taki przypadek wlasnie to o malo w portki ze stresu nie narobil i sie jesczze nie przyznal ze list dostal, wiec na ostatnia chwile pisalam mu papiery i powiedzialam zeby wiecej sie nie wyglupial.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu, ale poczułam ból na dole, 2 razy jakby główką się dobijała, aż do ujścia pochwy zapromieniowało. Co ona wyprawia?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moj maz podczas porodu mokrym ręcznicznkiem oklady na twarz robil to bardzo pomagalo i ulge przynosilo, ale pomadki tez nie biore raczej spray do gardla bo po tych porodowych wrzaskach az chrypki dostalam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula

moj syn tez tak czesto mi mocno napiera, ze az wstac nie moge taki bol mnie chwyta ale po chwili sie na szczescie uspokaja;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba jak dasz radę zrób sobie jakąś przyjemność i poleż trochę. Przy takich nerwach zawsze coś zaczyna się dziać u mnie...

Magdziulla- może i się dobija :)Te nasze dzieciaczki delikatne dla nas nie są. Jak na tym SORze powiedzieli, że Mała ma tak główkę że wszystko mnie boli w środku to się przeraziłam, że tak już będzie do konca, ale się przesunęła uff

‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ