X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak 2 razy uderzyło, ale masakra myślałam, że wyjdzie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula tez czasem czuje cos takiego....
    Ból ogromny....

Ja właśnie "wpieprzam" chipsy... Aż wstyd. Miało byc kilka a wyjdzie cała paka.... Juz sie ograniczam :o

I brzusio trochę boli jak na miesiączkę.

Wciąż nie wiem czy skurcze to ból miesiączkowy czy kłucia w dole brzucha....

Może porą zapisywać kiedy i jak długo boli, ale jak zacznę sie doszukiwać to mi wyjdzie ze juz rodzę :D

Dzierzba mysle ze nie powinnaś sie stresować. Mój tata dostał zawiadomienie jako świadek na 2 lata po jakiejś akcji....
    A i bratowa miała wezwanie jako świadek, ale to na policję bo okazalo sie ze kiedyś cos kupiła przez internet i została oszukana ( wystawili niższa fakturę niż cena produktu czy jakoś tak). W każdym razie o głupie 10zl... Ona nawet nie wiedziała o co
    Chodzi a dane wzięli z przelewu intentetowrgo :D

Także bez obaw :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja też tak mam i nie jest to przyjemne, do tego dostaję też po miednicy i dupsku od środka bo obydwaj się wciskają ile wlezie.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłyście. Ale wiecie co ? ona chyba ojca broni;) w ogóle zawsze reguje jak on mówi albo kładzie rękę, reaguje dobrze na to co on lubi jeść, na to co ja zaraz ból brzucha, a teraz trochę się na niego wkurzyłam przez telefon to mi zatarabaniła;)
    Już sztama.

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Magdziulla ja też tak mam i nie jest to przyjemne, do tego dostaję też po miednicy i dupsku od środka bo obydwaj się wciskają ile wlezie.
    Ty masz zmasowany atak, chłopaki przygotowują Cię na narodziny, żebyś się do bólu przyzwyczajała;)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja paczka z Gemini doszła już :O :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla z tymi ojcami jest coś na rzeczy. Jak mój do domu wraca zaczyna coś mówić to mała robi kocioł w brzuchu. Wszystko mnie boli! Jak już mam dość to mu każę rękę trzymać i jest uziemiony, bo Zuzka się wtedy uspokaja i tylko delikatnie kręci, albo zasypia. Żeby to było raz czy dwa to bym nie powiązała tego, ale to reguła. Rano jest to samo :p Już się zaczyna córeczka Tatusia :)

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córka też się uspokaja jak mąż przykłada rękę. Na moją nie reaguje jakoś szczególnie. Ale czasami jak dotknie brzucha, a mała zada porządnego kopniaka to ma taką zdziwioną minę z jaką to siłą dziecko wojuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taki ból, A teraz czuje każdy jej ruch tam nisko.

U mnie na dotyk ojca kopie, albo dostaje czkawki:P

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kosztował Was ten bilet nie powiem. Nie lubię takich sytuacji. Akurat mój mąż też jest skrupulatny pod tym względem. Co msc siadamy liczymy wydatki i płacimy rachunki. Ale kiedyś jak się przeprowadziłam miałam naście lat i zaczęłam mieszkać sama to bywało różnie i teraz też czasem się martwię, że coś nagle przyjdzie sprzed 10 lat.
    Chociaż z drugiej strony jeśli kredyt hipoteczny mi dali to chyba muszę być czysta;);)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Moja paczka z Gemini doszła już :O :)
    Czyli dużo folii bąbelkowej:D przydałoby się przekazać zestresowanym mamuśkom;);)

Macioszczyczka, stardust87 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Dzwoń do szpitala. Tam Ci prawdę powiedzą.
    A mieć córkę kaszubkę to nie byle co ;p
    Ja mam męża kaszuba i cała jego rodzina :P
    Pewnie dziadki będą próbować coś po kaszubsku kiedyś do niej mówić :P

Na przeciwko szpitala w Kartuzach kolega ma firmę i kiedyś się tam spotkaliśmy po godzinach - jakoś listopad 2015, ciemno na dworzu, a na porodówce okna otwarte i niezłe echo tam idzie, nie mogliśmy się skupić na rozmowie :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Masz rację -nawet o tym nie pomyślałam. Przeciez tez nam dali kredyt hipoteczny - i wtedy te sprawy nie widziały? ?tok przedawnienia był przerywany sprawami sadowymi co kilka lat. ..
    Najważniejsze że zamknięte :D byłam zła za te 1200 zł :D do dziś wytykam to :) i te żarty kiedy do skrzynki zaglądamy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja też mam taki ból, A teraz czuje każdy jej ruch tam nisko.

U mnie na dotyk ojca kopie, albo dostaje czkawki:P

Ojcowstręt ma ? Może chociaż jedna tatusiowa nie będzie :)

mmargol a wiesz coś więcej o ich porodówce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie wieczorem ala napiszę jak po wizycie. Kuba wazy 3300 rodzic już mogę, rozwarcie ma 2 cm, szyjka skrocila do 1.5 cm. Gbs ujemne. Wczorajszym plamieniem kazał się nie przejmować mówił że to od tego że szyjka się otwiera no i że czop odchodzi. Jak by blizna zaczęła się rozchodzic to bym nie plamienia dostała A krwotoku a jednorazowe plamienie to przez szyjke. Ale również pochwalił moje opanowanie zwłaszcza po tym co przeszlam. Dostałam zielone światło od soboty odstawiam wszystkie magnez i nospy

Macioszczyczka, mysza0406, Dzierzba, mmargol, kamciaelcia, Magdziulla, haneczka, żabka04, Pysiaczek89, martta, marta258, Sabina, bisacz, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem właśnie czy to forma przywitania tatusia, czy odgonienia go:P

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej większa radość na tatusia :D
    Tego nie unikniecie :D córeczki są tatusiowe!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bóli to ja już pisałam, ostatnio mam wyłącznie pod prawymi żebrami, taka wypierającą do góry kulkę :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nadrobie wieczorem ala napiszę jak po wizycie. Kuba wazy 3300 rodzic już mogę, rozwarcie ma 2 cm, szyjka skrocila do 1.5 cm. Gbs ujemne. Wczorajszym plamieniem kazał się nie przejmować mówił że to od tego że szyjka się otwiera no i że czop odchodzi. Jak by blizna zaczęła się rozchodzic to bym nie plamienia dostała A krwotoku a jednorazowe plamienie to przez szyjke. Ale również pochwalił moje opanowanie zwłaszcza po tym co przeszlam. Dostałam zielone światło od soboty odstawiam wszystkie magnez i nospy

Duży chłopak :):)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    To raczej główka :D

U mnie ta kulka w okolicach pępka -raz bardziej na prawo, raz nad
    Wtedy głaszcze po główce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1945 1946 1947 1948 1949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ