X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę do wózka kupiłam w smyku w promocji, pasuje do wózka bo też jest czarno-turkusowa :)
    A jutro już chyba wezmę się za spakowanie torby do szpitala, gdyby Antoś nas zaskoczył wcześniej :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Właśnie teraz najważniejszy jest twój spokój :D wiec warto było poćwiczyć oddech :D
    Ale jak poważnie to zabrzmiało - ćwiczenia na porodowce hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie mam jak spakować torby bo u nas remont w pełni... a dzisiaj dopiero na gemini zrobiłam zamówienie :) mam nadzieje, że Kacper poczeka min 2,5 tygodnia później już może wyskakiwać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 19:41

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi
    Na pewno poczeka :) to dopiero 35 tc więc do donoszonej macie czas

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, na spakowanie torby obie mamy sporo czasu, widzę że jesteśmy podobnie tygodniami :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży torbę miałam spakowana w 90% jakoś w 31-32 tc :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Tak
    Minimum na cycusiu :D
    Ale tak nie będzie zawsze

Ja mam doświadczenie tylko z mm i u nas szybko kupki się uregulowaly ale ta ilość u Filipka świadczy o tym ze w brzuszku pełno mleczka ma :D

Pamiętaj
    Będzie tylko lepiej
    A ponoć najgorsze są pierwsze 3 miesiące
    Świetnie sobie radzicie. Macie super wczesniaczka i super wam idzie
    te kupy to czasem istna masakra, nie wiem jakim cudem taki mały człowieczek robi takie kupy! :P

nikt by nie powiedział, że jest wcześniakiem, jest tylko mniejszy od standardowego noworodka :) dzwoniła położna - mamy termin na pierwsze szczepienia, a po długim weekendzie idziemy na kontrolę, zobaczymy jak przybiera na wadze :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jeszcze trochę poczekała z pakowaniem ale mąż nalega że powinnam już teraz na wszelki wypadek więc go posłucham i oboje będziemy spokojniejsi że jesteśmy gotowi na przyjście na świat synka :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Filip jest cudasny normalnie :D taki pucus malutki :) na zdjęciu nie widać ile jest mniejszy wiec ja bym nie zauważyła wczesniactwa
    ale w teorii macie trudniejsze zadanie niż mamy dzieci urodzonych w terminie :D

A co do kupy :D przyjdą takie wielkie i śmierdzące hihi to będą wtedy akcje typu kto teraz przewija :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy drugim dziecku spakuję się wcześniej, bo jak mój mąż spakował torbę to znalazłam w niej mnóstwo niepotrzebnych rzeczy :D

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Lrf
    Filip jest cudasny normalnie :D taki pucus malutki :) na zdjęciu nie widać ile jest mniejszy wiec ja bym nie zauważyła wczesniactwa
    ale w teorii macie trudniejsze zadanie niż mamy dzieci urodzonych w terminie :D

A co do kupy :D przyjdą takie wielkie i śmierdzące hihi to będą wtedy akcje typu kto teraz przewija :D
    ja leżałam na sali gdzie jeden bobas miał 4 kg, drugi trochę ponad i widać było różnicę, przynajmniej ręce mi nie odpadną tak szybko :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ty się dziwisz kupami
    A my zawsze się smialismy jak taka miniaturka człowieka może głośno baczki puszczać i bekac :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Dziewczyny jakie te papierki na sprawdzanie wód ?
    Kup zwykły test Ph i jak wyjdzie niebieski to są wody tylko musisz mieć pewność że nie dotknelas moczu :) Ja tak ostatnio stracha sobie napedzilam ale że mam 100 szt to sprawdziłam dokładnie i wyszedł kolejny ok.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, już Ci skoczyło 10 tys postów, gratuluję, ładny wynik :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    przy drugim dziecku spakuję się wcześniej, bo jak mój mąż spakował torbę to znalazłam w niej mnóstwo niepotrzebnych rzeczy :D
    E tam gadasz ja za pierwszym razem w ogóle nie byłam spakowana, i teraz w ogóle mi się nie spieszylo. Ba planuje tam kilka rzeczy dopakowac jeszcze :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta
    Czyli wynika z tego że mi się najwięcej nudzi i najwięcej tu siedzę bazgrajac bez sensu :D

marta258 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kamcia ilość postow pokaźna :) gratuluję

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kup zwykły test Ph i jak wyjdzie niebieski to są wody tylko musisz mieć pewność że nie dotknelas moczu :) Ja tak ostatnio stracha sobie napedzilam ale że mam 100 szt to sprawdziłam dokładnie i wyszedł kolejny ok.

A te paski pH są dostępne tylko w aptekach, czy można je kupić np w Rossmannie?

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali można też zamówić papierki lakmusowe za parę zł na allegro albo w aptece pH test to kilkanaście zł za 2 sztuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, ja mam jeszcze termin na koniec wrzesnia, dokladnie 27 :)

‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ