X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo 2000 stron, faktycznie xD
    Ja nawet sie nie kapnelam ze napisalam juz ponad 3 tysiace postow o.O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszke typu smakija jem codziennie :) od lutego :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dawaj mielone :) Ja wczoraj robiłam i nawet się chwaliłam na fejsie, ale przeszły bez echa. :P

Mielone są szybkie proste, pyszne i od razu masz obiad na 3 dni :D

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale kebaba z ostrym sosem to ja sobie może odpuszczę :P

stardust87 lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wciąż mam narzekanie w głowie, więc sobie pozwolę na jeszcze :)
    spytałam się go wczoraj, jakby my do cholery funkcjonowaliśmy bez ciepłych obiadków na 16, jak chodziłam do pracy.
    stwierdził, że nie jadaliśmy w tygodniu. tylko w weekendy gotowałam.
    kurde genialne!
    wybiórcza pamięć :)

A co do zderzenia z rzeczywistością to obawiam się, że nawet jak na tacierzyńskim młody pokaże swoją 'systematyczność' to mężowi się szybko zapomni, jak wróci do pracy.
    No ale może się nie ma co źle nastawiać :P może mu się coś przestawi w głowie i oszaleje :)

Mamy olimpiadę, więc i ja kilka rekordów mam :P

Przekroczyłam 100cm w pasie i 70kg na wadze.

sarcia123, bbeczka91, Angela89 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

ja mielone robilam w niedziele na obiad :D a moj ma nalezy do tych dziwakow ktorzy wybredzaja i mielone zje ale wiesz bez szalu czasami urwanie glowy z tym facetem :D on tylko czeka na zrazy temoglby jesc w kolko ale te bede robic jutro na dwa dni zeby miec spokoj z gotowaniem na sobote i niedziele :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kebabow to przypomniala mi sie anegdotka kolegi ze studiow ktory zawsze na nas dziwnie patrzyl jak kebsy jedlismy i mowil "kupujac kebaba osiedlasz araba" i ze on sie do teho nie 9rzyczyni, zawsze ubaw z teho mielismy :D

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik generalnie każdą mamę czeka obsikanie obsranie i obrzyganie ;) I to zawsze w najmniej odpowiednim momencie ;) Pamietam jak pierwszy raz zostawiałam młodego na noc z ciocią bo my szliśmy na wesele. Miał chyba 4 miesiące. Nerwowa byłam jak diabli. Wieczorem przyjechałam go nakarmić i jak go odbijałam to tam mi sie koncertowo zrzygal za kieckę ze na zewnątrz nie było śladu!

Ulfenstein lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w brzuszku już 108 cm :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 110 cm-wczoraj pisałam :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Zaraz Was nadrobie. Dziś mam kryzys szpitalny. Wydaje mi że to wszystko nie ma sensu, nagle zrobiłam się zmęczona tym szpitalem, brakiem informacji, fatalnymi warunkami sanitarnymi. Nie to, ze czuję ze się jakoś poświęcam, bo nie tak. Tylko jakoś gorszy dzień mam.
    W dodatku w tym szpitalu nadal liczą ze jestem w 34tc. Powoli moja ciąża staje się słoniowa jak nic :(

• Sophia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co....
    doświadczona matka Wam opowie jakiego ma syna....
    całą ciąże żadnej jednej dolegliwości- miałam 1 raz zgagę. TAK JEDEN RAZ.
    Urodził się. Miałam fantastyczny poród z cudownym personelem. Było mega dużo śmiechu. Nie. Nie mówię, że nie bolało. Spędziliśmy ponad tydzień w szpitalu zaopiekowani na maxa. Już w szpitalu moje dziecko tylko spało i jadło. Jadło max 3 minuty. Pani od laktacji kazała go ważyć przed jedzeniem i po, żebyśmy wiedzieli czy je czy oszukuję. Jadł.
    Po powrocie do domu było nam już zupełnie dobrze. Syn budził się co 3 godziny na 3 minutowe posiłki. Mega dużo spał.
    Ile ja książek wtedy przeczytałam.
    Dzieci są cudowne.

agatia, alinka, mysza0406, AJrin, claudiuszek, stardust87, Angela89, marta258 lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obchodzie. Chrapiąca współlokatorka zostaje na długi week hurra ;) idę po zatyczki.

Ordynator zabrał moją kartę, żeby wpisać termin cc. Więc poznam go jednak dzisiaj, a nie po week :-D jestem podekscytowana :)

Sabina, żabka04, mysza0406, bbeczka91, bisacz, Pysiaczek89, claudiuszek, Angela89, stardust87 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia moje macierzyństwo też takie było i jest z synkiem :) przespane noce, pobudki co 4h na mleko :) gdyby nie podejrzenie choroby byłoby słodko pierdząco :)
    Mam nadzieję, że Liwia będzie miała podobne upodobania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    boję się, że jak zacznę pić kawę to zupełnie już nie zaśnie, mam nadzieję że teraz da mi odpocząć i zjeść śniadanie, bo przed chwilą był płacz bo mu stópka z pajacyka wyszła przez ten odstęp między guziczkami. I mam nadzieję, że ten smoczek mu nie szkodzi
    Ja kocham kawę. Uwielbiam. Nie picie to dla mnie duże wyrzeczenie. A jak karmilam to piłam kawę z cykorią. Dało radę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja urabiam mojego na torbę skip hop grand central żeby chłopaków pomieścić ale cena go przeraża ;) Trzymajcie kciuki :P
    W Tk Maxx są tańsze :) i pojedyncze i bliźniacze.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hania

ja mielone robilam w niedziele na obiad :D a moj ma nalezy do tych dziwakow ktorzy wybredzaja i mielone zje ale wiesz bez szalu czasami urwanie glowy z tym facetem :D on tylko czeka na zrazy temoglby jesc w kolko ale te bede robic jutro na dwa dni zeby miec spokoj z gotowaniem na sobote i niedziele :)

ja na zrazy to do teściowej wysyłam męża. :P Będę się bawić, nawijać, zawijać. Ona ma czas, ja muszę raz ciach szybko, smacznie i na długo. ;)

Możesz usmażyć kurczaka w kawałkach i dodać do mrożonych warzyw na patelnię :) W sam raz na raz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie ok, aczkolwiek zaczynam powoli zbliżać się do końca. Po tych lekkich bólach jak na miesiączkę lekarka zbadała mnie na fotelu i szyjka od tyg. się zmieniła, badała też głębiej, aż bolało i jakieś rozwarcie się zaczyna, chociaż to jeszcze nie poród-mówiła. No ale to tak blisko, że uwierzyć nie można. Dziewczyny główkami w dół, nawet ta druga coś główką się zaczyna układać, bo lekarka miała obawy, że jak lubi tak poprzecznie leżeć to czy czasem się nie poobraca za dużo jak pierwsza wyjdzie, ale teraz już główką do ślizgu się ustawia.
    Mam nadzieję, że dotrwam jeszcze tydzień do kolejnej wizyty.. ale plan minimum czyli 34tc wykonany, więc lekarka jest spokojna.

Płyn w normie, choć jedna ma ciut więcej,ale wciąż wystarczająco mają obie.

Mi znowu mówiła, ze mam taki mały brzuch, że uwierzyć nie może gdzie to się mieści, że dzieci niedługo do 2 kg dobiją :) i ma wrażenie, że schudłam w ciąży wszędzie tylko brzuszek został. Ciekawa jest ile będę ważyć po porodzie :P

Opowiadała też, ze ostatnio tak ślicznie się rodziły bliźniaki naturalnie!

mysza0406, Sabina, bisacz, Pysiaczek89, haneczka, violett, Angela89, żabka04, martta, marta258 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka ja się nie dziwię ze masz dość, wspieram Cię mentalnie!

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ