X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi sie dzis nic nie chce....jestem okropnie opuchnieta i obolala... :( dobrze ze juz blizej jak dalej do konca ciazy

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Broszka, jak ja się dowiedziałam że będę mieć CC, jeszcze w czerwcu, to miałam łzy w oczach bo chciałam rodzić SN, ale tak naprawdę nieważne w jaki sposób dzidziuś opuści brzuszek, najważniejsze aby było zdrowe.

Dokładnie Foxik, teraz tak do tego podchodzę, ale jak kobieta się nastawiła na sn a potem słyszy że musi być cesarka to jest szok...hormony dają się we znaki:P Najważniejsze żeby dzieciaczek był zdrowy, reszta jakoś pójdzie:)

A Ty to w ogóle jesteś hiper matka - nie dość że niemowlak do ogarnięcia to Ty obiady śmigasz!

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pierwszy raz zgagę... A feeee...:(
    Jestem u rodziców i ciagle przyglądam sie w lustrze zeby sprawdzić czy brzuch mi opadł ... A z tylu tata do mnie "ale ci piłka opadła" :D i sie śmieje nim stop ze opadł, a on wcale nie opadł :D

Maz mnie porządnie zdenerwował...:/
    Dzwonie do niego bo jest w górach... Pytam co słychać jak sie ma... Gadka, szmatka i mowie ze jestem przerażona tym jak bardzo kurzy sie szuflada i pod szuflada łóżeczka... I słyszę "gdyby było cześciej odkurzane na wykładzinie to pewnie kurzu by nie było". No kurwa... Ręce i cycki mi opadly.... Zapieprzam jak idiotka! Przynajmniej raz w tygodniu jest odkurzane... No chyba ze naprawde złe sie czuje... A on mi z takim tekstem!:o
    Mowie ze ta rozmowa nie ma sensu, wiec słyszę "skoro tak uważasz"....
    Fajnie nie? :)

W chuj przykre....

Przepraszam za wulgaryzmy... Ale jestem bardzo zła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mam pierwszy raz zgagę... A feeee...:(
    Jestem u rodziców i ciagle przyglądam sie w lustrze zeby sprawdzić czy brzuch mi opadł ... A z tylu tata do mnie "ale ci piłka opadła" :D i sie śmieje nim stop ze opadł, a on wcale nie opadł :D

Maz mnie porządnie zdenerwował...:/
    Dzwonie do niego bo jest w górach... Pytam co słychać jak sie ma... Gadka, szmatka i mowie ze jestem przerażona tym jak bardzo kurzy sie szuflada i pod szuflada łóżeczka... I słyszę "gdyby było cześciej odkurzane na wykładzinie to pewnie kurzu by nie było". No kurwa... Ręce i cycki mi opadly.... Zapieprzam jak idiotka! Przynajmniej raz w tygodniu jest odkurzane... No chyba ze naprawde złe sie czuje... A on mi z takim tekstem!:o
    Mowie ze ta rozmowa nie ma sensu, wiec słyszę "skoro tak uważasz"....
    Fajnie nie? :)

W chuj przykre....

Przepraszam za wulgaryzmy... Ale jestem bardzo zła...
    Jakbym słyszała mojego wczoraj, tez poszlo o odkurzanie...

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka ale chyba określenie wrażliwy na antybiotyk oznacza ze właśnie któryś z tych dostaniesz bo akurat te go zwalczą...

Sophia, mmargol lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, robię takie obiady które da się ogarnąć w pół godziny, bo Maleństwo je co dwie godziny licząc od przystawienia do przystawienie, w rezultacie mam ok 1,5 godz. przerwy, a czasem krócej. Wczoraj jadłam obiad razem z nim, on na piersi, przykryłam go tylko pieluchą żaby nie upierniczyć jedzeniem ;D w nocy jakąś książkę czytam żeby nie zasnąć, w dzień zdarzy się serial obejrzeć lub porozmawiać z Mamą ;)

na porodówce zdałam sobie sprawę że nie dałabym rady urodzić SN, rozwarcie miałam minimalne, a ból skurczy mnie kompletnie przerósł

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda słów... Jest mi tak przykro ze cieszę sie ze go nie ma obok... odechchcialo mi sie wszystkiego...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż by po uszach dostał za takie akcje, dobrze że mi pomaga jak może, odkąd jesteśmy w domu - pracuje zdalnie i nawet nie robi problemów jeśli musiałby odejść na chwilę od pracy :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka ja przy synku byłam nastawiona na sn. Po badaniu ordynator mi powiedział, że jutro cc i koniec. Byłam rozczarowana, ale też na szczęście było mało czasu na smutek.
    Teraz wiem od początku, że cc, mimo, że próbowałam potraktować o sn.
    Co do GBS to właśnie moja położna i ginka mówiły, że jest on częsty i na spokojnie :)

Malutka antybiogram, który masz pokazuje antybiotyki, które tłuką GBSa.

Sophia lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oswoiłam się z myślą o cesarce tak teraz byłabym przerażona porodem naturalnym i znów bym się musiała przestawiać:P Ale tyle kobiet rodzi sn, więc i my byśmy dały radę, najgorzej to przeżyć dwa porody - najpierw sn a potem cesarkę, moja znajoma tak miała i mówi że psychicznie trochę dochodziła do siebie. Więc my przynajmniej mamy ten komfort, że wiemy co nas czeka:)

Ksosiu te męże to tak czasem mają...olej teraz, nie denerwuj się, ja swojego też bym czasem lała najlepiej cegłą po głowie...ale czasem potrafi być kochany, jak każdy :)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Szkoda słów... Jest mi tak przykro ze cieszę sie ze go nie ma obok... odechchcialo mi sie wszystkiego...:(
    Olej młota! Zobaczy co to zapierdziel jak się dzieć urodzi! Jak będzie chciał mieć czysto to sobie będzie musiał posprzątać ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

powiem ci ze jesli bys musiala urodzic sn to bys dala rade :) uwierz mi nawet nie wiesz jakie kobiety w takich sytuacjach sa silne, troche wiecej wiary w siebie! jestes super Mamuska!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka

ja z 1 corka mialam porod sn i w rezultacie cc, z psychika nie mialam problemu za to fizycznie bylam jak kapeć psa sasiada -pogryziony, przemielony i wypluty, doslownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 13:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Ksosia, to jemu powinno byc wstyd nie Tobie. zamiast cie wkurzac to powinien powiedziec "Kochanie nie martw sie jak wroce to odkurze" cokolwiek, a skoro taki jest to go olej dopoki nie zmadrzeje

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Sarcia bo to najgorsza z możliwych opcji kiedy męczysz się kilkanaście godzin a i tak idziesz pod nóż...więc koniec końców ja się cieszę że przynajmniej wiem co mnie czeka.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

wlasnie uzmyslowilam sobie ze kolejne forumowe Baby Boom bedzie u Ciebei to juz za dwa dni!! ale masz super z niecierpliwoscia bede czekac na relecje i foty malutkiej! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Współczuję Sarcia bo to najgorsza z możliwych opcji kiedy męczysz się kilkanaście godzin a i tak idziesz pod nóż...więc koniec końców ja się cieszę że przynajmniej wiem co mnie czeka.

Dokladnie, bo teraz jak bym sie uparlam to bym mogla isc od razu na cc z racji pierwszego cc, tylko ze ja wlasnie nie chce...chce rodzic sn jesli stan zdrowia i kondycji szyjki bedzie na to pozwalal, jedyne czego sie boje to to ze drugi raz sie umorduje i sie skonczy z now cc wtedy to sie wsciekne! ale teraz luzik bede dyskutowac o formie porodu z ginem we wrzesniu ;)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak moge uzupełnić wody? Picie duzej ilosci płynów wiaze sie z calodniowymi wizytami na siku. Chcialabym wytrzymac w dwupaku do wizyty,zeby malej nic zlego sie nie stalo z powodu niskiego stanu wód

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia z tymi chłopami można oszaleć. Jak coś walną to można k...wicy dostać...

Malutka- szczepy wrażliwe tzn że takie antybiotyki będą je zwalczać. Ja też mam uczulenie na penicyliny. W pierwszej kolejności podaliby Ci właśnie lek z tej grupy bo jest najbezpieczniejszy, najdelikatniejszy. U mnie podobnie jak u Ciebie penicyliny odpadają, więc pewnie podadzą Klindamycynę. Dość popularny antybiotyk ulubiony przez dentystów. Minus jest taki, że po niej od razu pewnie karmić nie pozwolą, ale nic złego się nie stanie także spoko będzie dobrze!

Uciekam na urodzinki teściowej trzymać kciuki co bym nie urodziła po drodze, bo brzuch mnie ciągnie od rana :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92

No z tego co mi wiadomo to wlasnie duza ilosc picie wspomaga utrzymanie prawidlowych norm wod plodowch :)

‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ