X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka dokładnie tak, jak napisała Mysza to są leki, które zwalczają GBS, jak jesteś uczulona na penicyline, to dostaniesz następny z listy.
    Co do wód to u mnie tylko picie wody przyniosło rezultaty. Choć nie jest to udowodnione naukowo, że picie podnosi AFI to mi kazali dużo płynów przyjmować.

Sarcia coraz większego mam cykora, czy z Liwią będzie wszystko ok. Ale staram się być dobrej myśli. Powoli łapię stresa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGATIA

a co to za brzydkie mysli masz!! oj, oj! pewnie ze wszytsko bedzie okej a jak by moglo byc inaczej? przeciez my to wiemy ze wszystko bedzie dobrze :) Uszy do gory Mamuśka! :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92

Spokojnie, bez stresu bo to tez szkodzi, nie zamartwiaj sie na zapas tymg gbs napewno beda wiedziec co ci podac, a teraz bedziesz sie tylko zadreczac mysleniem , a wody sporobuj pic po kilka lykow ale czesto wg. picie lyzeczka to lekka przesada

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego M nastapila zmiana.
    Czytał cos, ze dziecko bedzie lepiej rosło, jak bede lezec na lewym boku. No i każe mi lezec. I to tak serio ;)
    Zrobił w biedrze zapas składników 'na obiady, ktore umie ugotowac' i wlasnie robi chinszczyzne.
    Mogłam nawet wybrac z listy co chce jesc!
    Ciekawe na ile czasu mu starczy zapału ;)

No wiec sobie leze. Czytam forum. Czytam książkę. Gadam do Kostka i czekam na zawołanie na obiad ;)
    Wow!

agatia, stardust87, violett, Anulka01, Broszka, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 19:05

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein, czytając Twojego posta, czułam się choćby to była powieść z gatunku fantasy ;) U mnie takie widoki są niemożliwe.

Poczyniłam kolejny krok w kierunku zakończenia wyprawki-właśnie pierze się pokrowiec od leżaczka z Fisher Price :)

A na obiad dziś filet z kurczaka i kluski śląskie z sosem(właśnie gotują się ziemniaczki).

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez były!
    Jak sie zaczynaliśmy spotykać to gotował, bo miałam nogę w gipsie.
    Ogolnie to radził sobie, bo wyprowadzka z Domu tuz po maturze.
    ale odkad zamieszkaliśmy razem (czyli jakies 3 lata) to na 'Ty dzisiaj gotujesz' odpowiedzią była pizza albo inny mcd.
    :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Melduje sie ze zyje i wszystko ok zaczelam 36 tydzien, siedze z mezem na wsi, maz na odwyku bo w razie w torba czeka na schodach. Ostatnio mialam twardnienie brzucha, a szyjka tez sie skraca :/.gin ni wyklucza ze wczesniej urodzimy, narazie sie uspokoilo. Dostalam ciuszki na 56 i 50 ciesze sie bo malo mialam takich malenstw, juz uprane, czekaja w domu na prasowanie.
    Pozdrawiam

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf jeny, tylko pozazdrościć. Ja nie dość ze się nie mogę doprosić choćby o kawę rano to jeszcze sama za podawajkę służę moim chłopakom :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niedziela niestety tylko jest męska tzn mąż robi śniadanko i obiad ja dziś tylko zrobiłam sałatę. Właśnie się mega ojadłam a młody zmywa naczynia....miłe to. W tygodniu nie mam sumienia ganiać ich po kuchni bo oboje pracują i zawsze coś przy domu robią.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż uwielbia gotować, często siedzi w kuchni i coś wymyśla, więc obiady są urozmaicone :) Ostatnio naszła go ochota na tartę i w zeszłym tyg zrobił dwie, jedna na obiad z kurczakiem i pieczarkami, druga na słodko z bananami i migdałami i obie przepyszne, bardzo go pochwaliłam za to gotowanie :) Więc jak tylko Antoś się urodzi to wiem że z głodu nie umrzemy :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę takich mężów, u nas by się to głodówką skończyło :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy macie jakieś sprawdzone karuzelki nad łóżeczko? bo się zastanawiam
    widziałam z fisher price z projektorem i różnymi szumami, melodiami
    ale też zastanawiałam się nad taką zupełnie niegrającą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Kochane.
    Jestem dumna z siebie, bo poprasowałam sporo ciuszków dla synka i koszule do szpitala. Tylko się wkurzyłam, bo nie mogę znaleźć paska do szlafroka, który biorę do szpitala :/ wrrr gdzie ja go wsadziłam :(

W sumie to w tym tygodniu spakuję torbę do szpitala :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    W czwartek dopiero wizyta. Beda musieli cos wymyslic na tego Gbsa,ale ja z tego co widziałam mam na wszystko mozliwe wrażliwość. Moze gin da jakies cos co pomoze :-)
    Malutka, z tego co kojarze to te antybiotyki wypisane w antybiogramie wlasnie maja najwieksza sile, zeby zwalczyc gbsa. Takze lekarz wybiera ktorys z nich i poda Ci na 4h przed porodem w kroplowce.
    Penicylina ponoc najlepsza, a ja jestem uczulona :/
    Tez mam dodatniego gbsa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka teraz doczytalam, ze juz dziewczyny podpowiedzialy to co ja i ze tez masz ucxulenie na penicyline.
    Mysza, Ty tez? To takie popularne jest?
    Ehh trzeba pamietac, zeby w szpitalu powiedziec k gbs i uczuleniu, w razie jakby przeoczyli.
    Ale mnie Mysza podlamalas tym, ze przy innym antybiotyku nie pozwola od razu karmic.
    Ja sobie nie wyobrazam nie karmic, wrecz nie moge sie tego doczekac, sni mi sie po nocahc, nie chce zeby przez takie cos byl problem z laktacja. Kurcze no.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, maz sie nie nauczyl, ze w ciazy nie wolna tak palnac glupoty bez przemyslenia? Ehh moj tez tak czasem mq, ale na odleglosc to trudno sie dogadac.
    Trzymaj sie i nie przejmuj nim, moja szuflada tez sie kurzy i zalozylam tam ochraniacz na szczebelki zeby tego nie widziec :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrocilam z corka ze spaceru postanowilam do rosmana pojsc pieszo nie mamy az tak daleko i 2 godziny nam zeszly bo wpadlysmy w szal zakupow, a to rosman a to pepco, deichman kaufland i tak zeszlo :) traz zjadlam kawalek pizzy z wczoran i mam chec na bulke z maslem i szynka :) ja obiad mam z wcsoraj wiec dzis nic nie gotowalam. A maz po wczorajszym wstal jakas godzine temu k dzownil gdzie jestesmy o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpadł nam kikut, czuję się jakby Młody przeszedł na kolejny etap :P
    pojedliśmy to zmykamy na spacer ;)

Broszka, alinka, stardust87, violett, Sabina, haneczka, bbeczka91, martta, Anulka01, mmargol, AJrin lubią tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam gotujących mężów! Mój coś tam niby potrafi zrobić, ale jak kiedyś kupiłam schab na kotlety i musiał zrobić obiad bo słabo się czułam to pytał nawet jak się schabowe panieruje...:P

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ