X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... Wiem ze każdy czasem takie głupstwa potrafi palnąć, ale ja naprawde dbam o dom...;(
    Zawsze jak koleżanki przychodziły to mówiły ze chyba nic Nie robie tylko sprzątam....:(
    Wczoraj nawet po drabinie biegłam zeby powycierać kurze z szafek.... A usłyszeć takie cos gdy lord sie bawi nad morzem a żona zapieprza to naprawde gnój....:(
    Niech lepiej na oczy sie nie pokazuje. Póki co nawet nie dzwoni - na jego szczęście..

Mam ochotę zostać u rodziców do porodu....

Co do gotujących facetów to niestety mój potrafił dopóki nie zaczęliśmy byc oficjalnie razem .... Przez niego nawet zaczęłam jeść mięso po rocznej przerwie :)
    Ale to co muszę mu przyznać to sa coniedzielne jajecznice.... Robi je naprawde smaczne. Przez jego ja sama przestałam robic bo moje wykonanie mi juz nie smakuje....

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu faceci nie ogarniają tego że będąc w ciąży stajemy się mnie sprawne i dla nich siedzenie w domu jest chyba jednoznaczne z tym że wszystko w domu ma być na tip top. My nie możemy czuć się gorzej a dolegliwości ciążowe to dla nich wymyślona bajka, tak to czasem odbieram. Także głowa do góry!

A ja się pochwalę, że mój mąż gotuje pyszny rosół!:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz dla odmoany do gotowania ma dwie lewe rece, jak ja bylam w szpitalu to jadl obiad w restauracji z corka bo co innego mu pozostalo, zwlaszcza ze nie jest fanem kuchni tesciowej i nie lubi jej obiadow.

Ksosia

ja dzis z moim mezem tez za duzo nie gadam , wkurzyl mnie wczoraj popil i bredzil jakies isiotyzmy, bo mu sie cos sprzed 10 lat przypomnialo...zalosne. a w dodatku calymdzien lezy jak zdechly schab i psuje mi cala niedziele, a ja chodze i szukam sobie zajecia...tez caly dzien nie mam humoru i jest mi smutno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

A mnie od tygodni mecza okropne bole zoladka, tylko zoladek zacznie mnie bolec i zaraz za tym glowa :/ nie wiem czy to nie przez nerwy i stres no ostatnio mam go za duzo ; ( chwialmi to nie idzie wytrzumac z tym...dobrze ze napar z kopru wloskiego jesz ze mnie ratuje

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kornelia, Ty też będziesz czekać ze mną, Sarcią i Sturdust do końca września. :) Jak miło. Jest nas więcej z późniejszym terminem.:)

Ja wczoraj grillowałam na ogródku z rodzinką, dzisiaj plewiłam chwasty z mężem (no nie usiedzę sorry :P) i odwiedziliśmy prababcię Arturka. A że dostałam pyszne brzoskwinie to postanowiłam upiec ciacho z budyniem i brzoskwiniami. Właśnie się piecze, pachnie tak, że aż skręca. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się, że w środę mamy plenerową sesję ciążową z siostrą w sukienkach i wiankach. Ona rodzi pod koniec października, więc brzuszki podobne. :) Nie mogę się doczekać. :)

Little Red Fox, agatia, violett, stardust87, bbeczka91, martta, mmargol, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pogoda dziwna - raz słońce, raz deszcz (a właściwie ulewa), wiec zostaliśmy w domu i trochę się zdrzemnęliśmy. Teraz szukam na allegro karuzelki dla Małego :)

Haneczka, proszę o przepis :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, no tekst miesiąca zapodał Twój mąż. Też bym się wściekła. Ja bym mu pewnie odpowiedziała złośliwie, że może jakby był częściej w domu, to by było komu odkurzać.

A teraz anegdotka o kurzu na poprawę humoru. ;)

Dzwoni moja babcia z sanatorium do dziadka i pyta : "Władek, a odkurzałeś w domu?"
    Na to dziadek: "Nie, bo wiesz jakoś jak Ciebie nie ma, to pruchno się tak nie sypie." :D

agatia, violett, stardust87, Ksosia, Sabina, Broszka, mmargol, AJrin lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas pogoda dziwna - raz słońce, raz deszcz (a właściwie ulewa), wiec zostaliśmy w domu i trochę się zdrzemnęliśmy. Teraz szukam na allegro karuzelki dla Małego :)

Haneczka, proszę o przepis :)

Pisałam już przepis na facebooku w wątku kulinarnym na ciasto na oleju z owocami :) Różnica jest tylko taka, że dodatkowo trzeba zrobić budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu i go wystudzić. A potem na surowe ciasto wykładasz ten budyń tworząc kratkę. Można to zrobić za pomocą rękawa cukierniczego albo plastikowego lejka. :) A w powstałe kwadraciki pomiędzy budyniem wkładasz kawałki brzoskwiń. Piecze się tak samo 50 min w 170 st C.

Daj znać, czy znalazłaś przepis na samo ciasto. :)

Ulfenstein, AJrin lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karuzelę poproszę na jakiś prezent np na chrzciny. :) Bo i tak dzidzia będzie spać przez pół roku w kołysce, gdzie jest wbudowana karuzela. Poza tym, jak wszystko kupię, to co ja będę chciała chcieć? :P

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam M, zeby mi kupił w sklepie chałkę. Kupiła chałwę i okazuje sie, ze chyba na nią miałam większa ochote :)

Little Red Fox, bbeczka91 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Poprosiłam M, zeby mi kupił w sklepie chałkę. Kupiła chałwę i okazuje sie, ze chyba na nią miałam większa ochote :)
    Chałwa to chyba będzie moja ostatnia zachcianka bo ja okresowo mam na coś ochotę i jem to przez kilka tygodni. Teraz jem właśnie chalwe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z lodówki jest jeszcze lepsza :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie nią lody pokruszy :) mhmm :)
    No wiedział czego mi trzeba ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Wlasnie chodzi o to,ze na Erytromycyne i Klindamycyne tez jest u mnie wrażliwość,no coz beda cos kombinować :-)
    Malutka nie u Ciebie jest wrazliwość na te leki, tylko u twojej bakterii. Wrazliwość nie oznacza, że jesteś na te leki uczulona, tylko, że zwalczają daną bakterię.

Dziewczyny ja od dwóch dni czuję się fatal-ruina.
    Nie wiem, co się dzieje. Wodą strasznie nachodzę i chodzić nie mogę.
    Nie wspomnę o tym, że bez powodu chce mi się ryczeć - tzn. powodem jest brak siły i okropne samopoczucie.

Poza tym dziś zostałam chrzestną matką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 19:35

AJrin lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam sobie sałatkę z warzyw z ogródka: sałata, pomidory, rzodkiewki, ogórek i szczypiorek - delektuję się jedzonkiem póki Młody śpi :) wieczory są ciężkie, choć wczoraj zaobserwowaliśmy progres.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja karuzelę poproszę na jakiś prezent np na chrzciny. :) Bo i tak dzidzia będzie spać przez pół roku w kołysce, gdzie jest wbudowana karuzela. Poza tym, jak wszystko kupię, to co ja będę chciała chcieć? :P

Ja też specjalnie kilku rzeczy nie kupiłam bo jak się Antoś urodzi i będzie do niego przychodziła rodzinka to pewnie większość osób będzie pytać co nam potrzeba dla małego. Więc tym sposobem możemy zaproponować kilka pomysłów :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my prosimy o pampersy, a prawie wszyscy i tak nam ubranka przynoszą w prezencie :)
    a jeśli będą chcieli kupić coś większego to być może poprosimy o matę edukacyjną :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Malutka nie u Ciebie jest wrazliwość na te leki, tylko u twojej bakterii. Wrazliwość nie oznacza, że jesteś na te leki uczulona, tylko, że zwalczają daną bakterię.

Dziewczyny ja od dwóch dni czuję się fatal-ruina.
    Nie wiem, co się dzieje. Wodą strasznie nachodzę i chodzić nie mogę.
    Nie wspomnę o tym, że bez powodu chce mi się ryczeć - tzn. powodem jest brak siły i okropne samopoczucie.

Poza tym dziś zostałam chrzestną matką :)

Witaj w klubie :-(
    Ja tak mam od czterech dni:-(
    A dziś to już się poryczalam bo doszedł strach? Lek? Przed porodem i ogarnięcie wszystkiego potem.
    I pomyśleć że ja będę miała drugie dziecko a takie schizy mam:-(

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka widzę, że my dokładnie w tym samym dniu ciąży...

żabka04 lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ