X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... Wiem ze każdy czasem takie głupstwa potrafi palnąć, ale ja naprawde dbam o dom...;(
    Zawsze jak koleżanki przychodziły to mówiły ze chyba nic Nie robie tylko sprzątam....:(
    Wczoraj nawet po drabinie biegłam zeby powycierać kurze z szafek.... A usłyszeć takie cos gdy lord sie bawi nad morzem a żona zapieprza to naprawde gnój....:(
    Niech lepiej na oczy sie nie pokazuje. Póki co nawet nie dzwoni - na jego szczęście..

Mam ochotę zostać u rodziców do porodu....

Co do gotujących facetów to niestety mój potrafił dopóki nie zaczęliśmy byc oficjalnie razem .... Przez niego nawet zaczęłam jeść mięso po rocznej przerwie :)
    Ale to co muszę mu przyznać to sa coniedzielne jajecznice.... Robi je naprawde smaczne. Przez jego ja sama przestałam robic bo moje wykonanie mi juz nie smakuje....

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu faceci nie ogarniają tego że będąc w ciąży stajemy się mnie sprawne i dla nich siedzenie w domu jest chyba jednoznaczne z tym że wszystko w domu ma być na tip top. My nie możemy czuć się gorzej a dolegliwości ciążowe to dla nich wymyślona bajka, tak to czasem odbieram. Także głowa do góry!

A ja się pochwalę, że mój mąż gotuje pyszny rosół!:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz dla odmoany do gotowania ma dwie lewe rece, jak ja bylam w szpitalu to jadl obiad w restauracji z corka bo co innego mu pozostalo, zwlaszcza ze nie jest fanem kuchni tesciowej i nie lubi jej obiadow.

Ksosia

ja dzis z moim mezem tez za duzo nie gadam , wkurzyl mnie wczoraj popil i bredzil jakies isiotyzmy, bo mu sie cos sprzed 10 lat przypomnialo...zalosne. a w dodatku calymdzien lezy jak zdechly schab i psuje mi cala niedziele, a ja chodze i szukam sobie zajecia...tez caly dzien nie mam humoru i jest mi smutno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

A mnie od tygodni mecza okropne bole zoladka, tylko zoladek zacznie mnie bolec i zaraz za tym glowa :/ nie wiem czy to nie przez nerwy i stres no ostatnio mam go za duzo ; ( chwialmi to nie idzie wytrzumac z tym...dobrze ze napar z kopru wloskiego jesz ze mnie ratuje

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kornelia, Ty też będziesz czekać ze mną, Sarcią i Sturdust do końca września. :) Jak miło. Jest nas więcej z późniejszym terminem.:)

Ja wczoraj grillowałam na ogródku z rodzinką, dzisiaj plewiłam chwasty z mężem (no nie usiedzę sorry :P) i odwiedziliśmy prababcię Arturka. A że dostałam pyszne brzoskwinie to postanowiłam upiec ciacho z budyniem i brzoskwiniami. Właśnie się piecze, pachnie tak, że aż skręca. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się, że w środę mamy plenerową sesję ciążową z siostrą w sukienkach i wiankach. Ona rodzi pod koniec października, więc brzuszki podobne. :) Nie mogę się doczekać. :)

Little Red Fox, agatia, violett, stardust87, bbeczka91, martta, mmargol, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pogoda dziwna - raz słońce, raz deszcz (a właściwie ulewa), wiec zostaliśmy w domu i trochę się zdrzemnęliśmy. Teraz szukam na allegro karuzelki dla Małego :)

Haneczka, proszę o przepis :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, no tekst miesiąca zapodał Twój mąż. Też bym się wściekła. Ja bym mu pewnie odpowiedziała złośliwie, że może jakby był częściej w domu, to by było komu odkurzać.

A teraz anegdotka o kurzu na poprawę humoru. ;)

Dzwoni moja babcia z sanatorium do dziadka i pyta : "Władek, a odkurzałeś w domu?"
    Na to dziadek: "Nie, bo wiesz jakoś jak Ciebie nie ma, to pruchno się tak nie sypie." :D

agatia, violett, stardust87, Ksosia, Sabina, Broszka, mmargol, AJrin lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas pogoda dziwna - raz słońce, raz deszcz (a właściwie ulewa), wiec zostaliśmy w domu i trochę się zdrzemnęliśmy. Teraz szukam na allegro karuzelki dla Małego :)

Haneczka, proszę o przepis :)

Pisałam już przepis na facebooku w wątku kulinarnym na ciasto na oleju z owocami :) Różnica jest tylko taka, że dodatkowo trzeba zrobić budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu i go wystudzić. A potem na surowe ciasto wykładasz ten budyń tworząc kratkę. Można to zrobić za pomocą rękawa cukierniczego albo plastikowego lejka. :) A w powstałe kwadraciki pomiędzy budyniem wkładasz kawałki brzoskwiń. Piecze się tak samo 50 min w 170 st C.

Daj znać, czy znalazłaś przepis na samo ciasto. :)

Ulfenstein, AJrin lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karuzelę poproszę na jakiś prezent np na chrzciny. :) Bo i tak dzidzia będzie spać przez pół roku w kołysce, gdzie jest wbudowana karuzela. Poza tym, jak wszystko kupię, to co ja będę chciała chcieć? :P

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam M, zeby mi kupił w sklepie chałkę. Kupiła chałwę i okazuje sie, ze chyba na nią miałam większa ochote :)

Little Red Fox, bbeczka91 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Poprosiłam M, zeby mi kupił w sklepie chałkę. Kupiła chałwę i okazuje sie, ze chyba na nią miałam większa ochote :)
    Chałwa to chyba będzie moja ostatnia zachcianka bo ja okresowo mam na coś ochotę i jem to przez kilka tygodni. Teraz jem właśnie chalwe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z lodówki jest jeszcze lepsza :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie nią lody pokruszy :) mhmm :)
    No wiedział czego mi trzeba ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Wlasnie chodzi o to,ze na Erytromycyne i Klindamycyne tez jest u mnie wrażliwość,no coz beda cos kombinować :-)
    Malutka nie u Ciebie jest wrazliwość na te leki, tylko u twojej bakterii. Wrazliwość nie oznacza, że jesteś na te leki uczulona, tylko, że zwalczają daną bakterię.

Dziewczyny ja od dwóch dni czuję się fatal-ruina.
    Nie wiem, co się dzieje. Wodą strasznie nachodzę i chodzić nie mogę.
    Nie wspomnę o tym, że bez powodu chce mi się ryczeć - tzn. powodem jest brak siły i okropne samopoczucie.

Poza tym dziś zostałam chrzestną matką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 19:35

AJrin lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam sobie sałatkę z warzyw z ogródka: sałata, pomidory, rzodkiewki, ogórek i szczypiorek - delektuję się jedzonkiem póki Młody śpi :) wieczory są ciężkie, choć wczoraj zaobserwowaliśmy progres.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja karuzelę poproszę na jakiś prezent np na chrzciny. :) Bo i tak dzidzia będzie spać przez pół roku w kołysce, gdzie jest wbudowana karuzela. Poza tym, jak wszystko kupię, to co ja będę chciała chcieć? :P

Ja też specjalnie kilku rzeczy nie kupiłam bo jak się Antoś urodzi i będzie do niego przychodziła rodzinka to pewnie większość osób będzie pytać co nam potrzeba dla małego. Więc tym sposobem możemy zaproponować kilka pomysłów :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my prosimy o pampersy, a prawie wszyscy i tak nam ubranka przynoszą w prezencie :)
    a jeśli będą chcieli kupić coś większego to być może poprosimy o matę edukacyjną :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Malutka nie u Ciebie jest wrazliwość na te leki, tylko u twojej bakterii. Wrazliwość nie oznacza, że jesteś na te leki uczulona, tylko, że zwalczają daną bakterię.

Dziewczyny ja od dwóch dni czuję się fatal-ruina.
    Nie wiem, co się dzieje. Wodą strasznie nachodzę i chodzić nie mogę.
    Nie wspomnę o tym, że bez powodu chce mi się ryczeć - tzn. powodem jest brak siły i okropne samopoczucie.

Poza tym dziś zostałam chrzestną matką :)

Witaj w klubie :-(
    Ja tak mam od czterech dni:-(
    A dziś to już się poryczalam bo doszedł strach? Lek? Przed porodem i ogarnięcie wszystkiego potem.
    I pomyśleć że ja będę miała drugie dziecko a takie schizy mam:-(

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka widzę, że my dokładnie w tym samym dniu ciąży...

żabka04 lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ