X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Od czwartku mam magnez 3 razy dziennie
    Kurczę to długo Cię trzymają. A skurcze jeszcze się piszą? Trzymam kciuki żeby niedługo Cię odlaczyli i same tabletki wystarczyły :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Witam się po ciężkiej nocy ;/ 5 wizyt w toalecie, ból nerki o 3 rano ;(
    Błagam niech ktoś mi odda ten zapał i siłę z drugiego trymestru!!! ;P
    do tego jeszcze męczę się z zaparciami, co chyba jest najgorszą dolegliwością u mnie. Ale od dziś zaczęłam pić siemie lniane, może pomoże ;) Pamiętam jak się dchudzałam to piłam z sokiem malinowym, pycha.

polecam przeczytać ;)

http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/

Foxiku,
    podziwiam Cię za cierpliwość i wytrwałość w KP, mam nadzieję, że ja też będę mieć na tyle siły ;) A MM nie szkodzisz, zostało ono stworzone właśnie dla takich sytuacji,
    jedna butla i to tak maleńka nie jest niczym złym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 12:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja hemoglobina też wyszła w porządeczku, w sumie żadnych odchyleń a biorę tylko witaminki dla przyszłych matek.
    Mi gin nie kazał powtarzać żadnych badań typu toxo itp, mocz i morfologię miałam robioną 5 razy. On w ogóle jakoś tak nie kieruje na badania bo mówi, że jak wszystko jest ok to nie ma co się kłuć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój lekarz jak się bo pytam czy zrobić badania to odpowiada "A po co". I w sumie żadnych oprócz gbs nie powtarzalam w III trymestrze. Mogłabym pójść sama zrobić ale te wszystkie to trochę kosztują, a ze skierowaniem byłoby za darmo. I nie wiem co robić, bo głupio mi zmuszac lekarza do wypisywania badań. Powinien wiedzieć co robi

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz pocieszające że nie tylko mój lekarz ma takie podejście

bisacz lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja jestem na diecie lekkostrawnej, ale staram się nie popadać w paranoję, najbardziej obawiam się reakcji po nabiale i laktozie, ja też miałam problem z glutenem. A jak się dowiedziałam, moja mama mnie karmiła krótko bo przez 3 miesiące. Trzeba spiąć pośladki i się starać dla dobra malucha, choć nie zawsze jest łatwo. W środę wizyta u pediatry i zobaczymy czy przybiera :)
    Laktozy nie masz sie co obawiać - tzn bez względu na to czy Ty jesz laktozę czy nie to w Twoim mleku ona i tak jest bo to Twój organizm ją produkuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 13:04

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    A gdzie planujesz rodzić?
    Chciałabym na Staszica, mam nadzieję, że będą miejsca i mnie nie odeślą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badan ,to moj lekarz mi zleca z wizyty na wizyte morfologie i mocz obowiazkowo co miesiac musze robic, na następnej wizycie bedzie pobieral gbs no i:zoabze czy w 9 miesiacu kaze mi cos powtorzyc bo wizyte mam za 3 tygodnie :) napewno nawt jesli lekarz nie kaze to toxoplazmoze napewno powtorze w 9 miesiacu bo to akurat jest wazne badnie, u mnie toxo igg i igm lacznie kosztuje 50 zl wiec to napewno na wlasna reke bede tak czy siak robic. :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gina tez sie ze mnie śmieje jak przychodzę z kompletem badań. Mówi ze te prywatne labo istnieją tylko dzieki ciężarnym ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mówi, że tak się badało w latach 90-tych a teraz są inne standardy, on pracuje w szpitalu więc nie mam powodu wątpić w słuszność jego racji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moj lekarz l4 wypisal juz do konca ciazy tj. Do terminu porpdu z karty ciazy takze jaza tym biegac juz ne musze na szczescie :)

Co do badan moj lekarz zawsze wizyte zaczyna od krotkiego wywiadu, sprawdzenia wynikow badan, wpisow do karty ciazy, nastepnie zawsze mnie zaprasza na fotel na badanie pozniej na usg badnie szyjki sonda dopochwowo, no i nasyepnie usg btzucszka i dzidzki, pozniej podsuwmowanie wizyty, leki, badania omowienie usg i wtedy zawsze zyczy mi zdrowka, place i spadam :)kazda wizyta zazwyczaj ttwa od 30 do 40 minut, takze ja nie moge narzekac na "obsluge"

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż mnie znowu katuje trawiastymi sokami. Ja przez niego na jarmuż nie spojrzę przez najbliższy rok ;)

stardust87, AJrin lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja wam powiem ze moj maly tez mi ostatnio mocno napiera na krocze przymajmniej to jest takie uczucie smieszne :) za tydzien w poniedzielek ide na kontrole tej nieszczesnej szyjki i pozniej dopiero 1.09 wizyte mam popoludniu o 14 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przynajmniej twoj maz cos robi, bo moj wstal zjadl kawalek pizzy popil cola, i w dalszym coagu gnije w lozku, a ja nie mam zamiaru tak spedzac niedzieli, ide zaraz wypic kawe zjesc kawalek coasta i jade do rosmana kupic mini kosmetyki do torby szpitalnej, wezme corke i spedzimy dzien razem a ten zgnilek niech lezy w czelusciach koldry :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mnie zastanawia skad sie biora te dodatnie gbsy , mi robilo w czerwcu w szpitalu i wyszedl ujemny, traz 1.09 bedziemy robic ponownie gbs zeby wynik przed porodem byl jak najbardziej "swiezy"

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogarniam obiad, dobrze że moja mama nam ostatnio przywiozła trochę mięsa, tylko jakieś dodatki do tego ogarnąć i odgrzać ;) a na jutro planuję rosół ugotować ;)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 08:34

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, jak ja się dowiedziałam że będę mieć CC, jeszcze w czerwcu, to miałam łzy w oczach bo chciałam rodzić SN, ale tak naprawdę nieważne w jaki sposób dzidziuś opuści brzuszek, najważniejsze aby było zdrowe.

Broszka, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92

a kiedy masz teraz wizyte u gina ? Napewno cos podpowie i rozwieje twoje watpliwosci zebys sie nie stesowala,, najwazniejsze ze jest zdiagnozowany i mozna pomoc tobie i malenstwu zeby wszysyko bylo dobrze, ja sama sie nieciedpliwie na powtorne pobranie wymazu na to badanie i co tam wyjdzie, ale mysle ze jeslimw czerwcu byl ujemny to i pewnie teraz wyjdzie ujemny

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wynik mojego GBS-a....ale uspokoiłam się jak któraś z Was pisała, że dużo kobiet ma go dodatniego.

Malutka lekarz na pewno będzie wiedział jak zaradzić.

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 1980 1981 1982 1983 1984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ