WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej;)
Witam się po ciężkiej nocy ;/ 5 wizyt w toalecie, ból nerki o 3 rano ;(
Błagam niech ktoś mi odda ten zapał i siłę z drugiego trymestru!!! ;P
do tego jeszcze męczę się z zaparciami, co chyba jest najgorszą dolegliwością u mnie. Ale od dziś zaczęłam pić siemie lniane, może pomożePamiętam jak się dchudzałam to piłam z sokiem malinowym, pycha.
polecam przeczytać
http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/
Foxiku,
podziwiam Cię za cierpliwość i wytrwałość w KP, mam nadzieję, że ja też będę mieć na tyle siłyA MM nie szkodzisz, zostało ono stworzone właśnie dla takich sytuacji,
jedna butla i to tak maleńka nie jest niczym złymWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 12:51
-
nick nieaktualnyMoja hemoglobina też wyszła w porządeczku, w sumie żadnych odchyleń a biorę tylko witaminki dla przyszłych matek.
Mi gin nie kazał powtarzać żadnych badań typu toxo itp, mocz i morfologię miałam robioną 5 razy. On w ogóle jakoś tak nie kieruje na badania bo mówi, że jak wszystko jest ok to nie ma co się kłuć. -
nick nieaktualnyA mój lekarz jak się bo pytam czy zrobić badania to odpowiada "A po co". I w sumie żadnych oprócz gbs nie powtarzalam w III trymestrze. Mogłabym pójść sama zrobić ale te wszystkie to trochę kosztują, a ze skierowaniem byłoby za darmo. I nie wiem co robić, bo głupio mi zmuszac lekarza do wypisywania badań. Powinien wiedzieć co robi
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:ja jestem na diecie lekkostrawnej, ale staram się nie popadać w paranoję, najbardziej obawiam się reakcji po nabiale i laktozie, ja też miałam problem z glutenem. A jak się dowiedziałam, moja mama mnie karmiła krótko bo przez 3 miesiące. Trzeba spiąć pośladki i się starać dla dobra malucha, choć nie zawsze jest łatwo. W środę wizyta u pediatry i zobaczymy czy przybiera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 13:04
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do badan ,to moj lekarz mi zleca z wizyty na wizyte morfologie i mocz obowiazkowo co miesiac musze robic, na następnej wizycie bedzie pobieral gbs no i:zoabze czy w 9 miesiacu kaze mi cos powtorzyc bo wizyte mam za 3 tygodnie
napewno nawt jesli lekarz nie kaze to toxoplazmoze napewno powtorze w 9 miesiacu bo to akurat jest wazne badnie, u mnie toxo igg i igm lacznie kosztuje 50 zl wiec to napewno na wlasna reke bede tak czy siak robic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi moj lekarz l4 wypisal juz do konca ciazy tj. Do terminu porpdu z karty ciazy takze jaza tym biegac juz ne musze na szczescie
Co do badan moj lekarz zawsze wizyte zaczyna od krotkiego wywiadu, sprawdzenia wynikow badan, wpisow do karty ciazy, nastepnie zawsze mnie zaprasza na fotel na badanie pozniej na usg badnie szyjki sonda dopochwowo, no i nasyepnie usg btzucszka i dzidzki, pozniej podsuwmowanie wizyty, leki, badania omowienie usg i wtedy zawsze zyczy mi zdrowka, place i spadam :)kazda wizyta zazwyczaj ttwa od 30 do 40 minut, takze ja nie moge narzekac na "obsluge" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to przynajmniej twoj maz cos robi, bo moj wstal zjadl kawalek pizzy popil cola, i w dalszym coagu gnije w lozku, a ja nie mam zamiaru tak spedzac niedzieli, ide zaraz wypic kawe zjesc kawalek coasta i jade do rosmana kupic mini kosmetyki do torby szpitalnej, wezme corke i spedzimy dzien razem a ten zgnilek niech lezy w czelusciach koldry
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBroszka, jak ja się dowiedziałam że będę mieć CC, jeszcze w czerwcu, to miałam łzy w oczach bo chciałam rodzić SN, ale tak naprawdę nieważne w jaki sposób dzidziuś opuści brzuszek, najważniejsze aby było zdrowe.
Broszka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalutka92
a kiedy masz teraz wizyte u gina ? Napewno cos podpowie i rozwieje twoje watpliwosci zebys sie nie stesowala,, najwazniejsze ze jest zdiagnozowany i mozna pomoc tobie i malenstwu zeby wszysyko bylo dobrze, ja sama sie nieciedpliwie na powtorne pobranie wymazu na to badanie i co tam wyjdzie, ale mysle ze jeslimw czerwcu byl ujemny to i pewnie teraz wyjdzie ujemny