X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tak ostatnio zastanawiałam kiedy będziemy mogli kłaść w bujaczku Małego ;)

u nas względny spokój, wieczór dużo spokojniejszy od poprzednich, ale scenariusz się powtórzył, najpierw karmię jednym cycem, po kilku minutach domaga się drugiego i nadal jest głodny, a sprawdziliśmy już pieluszkę, przytulanie, masaże i dopiero po butli się uspakaja. Nie chciałabym go dokarmiać, ale nie widzę póki co innego rozwiązania problemu, może coś podpowiecie? w sumie to niewielka ilość i tylko w nocy, ale zawsze...

czekam aż Bąbel się obudzi, dzień zaczęłam od noworodkowej kupy na swojej piżamie, a więc może być już tylko lepiej! :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a jakie pampersy uzywacie ?
    bo tak się zastanawiam-ale tylko na podstawie własnego doświadczenia-ze dośc czesto macie te kupowe wpadki...u nas były, ale nie az tak czesto...któredy te kupy wychodza ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, kupa nie wyszła :D a używamy pampers premium care póki co - zerówki.
    Po prostu jak zobaczyłam tą kupę stwierdziłam, że nie dam rady inaczej jak Bobasa pod umywalkę z dupcią wsadzić i źle go chwyciłam :D a jego ubranka są brudne od kupy jak mąż przebiera, bo nie podwija ich na tyle żeby wiercący Maluch się nie upaćkał :D

dojdziemy do wprawy :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    juz po prostu myslałam, ze pampers nawala :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a póxniej taka wprawa bedzie, ze i po ciemku czy z zamknietymi oczami bedziecie umieli przewijać :D

sama stwierdzam, ze nie umiem (tzn sie boje) przewijać noworodka :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki za słowa pocieszenia :) Przespałam się i już się tym tak nie martwię.
    Straszna cisza jakoś, zarówno tu jak i na FB.
    Miłego dnia :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik mamina intuicja jest najlepsza dla bąbla! Jak czujesz ze musisz dokarmić to znaczy ze tak ma być :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu cały dzień jedziemy na moim mleku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mówicie, że pełnia 18.08. W urodziny mojej teściowej? Tak żartowałam ostatnio, że 17go mam donoszoną ciążę to 18go Zula może wyjść na wolność. Mama męża miałaby urodziny życia, bo bardzo czeka na wnuczkę :) Mąż 20go ma wieczór kawalerski swojego kolegi i już się przeraziłam, że będą tam pić i nawet jeśli ktoś go na porodówkę dowiezie, to go nie wpuszczą. Chyba niestety będę musiała mu wybić alko z głowy...
    Foksiku- i tak świetnie sobie radzicie. Myślę, że ty wiesz najlepiej czego Małemu trzeba, a myślę, że dzięki temu, że wywalczyłaś kp w dzień to może i w nocy się mu jeszcze odmieni :)

Ja mam dziury w pamięci- przeczytałam wszystko i nie pamiętam już większości. Cieszę się, że noc przetrwana mamusie:) Żabka się odzywała?

A czy macie jakieś info na temat innych leżaczków niż Tiny love?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    w końcu cały dzień jedziemy na moim mleku ;)
    No właśnie, co ma z niego dostać najcenniejsze to dostaje.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wlasnie wstalam i jem smiadanie natomiast moj maz jeszce spi, kolega poszedl o 2.30 wiec teraz bidulek musi odespac, zeby ogniem nie zionac :D

co do alko, ja moje, u mezowi powiedzialm ze jak zaczne 9 miesiac to abstynencje ma calkowita zeby nie bylo, bo jak zaczne rodzic to raczej sama sie nie zawioze do szpitala, takze teraz ma jeszcze zielone swiatlo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A traz czekam na corcie bo spala dzis u tesciow, bo my po 20 wczoraj bylismy na bilardzie i pizzy a po 22 zladowalismy do domu a mala chciala zostac to dziadki ja dzis przywioza nie dlugo :)

Ogolem dzis wolne, jutro wolne a my planow jako takich nie mamy na weekend pewnie bedzie nuda w domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    U nas sasiedzi mieli impreze do 3 i nie moglam zasnac :/ mam nadzieje, ze to nie bedzie sie czesto powtarzac. O dziwo byly tam tez dzieci, w tym jedno niemowle, nie wiem jak oni spalo w tym halasie.

Za to cos sie zaczyna dziac z tym slawnym instynktem macierzynskim, bo rano 3 razy budzil mnie placz tego maluszka. A byl bardzo cichy :D Maz oczywiscie ani drgnal, a jak sie sam obudzil i mu mowie, ze dziecko u sasiadow placze, to dopiero jak sie mocno skupil to uslyszal : D
    A zawsze mial dobry sluch ;)

Sierpniowa pelnia to juz zaraz, na mnie to troszke za wczesnie. A wrzesniowa juz po moim terminie, zobaczymy jak to bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dopiero
    uparłam się i pospałam do tej pory
    co do alkoholu to pora letnia sprzyja grillom i spotkaniom towarzyskim więc panom trudno oprzeć się butelce zimnego piwa, też wczoraj z moim o tym rozmawiałam bo nie marzy mi się podróż na porodówkę z sąsiadem

hm pełnia 16.09 mówicie to idealnie w mój termin ciekawe czy się pokryje

Pirelko niech dziewczynki jeszcze trochę z mamą w brzuszku posiedzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku pewnie jedna butla mm na dobranoc wpisze się na stałe w wasz harmonogram dnia i nie ma w tym nic złego. Mały spokojnie pośpi a mama spokojnie się przed snem ogarnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawda, ale nasi mezowie mjsza zachowac zdrowy rozsadek wiedzac ze maja zony w wysokiej ciazy i moj maz jest o tym poinformowany niech sobie nie mysli, skoro my mozemy miec przez 9 miesiecy abstynencje to nasi mezowie pzrez miesiac ez moga :ad

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może uda nam sie z niej zrezygnować i nie będzie potrzebna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

jesli bedziesz w stanie go, wykarkic tylko piersia to pewnie ze butla nie bedzie potrzebna a maly tez nie bedzie sie o nia dopominal ;)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf ale przecież mm to nie jest jakiś napój szatana czy inne zło. To jest cudo które zostało wymyślone właśnie na takie sytuacje jak u Was. Ja rozumiem że jest presja kp i rzeczywiście mleko mamy jest najlepsze w pierwszych miesiącach, ale chyba lepiej podać mm niż żeby dziecko głodne było? Nie miej wyrzutów sumienia - nie podajesz Filipkowi mm bo Ci się nie chce cyca z bluzki wywalac tylko dlatego ze po prostu chce mu się jeść. Głowa do góry, butla w dłoń i spokojnych nocy życzę ;)

Ulfenstein, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje ze znow woda mi sie zaytzymuje w organizmie, bo czuje ze mam napuchniete nogi i stopy i do tego rece :/ fatalne uczucie

‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ