X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tak ostatnio zastanawiałam kiedy będziemy mogli kłaść w bujaczku Małego ;)

u nas względny spokój, wieczór dużo spokojniejszy od poprzednich, ale scenariusz się powtórzył, najpierw karmię jednym cycem, po kilku minutach domaga się drugiego i nadal jest głodny, a sprawdziliśmy już pieluszkę, przytulanie, masaże i dopiero po butli się uspakaja. Nie chciałabym go dokarmiać, ale nie widzę póki co innego rozwiązania problemu, może coś podpowiecie? w sumie to niewielka ilość i tylko w nocy, ale zawsze...

czekam aż Bąbel się obudzi, dzień zaczęłam od noworodkowej kupy na swojej piżamie, a więc może być już tylko lepiej! :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a jakie pampersy uzywacie ?
    bo tak się zastanawiam-ale tylko na podstawie własnego doświadczenia-ze dośc czesto macie te kupowe wpadki...u nas były, ale nie az tak czesto...któredy te kupy wychodza ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, kupa nie wyszła :D a używamy pampers premium care póki co - zerówki.
    Po prostu jak zobaczyłam tą kupę stwierdziłam, że nie dam rady inaczej jak Bobasa pod umywalkę z dupcią wsadzić i źle go chwyciłam :D a jego ubranka są brudne od kupy jak mąż przebiera, bo nie podwija ich na tyle żeby wiercący Maluch się nie upaćkał :D

dojdziemy do wprawy :D

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    juz po prostu myslałam, ze pampers nawala :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a póxniej taka wprawa bedzie, ze i po ciemku czy z zamknietymi oczami bedziecie umieli przewijać :D

sama stwierdzam, ze nie umiem (tzn sie boje) przewijać noworodka :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki za słowa pocieszenia :) Przespałam się i już się tym tak nie martwię.
    Straszna cisza jakoś, zarówno tu jak i na FB.
    Miłego dnia :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik mamina intuicja jest najlepsza dla bąbla! Jak czujesz ze musisz dokarmić to znaczy ze tak ma być :)

Little Red Fox lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu cały dzień jedziemy na moim mleku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mówicie, że pełnia 18.08. W urodziny mojej teściowej? Tak żartowałam ostatnio, że 17go mam donoszoną ciążę to 18go Zula może wyjść na wolność. Mama męża miałaby urodziny życia, bo bardzo czeka na wnuczkę :) Mąż 20go ma wieczór kawalerski swojego kolegi i już się przeraziłam, że będą tam pić i nawet jeśli ktoś go na porodówkę dowiezie, to go nie wpuszczą. Chyba niestety będę musiała mu wybić alko z głowy...
    Foksiku- i tak świetnie sobie radzicie. Myślę, że ty wiesz najlepiej czego Małemu trzeba, a myślę, że dzięki temu, że wywalczyłaś kp w dzień to może i w nocy się mu jeszcze odmieni :)

Ja mam dziury w pamięci- przeczytałam wszystko i nie pamiętam już większości. Cieszę się, że noc przetrwana mamusie:) Żabka się odzywała?

A czy macie jakieś info na temat innych leżaczków niż Tiny love?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    w końcu cały dzień jedziemy na moim mleku ;)
    No właśnie, co ma z niego dostać najcenniejsze to dostaje.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wlasnie wstalam i jem smiadanie natomiast moj maz jeszce spi, kolega poszedl o 2.30 wiec teraz bidulek musi odespac, zeby ogniem nie zionac :D

co do alko, ja moje, u mezowi powiedzialm ze jak zaczne 9 miesiac to abstynencje ma calkowita zeby nie bylo, bo jak zaczne rodzic to raczej sama sie nie zawioze do szpitala, takze teraz ma jeszcze zielone swiatlo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A traz czekam na corcie bo spala dzis u tesciow, bo my po 20 wczoraj bylismy na bilardzie i pizzy a po 22 zladowalismy do domu a mala chciala zostac to dziadki ja dzis przywioza nie dlugo :)

Ogolem dzis wolne, jutro wolne a my planow jako takich nie mamy na weekend pewnie bedzie nuda w domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    U nas sasiedzi mieli impreze do 3 i nie moglam zasnac :/ mam nadzieje, ze to nie bedzie sie czesto powtarzac. O dziwo byly tam tez dzieci, w tym jedno niemowle, nie wiem jak oni spalo w tym halasie.

Za to cos sie zaczyna dziac z tym slawnym instynktem macierzynskim, bo rano 3 razy budzil mnie placz tego maluszka. A byl bardzo cichy :D Maz oczywiscie ani drgnal, a jak sie sam obudzil i mu mowie, ze dziecko u sasiadow placze, to dopiero jak sie mocno skupil to uslyszal : D
    A zawsze mial dobry sluch ;)

Sierpniowa pelnia to juz zaraz, na mnie to troszke za wczesnie. A wrzesniowa juz po moim terminie, zobaczymy jak to bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dopiero
    uparłam się i pospałam do tej pory
    co do alkoholu to pora letnia sprzyja grillom i spotkaniom towarzyskim więc panom trudno oprzeć się butelce zimnego piwa, też wczoraj z moim o tym rozmawiałam bo nie marzy mi się podróż na porodówkę z sąsiadem

hm pełnia 16.09 mówicie to idealnie w mój termin ciekawe czy się pokryje

Pirelko niech dziewczynki jeszcze trochę z mamą w brzuszku posiedzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku pewnie jedna butla mm na dobranoc wpisze się na stałe w wasz harmonogram dnia i nie ma w tym nic złego. Mały spokojnie pośpi a mama spokojnie się przed snem ogarnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawda, ale nasi mezowie mjsza zachowac zdrowy rozsadek wiedzac ze maja zony w wysokiej ciazy i moj maz jest o tym poinformowany niech sobie nie mysli, skoro my mozemy miec przez 9 miesiecy abstynencje to nasi mezowie pzrez miesiac ez moga :ad

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może uda nam sie z niej zrezygnować i nie będzie potrzebna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

jesli bedziesz w stanie go, wykarkic tylko piersia to pewnie ze butla nie bedzie potrzebna a maly tez nie bedzie sie o nia dopominal ;)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf ale przecież mm to nie jest jakiś napój szatana czy inne zło. To jest cudo które zostało wymyślone właśnie na takie sytuacje jak u Was. Ja rozumiem że jest presja kp i rzeczywiście mleko mamy jest najlepsze w pierwszych miesiącach, ale chyba lepiej podać mm niż żeby dziecko głodne było? Nie miej wyrzutów sumienia - nie podajesz Filipkowi mm bo Ci się nie chce cyca z bluzki wywalac tylko dlatego ze po prostu chce mu się jeść. Głowa do góry, butla w dłoń i spokojnych nocy życzę ;)

Ulfenstein, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje ze znow woda mi sie zaytzymuje w organizmie, bo czuje ze mam napuchniete nogi i stopy i do tego rece :/ fatalne uczucie

‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ