WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPewnie macie rację, myślałam że się nam uda tej nocy, ale po ok 10 minutach się obudził, a ja go nie dam rady trzymać na cycu do rana, bo też potrzebuję trochę snu. Pocieszam się, że wystarcza mu ok 30-50 ml tego mleczka. Więc może tak w sam raz na zapchanie się, choć nie ufam w 100 % tym specyfikom. Sama się zastanawiałam czy taki niespokojny jest przez to co jem (bo nie potrafię sobie odmówić kawałka czekolady) i czy brzuszek na pewno ma się dobrze, bo czasem się pręży i wierci...
-
Mój wczoraj miał swoj ostatni wieczór alkoholowy, ze tak powiem. Ostatni kolega wyszedł od nas o 4, obudziłam sie akurat na siusianie. A teraz ten mój pijaczyna odsypia... No, ale to była nasza parapetówka, to mu pozwoliłam
ale teraz ma juz całkowity zakaz. Dopiero po porodzie, czyli pewnie przy pępkowym sobie pozwoli z kolegami...
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już po pierwszym ktg, skurczy zero
dzisiaj się smialysmy z koleżankami z sali, że cc we wtorek to słaby pomysł, bo po długim week rączki mogą lekarzom drżeć
najwyżej potną mnie w szlaczek
Brzuch mam jeszcze niżej już kufel piwa by postawil, jak na stolikubisacz, mysza0406, martta, żabka04, Pysiaczek89, stardust87, Angela89, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFoxiku z pewnością kawałek czekolady nie zaszkodzi malutkiemu, ostatnio oglądałam dyskusję doradcy laktacyjnego z matką karmiącą, ta pierwsza upierała się przy tym żeby po porodzie nie zmieniać diety i odstawiać pewne produkty jeśli ewidentnie nie służą dziecku, natomiast karmicielka upierała się przy diecie lekko strawnej ze stopniowym włączanie cięższych produktów "cięższych" i ja zgodzę się z tą drugą. Włączać do diety stopniowo produkty, które mogą sprawić dziecku problemy i je obserwować a nie fundować dziecku i sobie problemy z brzuszkiem.
A co do butli mm to zgadzam się w zupełności ze Sturdast, dawaj jeśli trzeba bez żadnych wyrzutów sumienia. -
nick nieaktualnyja jestem na diecie lekkostrawnej, ale staram się nie popadać w paranoję, najbardziej obawiam się reakcji po nabiale i laktozie, ja też miałam problem z glutenem. A jak się dowiedziałam, moja mama mnie karmiła krótko bo przez 3 miesiące. Trzeba spiąć pośladki i się starać dla dobra malucha, choć nie zawsze jest łatwo. W środę wizyta u pediatry i zobaczymy czy przybiera
bisacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój brzuch ani trochę nie opadł ale chyba trochę poszybował do przodu bo wszyscy się go "czepiają".
Wczoraj moja bratowa dała mi komplet ciuszków dla bąbla na, uwaga rozmiar 44cm, nie powstrzymałam się i głupia skomentowałam, że chyba mi wcześniaka życzy, miałam później wyrzuty sumienia ale cóż sądząc po rozmiarze starszego syna i maluszka Foxika wiem, że nie założę małemu tych rzeczy, nawet ich nie będę prać. -
A ja sobie leżę byliśmy w kościele i u mojej babci na kawie i placku:)
Ciekawe czy przetrwał ta pełnię ??we wtorek lekarz dostanie zrype że mnie nie zbadał na fotelu bo mnie tam piecze wejście do pochwy jakbym miała otarcie rano polecę z moczem i posiew a każe mu wykaz zrobić no nie rozumiem czemu mnie nie zbadał jestem zła
-
nick nieaktualnyMoj brzuszek tez juz jest bardzo niziutko.
Wiecie co, moj lekarz we wtorek, czyli 35+1 powiedzial, ze ciaza juz jest na tyle zaawansowana, ze mozemy rodzic i gdyby mi sie teraz akcja zaczela to w szpitalu juz nic nie podaja na zatrzymanie tylko spokojnie witamy malucha.
Oczywiscie zaznaczyl, ze za teraz juz 8 dni bedzie donoszona i lepiej, ale uspokoil, ze teraz tez jest ok.
Troche spanikowalam, bo brzuch nisko imaly tez glowka niziutko, ale potem sie z mezem jakos uspokoilismy skoro nam tak to przedstawil. I od tamtej piry czekamy jak na szpilkach, zeby te 8 dni minelo i zeby donas maluch wyszedl
Ale z drugiej strony martwie sie, ze tak nas ten lekarz nakrecil, a tu moze sje okazac, ze maly spokojnie poczeka do terminu albo jeszcze dluzej, no ale pocieszam sie, ze to juz blizej niz dalej -
nick nieaktualnyLittle, nie martw sie tak o to mm. Mleko matki jest najbardziej wartosciowe i takie malutkiemu podajesz, z do ze dodatkowo i niewiele dodasz mm nic mu nie szkodzi. To,co najwazniejsze i tak ma od Ciebie.
Ciesz sie, ze mozesz karmic, bo sa mamy, ktore nie moga i wtedy jest tylko mm.
I tak sobie swietnie radzisz -
nick nieaktualnySkali no dziwne, ze Cie nie zbadal wlasnie.
Ja tez we wtorek lece zrobic posiew, do tego morfo i wszystkie badania zlecone przed porodem, niech juz sobie beda.
Ja biore zelazo, ostatnio juz mi sie poprawila hemoglobina, ale moj lekarz kazal dalej brac i oczywiscie zapomnial wypisac recepty.
Wkurzyl mnie, bo ja zawsze musze o receptach pamietac, wiec z wynikami badan pojde do niego na konsultacje i przy okazji poprosze, zeby zerknal co u malutkiego
Bo normalna wizyta dopiero za dwa tygodnie.
A ja siedze jak na szpilkach, co za niecierpliwa matka ze mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 12:23
-
nick nieaktualnyAatia : mój mąż kiedyś wparował z kompletem ciuszków własnie 44
A jaki dumny był z siebie :p
Ciągle mówiłam, że dostajemy w prezencie same większe, a nic małego nie mamy ( to było na samym początku szykowania wyprawki) więc jak mu się coś spodoba to, żeby brał te mniejsze rozmiary. Oczywiście mówiłam o 56, ale umknęło mu
Następnego dnia poszłam wymienić na 56 -
nick nieaktualnyU mnie się rodzina i znajomi zorganizowali i dostaliśmy kilka malutkich dla wcześniaków
i bardzo mnie to cieszy, bo mogłam schować 62 do kartonu i niech czekają, może nawet do Gwiazdki
bardziej mnie smuci fakt, że bliska mi osoba od porodu się nawet do mnie nie odezwała, żadnego telefonu, żadnego smsa, nie spytała czy w szpitalu może mnie odwiedzić i jak się mamy po powrocie do domu. Tak więc będę musiała znaleźć odpowiednią Matkę Chrzestną i nic mnie nie obchodzi, że jej to obiecałam już kilka miesięcy temu -
Ja też mam skierowanie na badania te zakaźne ale nie wiem czy już je robić czy za wcześnie ?
Najgorsze jest to że we wtorek ma mieć dyżur i pewnie znowu będzie zamieszanie ja mam wejść między pacjentkami bo po samo l4 miałam przyjść no nic muszę do wtorku wytrzymać aplikuje maść co bez recepty mam od lekarza ze szpitala do tego tantum rosa