X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ból i stres też wskazane Tobie teraz nie są. Może ja wolę dmuchać na zimne, ale pokazałabym to lekarzowi...Widziałam jak wyglądały ranki po oparzeniu i leczeniu w domu gdy się nadkaziły później już były antybiotyki działające ogólnie...Tego się boję

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze boli ale nie jest zle, smaruj panthenolem i zobaczymy jak to jutro będzie wyglądało. Niczym nie owijaj niech oddycha. A maz dzisiaj wraca? Moze by te okłady żelowe kupił o których pisze Mysza?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jestem ślepa albo nie widzę bąbelków :) To dobrze ! Schłodzić to trzeba np opatrunkiem żelowym ( nie bezpośrednio na skórę ale np przez gazę jałową) jak przestanie boleć zrobić jałowy opatrunek. Jeśli smarować to tylko specjalnym żelem na oparzenia. Nie wygląda to źle na szczęście myślę, że możesz iść jutro jeśli nie przejdzie
    PS: tak pantenol jak najbardziej może być. Dobrze, ze nic się nie sączy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 18:11

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąz będzie jutro-ma służbę

mnie normalnie zatkało...bo nawet wstyd sie przyznać jak to zrobiłam...ale głupia nawet nie zareagowałam od razu na oparzenie, bo jakos ból z opóźnieniem sie pojawił, jakbym swieżo zagotowana wodą sie nie oblała...
    jestem opanowana ku mojemu zdziwieniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no niestety niezdary jestesmy straszne ;)

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    własnie, ze nic sie nie sączy...to tylko mnie w domu trzyma
    babelki sa wyzej(albo to nie babelki)...cholera
    bo ja tego nie rozumiem, cała dłoń zalalam(az poleciało miedzy palcami), cała boli, a tylko nadgarstek widać
    brzuch juz nawet sladu nie ma
    narazie latam co chwile pod wodę więc nie robie opatrunku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i lepiej, że się nie zdenerwowałaś mocno :) Ale chłodzone powinno być natychmiast, może dlatego teraz tak boli. Oparzenie ma to do siebie, że to rana penetrująca i póki się nie schłodzi to uszkadza tkanki głębiej i głębiej także na przyszłość od razu pod wodę nie lodowatą i min na 15 minut!

Daj spokój każdej z nas się coś zdarza ja się np przewróciłam i też nie wiem jak ja to zrobiłam. A wyrzuty sumienia miałam straszne!

Jak w aptece tych opatrunków nie będzie to na pewno znajdą inny hydrożel na oparzenia. Pod nimi ładnie się rany goją i nie pozwala to na infekcje. Jak bąbelków nie widać, surowica się nie sączy to się nie zakazi tylko musisz ból przeżyć kochana...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak to co jest na zdjęciu nie wygląda źle ale jak są bąbelki to zmienia sytuację. Sądzę, że do jutra możesz zaczekać, ale no nie widzę tego :/ Nie zdecyduję za Ciebie mogę tylko powiedzieć jak pomóc na tą chwilę. Ochłodzić później pianka/żel na oparzenia i jałowy opatrunek

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny
    Trzymałam długo pod wodą ale ja nie wiem czemu tak długi lalam sobie ten wrzątek (tzn czemu nie puściłam butelki z wrzątkiem )
    Stało się to w kuchni wiec kran był
    Potem z brzuchem się przestraszylam. ..

Ale przyznam że tak to mnie nigdy nie bolało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Tez zaliczyłam IP przez przywrócenie się. Ale wtedy brzuch czułam i brzuch chciałam sprawdzić

Ale z tym to nie precyzji a mózgu m i zabrakło ze się poparzylam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja wczoraj sparzylam sie rosolem, sprawdzalam czy marchewka jest miekka i tak mi chlapnelo, ze mam na brzuchu czerwony slad-taki 5 na 5cm. Bolalo cholernie, trzymalam na brzuchu mrozone truskawki.czytalam o oparzeniach i ponoc dzieci sa chronione wiec odpuscilam ip. Ale wiem jak to boli strasznie:(uwazaj dzisiaj podczas kapieli bo ja sie zapomnialam i wlazlam pod cieply prysznic. Dzisiaj juz nic a nic nie boli, ale tatuaź pozostal

mhsvi09k4211dm8g.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dość ze to chwilę trwało to jeszcze w dość wrażliwym miejscu. Od spodu masz cieńsza i delikatniejsza skore. Ból tak szybko nie przejdzie :/

atdcupjy14gifv7v.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie wyglada to tragicznie i to 1 stopien wiec spokojnie do jutra poczekc możesz. Zobacz czy przez noc bable nie wyskocza ale nie powinny. Pantenol to najlepsze na 1 stopien bo mozna bezpiecznie stosować. Jesteśmy poerdolowate ja dzos wylalam wode na ksiazke jak juz ja wytarlam i doprowadzilam do stanu chcąc ją odłożyć cisnelam o podłogę az tesciowa sie smiala z poerdolowatosci. A tesciu sie smial ze cos kroje na desce po malu a nie w ręku to mu powiedziałam, ze ostatnie krojenie w reku skonczylo sie przecietym paznokciem i palcem wiec wole być ostrożna ;) a i tak sie zacielam :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze nie tylko ja mam wrażenie, że powinnam być teraz w pokoju ze ścianami z gąbki :P Takie chlapnięcia to i mi się zdarzają i wodą i tłuszczem, ale na szczęście nic groźnego. Dziecko jest bezpieczne chyba, że nasz stres będzie tak silny, że wywoła skurcze

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie claudiuszek
    Czytałam wczoraj o rosolku. ..chciałam wyparzyc butelkę na wodę dla Piotrusia a ona ma taką plastikowa zatyczka
    zabrakło mi ciut wody wiec przechylilam tę butelkę do góry dnem i tak ten korek wystrzelił i woda przez dłoń przeleciała. ..połowa czyli jakieś pół litra
    na szczęście miałam na sobie koszulkę (a to nie zawsze tak jest )więc mogłam z brzucha ja odkleic. ..ale oblalam całą prawa stronę
    Miałam podły humor ale teraz dobiła mnie moja własna głupota

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z rana mam ktg wiec będę na terenie szpitala
    Tak to jeszcze poobserwuje z godzinę - najwyżej męża sciagne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec siedź tu lepiej z nami ;) A powiedz mi bo to chyba Ty miałaś takie śliczne literki na ścianie u Piotrusia? Gdzie je zamawialas?

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka
    Ja mam literki z allegro
    Z tego materiału co w nazwie brzmi jak styropian
    I w sumie decyzja u kogo zamawialam to zależała od wzoru -miał być brąz bez i turkus

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam ostatnią kanapkę, do 24 mogę pić u rano o 7 porodowka :)
    Mam nadzieję, że jednak nie wrócę na ginekologie i powitam jutro Liwię.
    Ale zaczyna mnie ogarniać stresiorek :)

Pysiaczek89, AJrin, Malutka92, stardust87, Magdziulla, alinka, bbeczka91, martta, bisacz, mmargol, violett lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymam kciuki i trochę zazdroszczę ;)

Kamcia pierdółko ty! Uważaj na siebie i bez stresów!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 1991 1992 1993 1994 1995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ