X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam różne opinie o szumisiu, na jedne dzieci działa, a na inne nie - zależy od dziecka. Ja będę go miała ale dlatego, że koleżanka zaproponowała, że mi go pożyczy i zobaczymy :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a najlepiej zeby nasze maluchy grzecznie same usypialy i dawaly nam pospac w nocy a co:)

dzisiaj wyczytalam ze dziecko jak jest energiczne w brzuchy i rozbrykane to po przyjsciu na swiat bedzie takie samo, oby madre zrodla sie mylily i dzieci rozbrykane w brzuszku byly spokojne na swiecie:)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety nie pocieszę;) kwietniówki mogły by się wypowiedzieć, że te które szalały w brzuchu dały popalić po porodzie. a te spokojne, takie zostały

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli moja po porodzie bedzie miala bardzo czesto czkawke i bedzie sie rozpychac glowa? :D

Ania91, KasicaLisica lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, moj jest spokojny, czesto az zbyt spokojny ze sie martwie czy wszystko jest w porzadku. Oby byl aniolkiem:D

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah no wlasnie moja corka w brzuchu byla duzo spokojniejsza i fakt ze popalic mi nie dawala po porodzie, a ten tajfun co w brzuchu siedzi synus mamusi czadu pewnie mi da i nadrobi za siostre ale 2 lata na niego czekalam wiec dam rade jakos:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna była bardzo spokojna w brzuchu i ogólnie nie jest problemowa. Wiem że są bardziej problemowe dzieci. Ale za to Kuba to ciągle by szalał. Już się boję :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    czyli moja po porodzie bedzie miala bardzo czesto czkawke i bedzie sie rozpychac glowa? :D

I q dodatku wszystko i wszystkich będzie miała w dupencji :D

mmargol, Broszka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam o karuzelce, która ma "program" białego szumu, może to też się sprawdzi?

• mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha Kamcia to Ci się udało! :D :D :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no na serio, Agatia na fejsie zdjecie malej dodala ale jest superancka mala kruszynkia :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije poerwsza herbate z liści malin znośne to ale d... nie urywa.
    My zakupilismy szumisia w nadzieji ze bedzie usypial młodego ;)
    Póki co mlody w brzuchu nie szaleje wiec jest nadzieja na spokojne dzieciatko :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o tej porze zawsze jem kolacje, ale powiem wam ze dzis zarlaczki nie mam i nawet wcale mnie nie ciagnie jakos glodna za bardzo nie jestem :)

Za to musialam kupic zapas herbatnikow regionalnych, bo ostatnio codziennie zjadam cala paczke przesadzam ???

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Ja wiem że tak będzie z naszymi dupolkami :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No póki co malutka w brzuchu też nawet w miare spokojna a faktycznie jak z synem byłam to szalał w brzuchu jak i po porodzie to mam nadzieje, że mautka będzie spokojna, zaraz ide dodać to siemie lniane do jogurtu łyżeczkę czy 2?
    Szumisia planuje kupić tylko słyszałam, że należy dawać od razu po porodzie(w domu) bo jak się kupi później to może nie podziałać.
    A miałam dziś odebrać herbatkę z liści z malin w aptece, zapomniałam jutro odbiore :P

Mój syn chyba zaczyna być zazdrosny... Jak mu powiedziałam, że Basia będzie z nami to powiedział "o nieeee" powiedział że nie chce żeby była u niego w pokoju że jej nie lubi i nie kocha, ale nie wie czemu, więc jeszcze przed spaniem porozmawiałam z nim o zazdrości i o tym, że zawsze będę go kochać tak samo jak teraz, że to się nigdy nie zmieni, że owszem być może będę miała mniej czasu dla niego, ale pomoże mi zmieniać pieluchy, ale że te śmierdzące z kupą zostawi dla mnie chyba co nieco zrozumiał uspokoił się (bo płakał lekko) rozbawiłam go z tymi pieluchami i chyba zrozumiał, że nie ma czego się obawiać i o co być zazdrosnym :)

w57vikgnszqgz528.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś znów probowal wyjść góra
    I mąż go tak głaszcze, głaszcze i się cieszy że synek spokojniejszy
    i pokazuje mu -naciskając palcem - ze mały nadal tu jest
    A mąż oburzony od razu zawołał : nie dus go tak tym palcem ! Myślałam że padne :D ze śmiechu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kolejny wieczór wiszenia na cycku, ale chociaż jest spokojniejszy i tyle nie płacze. Wypije co ma wypić i śpi z sutem w buzi, od czasu do czasu pociumka. Kazda próba odłożenia do łóżeczka kończy się płaczem :P całe szczęście jutro idziemy do lekarza i będziemy wiedzieli czy przybiera na wadze

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania
    a ile latek ma twój mały?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ania
    a ile latek ma twój mały?
    5 w kwietniu skończył i jak na swój wiek jest dość mądry :)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znow, moja corka na wiesc o bratu bardzo sie cieszy, caluje i glaszcze mi brzuch i mowi ze brat bedzie tylko jej, a zazdeosc wybilam jej z glowy tym ze powiedzialam ze dla braciszka bedzie azorem i bedzie mogla go uczyć wszystkiego ijako strasza siostra bedzie odpowiadac na jego pytania bo napewno do niej przyjdzie a nie do nas :)

‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ