X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    lrf- mam pytanie- czy Ty masz szumisia? Jeśli tak to czy Filip w jakiś sposób na niego reaguje? bo ja jeszcze nie kupiłam i nie wiem czy się nada
    nie mamy Szumisia :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Co do kup to ja słyszałam 'dobre rady', żeby nie przewijać przed karmieniem tylko po, bo niby po jedzeniu dzieci baaardzo często kupy robią, ciekawe
    Mój jak nie został przewiniety to nie chciał jeść.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się przewinie dziecko, które zasnęło przy piersi to się znowu obudzi :(

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Ania przez całe studia o tym działaniu nie słyszałam, ale jak ma pomóc. Mogę Ci powiedzieć jak przygotowuje się poprawnie siemię lniane na znane mi dolegliwości.

Przede wszystkim potrzebne są substancje z łupinki więc całe ziarenka zalewa się wodą o temperaturze pokojowej i odstawia na 30 min w ciemne miejsce od czasu do czasu mieszając. Następnie sączy się to przez gazę. Wtedy masz ten śluz o właściwościach powlekających wyodrębniony z nasionek

ale ja mam mielone takie mi położna poleciła żeby kupić dowiem się 24 bo wtedy mam ostatnie zajęcia teraz ma urlop to nie będę jej dupy truć

w57vikgnszqgz528.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż juz jest :)
    Zmoklo mu się i chciał wracać bo jeśli teraz się przeziębi to nic mi nie pomoże w szpitalu i z małym
    Dobrze facet pomyślał
    jutro grzyby planuje bo podobno u nas wysyp
    I można już na nich zarobić ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije siemie lniane, zalewam 1 lizke nasion ciepla woda, czekam az napecznieja i wlewwm troche somu malinowego. Pije woda i zajadam nasionka. Mi to bardzo smakuje. Pamietajcie, ze na kazda lyzke nasion przypada szklanka woda.
    Reguluje pracy jelit, zabija zgage i podobno przygotowuje do porodu ;-)

Ania91 lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chłopak miał mieć Staś, Jaś albo Tomuś :) może następnym razem będzie okazje któreś z tych imion wybrać ;)

Kamcia to szybko poszły mu te ryby, ale faktycznie dobrze pomyślał, przeziębienie nie wchodzi w grę, mądry chłop :)

Ja własnie wstawiłam kompocik z owoców od rodziców z działki, będzie o smaku jabłkowo-brzoskwiniowo-śliwkowo-jężynowo-miętowy :D uwielbiam takie świeże smaki sezonowe :)

Broszka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pije kakao :) pychotka :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja piję herbatę z liści malin blee :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kakalko za pół godz :D
    Ale do "obiadu " juz jedno zaliczyłam dzisiaj :D
    co ciekawe - mój mąż też miewa zachcianki podobne do moich o.O u niego też jest teraz chcica na mleko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy znad morza, zjadłam rybkę i gofra. Sezon zakończyłam mogę iść rodzic. Mąż mnie mega zaszokowal wszystko zaplanowane było. Niech mała pójdzie spać to muszę mu się jakoś odwdzięczyć :)

mmargol, stardust87 lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    lrf- mam pytanie- czy Ty masz szumisia? Jeśli tak to czy Filip w jakiś sposób na niego reaguje? bo ja jeszcze nie kupiłam i nie wiem czy się nada
    Nie chciałam polubić. Chciałam odpowiedzieć, co prawda ja nie LRF, ale mam przykład z rodziny. Mój bratanek w ogóle nie lubił tego prawdziwego Szumimisia, natomiast bardzo sprawdził się ten firmy Zazu. Ale wcale tak szału nie robi juz obecnie po 10 tygodniach. Tzn. już chyba za bardzo się przyzwyczaił albo domaga się innych rzeczy a nie szumienia i bicia serca, bo ciężko go tym uspokoić.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nawrót mdłości....

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego szumisia tez nie kupuje, jakos mi sie to nie podoba za bardzo :)

Ja bylam w Kauflandzie kupic smietanki, bo jutro zapiekanke makaronowa z szynka robie;)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojej znajomej synek ma juz około 7 miesięcy i Szumisia do tej pory mu włączają i sie uspokaja i zasypia. Mysle ze to zależy od dziecka jednak. Jednemu podpasuje i zadziała, a drugi noe bedzie w ogole zwracał na niego uwagi.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szumis bardzo dawał radę, ostatnio jej włączylismy jak spać nie mogła to po 5 minutach jej nie było.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na dobry poród podobno dobry jest olej z wiesiołka w kapsułkach zapodawany dowcipnie;)
    stosowałam :)
    ale muszę poprzypominać sobie te specyfiki różne
    wiem że jeszcze olejek rycynowy coś tam działa ale nie odważyłam się go użyć:)
    poza tym u nas tak to się pokumulowało bo i liście malin piłam i ten olej z wiesiołka, masaż sutków i sex na koniec że za dobę urodziłam;) w dzień terminu

Ania91 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o siemię lniane mielone to ja zaparzałam i dopiero piłam, ale wiem że można je do jogurtu np wsypać i zjeść

Ania91 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam zadnych cudow na szybszy porod stosowac nie bede, jakos nie uznaje takich metod, ja czekam az wszystko sie samo rozwinie co ma byc to bedzie :)zwlaszcza ze nie wiadomo jaki to naprawde wplyw ma na dziecko, a bolec i ta k bedzie coz wiecej mozna mowic

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szumisia
    To był pierwszy zakup dla Piotrusia (nawet płci nie znaliśmy )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2018 2019 2020 2021 2022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ