WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:Co do kup to ja słyszałam 'dobre rady', żeby nie przewijać przed karmieniem tylko po, bo niby po jedzeniu dzieci baaardzo często kupy robią, ciekaweMama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
mysza0406 wrote:Ania przez całe studia o tym działaniu nie słyszałam, ale jak ma pomóc. Mogę Ci powiedzieć jak przygotowuje się poprawnie siemię lniane na znane mi dolegliwości.
Przede wszystkim potrzebne są substancje z łupinki więc całe ziarenka zalewa się wodą o temperaturze pokojowej i odstawia na 30 min w ciemne miejsce od czasu do czasu mieszając. Następnie sączy się to przez gazę. Wtedy masz ten śluz o właściwościach powlekających wyodrębniony z nasionek
ale ja mam mielone takie mi położna poleciła żeby kupić dowiem się 24 bo wtedy mam ostatnie zajęcia teraz ma urlop to nie będę jej dupy truć -
nick nieaktualnyJa pije siemie lniane, zalewam 1 lizke nasion ciepla woda, czekam az napecznieja i wlewwm troche somu malinowego. Pije woda i zajadam nasionka. Mi to bardzo smakuje. Pamietajcie, ze na kazda lyzke nasion przypada szklanka woda.
Reguluje pracy jelit, zabija zgage i podobno przygotowuje do poroduAnia91 lubi tę wiadomość
-
U nas chłopak miał mieć Staś, Jaś albo Tomuś
może następnym razem będzie okazje któreś z tych imion wybrać
Kamcia to szybko poszły mu te ryby, ale faktycznie dobrze pomyślał, przeziębienie nie wchodzi w grę, mądry chłop
Ja własnie wstawiłam kompocik z owoców od rodziców z działki, będzie o smaku jabłkowo-brzoskwiniowo-śliwkowo-jężynowo-miętowyuwielbiam takie świeże smaki sezonowe
Broszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
claudiuszek wrote:lrf- mam pytanie- czy Ty masz szumisia? Jeśli tak to czy Filip w jakiś sposób na niego reaguje? bo ja jeszcze nie kupiłam i nie wiem czy się nada
-
nick nieaktualny
-
A mojej znajomej synek ma juz około 7 miesięcy i Szumisia do tej pory mu włączają i sie uspokaja i zasypia. Mysle ze to zależy od dziecka jednak. Jednemu podpasuje i zadziała, a drugi noe bedzie w ogole zwracał na niego uwagi.Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
na dobry poród podobno dobry jest olej z wiesiołka w kapsułkach zapodawany dowcipnie;)
stosowałam
ale muszę poprzypominać sobie te specyfiki różne
wiem że jeszcze olejek rycynowy coś tam działa ale nie odważyłam się go użyć
poza tym u nas tak to się pokumulowało bo i liście malin piłam i ten olej z wiesiołka, masaż sutków i sex na koniec że za dobę urodziłam;) w dzień terminuAnia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya ja tam zadnych cudow na szybszy porod stosowac nie bede, jakos nie uznaje takich metod, ja czekam az wszystko sie samo rozwinie co ma byc to bedzie :)zwlaszcza ze nie wiadomo jaki to naprawde wplyw ma na dziecko, a bolec i ta k bedzie coz wiecej mozna mowic