X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam z M do ksiedza na piechote i myslalam ze nie wroce mam taki bol biodra chyba znowu rwa kulszowa mnie dopadla.:/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    A ja kupiłam sobie milusi kocyk w lidlu :) Będę miała dla chłopców na podłogę o ile się nie zeszmaci po praniu. :) Kurde jutro do szpitala i czuję się tak jakbym nic nie miała przygotowane...

Tez mam to poczucie :( ostatnio odkryłam ubranka w szafce (były pieluszkami od czerwca przykryte ) I stwierdziłam ze nawet nie mam wystarczająco body a co gorsze - nie mam w co Piotrusia ubrać na wyjście. ..a przecież troszkę tego mam. ..spaniokowalam i odpuscilam te przemyślenia
    Poza tym miałam swoje kartki -sciagawki gdzie co zrobić jeszcze. A mąż je cholera zapodzial

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to oni tam całą noc będą siedzieć, może popada i przestanie ;)

Ania, śliczne imię, zastanawialiśmy się nad nim, Basia nam się bardzo podobało, ale męzowi Barbara już nie no i szukaliśmy dalej, żebyśmy oboje byli zadowoleni :)

Ania91 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Claudiuszek
    A to był ordynator?
    zastepca ordynatora

mhsvi09k4211dm8g.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kazali się stawić w 36 tc to się stawiam. Kiedy będą ciąć to się dowiem na dniach pewnie...

Mmargol są w lidlu za 39,90 takie z mikrofibry/mikrowłókna (?) 150x200. Milusie bardzo ale niezbyt grube. Wzięłam na próbę, piorę i zobaczymy czy nic się nie stanie z nim. Ważne, żeby nic nie wyłaziło. Tu masz link http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=68246

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:35

Ania91, Ulfenstein lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    To taka niby nocka czyli powrót około północy :D a cały rok razem się na ryby zgaduja :D razem pracują, mieszkamy kolo siebie, Przemek był chrzestnym Emilki
    I dziś się wybrali :D i maja deszcz :D

Mi jeszcze się Małgosia podoba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:35

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybija nasza godzina zero, kiedy Fifi osiąga apogeum rozpaczy i marudności, wykąpany, nakarmiony w końcu zasypia i co słyszę? Jak strzela kupę... a zapowiadał się cudowny wieczór, aż boję go obudzić...

Ania91 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    zastepca ordynatora

Pytałam w związku z tym ze może jeszcze da się coś zmienić ? Ale zastępca raczej też ma ważne zdanie :( druga sprawa to jak szpital podchodzi do sprawy planowanego cc...u mnie zdecydowanie wcześniej. ..niektóre zwlekaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dzierzba, to daj znać jak po praniu będzie wyglądał ;)

Kamcia to na prawdę się nie mogą coś zgadać, aż tu nagle.. :D i tak dobrze, że im się udało, bo Piotruś tuż tuż i czasu by tak nie miał ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Tez mam to poczucie :( ostatnio odkryłam ubranka w szafce (były pieluszkami od czerwca przykryte ) I stwierdziłam ze nawet nie mam wystarczająco body a co gorsze - nie mam w co Piotrusia ubrać na wyjście. ..a przecież troszkę tego mam. ..spaniokowalam i odpuscilam te przemyślenia
    Poza tym miałam swoje kartki -sciagawki gdzie co zrobić jeszcze. A mąż je cholera zapodzial
    Ja temat ubranek na wyjście odpuściłam. Niech mój kombinuje ;) Powiem mu tylko co i jak czy body czy pajac bo nie wiem jaka będzie pogoda. Co do bodów to też nie wiem czy wystarczy, czy nie będzie trzeba na krótki rękaw kupić bo nie mam... No i na rozmiar 50 prawie nic nie mam. Mam nadzieję, że będą mieli choć to 48 cm to w 56 nie będą wyglądali tak strasznie ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mi jeszcze się Małgosia podoba :D
    Powiem Ci, że nie nazwałabym córki tak samo jak ja mam na imię :D :D :D

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ania91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Kamcia to oni tam całą noc będą siedzieć, może popada i przestanie ;)

Ania, śliczne imię, zastanawialiśmy się nad nim, Basia nam się bardzo podobało, ale męzowi Barbara już nie no i szukaliśmy dalej, żebyśmy oboje byli zadowoleni :)

Wiesz mąż górnik i to imię od dawno mu się bardzo podobało :)

Jejku Dzierzba my w tym samym tygodniu mam stracha, ale jednocześnie mam nadzieje, że tym razem uda mi się urodzić naturalnie mała jest malućka więc jeśli chodzi o wagę to brak przeciwwskazań jutro muszę się zapytać mojego, żeby zerknął tam czy coś zaczyna się dziać czy na razie cisza :P

Zaczynam stosować mielone siemie lniane ale nie do końca wiem czy dobrze to robie bo na opakowaniu pisze żeby 1 łyżeczkę zalać wrzątkiem 3/4 szklanki jakieś to bezsmakowe więc nie ma źle ale na kartce ze szkoły rodzenia mam, żeby 1-2 łyżeczki popijać 1-2 szklankami wody niegazowanej czyli co? nie zaparzać? jak myślicie?

w57vikgnszqgz528.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    I to wszystko wyjaśnia :D :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wybija nasza godzina zero, kiedy Fifi osiąga apogeum rozpaczy i marudności, wykąpany, nakarmiony w końcu zasypia i co słyszę? Jak strzela kupę... a zapowiadał się cudowny wieczór, aż boję go obudzić...
    Najgorsze są kupy w nocy... Mój Maks się zesrał, przewinęłam, do cyca, odbił, usnął i... zesrał znowu. Trzeba było przewinąć, budził się i pospane... Wrrr

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    Mam dużo spodni
    Ale jak chwyciła te 56 to zwatpilam jaka ja lalkę chce ubrać. ..takie małe ze nie wiem kto je wymyślił. ..naprawdę się wkurzylam i wyszłam :D zrobię jeszcze podejście. Mąż widział już ubranka. Pokaże mu gdzie co jest i ewentualnie ze szpitala dam rozporządzenie :D

Dzierzba lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kup to ja słyszałam 'dobre rady', żeby nie przewijać przed karmieniem tylko po, bo niby po jedzeniu dzieci baaardzo często kupy robią, ciekawe

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Cycuszkowe dzieci są raczej takie rozrzutne z pampersami :)

Ania91, mmargol, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:

Jejku Dzierzba my w tym samym tygodniu mam stracha, ale jednocześnie mam nadzieje, że tym razem uda mi się urodzić naturalnie mała jest malućka więc jeśli chodzi o wagę to brak przeciwwskazań jutro muszę się zapytać mojego, żeby zerknął tam czy coś zaczyna się dziać czy na razie cisza :P

Zaczynam stosować mielone siemie lniane ale nie do końca wiem czy dobrze to robie bo na opakowaniu pisze żeby 1 łyżeczkę zalać wrzątkiem 3/4 szklanki jakieś to bezsmakowe więc nie ma źle ale na kartce ze szkoły rodzenia mam, żeby 1-2 łyżeczki popijać 1-2 szklankami wody niegazowanej czyli co? nie zaparzać? jak myślicie?
    Damy radę ;) Ja sobie zacznę panikować z godzinę przed cc. Tak już mam. Kurde wolałabym żeby mnie chwyciło i wszystko szybko poszło, a nie tak znając datę i godzinę.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D
    No i wracają wędkarze do donu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a to siemię to co ma dać jeśli chodzi o ciążę? Na zgagę zalecili czy żeby perystaltykę jelit pobudzić?

‹‹ 2016 2017 2018 2019 2020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ