WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale namachalyscie stron
nie nadrobię , bo nie dam rady.
Leżę nadal na pooperacyjnej, mimo że minęło 12h od cięcia, bo mam niski puls i bardzo niskie cukry.
Liwia leżała ze mną 4h, 2 razy jadła z piersi, ale i tak dostała butlę bo ma apetycikale dobrze, że już pokarm się pojawia, choć w małej ilości.
Mam nadzieję, że jeszcze w nocy lub rano pójdę na salę i będziemy z córcia cały czas razem.Pysiaczek89, claudiuszek, bbeczka91, marta258, Magdziulla, Anulka01, alinka, mmargol, bisacz, żabka04, martta, Broszka, Angela89, violett, Dzierzba, stardust87, mysza0406 lubią tę wiadomość
-
Nasza dziś waży 3200, CC koniec miesiącaPysiaczek89, alinka, mmargol, kamciaelcia, bisacz, żabka04, violett, Dzierzba, stardust87, Malutka92 lubią tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
sarcia123 wrote:Pysia
a ty jak sie czujesz, lepssy juz humor masz ?mowie, ze ze mnie wariatka jest
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Magdziulla
Jak po ktg?
No moje dziecko jest złośliwe, oczywiście przed ktg zaczęła się ruszać, a na ktg ruchy były non stop, aż mi głupio było, chociaż dużej części nie czułam.
No, ale coś innego okazało się ciekawsze. Rejestrowały się skurcze, calkiem regularne położna mówi, że to ćwiczenia macicy, ale jeden skurcz był na 70% oczywiście w skali do 100% i położna była mocno zdziwiona, że mnie to nie boli, a ja musiałabym się skupić, żeby to w ogóle zauważyć! No i śmiała się, że będę miała fajny poród:) może ten mój próg bólowy wcale nie jest taki niski:)
Też tak miałyście na ktg?Pysiaczek89, Madziuuuula, violett, AJrin lubią tę wiadomość
-
Ja miałam odwrotnie przy porodzie: zajebiste skurcze które sie w ogóle nie zapisywały... Położna patrzyła na mnie jak na wariatkę...
Sarcia Ksosia pisała ze jedzie sobie odpocząć i podumać do rodziców i pare dni moze sie nie odzywać.
Ja oczywiscie JUŻ nie śpię...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 02:14
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyEhh... Ja już też nie
Agatia masz śliczna córkę, życzę miłego poznawania się
A ja mam dzisiaj 3 rocznicę ślubu, ciekawe czy coś od męża dostanęja to chciałam w ramach prezentu zabrać na obiad do naszej ulubionej restauracji, ale wczoraj mnie tak ta szyjka kilka razy kluła na wieczór ze az mi łzy leciały z bólu i chyba nie dam rady
-
nick nieaktualnyJa też już nie śpię, fatalna noc, nie mogłam zasnąć, później siku, walanie się z boku na bok, no katastrofa
Alinka wszystkiego dobrego z okazji rocznicy, wielu radości, ogromu szacunku i wytrwałości
Agatia wypoczywaj jeszcze ile możesz, śliczna malutka
Sabina i Żabcia co tam u was? -
Ja już na normalnej sali, tętno się uregulowalo i wstałam. Był lekki kołowrotek, ale bez tragedii. Trochę boli, szczególnie po zastrzyku z oxy. Czekam na obchód i na wyjecie cewnika. No i lecę wtedy po Liwię
martta, stardust87, Anulka01, Żabcia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
Hej
Pokazały mi sie wyniki moczu w internecie i wyszły mi ketony 50 mg/dl a norma jest do 5... Mam na szczescie dzisiaj wizyte, ale co to znaczy? Wiem, ze przy cukrzycy dziewczyny mierzycie te ketony. Ja nie mam zlecone mierzenie tych ketonów. Co to oznacza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 06:08
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Pysiaczek89 wrote:Hej
Pokazały mi sie wyniki moczu w internecie i wyszły mi ketony 50 mg/dl a norma jest do 5... Mam na szczescie dzisiaj wizyte, ale co to znaczy? Wiem, ze przy cukrzycy dziewczyny mierzycie te ketony. Ja nie mam zlecone mierzenie tych ketonów. Co to oznacza?
w teorii, ze za mało weglowodanów zjadłaś
tzn twój organizm nie miał energii z glukozy we krwi i spozytkował własny tłuszcz
więc moja diab zawsze podkresla-za mało glukozy we krwi
inne tłumaczenie-że się głodziśz, ale to mało do mnie przemawia
i tak naprawde ketonów w ogóle nie powinno być
ja bym sie nie przejmowała, tym bardziej, ze Marcelek to duzy chlopak (nie przegłodziłaś go)
równiez czasami miewam ketonki
ja od poczatku diety jem obfita obiadokolacje około 18
teraz dominuje fasolka szparagowa-zatem dużo weglo
ale jak odpuszczam sobie ten posiłek, zawsze mam rano ketonynp kjak byłam ostatnio w kinie
a przestałam jeść ostatnia kolację (był makaron pełnoziarnisty al dente z mlekiem), piję samo kakao, i ketonów i tak nie mamale diabetologowi nie powiem, ze na noc nie jem hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 06:14
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się.
Madziulla dzięki za troskę. My jeszcze w dwupaku. Co noc straszą mnie skurcze i od godziny 3 do rana przeważnie nie śpię. Zmęczona już tym trochę jestem, w nocy ciężko się ułożyć.
Niby czop odpadł, rozwarcie jest, szyjka miękka i się powoli skraca, ale ile to jeszcze będzie trwało... Nie mam bladego pojęcia.
A humor psuło mi dosłowie wszystko. Najchętniej bym usiadła i beczała. Tak bardzo chciałabym przytulić malutką, a jeszcze te telefony i ciągłe pytania "już urodziłaś?", "a ty się jeszcze kulasz/toczysz?", "to ile Ci jeszcze zostało?".
Do tego każdy sobie ustalił datę kiedy ma się urodzić: mąż - nie dzisiaj, teściowa 22, albo 26 jak już będzie w domu, moja siostra - oby nie 21. Szlag człowieka trafia.
U nas mały ma 5 lat i naprawdę duuużo rozumie. Szkoda tylko, że przez brzuch nie mogę poświęcić mu tyle uwagi co bym chciała, ale staramy się być codziennie na placu zabaw, na lodach. Ogólnie straszna z niego gaduła i czasem mam dni, że chciałabym żeby był w przedszkolu. Ale potem mam wyrzuty, że w ogóle tak pomyślałam.
Herbatę z liści malin piję codziennie razy 2. Zastanawiam się jeszcze nad olejkiem rycynowym, ale tu też sumienie się odzywa. Ogólnie jak mówiłam 3xS.
Powiedźcie mi w SMYKU są rozmiary zaniżone??? Myślę o czymś na wyjście dla małej ze szpitala, bo dresik mam używany, a chciałabym coś nowego. -
kamciaelcia wrote:w teorii, ze za mało weglowodanów zjadłaś
tzn twój organizm nie miał energii z glukozy we krwi i spozytkował własny tłuszcz
więc moja diab zawsze podkresla-za mało glukozy we krwi
inne tłumaczenie-że się głodziśz, ale to mało do mnie przemawia
i tak naprawde ketonów w ogóle nie powinno być
ja bym sie nie przejmowała, tym bardziej, ze Marcelek to duzy chlopak (nie przegłodziłaś go)
równiez czasami miewam ketonki
ja od poczatku diety jem obfita obiadokolacje około 18
teraz dominuje fasolka szparagowa-zatem dużo weglo
ale jak odpuszczam sobie ten posiłek, zawsze mam rano ketonynp kjak byłam ostatnio w kinie
a przestałam jeść ostatnia kolację (był makaron pełnoziarnisty al dente z mlekiem), piję samo kakao, i ketonów i tak nie mamale diabetologowi nie powiem, ze na noc nie jem hihi
Dzieki Kamcia za odpowiedzMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
pysiaczku
ja akurat mierzę codziennie te ketony takimi paskami do moczu
i czasem rano sa, a czasem nie ma, najczęściej dochodzę do wniosku, dlaczego tak jest (np cały dzień poza domem), nawet poczatkowo myslalam, ze wpływa moje picie na to-tzn duzo piję, ale sa dni że mniej...teraz zdecydowanie mało pije i ich nie ma
moja diab od poczatku mówiła: ketony= za mało węglowodanów, spadek wagi=za mało kalorii
i jeśli odmawiam sobie teraz ostatniej kolacji (a zatem jestembez jedzenia jakieś 14h) to na ketony ma niewątpliwie wplyw cały dzień posilkowy
ale skala ketonów też jest skokowa
wg pasków 0, 5, 15, 40, 80, 160...
a wxczesniej ci te ketony w moczu wychodziły? -
kamciaelcia wrote:pysiaczku
ja akurat mierzę codziennie te ketony takimi paskami do moczu
i czasem rano sa, a czasem nie ma, najczęściej dochodzę do wniosku, dlaczego tak jest (np cały dzień poza domem), nawet poczatkowo myslalam, ze wpływa moje picie na to-tzn duzo piję, ale sa dni że mniej...teraz zdecydowanie mało pije i ich nie ma
moja diab od poczatku mówiła: ketony= za mało węglowodanów, spadek wagi=za mało kalorii
i jeśli odmawiam sobie teraz ostatniej kolacji (a zatem jestembez jedzenia jakieś 14h) to na ketony ma niewątpliwie wplyw cały dzień posilkowy
ale skala ketonów też jest skokowa
wg pasków 0, 5, 15, 40, 80, 160...
a wxczesniej ci te ketony w moczu wychodziły?Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
pysiaczek
na paskach 40 oznacza srednio
a nastepne 80- wysoki poziom
tez miałam 40, jak byłam chora
w teorii w cukrzycy mierzy sie ketony, bo wysokie cukry moga u cukrzyków powodować kwasice ketonowa...czemu mam w ciązy kontrolować? nie wiemogólnie dieta powinna być zbilansowana, źródlem energii dla czlowieka sa przede wszystkim weglowodany (zlozone maja dłuższe działanie, bo sa stopniowo do krwi uwalniane, ale ostatecznie w naszych zyłach pływa przeciez glukoza), bialka (dieta ubogobiałkowa ma swoje inne konsekwencje) oraz tłuszcz
ale u mnie diabetolog nie jest zadowolona z braku przyrostu wagi od poczatku, ale finalnie odpuszczala, bo ketonów nie mam, mimo ze chudlam
w badaniu laboratoryjnym tez mi nie wychodziły (zeby nie myslala ze ją oszukiwalam)
więc naprawde tym sie nie martw
ketony sa "normalne" u ludzi na diecie, czy aktywnych fizycznie
a jak cie to martwi. to kup sobie te paski w aptece-ale ja szczerze proponuje odpuscićnie warto pierdołami-jak ketony -sie martwic
-
Kamcia
Dzieki Co bardzo za odpowiedzizapytam sie dzisiaj tej mojej ginki, czy mam kupic te paski do badania tych ketonów i chyba musze bardziej ogarnąć ta moja dietę. Jak dobrze, ze to juz końcówka i mam nadzieje, ze niedługo wrócę do "normalnego" jedzonka, jak np naleśniki z nutella
hihi
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
pysiaczek
moim zdaniem nie warto o tym myslec, ale masz z kim to skonsultowac, więc wszystko zrobi sie jasne
za nutella nie przepadam-bo za słodkie
ale mój maz tak, wiec zawsze jest w domui oststmio oblizałam łyzeczke z nutella
to robi z kobietą ciąza na diecie (czyt.na odwyku)
mi się marza placki ziemniaczane oraz naleśniki z konfiturakonfiture mam juz w torbie do szpitala