X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw twój pokarm, a za chwile mm z butli mu daj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, no pewnie teraz jak na szosc maly wylezc nie bedzie chcial :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja ogólnie ogarnęłam się ze wszystkim w lipcu, ostatnie to było właśnie pranie i prasowanie. A wcześniej planowałam to na sierpień ale jak zobaczyłam że Wy tu prawie wszystkie już przygotowane do porodu to stwierdziłam że nie ma na co czekać tylko brać się do roboty. I tym sposobem sierpień mam na leniuchowanie :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie szkoda ze ja taka madra nie bylam, a teraz sie modle o sloneczne dni zebym pranie mogla robic kurcze :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No
    Mi się pogoda udała z praniem :D
    teraz to ciężko mi złapać pogodę by nasze wyprać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to prawda.... praniengnije a nie schnie, sie wkurze to kupie suszatke bebnowa i spokoj bedzie z glupia pogoda

• marta258 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, masz jeszcze trochę czasu na to pranie ale lepiej weź się za to jeszcze w sierpniu bo we wrześniu nie wiadomo jak będziesz się czuła i czy będziesz mieć na to siły :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pysiaczek
    A ja się później z ciebie posmieje bo jeszcze urodzisz po terminie ;)
    O nie! Ja do ciazy nie jestem stworzona :P mysle ze taki 38 tc bedzie super tygodniem na poród :D jak wyjdę ze szpitala po ściągnięciu szwu to mam zamiar w koncu normalnie funkcjonować :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    A szew tez pod narkoza ściągają?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta

no tak z jednej strony prawda ze jeszcze 1,5 miesiaca mam, ale to tylko, w zamysle przyblizonej daty porodu , a kiedy urodze tego ikt nie wie, zwlaszcza ze maly wyprzedza termin o dobrych kilka dni, vo na usg bylam 30+6 , a maly byl na 32+4 to kilka dni jednak jest, a to tez moja druga ciaza takze watpie zebym chodziła do 40 tc optymistycznie patrzac :) no jak w tym tugodniu aie nie uda wyprac ciuchow i rzeczy malego to trudno ale w nastepnym juz musze to zrobic, bo nie wiem kto to poproasuje jak ja juz ledwo moge stac chwile :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś czuję że z tym system - cyc-butla-odciąganie, będę jeszcze bardziej zmęczona, niż na samym cycu, bo dopiero co skończyłam odciągać, a zaraz pewnie Mały się obudzi, a gdzie tu czas na ogarnięcie innych domowych obowiązków lub na sen? Boję się jak to będzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od kardio...Nie jest zbyt dobrze dostałam więcej leków i zaczęłam myśleć, że lepiej, żeby Mała już się urodziła i nie musiałabym jej faszerować lekami :( Mam już beto 25 ZK teraz jeszcze dopegyt i hydrochlorotiazyd na obrzęki...Mam dość padam

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

jesli ma ci to sprawiac, klopt i masz sie zadreczac, to zrezygnuj z karmienia piersia imdawaj mu tylko mm i bedzie spokoj, ja nie widze sensu sie meczyc imzadreczac.... ja jak przy ddugim dziecku znow bede miec problem z kp tk owszem sprobuje ale jesli nie bedzie sychodzic sam mu mm i w dupie bede miec zeby sie zadreczac

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja jestem tego samego zdania ci Sarcia.
    Nic na siłę chyba nie chcesz wyglądać jak zombie i w anemia jeszcze wpaść? :-(

Ja córkę karmilam tylko 6m-cy cyckiem i nikt do mnie nie miał pretensji ani nie komentował odpowiednio.
    Ale to twoja decyzja.

Kamciaelcia ile szt masz torb spakowany do szpitala??????:-)
    Kurcze przepakowalam juniora do torby turystycznej bo się nie mieszcze i dla mnie mam rzeczy w torbie turystycznej wychodzi ze dwie torby jadą ze mną? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nawet siły ryczeć nie mam :(
    wszystko mnie przerasta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, ja już mam anemię przez swoją ginkę, która lekceważyła moje wyniki, twierdząc że to dolna granica normy, Mały Bąbel też się z anemią urodził :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja już nawet siły ryczeć nie mam :(
    wszystko mnie przerasta...

Wierzę Ci.
    Musisz być silna dla małego choć łatwo nie jest.
    I decyzje też musisz ty podjąć my możemy tylko się wymienić poglądami,swoimi relacjami i doświadczeniami.

Każda decyzja jaka podejmiesz będzie dobra dla was.
    To ty czujesz najlepiej co jest dobre dla synka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 17:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    żabka, ja już mam anemię przez swoją ginkę, która lekceważyła moje wyniki, twierdząc że to dolna granica normy, Mały Bąbel też się z anemią urodził :(

To zajebista babka!!!!!!
    Brak mi słów.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fokxik skarbie daj luz z tym odciaganiem, daj cyca potem butlę i będzie dobrze. A mąż jak jest taki mądry to niech wywoła laktację w swoich cyckach :p Tylko Ty sie nie zadręczaj.

stardust87 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Ja mam jedną większą torbę ale dla małego biorę tylko chusteczki i kilkanaście pampersow. Może smoczek i tyle

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ