X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to i tak nie jestesmy w stanie rozpoznac tych zmrozonych ponownie..:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy swoje własne lody robić :D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się lodow najem przy tej cukrzycy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupujac lody a automatu jak jest goraco to jest ryzoko, to fakt, bo maszyny nie osiagaja takich temperatur jak powinny jak jest duzy przerob. Poza tym zalezy to tez od higieny, czy automat jest prawidlowo czyszczony.
    W sklepie to nie polecam kupowac zdeformowanych lodow bo to znaczy ze gdzies na ktoryms etapie musialy sie rozmrozic i ponownie je zamrozono. To samo w urzadzeniach jak naladuja w sklepie pelna zamrazarke powyzej linii na sciance (w kazdej zamrazarce jest linia okreslajaca poziom do ktorego mozna zaladowac) to nie beda mialy wlasciwej temperatury, w mniejszych sklepach maja 1 zamrazarke i laduja do fulla, bo musza miec zapas, a to sie rozpuszcza szybciutko..

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Będziemy swoje własne lody robić :D
    a zebys wiedziala! :D w zeszlym roku robilam na smietance i dodalam zmiksowanych swiezych jagod, a innym razem truskawek...pyyyycha, jaki to byl smak, w sklepach takich nie ma :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ale to i tak nie jestesmy w stanie rozpoznac tych zmrozonych ponownie..:(

Jeśli chodzi o lody w pudełkach te wielkie gramatura:-) to na wierzchu opakowania zauważyć można więcej lodu zamrożonego.
    Lub druga opcja jak jest dużo takiego lodu na opakowaniach w półce to znaczy że z lodówka był problem i ona się rozmrazala.
    Jeśli chodzi o lody na patyku te małe gramatura:-( Tak pracownicy kładą na full norma jest żeby lody wyłożyć do linii jaskrawe pomarańczowej która jest w środku lodówki po boku przyczynie się w sklepie jak lody są powyżej tej linii one się rozmrazaja. Bierzcie spod spodu:-) A te zniekształcone odpuścić sobie bo cuda mogły z nimi się dziać.
    O temperaturach lodówek nie mogę jeszcze mówić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    już wcześniej pisałam - muszę zmienić kartę, bo dane są nieaktualne, czy potrzebuję jakieś zaświadczenie od pracodawcy?
    Ja zmieniałam dane w zeszłym roku. Przyszłam z karta, na miejscu wypisałam wniosek o zmianę i otrzymałam nowa kartę.
    Jedyny minus - kolejki...

Ania91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie ja kocham.lody. Mam zamiar żyć nimi latem, nie zezygnuje z tego pomysłu za nic!

mmargol, bisacz, Ania91, Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blabla strasznie mi przykro:( nie wiem, co powiedziec, trzymaj sie mocno.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina jednocze sie z Toba :D tez bede jesc, nie wyobrazam sobie inaczej :D

Sabina, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    a zebys wiedziala! :D w zeszlym roku robilam na smietance i dodalam zmiksowanych swiezych jagod, a innym razem truskawek...pyyyycha, jaki to byl smak, w sklepach takich nie ma :D

Ja robiłam chałwowe :P Mam sporo przepisów :D Będę szaleć, dla siebie i córki :D

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/68b15c919d7c.jpg

Maslankowe z truskawkami <3

mmargol, Angela89, żabka04, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia - jadlabym! omomommomononmm

Angela chalwowe? nie wpadlam na ten pomysl, zamiast owocow po prostu chalwe dodac czy cos inaczej?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia - ale Ci pięknie wyrosło! I jak apetycznie wyglada! Szkoda, ze mnie odrzuciło od słodkiego - zjem, bo zjem, ale bez większego wow jak kiedyś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę teraz żyć bez sorbetów grycana, ale te są chyba bezpieczniejsze niż lody ze śmietanki...To jest chyba naczelna zachcianka przypisana ciąży chyba można sobie pozwolić :)

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia która strona przepisu???? Jutro zrobię ale z porzeczki czerwonymi:-) ładnie wyrosło :-) na dużą czy mała blaszki są proporcje??

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Chodzi o to co wykrywa tak?
    Ja widzialam wyniki pappa zintegrowanego - wyniki z prawdopodobienstwem jak amnio.
    A na swoj wynik mialam czekac 10dni.

Wiem, że temat był chwilę temu ale dopiero nadrabiam. Jak Ksosiu winik pappa z prawdopodobieństwem jak amnio ?
    Z tego co wiem amnio określa choroby na 100% - pobierany jest płyn owodniowy w którym są komórki (np naskórek) dziecka, które można całkowicie przebadać - również określić płeć. A pappa to tylko statystyka przecież - z krwi matki i obrazu z usg się wylicza na podstawie tego ile kobiet urodziło dziecko z takimi danymi z daną wadą. I nie można mówić o poznaniu płci.
    Moje informacje są błędne, czy coś źle zrozumiałam ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:55

Ania91 lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ksosia - jadlabym! omomommomononmm

Angela chalwowe? nie wpadlam na ten pomysl, zamiast owocow po prostu chalwe dodac czy cos inaczej?

2 jajka
    400g kremówki
    2 łyżki wrzątku
    100g chałwy
    2 łyżeczki cukru pudru

Białka oddzielić od żółtek. Chałwę pokruszyć i utrzeć z kilkoma łyżeczkami śmietany i dwiema łyżeczkami cukru pudru. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z dwiema łyżkami wrzątku. Śmietanę ubić, ale nie na sztywno. Delikatnie połączyć pianę z białek z masą żółtkową oraz śmietaną. Dodać chałwę.
    Mrozić przez conajmniej 4h. Od czasu do czasu wyjąć lody z zamrażarki i zamieszać.

Tylko kurde uświadomiłam sobie że przecież tu będą surowe jajka?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    2 jajka
    400g kremówki
    2 łyżki wrzątku
    100g chałwy
    2 łyżeczki cukru pudru

Białka oddzielić od żółtek. Chałwę pokruszyć i utrzeć z kilkoma łyżeczkami śmietany i dwiema łyżeczkami cukru pudru. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z dwiema łyżkami wrzątku. Śmietanę ubić, ale nie na sztywno. Delikatnie połączyć pianę z białek z masą żółtkową oraz śmietaną. Dodać chałwę.
    Mrozić przez conajmniej 4h. Od czasu do czasu wyjąć lody z zamrażarki i zamieszać.

Tylko kurde uświadomiłam sobie że przecież tu będą surowe jajka?
    No wlasnie Angela, ale jaja ze sa jaja, ja takich przepisow unikalam wlasnie, gdzies w necie dorwalam bez jajow i takie robilam :) trza bedzie poszukac, jak pojde na l4 to na pewno sie tym zajme :)

Angela89 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Ja zmieniałam dane w zeszłym roku. Przyszłam z karta, na miejscu wypisałam wniosek o zmianę i otrzymałam nowa kartę.
    Jedyny minus - kolejki...
    czyli żadnych dodatkowych dokumentów nie będzie trzeba? :)
    przy okazji wejdę do medicoveru, bo jest kilka metrów dalej, loguję się do systemu moja lekarka przyjmuje w piątki, dzwonię na infolinie, która jest ogólnokrajowa, nagle jej nie ma i nie przyjmuje w ogóle, paranoja jakaś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:12

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ