SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) Fasolka fikala, skakała i nawet wkładała rączkę do buzi. Przepiękny widok :) niestety to usg, jest dość stare i gin noe mogła mi zmierzyć bobaska, bo sie cos tam popsuło. Mogłyśmy tylko go/ją podejrzeć. Ale zapewniała, ze wszystko z nim/nią bardzo dobrze. To teraz czekam do 9.03 na usg prenatalne. Juz sie boje na sama myśl.

_izunia_, Bee85, mmargol, nick nieaktualny, Anulka01, claudiuszek, Dzierzba, szpilka, Broszka, nick nieaktualny, A_n_k_a_80, Gumcia, megg, maluutka90, martta, nick nieaktualny, slodka100 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek będzie wszystko dobrze tak jak jest teraz :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poszłam dzisiaj jednak do pracy ;-) i super się czuję, mam katar jeszcze, ale kaszel minął ;-)

Wizyta wspaniała ;-) jejku już widziałam dokładnie główkę, rączki, nóżki ;-) serducho biło :-) Wszystkie pomiary w normie ;-) no po prostu super :-)

Co do bakterii w moczy i leukocytów to odebrałam popołudniu posiew i on wyszedł, że wszystko mieści się w granicy normy.

Co do antygenu Hbs tutaj gorzej, ginekolog się przejął dał mi skierowanie do poradni chorób zakaźnych - mam polamentować, żeby mnie szybciej przyjęli jak to powiedział :P
    Z kolei pani w laboratorium za darmo jeszcze raz mi pobrała Hbs i kazała się nie przejmować, bo ciąża lubi płatać figle i jej zdaniem lepiej się nie przejmować, a pod koniec II trymestru a na początku III po prostu to powtórzyć.

Teraz wcinamy śmiej żelki kwaśne :-) i jestem mega szczęśliwa. Nie mam zdjęcia z usg, bo nie dostałam (urok NFZ) ale to się nadrobi bo 15 marca idę na 4d ;-) to wtedy piękne foto wam udostępnie :-)

Po prostu skaczę z radości ;-)

Blablabla tak strasznie mi przykro :-(

Bee85, Pysiaczek89, kamciaelcia, mmargol, _izunia_, Anulka01, nick nieaktualny, Skali89, claudiuszek, Dzierzba, szpilka, nick nieaktualny, A_n_k_a_80, Gumcia, megg, nick nieaktualny, martta, nick nieaktualny, slodka100 lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co wizytę co raz starszy jest ;-) teraz termin mi wychodzi idealnie na 11 września tak jak TP a tak się martwiłam w styczniu, że aż ponad tydzień młodsza ciąża wg usg jest

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    A i co wizytę co raz starszy jest ;-) teraz termin mi wychodzi idealnie na 11 września tak jak TP a tak się martwiłam w styczniu, że aż ponad tydzień młodsza ciąża wg usg jest
    u mnie te cały czas ciąża młodsza o tydzień, a po ostatnich prenatalnych tylko dwa dni :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tych swiderkow, amerykanskich nie mozna???? Moje ulubione...:(
    To chyba jakieś polsko-amerykańskie, bo u mnie takich nie ma....

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie popadajmy w paranoje uwielbiam lody a ostatnio najbardziej rożki truskawkowe :D Jadłam i będę jeść w pierwszej ciąży też się nie ograniczałam a jadłam też świderki dziecko mam duże silne i zdrowe i żyjemy :P

w57vikgnszqgz528.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, Lusia gratuluje! Teraz moge spokojnie obejrzeć M jak morderca ( tak mówi mój małż:) i lecę spac. Buźka:*

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś tak zauważyłam, że skóra brzucha mnie okrutnie swędzi, a smaruję się regularnie balsamem, nie wiem co jeszcze mogę zrobić i dopiero teraz czuję ciągnięcie - wcześniej nie było to takie uciążliwe.. :(

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Chodzi o to co wykrywa tak?
    Ja widzialam wyniki pappa zintegrowanego - wyniki z prawdopodobienstwem jak amnio.
    A na swoj wynik mialam czekac 10dni.

No niestety nie, amnio, owszem, jest 100%. Natomiast zintegrowane badanie tylko w pierwszym trymestrze daje prawdopodobieństwa od 60-80%, w zależności of trisomii/schorzenia. Zintegrowane badanie pierwszego i drugiego trymestru daje 85% ZD, 79% ZEdw. i nawet niższe prawdopodobieństwa wykrycia innych schorzeń. Smutne to, ale tak jest.
    Dlatego malgorzatka robi teraz Harmony i dlatego kobietki jednak decydują sie na biopsje kosmówki albo amnio...
    Przepraszam za zapsucie może komuś humoru, ale fakty warto znać, w mojej opinii... :(

Bee85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, nie poszłam do pracy, emergia wróciła, zawroty ustały, nie ma nudności... Wniosek - praca na zdrowie mi szkodzi ;)

A_n_k_a_80, Strazaczka1990, nick nieaktualny, mmargol, nick nieaktualny, martta lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po piwerwszym usg!!

Dzieciatko rosnie zdrowo, ma juz 6.5cm:)

Powiedzcie mi jak moge dodac zdjecie bo nie mam pojecia?

Skali89, Behemottka, szpilka, mmargol, Bee85, nick nieaktualny, Pysiaczek89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, A_n_k_a_80, Gumcia, Lusia_M, Strazaczka1990, claudiuszek, nick nieaktualny, Anulka01, nick nieaktualny, maluutka90, martta, nick nieaktualny, slodka100 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o wczoraj o kwestiach łóżkowych, a u mnie ostatnio to tak wygląda:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/834dd8001c96.jpg
    Hi hi:)

mmargol, nick nieaktualny, nick nieaktualny, A_n_k_a_80, Broszka, Strazaczka1990, claudiuszek, nick nieaktualny, Anulka01, nick nieaktualny, Dzierzba, maluutka90, nick nieaktualny, martta lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, dlatego ja w czwartek mam wolne - co z tego że będę jeździć i załatwiać różne sprawy :P za to pierwszy tydzień kwietnia mam wolne - odpocznę sobie, chciałam sobie po górach pochodzić, ale koleżanka w głowę się pukała, co ja w ciąży będę sama się szwendać po pustych szlakach i ma rację... niestety :(

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Sabina jednocze sie z Toba :D tez bede jesc, nie wyobrazam sobie inaczej :D
    O tak! Pojemy za wszystkie czasy XD

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Witam sie po piwerwszym usg!!

Dzieciatko rosnie zdrowo, ma juz 6.5cm:)

Powiedzcie mi jak moge dodac zdjecie bo nie mam pojecia?

Sluchaj, zależy co chcesz. Ja dzieciaczka dodaje na iv.pl, bo po trzech dniach znika i nie ma śladu w internecie. A bardziej na stałe to zapodaj.net (wybierasz na forum i rozmiar. np to zdjecie powyżej to 500x500, a mniejsze byloby 200x200). Kopjujesz kod BBCode i tu wrzucasz.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie? Właśnie siedzę u chińczyka i czekam na zamowienie

Strazaczka1990, Ania91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze za duzo maki... W przepisie 4szkl. i troche kleiste ale maz wcina az mu sie iszy trzesa :)
    Przepis z sobotniego wpisu Yvoneelizabeth.

Co do pappa to powtarzam tylko slowa ginki.
    Powiedziala ze spokojnie bede mogla temu zaufac jak amnio z tym ze jest bezinwazyjne, a amnio jednak jest...
    No i w polaczeniu z usg chyba mozemy wykluczyc wszystkie te zespoly.

Co moze mnie bolec z lewej strony pod zebrami?:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inżynierka, nie kuś! za mną tak chińskie chodzi! a już nie wspomnę o sajgonkach? co tam dobrego zamówiłaś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    To chyba jakieś polsko-amerykańskie, bo u mnie takich nie ma....
    Nie wiem skad nazwa, ale czesto maja taka nazwe:)

Edit: boziu jakie maslo maslane napisalam :D ale wiesz o co chodzilo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:57

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ