X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) Fasolka fikala, skakała i nawet wkładała rączkę do buzi. Przepiękny widok :) niestety to usg, jest dość stare i gin noe mogła mi zmierzyć bobaska, bo sie cos tam popsuło. Mogłyśmy tylko go/ją podejrzeć. Ale zapewniała, ze wszystko z nim/nią bardzo dobrze. To teraz czekam do 9.03 na usg prenatalne. Juz sie boje na sama myśl.

_izunia_, Bee85, mmargol, żabka04, Anulka01, claudiuszek, Dzierzba, szpilka, Broszka, bisacz, A_n_k_a_80, Gumcia, megg, maluutka90, martta, violett, slodka100 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek będzie wszystko dobrze tak jak jest teraz :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poszłam dzisiaj jednak do pracy ;-) i super się czuję, mam katar jeszcze, ale kaszel minął ;-)

Wizyta wspaniała ;-) jejku już widziałam dokładnie główkę, rączki, nóżki ;-) serducho biło :-) Wszystkie pomiary w normie ;-) no po prostu super :-)

Co do bakterii w moczy i leukocytów to odebrałam popołudniu posiew i on wyszedł, że wszystko mieści się w granicy normy.

Co do antygenu Hbs tutaj gorzej, ginekolog się przejął dał mi skierowanie do poradni chorób zakaźnych - mam polamentować, żeby mnie szybciej przyjęli jak to powiedział :P
    Z kolei pani w laboratorium za darmo jeszcze raz mi pobrała Hbs i kazała się nie przejmować, bo ciąża lubi płatać figle i jej zdaniem lepiej się nie przejmować, a pod koniec II trymestru a na początku III po prostu to powtórzyć.

Teraz wcinamy śmiej żelki kwaśne :-) i jestem mega szczęśliwa. Nie mam zdjęcia z usg, bo nie dostałam (urok NFZ) ale to się nadrobi bo 15 marca idę na 4d ;-) to wtedy piękne foto wam udostępnie :-)

Po prostu skaczę z radości ;-)

Blablabla tak strasznie mi przykro :-(

Bee85, Pysiaczek89, kamciaelcia, mmargol, _izunia_, Anulka01, Angela89, Skali89, claudiuszek, Dzierzba, szpilka, bisacz, A_n_k_a_80, Gumcia, megg, AniaLewandowska, martta, violett, slodka100 lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co wizytę co raz starszy jest ;-) teraz termin mi wychodzi idealnie na 11 września tak jak TP a tak się martwiłam w styczniu, że aż ponad tydzień młodsza ciąża wg usg jest

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    A i co wizytę co raz starszy jest ;-) teraz termin mi wychodzi idealnie na 11 września tak jak TP a tak się martwiłam w styczniu, że aż ponad tydzień młodsza ciąża wg usg jest
    u mnie te cały czas ciąża młodsza o tydzień, a po ostatnich prenatalnych tylko dwa dni :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tych swiderkow, amerykanskich nie mozna???? Moje ulubione...:(
    To chyba jakieś polsko-amerykańskie, bo u mnie takich nie ma....

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie popadajmy w paranoje uwielbiam lody a ostatnio najbardziej rożki truskawkowe :D Jadłam i będę jeść w pierwszej ciąży też się nie ograniczałam a jadłam też świderki dziecko mam duże silne i zdrowe i żyjemy :P

w57vikgnszqgz528.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, Lusia gratuluje! Teraz moge spokojnie obejrzeć M jak morderca ( tak mówi mój małż:) i lecę spac. Buźka:*

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś tak zauważyłam, że skóra brzucha mnie okrutnie swędzi, a smaruję się regularnie balsamem, nie wiem co jeszcze mogę zrobić i dopiero teraz czuję ciągnięcie - wcześniej nie było to takie uciążliwe.. :(

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Chodzi o to co wykrywa tak?
    Ja widzialam wyniki pappa zintegrowanego - wyniki z prawdopodobienstwem jak amnio.
    A na swoj wynik mialam czekac 10dni.

No niestety nie, amnio, owszem, jest 100%. Natomiast zintegrowane badanie tylko w pierwszym trymestrze daje prawdopodobieństwa od 60-80%, w zależności of trisomii/schorzenia. Zintegrowane badanie pierwszego i drugiego trymestru daje 85% ZD, 79% ZEdw. i nawet niższe prawdopodobieństwa wykrycia innych schorzeń. Smutne to, ale tak jest.
    Dlatego malgorzatka robi teraz Harmony i dlatego kobietki jednak decydują sie na biopsje kosmówki albo amnio...
    Przepraszam za zapsucie może komuś humoru, ale fakty warto znać, w mojej opinii... :(

Bee85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, nie poszłam do pracy, emergia wróciła, zawroty ustały, nie ma nudności... Wniosek - praca na zdrowie mi szkodzi ;)

A_n_k_a_80, Strazaczka1990, Sabina, mmargol, mysza0406, martta lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po piwerwszym usg!!

Dzieciatko rosnie zdrowo, ma juz 6.5cm:)

Powiedzcie mi jak moge dodac zdjecie bo nie mam pojecia?

Skali89, Behemottka, szpilka, mmargol, Bee85, żabka04, Pysiaczek89, bisacz, Angela89, Ksosia, A_n_k_a_80, Gumcia, Lusia_M, Strazaczka1990, claudiuszek, Sabina, Anulka01, AniaLewandowska, maluutka90, martta, violett, slodka100 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o wczoraj o kwestiach łóżkowych, a u mnie ostatnio to tak wygląda:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/834dd8001c96.jpg
    Hi hi:)

mmargol, bisacz, Ksosia, A_n_k_a_80, Broszka, Strazaczka1990, claudiuszek, Sabina, Anulka01, AniaLewandowska, Dzierzba, maluutka90, mysza0406, martta lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka, dlatego ja w czwartek mam wolne - co z tego że będę jeździć i załatwiać różne sprawy :P za to pierwszy tydzień kwietnia mam wolne - odpocznę sobie, chciałam sobie po górach pochodzić, ale koleżanka w głowę się pukała, co ja w ciąży będę sama się szwendać po pustych szlakach i ma rację... niestety :(

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Sabina jednocze sie z Toba :D tez bede jesc, nie wyobrazam sobie inaczej :D
    O tak! Pojemy za wszystkie czasy XD

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Witam sie po piwerwszym usg!!

Dzieciatko rosnie zdrowo, ma juz 6.5cm:)

Powiedzcie mi jak moge dodac zdjecie bo nie mam pojecia?

Sluchaj, zależy co chcesz. Ja dzieciaczka dodaje na iv.pl, bo po trzech dniach znika i nie ma śladu w internecie. A bardziej na stałe to zapodaj.net (wybierasz na forum i rozmiar. np to zdjecie powyżej to 500x500, a mniejsze byloby 200x200). Kopjujesz kod BBCode i tu wrzucasz.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie? Właśnie siedzę u chińczyka i czekam na zamowienie

Strazaczka1990, Ania91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze za duzo maki... W przepisie 4szkl. i troche kleiste ale maz wcina az mu sie iszy trzesa :)
    Przepis z sobotniego wpisu Yvoneelizabeth.

Co do pappa to powtarzam tylko slowa ginki.
    Powiedziala ze spokojnie bede mogla temu zaufac jak amnio z tym ze jest bezinwazyjne, a amnio jednak jest...
    No i w polaczeniu z usg chyba mozemy wykluczyc wszystkie te zespoly.

Co moze mnie bolec z lewej strony pod zebrami?:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inżynierka, nie kuś! za mną tak chińskie chodzi! a już nie wspomnę o sajgonkach? co tam dobrego zamówiłaś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    To chyba jakieś polsko-amerykańskie, bo u mnie takich nie ma....
    Nie wiem skad nazwa, ale czesto maja taka nazwe:)

Edit: boziu jakie maslo maslane napisalam :D ale wiesz o co chodzilo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:57

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ