WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie
Fasolka fikala, skakała i nawet wkładała rączkę do buzi. Przepiękny widok
niestety to usg, jest dość stare i gin noe mogła mi zmierzyć bobaska, bo sie cos tam popsuło. Mogłyśmy tylko go/ją podejrzeć. Ale zapewniała, ze wszystko z nim/nią bardzo dobrze. To teraz czekam do 9.03 na usg prenatalne. Juz sie boje na sama myśl.
_izunia_, Bee85, mmargol, żabka04, Anulka01, claudiuszek, Dzierzba, szpilka, Broszka, bisacz, A_n_k_a_80, Gumcia, megg, maluutka90, martta, violett, slodka100 lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Hej dziewczyny, poszłam dzisiaj jednak do pracy
i super się czuję, mam katar jeszcze, ale kaszel minął
Wizyta wspaniałajejku już widziałam dokładnie główkę, rączki, nóżki
serducho biło
Wszystkie pomiary w normie
no po prostu super
Co do bakterii w moczy i leukocytów to odebrałam popołudniu posiew i on wyszedł, że wszystko mieści się w granicy normy.
Co do antygenu Hbs tutaj gorzej, ginekolog się przejął dał mi skierowanie do poradni chorób zakaźnych - mam polamentować, żeby mnie szybciej przyjęli jak to powiedział
Z kolei pani w laboratorium za darmo jeszcze raz mi pobrała Hbs i kazała się nie przejmować, bo ciąża lubi płatać figle i jej zdaniem lepiej się nie przejmować, a pod koniec II trymestru a na początku III po prostu to powtórzyć.
Teraz wcinamy śmiej żelki kwaśnei jestem mega szczęśliwa. Nie mam zdjęcia z usg, bo nie dostałam (urok NFZ) ale to się nadrobi bo 15 marca idę na 4d
to wtedy piękne foto wam udostępnie
Po prostu skaczę z radości
Blablabla tak strasznie mi przykroBee85, Pysiaczek89, kamciaelcia, mmargol, _izunia_, Anulka01, Angela89, Skali89, claudiuszek, Dzierzba, szpilka, bisacz, A_n_k_a_80, Gumcia, megg, AniaLewandowska, martta, violett, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLusia_M wrote:A i co wizytę co raz starszy jest
teraz termin mi wychodzi idealnie na 11 września tak jak TP a tak się martwiłam w styczniu, że aż ponad tydzień młodsza ciąża wg usg jest
-
nick nieaktualny
-
Ksosia wrote:Chodzi o to co wykrywa tak?
Ja widzialam wyniki pappa zintegrowanego - wyniki z prawdopodobienstwem jak amnio.
A na swoj wynik mialam czekac 10dni.
No niestety nie, amnio, owszem, jest 100%. Natomiast zintegrowane badanie tylko w pierwszym trymestrze daje prawdopodobieństwa od 60-80%, w zależności of trisomii/schorzenia. Zintegrowane badanie pierwszego i drugiego trymestru daje 85% ZD, 79% ZEdw. i nawet niższe prawdopodobieństwa wykrycia innych schorzeń. Smutne to, ale tak jest.
Dlatego malgorzatka robi teraz Harmony i dlatego kobietki jednak decydują sie na biopsje kosmówki albo amnio...
Przepraszam za zapsucie może komuś humoru, ale fakty warto znać, w mojej opinii...
Bee85 lubi tę wiadomość
-
Witam sie po piwerwszym usg!!
Dzieciatko rosnie zdrowo, ma juz 6.5cm:)
Powiedzcie mi jak moge dodac zdjecie bo nie mam pojecia?Skali89, Behemottka, szpilka, mmargol, Bee85, żabka04, Pysiaczek89, bisacz, Angela89, Ksosia, A_n_k_a_80, Gumcia, Lusia_M, Strazaczka1990, claudiuszek, Sabina, Anulka01, AniaLewandowska, maluutka90, martta, violett, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Wy tu o wczoraj o kwestiach łóżkowych, a u mnie ostatnio to tak wygląda:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/834dd8001c96.jpg
Hi hi:)mmargol, bisacz, Ksosia, A_n_k_a_80, Broszka, Strazaczka1990, claudiuszek, Sabina, Anulka01, AniaLewandowska, Dzierzba, maluutka90, mysza0406, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBehemottka, dlatego ja w czwartek mam wolne - co z tego że będę jeździć i załatwiać różne sprawy
za to pierwszy tydzień kwietnia mam wolne - odpocznę sobie, chciałam sobie po górach pochodzić, ale koleżanka w głowę się pukała, co ja w ciąży będę sama się szwendać po pustych szlakach i ma rację... niestety
Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Balerina wrote:Witam sie po piwerwszym usg!!
Dzieciatko rosnie zdrowo, ma juz 6.5cm:)
Powiedzcie mi jak moge dodac zdjecie bo nie mam pojecia?
Sluchaj, zależy co chcesz. Ja dzieciaczka dodaje na iv.pl, bo po trzech dniach znika i nie ma śladu w internecie. A bardziej na stałe to zapodaj.net (wybierasz na forum i rozmiar. np to zdjecie powyżej to 500x500, a mniejsze byloby 200x200). Kopjujesz kod BBCode i tu wrzucasz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWydaje mi sie ze za duzo maki... W przepisie 4szkl. i troche kleiste ale maz wcina az mu sie iszy trzesa
Przepis z sobotniego wpisu Yvoneelizabeth.
Co do pappa to powtarzam tylko slowa ginki.
Powiedziala ze spokojnie bede mogla temu zaufac jak amnio z tym ze jest bezinwazyjne, a amnio jednak jest...
No i w polaczeniu z usg chyba mozemy wykluczyc wszystkie te zespoly.
Co moze mnie bolec z lewej strony pod zebrami? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBehemottka wrote:To chyba jakieś polsko-amerykańskie, bo u mnie takich nie ma....
Edit: boziu jakie maslo maslane napisalamale wiesz o co chodzilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:57