X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dziewczyny po prenatalnych
    Któraś juz odbierała wynik pappy?

Mi gin napisala tylko smsem ze sa prawidlowe, a na zywo zobacze 7.03:)

Dziewczynki czy to maslanka wydaje odglos napoju gazowanego (pss) przy otwarciu???
    Zawsze kupowalam mrągowską i nie wydawala nigdy a dzis maż kupił z intermarche i wydala taki glos i w smaku taka... Zepsuta... To normalne? Ta mragowska mi bardzo smakowala!

I czy slyszalyscie ze nie mozemy lodow????
    Mojej bratowej gin z niemiec powiedziala ze jesli nie przechodzila toxo to nie moze lodow! Ja bez lodow latem umre!!!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Myślałam że tylko ja mam tak długo czekać. Robiłam we wtorek i teraz w czwartek wyniki. Ale nie tylko pappy ale i usg, wszystko razem, choć nie wiem jak to się nazywa i na czym polega równoczesny wynik krwi i usg. Bo w sumie nie wiem czy mam pappe czy test podwójny. ..ciut się boję bo wiem co to za gowno to badanie pappa. ..

Chodzi o to co wykrywa tak?
    Ja widzialam wyniki pappa zintegrowanego - wyniki z prawdopodobienstwem jak amnio.
    A na swoj wynik mialam czekac 10dni.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mi gin napisala tylko smsem ze sa prawidlowe, a na zywo zobacze 7.03:)

Dziewczynki czy to maslanka wydaje odglos napoju gazowanego (pss) przy otwarciu???
    Zawsze kupowalam mrągowską i nie wydawala nigdy a dzis maż kupił z intermarche i wydala taki glos i w smaku taka... Zepsuta... To normalne? Ta mragowska mi bardzo smakowala!

Mojej bratowej gin z niemiec powiedziala ze jesli nie przechodzila toxo to nie moze lodow! Ja bez lodow latem umre!!!

Ale masz fajnie z tym smsem. Ja to chyba się martwię. ..
    A gazowany i syczacy jest zawsze mój kefir

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Chodzi o to co wykrywa tak?
    Ja widzialam wyniki pappa zintegrowanego - wyniki z prawdopodobienstwem jak amnio.
    A na swoj wynik mialam czekac 10dni.

Ja to na pewno mam taki zintegrowany bo przecież i pomiary z usg poszły do analizy a lekarz słowem na ich temat się nie odezwał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to nie mozemy lodow????? o nieee... jeszcze sezon sie nie zaczal ale ja juz zaczelam

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kefir, ale maslanka???
    Robie ciasto yvone wiec zobaczymy co z tego wyjdzie.

A gin wydaje mi sie ze mi napisala bo jak bylam po recepte gynalginu to zaczelam wypytywac o szkodliwosc i tak polzartem polserio powiedzialam jej ze zapomniala mi powiedziec przy ostatnim badaniu o tym czy jest nosek i czy nozki prawidlowe. Wiec moze zobaczyla ze bardzo przezywam... A moze ma taka procedure.

Jak zadzwonila z nieprawidlowym wynikiem cytologii to wypytywalam o pappe wiec moze zadzwon do gina - jesli tez do niego przychodza Twoje wyniki.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę o myślę ale co lody mają do toxo? Na pewno nic!może chodzi o salmonelle? Latem o nią łatwiej i z lodow robionych w budkach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Mi robili w poradni badań prenatalnych która jest czynna w szpitalu wojewódzkim 2 razy w tygodniu. Mają moj nr telefonu. Ten specjalista dojeżdża 100 km ze Szczecina

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja to na pewno mam taki zintegrowany bo przecież i pomiary z usg poszły do analizy a lekarz słowem na ich temat się nie odezwał

No to w zintegrowanym (u mnie 50zl drozej nIz zwykly) na dole badania jest napisane w 3 rybrykach:
    Np.:
    Zespol Downa 1:836
    Zespol Edwardaa 1:3737
    Zespol patau: 1:5443

Reszty nie widzialam bo to byl wynik jakiejs jej pacjentki.

A w zwyklym jest chyba tylko napisane czy moze wystapic czy nie ale nie wiem na jakiej zasadzie....
    Moze % prawdopodobienstwa, ale nie chce tu bajek pisac.

Mmargol! Ja tez jadlam. W poniedzialek potwierdze te info u mojej gin ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wierzę, ostatnio trochę się objadałam lodami, ale zwykle jadam z grycana, bo mało które mi smakują, więc wątpię żeby jakieś felerne były :P

_izunia_ lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż
    Dowiem się w czwartek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dajmy się zwariować!!!!!
    Jeszcze trochę i może nic ciężarnych nie będzie wolno.

Chyba chodzi o salmonelle?????
    A bardziej to bym zabronila lodów swojskie robionych lub z budki z maszyny.
    Kiedyś się takimi zatrulam :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem kamcia ... Chyba predzej o bakterie... Czytalam ze najgorzej jak produkt byl rozmrozony i ponownie zmrozony... Ale bede szukac potwierdzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Wiem że włoskich, kręconych się nie powinno. Ale normalne można.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wiem że włoskich, kręconych się nie powinno. Ale normalne można.
    Tych swiderkow, amerykanskich nie mozna???? Moje ulubione...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    No cóż
    Dowiem się w czwartek
    Bedzie dobrze :*

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie też się kiedyś strułam takimi z budki, bo największe ryzyko jest przy wysokich temperaturach, kiedy te maszyny działają na zwolnionych obrotach :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tych swiderkow, amerykanskich nie mozna???? Moje ulubione...:(
    No nie można, ponieważ chodzi o salmonelle, niby maszyny się załaczają i mrożą ale nigdy nie wiadomo jak są skuteczne. Ja tam jadłam ale z mc donalda w poprzednią ciąże i żyłam. I teraz będę jadła normalnie. Nie dajmy się zwariować.

Ania91, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zwracanie uwagę na lody w marketach!!!!! Ostrzegam pracownicy żeby uniknąć tłumaczenia się że strat wkładają rozmrozone. Oczywiście nie w każdym markecie tak robią. Ja swoją pracownice przyłapalam ktoś z drugiej zmiany kasjerka nie chciało jej się wejść do mroźni to położyła w chodni (bez komentarza) a moja pracownica położyła do mroźni a potem do półki na sklepie. Tyle mojego że rano zawsze robiłam obchod mojego działu i widziałam te lody potem ich szukałam....
    Również patrzcie na datę ważności na lodach uniknięcie niespodzianek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:28

kamciaelcia, Angela89, Leticia lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam wynik pappy kolezanki i tak jak Ksosia pisze tam na dole jest prawdopodobienstwo okreslone wystapienia tych 3 chorob i to o to chodzi.

Jesli chodzi o lody, to wiem ze sa badane na salmonelle i listerie monocytogenes, ale ze toxo?? ja uwielbiam jesc lody i jem ich zawsze ogrom, a toxo nie przechodzilam i jakos nie chce mi sie wierzyc, ze to jest jakos powiazane hmm. Podpytaj, podpytaj Ksosiu i daj znac

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ