Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dziewczyny po prenatalnych
    Któraś juz odbierała wynik pappy?

Mi gin napisala tylko smsem ze sa prawidlowe, a na zywo zobacze 7.03:)

Dziewczynki czy to maslanka wydaje odglos napoju gazowanego (pss) przy otwarciu???
    Zawsze kupowalam mrągowską i nie wydawala nigdy a dzis maż kupił z intermarche i wydala taki glos i w smaku taka... Zepsuta... To normalne? Ta mragowska mi bardzo smakowala!

I czy slyszalyscie ze nie mozemy lodow????
    Mojej bratowej gin z niemiec powiedziala ze jesli nie przechodzila toxo to nie moze lodow! Ja bez lodow latem umre!!!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Myślałam że tylko ja mam tak długo czekać. Robiłam we wtorek i teraz w czwartek wyniki. Ale nie tylko pappy ale i usg, wszystko razem, choć nie wiem jak to się nazywa i na czym polega równoczesny wynik krwi i usg. Bo w sumie nie wiem czy mam pappe czy test podwójny. ..ciut się boję bo wiem co to za gowno to badanie pappa. ..

Chodzi o to co wykrywa tak?
    Ja widzialam wyniki pappa zintegrowanego - wyniki z prawdopodobienstwem jak amnio.
    A na swoj wynik mialam czekac 10dni.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mi gin napisala tylko smsem ze sa prawidlowe, a na zywo zobacze 7.03:)

Dziewczynki czy to maslanka wydaje odglos napoju gazowanego (pss) przy otwarciu???
    Zawsze kupowalam mrągowską i nie wydawala nigdy a dzis maż kupił z intermarche i wydala taki glos i w smaku taka... Zepsuta... To normalne? Ta mragowska mi bardzo smakowala!

Mojej bratowej gin z niemiec powiedziala ze jesli nie przechodzila toxo to nie moze lodow! Ja bez lodow latem umre!!!

Ale masz fajnie z tym smsem. Ja to chyba się martwię. ..
    A gazowany i syczacy jest zawsze mój kefir

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Chodzi o to co wykrywa tak?
    Ja widzialam wyniki pappa zintegrowanego - wyniki z prawdopodobienstwem jak amnio.
    A na swoj wynik mialam czekac 10dni.

Ja to na pewno mam taki zintegrowany bo przecież i pomiary z usg poszły do analizy a lekarz słowem na ich temat się nie odezwał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to nie mozemy lodow????? o nieee... jeszcze sezon sie nie zaczal ale ja juz zaczelam

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kefir, ale maslanka???
    Robie ciasto yvone wiec zobaczymy co z tego wyjdzie.

A gin wydaje mi sie ze mi napisala bo jak bylam po recepte gynalginu to zaczelam wypytywac o szkodliwosc i tak polzartem polserio powiedzialam jej ze zapomniala mi powiedziec przy ostatnim badaniu o tym czy jest nosek i czy nozki prawidlowe. Wiec moze zobaczyla ze bardzo przezywam... A moze ma taka procedure.

Jak zadzwonila z nieprawidlowym wynikiem cytologii to wypytywalam o pappe wiec moze zadzwon do gina - jesli tez do niego przychodza Twoje wyniki.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę o myślę ale co lody mają do toxo? Na pewno nic!może chodzi o salmonelle? Latem o nią łatwiej i z lodow robionych w budkach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Mi robili w poradni badań prenatalnych która jest czynna w szpitalu wojewódzkim 2 razy w tygodniu. Mają moj nr telefonu. Ten specjalista dojeżdża 100 km ze Szczecina

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja to na pewno mam taki zintegrowany bo przecież i pomiary z usg poszły do analizy a lekarz słowem na ich temat się nie odezwał

No to w zintegrowanym (u mnie 50zl drozej nIz zwykly) na dole badania jest napisane w 3 rybrykach:
    Np.:
    Zespol Downa 1:836
    Zespol Edwardaa 1:3737
    Zespol patau: 1:5443

Reszty nie widzialam bo to byl wynik jakiejs jej pacjentki.

A w zwyklym jest chyba tylko napisane czy moze wystapic czy nie ale nie wiem na jakiej zasadzie....
    Moze % prawdopodobienstwa, ale nie chce tu bajek pisac.

Mmargol! Ja tez jadlam. W poniedzialek potwierdze te info u mojej gin ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wierzę, ostatnio trochę się objadałam lodami, ale zwykle jadam z grycana, bo mało które mi smakują, więc wątpię żeby jakieś felerne były :P

_izunia_ lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż
    Dowiem się w czwartek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dajmy się zwariować!!!!!
    Jeszcze trochę i może nic ciężarnych nie będzie wolno.

Chyba chodzi o salmonelle?????
    A bardziej to bym zabronila lodów swojskie robionych lub z budki z maszyny.
    Kiedyś się takimi zatrulam :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem kamcia ... Chyba predzej o bakterie... Czytalam ze najgorzej jak produkt byl rozmrozony i ponownie zmrozony... Ale bede szukac potwierdzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Wiem że włoskich, kręconych się nie powinno. Ale normalne można.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wiem że włoskich, kręconych się nie powinno. Ale normalne można.
    Tych swiderkow, amerykanskich nie mozna???? Moje ulubione...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    No cóż
    Dowiem się w czwartek
    Bedzie dobrze :*

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie też się kiedyś strułam takimi z budki, bo największe ryzyko jest przy wysokich temperaturach, kiedy te maszyny działają na zwolnionych obrotach :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tych swiderkow, amerykanskich nie mozna???? Moje ulubione...:(
    No nie można, ponieważ chodzi o salmonelle, niby maszyny się załaczają i mrożą ale nigdy nie wiadomo jak są skuteczne. Ja tam jadłam ale z mc donalda w poprzednią ciąże i żyłam. I teraz będę jadła normalnie. Nie dajmy się zwariować.

Ania91, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zwracanie uwagę na lody w marketach!!!!! Ostrzegam pracownicy żeby uniknąć tłumaczenia się że strat wkładają rozmrozone. Oczywiście nie w każdym markecie tak robią. Ja swoją pracownice przyłapalam ktoś z drugiej zmiany kasjerka nie chciało jej się wejść do mroźni to położyła w chodni (bez komentarza) a moja pracownica położyła do mroźni a potem do półki na sklepie. Tyle mojego że rano zawsze robiłam obchod mojego działu i widziałam te lody potem ich szukałam....
    Również patrzcie na datę ważności na lodach uniknięcie niespodzianek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:28

kamciaelcia, nick nieaktualny, Leticia lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam wynik pappy kolezanki i tak jak Ksosia pisze tam na dole jest prawdopodobienstwo okreslone wystapienia tych 3 chorob i to o to chodzi.

Jesli chodzi o lody, to wiem ze sa badane na salmonelle i listerie monocytogenes, ale ze toxo?? ja uwielbiam jesc lody i jem ich zawsze ogrom, a toxo nie przechodzilam i jakos nie chce mi sie wierzyc, ze to jest jakos powiazane hmm. Podpytaj, podpytaj Ksosiu i daj znac

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ