WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Dziewczyny po prenatalnych
Któraś juz odbierała wynik pappy?
Mi gin napisala tylko smsem ze sa prawidlowe, a na zywo zobacze 7.03:)
Dziewczynki czy to maslanka wydaje odglos napoju gazowanego (pss) przy otwarciu???
Zawsze kupowalam mrągowską i nie wydawala nigdy a dzis maż kupił z intermarche i wydala taki glos i w smaku taka... Zepsuta... To normalne? Ta mragowska mi bardzo smakowala!
I czy slyszalyscie ze nie mozemy lodow????
Mojej bratowej gin z niemiec powiedziala ze jesli nie przechodzila toxo to nie moze lodow! Ja bez lodow latem umre!!!kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Myślałam że tylko ja mam tak długo czekać. Robiłam we wtorek i teraz w czwartek wyniki. Ale nie tylko pappy ale i usg, wszystko razem, choć nie wiem jak to się nazywa i na czym polega równoczesny wynik krwi i usg. Bo w sumie nie wiem czy mam pappe czy test podwójny. ..ciut się boję bo wiem co to za gowno to badanie pappa. ..
Chodzi o to co wykrywa tak?
Ja widzialam wyniki pappa zintegrowanego - wyniki z prawdopodobienstwem jak amnio.
A na swoj wynik mialam czekac 10dni. -
Ksosia wrote:Mi gin napisala tylko smsem ze sa prawidlowe, a na zywo zobacze 7.03:)
Dziewczynki czy to maslanka wydaje odglos napoju gazowanego (pss) przy otwarciu???
Zawsze kupowalam mrągowską i nie wydawala nigdy a dzis maż kupił z intermarche i wydala taki glos i w smaku taka... Zepsuta... To normalne? Ta mragowska mi bardzo smakowala!
I czy slyszalyscie ze nie mozemy lodow????
Mojej bratowej gin z niemiec powiedziala ze jesli nie przechodzila toxo to nie moze lodow! Ja bez lodow latem umre!!!
Ale masz fajnie z tym smsem. Ja to chyba się martwię. ..
A gazowany i syczacy jest zawsze mój kefir -
Ksosia wrote:Chodzi o to co wykrywa tak?
Ja widzialam wyniki pappa zintegrowanego - wyniki z prawdopodobienstwem jak amnio.
A na swoj wynik mialam czekac 10dni.
Ja to na pewno mam taki zintegrowany bo przecież i pomiary z usg poszły do analizy a lekarz słowem na ich temat się nie odezwał
-
nick nieaktualnyNo wlasnie kefir, ale maslanka???
Robie ciasto yvone wiec zobaczymy co z tego wyjdzie.
A gin wydaje mi sie ze mi napisala bo jak bylam po recepte gynalginu to zaczelam wypytywac o szkodliwosc i tak polzartem polserio powiedzialam jej ze zapomniala mi powiedziec przy ostatnim badaniu o tym czy jest nosek i czy nozki prawidlowe. Wiec moze zobaczyla ze bardzo przezywam... A moze ma taka procedure.
Jak zadzwonila z nieprawidlowym wynikiem cytologii to wypytywalam o pappe wiec moze zadzwon do gina - jesli tez do niego przychodza Twoje wyniki. -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Ja to na pewno mam taki zintegrowany bo przecież i pomiary z usg poszły do analizy a lekarz słowem na ich temat się nie odezwał
No to w zintegrowanym (u mnie 50zl drozej nIz zwykly) na dole badania jest napisane w 3 rybrykach:
Np.:
Zespol Downa 1:836
Zespol Edwardaa 1:3737
Zespol patau: 1:5443
Reszty nie widzialam bo to byl wynik jakiejs jej pacjentki.
A w zwyklym jest chyba tylko napisane czy moze wystapic czy nie ale nie wiem na jakiej zasadzie....
Moze % prawdopodobienstwa, ale nie chce tu bajek pisac.
Mmargol! Ja tez jadlam. W poniedzialek potwierdze te info u mojej gin ... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Tych swiderkow, amerykanskich nie mozna???? Moje ulubione...
Ania91, megg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa pewno zwracanie uwagę na lody w marketach!!!!! Ostrzegam pracownicy żeby uniknąć tłumaczenia się że strat wkładają rozmrozone. Oczywiście nie w każdym markecie tak robią. Ja swoją pracownice przyłapalam ktoś z drugiej zmiany kasjerka nie chciało jej się wejść do mroźni to położyła w chodni (bez komentarza) a moja pracownica położyła do mroźni a potem do półki na sklepie. Tyle mojego że rano zawsze robiłam obchod mojego działu i widziałam te lody potem ich szukałam....
Również patrzcie na datę ważności na lodach uniknięcie niespodzianek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:28
kamciaelcia, Angela89, Leticia lubią tę wiadomość
-
Ja widzialam wynik pappy kolezanki i tak jak Ksosia pisze tam na dole jest prawdopodobienstwo okreslone wystapienia tych 3 chorob i to o to chodzi.
Jesli chodzi o lody, to wiem ze sa badane na salmonelle i listerie monocytogenes, ale ze toxo?? ja uwielbiam jesc lody i jem ich zawsze ogrom, a toxo nie przechodzilam i jakos nie chce mi sie wierzyc, ze to jest jakos powiazane hmm. Podpytaj, podpytaj Ksosiu i daj znac