X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ej a co to gzik? Nie jadłam.
    Gotuje się ziemniaki w mundurkach.Potem obierasz kroisz na grubsze plastry i smarujesz maselkiem albo serem białym że śmietanka i szcsypiorkiem do tego sol pieprz i cebulka pychaaaaa..ciepłe smakuja najlepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 17:31

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ej a co to gzik? Nie jadłam.
    Biały serek ze śmietanką i cebulką pieprzem i solą podane z ziemniaczkami ugotowanymi w łupinach (bez soli). Ziemniaczki obierasz jak sie ugotują i wedle uznania solisz i jeszcze masełkiem obkladasz:):):)

Strazaczka1990, Dzierzba lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Shaksha** co?
    Jezyk mi sie lamie :)

O maz chipsy chyba otwiera ...
    Ja nie mogłam się powstrzymać zjadlam właśnie całą.aczke chipsów ..smak smietankowy z serkiem że szczypiorkiem.Wiem że to nie zdrowo

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja jestem z innych stron, ale u mnie mama też robiła czasem takie ziemniaki :) niby nic a pyszne
    I bardzo syte ;)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ten gzik to z miesem mi sie jakos skojarzylo, brzmi jak dzik prawie ;) ja wlasnie zjadlam karkoweczke zapiekana w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami i ogorami kiszonymi, na ktore mam coraz wiekszego smaka!

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Shaksha** co?
    Jezyk mi sie lamie :)

O maz chipsy chyba otwiera ...
    mój brat to robi,nauczyłam się i robię trochę po swojemu - na patelni na oliwie szkle cebulę, czosnek, dodaję pokrojoną paprykę czerwoną i ostrą, przez chwilę wszystko ładnie podsmażam, dodaję zmiksowane pomidory z puszki - posolić i popierzyć, zrobić dołeczki do nich wbć jajka, przykryć i poczekać aż się zetną, posypiać zieloną nacią - pietruszka - kolendra, cebula dymka co jest pod ręką :)

wrzucam pierwsze lepsze zdjęcie z sieci, jak to wygląda w praktyce :)

shakshuka-articleLarge-v2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 17:41

mmargol, Strazaczka1990, Dzierzba, Sabina, AniaLewandowska, Gumcia, claudiuszek lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smakowicie się prezentuje

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmmmm mniam...

A jakies miesko do tego? Moj maz przy bezmiesnym obiedzie sie nie naje....:(

Podobnie z gzikiem. Ja mam korzenie wschodnie i lubie Ziemniaki, makarony i wszystko co maczne... On typowy samiec... Miecho i kropka!:)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foksik, wyglada pysznie! ja bym jeszcze boczku wkroila, ale takiego nie za tlustego ;p :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mhmmmm mniam...

A jakies miesko do tego? Moj maz przy bezmiesnym obiedzie sie nie naje....:(

Podobnie z gzikiem. Ja mam korzenie wschodnie i lubie Ziemniaki, makarony i wszystko co maczne... On typowy samiec... Miecho i kropka!:)
    według wiki jakieś mięsko można dodać - ja nie próbowałam, a bardziej to śniadaniowe danie - u mnie śniadania muszą być na słodko, więc na kolację sobie zrobię :)

https://pl.wikipedia.org/wiki/Szakszuka

przypuszczam, że wariancji jest mnóstwo najróżniejszych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 17:47

• mmargol Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia jakbys o moim mezu mowila, bez miesa obiad to nie obiad :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę wstać i zjeść śniadanie dopiero. Nic nie dospałam. Mam nadzieje, ze zastępstwo znaleźli. Na razie, kobietki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 17:52

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna nazwa szakszuka :D

Ktos wczoraj duzo kisielu zjadl... Dzis za mna chodzi :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój brat to robi,nauczyłam się i robię trochę po swojemu - na patelni na oliwie szkle cebulę, czosnek, dodaję pokrojoną paprykę czerwoną i ostrą, przez chwilę wszystko ładnie podsmażam, dodaję zmiksowane pomidory z puszki - posolić i popierzyć, zrobić dołeczki do nich wbć jajka, przykryć i poczekać aż się zetną, posypiać zieloną nacią - pietruszka - kolendra, cebula dymka co jest pod ręką :)

wrzucam pierwsze lepsze zdjęcie z sieci, jak to wygląda w praktyce :)

shakshuka-articleLarge-v2.jpg
    Mmm też bardzo lubię!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i się do NFZ nie dodzwoniłam, jest tu ktoś z woj. śląskiego i użytkuje karty chipowe?

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze użytkuje z Katowic jestem :)
    Blabla kurcze czekaj na Twojego i jedźcie razem i daj znać, może to jakaś pomyłka :(
    Wchodzić będę raz na czas bo teraz studia codziennie i kurcze masa roboty i jeżdżenia, ale nie chce takich przykrych informacji dziewczyny proszę trzymajmy się jakoś musimy dotrwać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 18:05

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nie wiesz czy jeśli będę chciała wymienić kartę, bo dane są nieaktualne to wystarczy podejść do oddziału, złożyć wniosek, pokazać w razie wu dowód, czy będą chcieli jakieś zaświadczenie od pracodawcy? Sprawdzą sobie po numerze PESEL czy coś szykować dodatkowo? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wraca apetyt :/
    Dopiero co wsunelam z córką kopę orzechów laskowych, aż mnie ręce bolą i luskania. Nawet nie chce myslec ile kalorii zazarlam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na takie sytuacje nic nie poradzimy. Co ma być to będzie. Wszystko teraz w rękach Boga........
    Można jeszcze wziąść pod uwagę pomyłkę gina konowala :-(

• martta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Fajna nazwa szakszuka :D

Ktos wczoraj duzo kisielu zjadl... Dzis za mna chodzi :)
    Ksosia to byłam ja i był doooobry ;-)

żabka04 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ