WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania91, ja ostatnie 2 dni też mam lenia, nic mi się nie chce, oglądam filmy i czas leci
Dopiero wczoraj spakowałam torbę i wydaje mi się że wszystko potrzebne tam mam, tylko jakieś drobiazgi co używam na codzień wrzucę w ostatniej chwili. Chusteczki biorę paczkowane bo mniej miejsca zajmują, a kilka paczek mąż będzie miał w samochodzieAnia91 lubi tę wiadomość
-
bbeczka91 wrote:Ja mam na liście 2 paczki paczkowanych(masło maślane) na otarcie łez w chwilach wzruszeń. Kataru nie przewiduję, a do wycierania czegoś preferuję ręcznik papierowy(bo grubszy) lub chusteczki nawilżane
to w takim razie musze nabyć pakowane
-
nick nieaktualnyA ja calkiem nie w temacie, ciesze sie ze jutro przed 8 rano ide do gina i sie dowiem co i jak, bo te bole o ktorych ja mowie to jest chyba ten bol spojenia lonowego co Magda k nim wspominala, i sama sie zaczelam zastanawiac czy ten moj gogus pcha sie tam gdzie nie powinien za wczesnie, ale jutro nacoagne doktorka niech podejrzy go co on kombinuje bede spokojniejsza
-
nick nieaktualnyJa po wizycie. Mój skryty lekarz jak zawsze powiedział że wszystko ok, ale tak z rozmowy wyczulam ze chyba do jego powrotu nie dotrzymam.
Powiedział że jak teraz zacznę rodzic to już będzie ok i jak coś to mam do niego napisać smsa.
Kolejna wizytę mi umowil do swojego kolegi na 1 września i tam mamy zrobić usg, a potem do niego na 6tego września.
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o ból głowy który mnie męczy strasznie dzisiaj i ciśnienie mam 120/80 gdzie u mnie normą to ok 100/60. Ale tętno małej na ktg było ok, więc nie wiem. Będę mierzyć w domu 2 razy dziennie teraz i zobaczymy jak będzie. I na ktg ładne 3 skurcze miałam, nawet je czułam ale bezboleśnie i też na nie nic nie powiedział. Może to te B-H?bisacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Może macie jakąś radę na branie wiesiołka? Jestem upośledzona pod względem połykania dużych tabletek. Nie umiem i już. Myślicie, że można.zawartość wylać i z czymś.zjeść?
a ile tego wiesiołka zamierzasz łykać?? bo ja go brałam jak się staraliśmy o szymka i wtedy pamiętam ze tam było 6 kapsułek dziennie??
a ta herabta to rozumiem ma pisać herbata z liści malin?? i to są liście do zaparzania tak?
-
nick nieaktualnyJa nie wiem ze wszyscy ta herbate i te specyfiki biora tak mnie zastanawia bez zadnych zlosliwosci dziewczyny po co wam to? Powiedzcie szczerze czy wy wierzycie ze wam to pomoze czy nie wiadomo co sie bedzie po tym dzialo, bo nie moge zrozumiec feno, enu tych 2 specyfikow
?
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:a ile tego wiesiołka zamierzasz łykać?? bo ja go brałam jak się staraliśmy o szymka i wtedy pamiętam ze tam było 6 kapsułek dziennie??
a ta herabta to rozumiem ma pisać herbata z liści malin?? i to są liście do zaparzania tak? -
Skali89 wrote:a ile tego wiesiołka zamierzasz łykać?? bo ja go brałam jak się staraliśmy o szymka i wtedy pamiętam ze tam było 6 kapsułek dziennie??
a ta herabta to rozumiem ma pisać herbata z liści malin?? i to są liście do zaparzania tak?
ja mam to jest herbatka ziołowa z liści maliny jest okropna (bo gorzka) ale pozwoliłam sobie ją dosłodzić w każdej aptece kupić -
sarcia123 wrote:Ja nie wiem ze wszyscy ta herbate i te specyfiki biora tak mnie zastanawia bez zadnych zlosliwosci dziewczyny po co wam to? Powiedzcie szczerze czy wy wierzycie ze wam to pomoze czy nie wiadomo co sie bedzie po tym dzialo, bo nie moge zrozumiec feno, enu tych 2 specyfikow
?
skoro nie szkodzi to czemu nie spróbować, ja tam nie wierzę, że przyśpiesza to poród, ale, że pozytywnie wpływa np na macicę to już co innego. Wg mnie ma to takie samo zastasowanie jak np branie luetiny w pierwszych tygodniach ciąży, nikt nie udowodnil, że działa, ale i tak lekarz przepisuje. Nie chce nikogo uraźić oczywiście, sama ją brałam co prawda nie na początku ale od ok 32 tc.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkali89
Co do dzialania luteiny na poczatku ciazy to akurat uwazam ze dziala ja dzieki temu ze ja bralam do 16 tc nadal w tej ciazy chodzę, wczesniej nie bralam i mialam problem z utrzymaniem ciazy ktora w 6 tc stracilam, takze na ten temat mam odmienne zdanie -
sarcia123 wrote:Skali89
Co do dzialania luteiny na poczatku ciazy to akurat uwazam ze dziala ja dzieki temu ze ja bralam do 16 tc nadal w tej ciazy chodzę, wczesniej nie bralam i mialam problem z utrzymaniem ciazy ktora w 6 tc stracilam, takze na ten temat mam odmienne zdanie
dlatego napisałam, że nie chcę nikogo urazić, Każdy ma swoje zdanie. Ja uważam, że jeżeli ciąża ma się utrzymać to się utrzyma bez względu na to, czy bierze się coś czy nie. Ale każdy ma swoje poglądy.Sophia lubi tę wiadomość
-
Magdziulla wiem ze mozna kupic normalnie olej z wiesiolka i dodawac do sałatek wiec na bank mozesz wyciskac kapsułki. Ja wogole ni mam problemu z przelykaniem generalnie wysypuje wieczorem na reke: 2xwiesiolek, pregne plus, magnez,wit b6 i b12 i to wszystko lykam za jednym razem bez problemów.
-
Jestem do niczego i fizycznie i psychicznie
Po prostu padaka juz ze mnie
A pójść z mężem po żarówki to chyba był najglupszy pomysł ciążowy
Ostatecznie wzięliśmy największe białe bomby jakie mieli i żyrandol robi teraz super wrażenie
Potem już było tylko gorzej
To raczej pogoda
I złapała mnie zgaga -pierwszy raz (kara za obzarstwo )
A propo żarcia -teraz powinnam jeść. ..a mi się nie chce jeśća jak nie zjem to pewnie ketony rano będą
i przez to mam większego nerwa
płakać będę
-
nick nieaktualnyA na co pomaga wiesiolek? Ja tez bralam przy staraniach, musze poszperac, bo chyba gdzies mam.
A herbatki nigdzie nie moge dostac.
Sarcia, skoro tak duzo osob z tego korzysta i poleca, to moim zdaniem cos w tym jest. Artykul, ktory podalas do mnie nie przemawia, nie opiera sie na zadnych badaniach i nie wyjasnia, dlaczego nie mozna stosowac tej herbatki. Poza tym kilka nastepnych artykulow pod haslem tej herbaty w google mowi zupelnie cos innego, np. ze ma ona wlasciwosci rozkurczowe, wycisza i uspokaja w ciazy, zawiera wit. C i glownie wplywa na kondycje macicy.
Mnie tylko zastanawia, czy jak zaczne pic w skonczonym 36 tc to cos w ogole zadziala, bo pisza zeby pic wczesniej, co najmniej kilka tygodni.
-
nick nieaktualny