X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01

Dzieki, moze kupie jej w aptece to podziala, bo nie chcial bym zeby jej sie to rozkrecilo ;/ wlasnie kaze jej dzis caly dzien w lozku siedziec i za duzo nie biegac

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zauważcie z postami.
    Nadrobilam ale po lepkach bo spieszy mi się do deserku mojego czas mnie goni.
    Truskawki z bitą śmietana potem serniczek jak cukry pozwolą:-)

Po obiedzie było super a zjadłam trzy już placki ziemniaczane.
    Już ich nie ma córka z mężem resztę zjedli :-(

To relacja.

W pracy poszło szybko dzięki Bogu mój plan dyrektor do mnie nie wyszedł ufffffffff tego się najbardziej obawialam.
    Moje zakładowe prywatne ubezpieczenie PZU jest do końca września a od października będą w innej firmie jeśli się zgodzę to będą pobierać składke.
    Ale fart zdążę urodzić i rozlicza się że mną.
    Myślę że już mi nie będzie potrzebne takie ubezpieczenie.

Potem ktg.
    Zero skurczy zapis super.
    Wizyta gin.
    Super nic się nie zapowiada na poród. Junior waży już 2710g :-)
    Tydzień temu 2417g.

Za tydzień wizyta prywatna mam się zgłosić 30min szybciej zrobią ktg.
    I dostanę skierowanie na 5.09 tu się nic nie zmieniło.
    Pytałam czy mnie na pewno przyjmą tam w tym szpitalu powiedział gin że jeśli nie będzie miejsc to nie przyjmą a że skierowaniem nie mogą odmówić.
    Zobaczymy :-)
    Ma mnie prawo boleć krzyż, brzuch,rana od cięcia z porodu bo to normalne to już końcówka i tak jest.

To spadam wcinac bo slinotok się włączył na te truskawki :-)
    Do potem

P.s. LRF trzymajcie się tam wszystko będzie dobrze.

kamciaelcia, marta258, mmargol, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    ja mam proctohemolan maść, teraz jestem po kuracji 2 razy dziennie czopek hemorol, do tego maść posterisan bo którąś z dziewczyn polecała, to wydaje mi się, że jeden się schował bo miałam 3, a 2 zmalały, ale ta maść Posterisan jest droga bo ok 30 zł a tubka mała, a ona jest do stosowania do środka:) Teraz mam przerwę w czopkach bo pisze zeby max 7 dni stosować, więc robię tydzień przerwy. Ale zauważyłam efket jak stosuję je 2 razy dziennie. Lekarz mówił, że można bo one się nie wchłaniają. Noi okłady z kory dębu a i w domu robiłam rumianek bo nie miałam kory to też spoko obkurczał.
    Muszę przycisnąć swojego gin, żeby mi coś takiego zalecił. Teraz nie ma dramatu, bo to raczej nie boli, wkurza mnie, że jest. Ale boję się co będzie w trakcie porodu i po. Albo przy lewatywie. Wiadomo, że ucisk jest ogromny, jak pęknie i nie dość, że ból porodowy to jeszcze to będzie.
    Zastanawiam się czy stosowne pytać o to gina czy powinnam pójść do proktologa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    .

ja jestem ciekawa kiedy moj Szymek się wybierze, niby lekarz twierdzi, że do terminu nie dotrzymam, bo szyjka 27 mm ma, ale czasem na przekór można przenosić. Od piątku zamierzam wprowadzić pierwsze S. Mówię, do męża do biały balsam będziemy wprowadzać a gupek udaje ze nie wie o co chodzi heheh

36+5 miałam 1 cm szyjki, 2 cm rozwarcia :P 3 RAZY S jest już codziennie od 37 tc i co siedzi :P A groził mi wcześniak :D Uparty ten mój Kubuś :)

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04
    ale masz tempo haha nawet post to idealnie wyrazil xD Gratulacje supoer ze wszytsko dobrze ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki i te w dwu paku!
    Właśnie wróciłam od lekarza, myślę sobie idę się położyć bo w nocy spałam może ze dwie godziny. Ale nie jeszcze spojrzę co tam napisał lekarz i do kiedy mam zwolnienie lekarskie. A tu niespodzianka na zwolnieniu data od 19.08.2016 do 19.08.2016! Kur..! Dwudziestego na gwałt muszę się rozpakować żeby szpital mi wystawił kolejne i była ciągłość! Ja to zawsze mam jak nie urok sraczka!

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    36+5 miałam 1 cm szyjki, 2 cm rozwarcia :P 3 RAZY S jest już codziennie od 37 tc i co siedzi :P A groził mi wcześniak :D Uparty ten mój Kubuś :)

A no właśnie, takie proste to nie jest więc trza zacząć wcześniej:)

Magda ja gina tylko pytałam czy mogę czopki stosować i położnej również. Oboje powiedzieli, że tak. Ten hemorol jest bardzo słaby bo to same zioła praktycznie, przeczytałam na ulotce, że w cięższych prypadkach nawet 3 razy dziennie, wiadomo, że w ciąży trzeba uważać. Ja myślę, że proktolog to po porodzie bo co teraz nic nie da mocnego, ja byłam na początku u rodzinnej to powiedziała ze do porodu musze wytrzymac a leczenie dopiero po. Mi mały tak funduje bo zaparać na szczęxcie nie mam bo już bym chyba rady nie dała.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócił mi ból spojenia i to mocno. Wiecie co to może znaczyć? Mała się skrada w dół?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    Witam wszystkie mamuśki i te w dwu paku!
    Właśnie wróciłam od lekarza, myślę sobie idę się położyć bo w nocy spałam może ze dwie godziny. Ale nie jeszcze spojrzę co tam napisał lekarz i do kiedy mam zwolnienie lekarskie. A tu niespodzianka na zwolnieniu data od 19.08.2016 do 19.08.2016! Kur..! Dwudziestego na gwałt muszę się rozpakować żeby szpital mi wystawił kolejne i była ciągłość! Ja to zawsze mam jak nie urok sraczka!

nie pomylił się może 19.09??

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Muszę przycisnąć swojego gin, żeby mi coś takiego zalecił. Teraz nie ma dramatu, bo to raczej nie boli, wkurza mnie, że jest. Ale boję się co będzie w trakcie porodu i po. Albo przy lewatywie. Wiadomo, że ucisk jest ogromny, jak pęknie i nie dość, że ból porodowy to jeszcze to będzie.
    Zastanawiam się czy stosowne pytać o to gina czy powinnam pójść do proktologa?
    Gina spytaj. Mi właśnie podczas porodu wyskoczyły :/ Tez stosowałam korę dębu, lód i potem czopki posterisan (maści nic nie pomagały). Szkoda ze nie można tych czerwonych bo to jest natychmiastowa ulga.

Magdziulla lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali no właśnie chciałam się jakoś do porodu przygotować, ale chyba nic z tego. Żeby przed samym porodem nie mieć awarii, posmarować czymś co złagodzi.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:18

stardust87 lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Wrócił mi ból spojenia i to mocno. Wiecie co to może znaczyć? Mała się skrada w dół?
    Tak :-)

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    nie pomylił się może 19.09??
    Pomylił! Miało być do 30.08.2016 bo tego dnia mam u niego kolejną wizytę!
    Ale dzwoniłam właśnie do mojej lekarki rodzinnej i kazała przyjechać jutro że mi wystawi od 20.08.2016. Trochę mi się ciśnienie obniżyło.

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam dodać że dziś zaczęłam 36tc!!!!!
    Wow jak to leci.......

Darusia, kamciaelcia, martta, mmargol lubią tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

żabka04 lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tak :-)
    To niech się poskrada tak ze 2 tygodnie i mogę rodzić:)
    Mam skurcze na ktg regularne. Skraca się szyjka. Ciekawe czy to tylko taki żarciki i będzie jeszcze msc trzymało czy faktycznie zbliża się.

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz się pochwalę ile waży mój pulpecik.
    Otóż dziś mam 38 tydzień i 2 dzień waga dzidzi 3724g!!! Słowa lekarza duża dziewczyna jak by co to 30.08 może ważyć ponad 4 kg. Wtedy będziemy się martwić.

kamciaelcia, Darusia, marta258, AJrin, Pysiaczek89, martta, alinka, mmargol, Angela89, mk83 lubią tę wiadomość

eiktdqk3z6382dmf.png

31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że już przynudzam z Emilka, ale obiecuję, ze to ostatni raz ;) nastpępny bedzie Piiotruś :)
    To ostatni filmik emilki-widac , jak reaguje na widok matki z telefonem :D

https://www.youtube.com/watch?v=PXGDyOq5Id0

marta258, claudiuszek, mmargol, Darusia, Angela89, mk83 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2049 2050 2051 2052 2053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ