X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekazałam Pirelce, że forum się upomina o Nią. Ma się odezwać :)

kamciaelcia, stardust87 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam, mąż wrócił z piłki, trzeba pokazać że jestem przykładną żoną i kurą domową hihi ;) a nie tylko komputer i komputer ;)
    dobrej nocy dziewczyny:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    zazdroszczę tych symptomów zbliżającego się porodu :) ja ich nie doświadczyłam, u mnie krótka piłka, wszystko jak się zaczynało dziać to się działo na raz, w przeciągu powiedzmy 2-3 dni i było po wszystkim;) wcześniej zero objawów.
    Ulfe nie bój się:) instynkt macierzyński jest taki silny że jak się zacznie to w mgnieniu oka będziesz wiedziała że to to i nie będziesz o niczym innym myślała, jak o tym że to już ten czas;) nawet nie będziesz zastanawiała się wtedy czy będzie bolało i jak długo to jeszcze potrwa ;)
    opieka nad malcem też przyjdzie sama, nawet nie wyobrażasz sobie jak doskonale matka po urodzeniu dziecka potrafi w naturalny sposób się tym dzieckiem zająć
    Bardziej sie boje opieki niz porodu.
    Chociaż poród mi sie ostatnio śnił.
    Ale ze to ok, bol potężny, czasem horror i trauma, ale jednak do zrobienia. A jak nie to cc.
    Ale co dalej.
    Teraz młody jest w brzuchu. A wkrotce bedzie całkiem osobnym bytem. Wow!

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    pirelko, czy Liwia to Twoja córeczka? (pytam o zdjęcie z fb :D )
    Nie :) nie dodawałam zdjęć na fb :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Pirelka i Agatia - wielkie, ogromne gratulacje. Dzielne mamy! Ale Wam zazdroszczę :) Trzymam kciuki, żeby wszystko szło jak po maśle.

Pirelko - dochodzisz do siebie jakoś? Aż się boję zapytać co to za szpital i co tam powyrabiali... Ważne, że kruszynki są zdrowe a Ty możesz w domu wszystko podopinać na ostatni guzik. Będzie super, zobaczysz!

Dziękuję :) strasznie powoli dochodzę do siebie, krocze sprawia ból, ciężko siedzieć, chodzić.. masakra :/ problemy z wypróżnieniem też miałam, z sikaniem trzeba kombinowac. Mam wrażenie, że do dolegliwości na zawsze zostaną :/

Na razie bieganina, dom-szpital-laktator... nawet na zakupy nie ma czasu, a jak się wróci to w domu cokolwiek do zrobienia, a trzeba też poleżeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Pirelko, a Ty trojmiejska dziewczyna jestes, gdzie rodzilas? Duzo sily i zdrówka dla Ciebie i kruszynek Twoich!
    Kliniczna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj odebraliśmy akty urodzenia, nadaliśmy pesele :) jutro jedziemy pozałatwiać formalności w pracy i do dzieci na dłużej.
    Straszna bieganina, a ja nie w formie, ale jakoś daję radę, choć krocze doskwiera niemiłosiernie i problemy z wypróżnieniem miałam diametralne :/

Dziewczynki ok, na szczęście stoją z wagą, nie spadają a Emilka przybrała 10g, dobre i to. Tatuś zadowolony, rwie się do przebierania pierwszy ;)

stardust87, mysza0406, mmargol, Angela89, Anulka01, Sabina, żabka04, martta, Madziuuuula, Broszka, violett, marta258, A_n_k_a_80, AJrin lubią tę wiadomość

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka naprawdę wielki szacun!!!!
    Ja sie cieszę, ze jednak mam cc...

Dziewczyny, jak nazywa sie grupa na Fb? Bo widziałam z Waszych opisow, ze tam tez coś piszecie. Bardziej tam czy tu? ;) bo sie pogubiłam.

pirelka lubi tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam sobie jogurt naturalny z jagodami i odrobina cukru pudru i do tebokluski na parze na cieplo mniaaaaam :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Zerkam na wątek sierpniowy i tam juz w ogole nie ma rozmowy o ciazy. Tylko cyc i kupy.
    u nas za miesiąc bedzie to samo. A to przecież połowa bedzie! :)
    to ja sama ze sobą będę pisała o skurczach i kopniakach? ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust

spokojnie ja mam tp na 02.10 takze ostatnia urodze pewnie :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam, ze brzuch mi sie bardzo czesto zaczal napinac, az mi sie cieplo zrobilo, ide pod prysznic

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogłaszam wszem i wobec , ze pokój Piotrusia juz gotowy na 100% :)

PS jeszcze reszta pozostała haha

sarcia123, Angela89, żabka04, stardust87, mmargol, violett lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila

a co jeszcze za reszte masz do zrobienia xD ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    powiem Wam, ze brzuch mi sie bardzo czesto zaczal napinac, az mi sie cieplo zrobilo, ide pod prysznic

Nic nie mów, ja właśnie wyszłam z pod prysznica i dalej mi się napina brzuch, baa zaczęłam znów plamić więc coś szyjka szaleje. Co gorsza mąż idzie dziś na nockę do pracy..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kamila

a co jeszcze za reszte masz do zrobienia xD ??

reszte podłóg wymyc chociazby :)
    a nie powiem, co sie u mnie w kuchni teraz dzieje o.O
    albo powiem
    postanowiłam kupić nowy odpływ ze względu na korek ...mąż wszystko rozebrał (syfon i inne), umył, nowe nie pasuje :P
    zatem stare trzeba skręcić ...
    i też nie pasuję :D woda przecieka...on wkur...ja zatem tez...kto na noc takie prace zaczyna? w kuchni mokro, pod zlewem mokro...
    PS
    własnie usłyszałam "Dziala"
    ale bałagan jest :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, angela
    mam cos dla was...
    ale to za chwilke

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się brzuch napina jak tylko wstaję. Ogólnie cały dzień czyje Klucia i w pochwue taki ból nie wiem sama jakby mi na szyjce ktoś spinacza zspiol.

Byliśmy w aptece ale herbaty nie mieli muszę przez neta zamówić do odebrania w aptece ale ja poszłam do Reserved bo jest 30 dodatkowo na przecene a mi się spodnie podobały a mój mówi że sam pójdzie do apteki taki dumny no ale nie było kupił wuesiolek choć musiał przyjść bo nie wiedział czy w płynie czy kapsułki. Ale taki dumny był hehe

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! mmargol, angela
    to juz dzisiaj ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5853f5fe1650.jpg

Angela89, Sabina, Skali89, żabka04, stardust87, claudiuszek, mmargol, violett, Magdziulla, bbeczka91, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    o! mmargol, angela
    to juz dzisiaj ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5853f5fe1650.jpg

ałuuuuuu, no ale stwierdziłam że dziś nie moge :P Mąż w pracy...

Ja to jak prawdziwa baba w ciąży ciągle nie zdecydowana :P

‹‹ 2057 2058 2059 2060 2061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ