X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj trzeba wyć :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wiecie ze ja nie wiedziałam, ze Pirelka urodziła? Ale wstyd. Wybacz kochana i przyjmij moja gratulacje <3 niech dziewczynki zdrowo Wam rosną <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    My dzisiaj odebraliśmy akty urodzenia, nadaliśmy pesele :) jutro jedziemy pozałatwiać formalności w pracy i do dzieci na dłużej.
    Straszna bieganina, a ja nie w formie, ale jakoś daję radę, choć krocze doskwiera niemiłosiernie i problemy z wypróżnieniem miałam diametralne :/

Dziewczynki ok, na szczęście stoją z wagą, nie spadają a Emilka przybrała 10g, dobre i to. Tatuś zadowolony, rwie się do przebierania pierwszy ;)

Co potrzebujesz w urzędzie żeby dostać akt urodzenia???? Jakieś zaświadczenie ze szpitala????? Długo czekalas?????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    z tego co ja pamietam to szpital daje przy wypisie papier do USC
    a w urzedzie sie zalatwi kilka dni później, jak urodzimy, bo szpital i tak do nich papiery wysyła...tak ja zapamietałam
    tam wypełniasz wniosek w którym zapisuje sie imie i nazwisko dla dziecka

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu dostajesz zaświadczenie że urodziłaś z nim idziesz po akt urodzenia, a z nim już do pracodawcy i z zaświadczeniem że urodziłaś. Wtedy pracodawca szykuje dokumenty do Zus o macierzyński. Pod którym podpisujesz się ty i mąż. U mnie tak to wygląda.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wniosku o macierzyński nie było podpisu męża ale ja podpisywałam oświadczenie ze on z tego nie korzysta
    U pracodawcy nawet nie pamiętam czy potrzebowali akt ur (na pewno to zaświadczenie )ale akt ur konieczny był do zgłoszenia do PZU :D
    Ja się nie martwię -urząd mam pod blokiem jakieś 30 m (szerokość jezdni ) :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka
    To kiedy masz cc?

Edytowalas i właśnie doczytałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:45

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej mamusie. Jesteśmy po wizycie i ktg. Na wizycie wszystko wporządku szyjka dluga,zamknieta itd. niby mala sie jeszcze nie wybiera na druga strone brzucha :-P dzisiaj caly dzien brzuch mnie bolał jak na okres i lezalysmy sobie przez to na usg tętno malej wporządku 130/min i zapisały nam sie 3 duze skurcze. Gin kazal wstawic sie w szpitalu w poniedziałek na 14.
    Co najlepsze dzisiaj byl taki zakręcony,ze dawał mi skierowania na badania innej pacjentki i to 2 razy mi wciskał ta kartke i twierdzi,ze bedziemy sie ciąć dopiero 5-6 wrzesień :-( przeciez to 3 dni przed moim terminem. A mysle,ze przy zylakach na macicy nie powinien mnie narażać z tym późnym cięcie.. Wspomniałam o wrażeniu wyciekajacych wód w rezultacie dostalam paski do sprawdzania czy to wody...

Coz teraz czekamy do poniedzialku i mam nadzieję,ze bede skonsultowana z jeszcze jednym ginekologiem,ktory mu wybije z glowy tak późne cięcie.

A możesz przypomnieć dlaczego masz stawić się w szpitalu? Mnie też będą 5 dni przed terminem niby im bliżej terminu tym lepiej dla dziecka. Myślę że dr chyba pamietał o żylakach na macicy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Na wniosku o macierzyński nie było podpisu męża ale ja podpisywałam oświadczenie ze on z tego nie korzysta
    U pracodawcy nawet nie pamiętam czy potrzebowali akt ur (na pewno to zaświadczenie )ale akt ur konieczny był do zgłoszenia do PZU :D
    Ja się nie martwię -urząd mam pod blokiem jakieś 30 m (szerokość jezdni ) :D

Ja też blisko mam, u nas oświadczenie niestety nie przeszło mąż był potrzebny. Przedwczoraj byłam u szefowej i mówiła żebym załatwiła akt i z nim i zaświadczeniem przyszła. - Mimo że robiłam to 1,5 roku temu to wszystkiego nie pamiętałam.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    LittleRedFox gratuluje !
    Ja znow malo czasu . Ostatnio mam skurcze i napinajacy sie brzuch . Dzis mialam wizyte mam byc gotowa bo mala jedt juz za nisko i brzuch mi opadl .
    Dzis mi pow ze corka bedzie mala max do 3300 bo Nicola urodzila sie 4040 . Lena wazyla w 34tc 1700 wiec niewiele.
    Ledwo sie juz turlam nicola nie da odpoczac . Kazdy krok sprawia mi bol , przekrecanie sie z boku na bok to juz calkiem . Noce nie przespane ale to pewnie tak jak wiekszosc z was .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Skali89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mam pytanie odnośnie tej bakterii e coli bo z tego co kojarzę to u ciebie ona była ? Bo moja mama robiła sobie wymaz z gardła i wyszło jej ze ma właśnie ta bakterie i dzwoni do mnie spanikowana że może dziecku zaszkodzić ją już sama nie wiem ja mam infekcje ale w pochwue nie robił mi wymazu tylko dał nystatyne i nie wiem czy nie zrobić tego wymazu prywatnie ?Czy ja się mogę zarazić ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ale to kwestia organizacji w pracy. ..bo ja jako pierwsza u nas lapalam się na nowe (roczne )urlopy i w sumie dziewczyna w biurze od reki te wszelkie papierki pisała A ja tylko podpisywałam. Ona mi nawet dni wyliczala. ..
    A teraz przecież znów są zmiany (inaczej liczony jest macierzyński i rodzicielski)
    Ja się spieszyć nie będę :D poczekam na akt ur by od razu do PZU się zgłosić. ..dostane "grosiki " ale akurat wystarczy na ten żel na zrosty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Stardust

spokojnie ja mam tp na 02.10 takze ostatnia urodze pewnie :)
    Mi jakoś ostatnio przestało się spieszyć. NIe wiem czy to ze strachu, że nie ogarnę młodego i dwulatka na raz czy dlatego, że wielu rzeczy jeszcze nie mam kupionych jak np. pajace czy choćby apteczne rzeczy do szpitala (wkładki laktacyjne, podkłady itd) nie mówiąc o spakowanej torbie. Prawdę mówiąc mam nadzieję, że młody mnie nie zaskoczy i nie wyjdzie za szybko, bo w ciemnej du*** będę :) także ja nawet i na październik mogę przenosić :)

pestka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za chiny nie mogę sobie przypomnieć jak dla córki zalatwialam akt urodzenia i pesel w urzędzie.
    Byłam chyba na haju.
    Hahahahha

Do pracy mam przynieść papiery co dostałam od kadrowej (tam jest oświadczenie że mąż się zrzeka urlopu i ma się podpisać) oraz akt urodzenia.

A czy to zaświadczenie o urodzeniu dziecka dostanę szybciej (w trakcie pobytu w szpitalu) czy przy wyjściu?????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    No ja papiery z wypisem dostałam
    Choć ja byłam gotowa do domu nic mojego nie chcieli dać do ręki

Ja do pracy nie dzwonie -mąż zapomniał im powiedzieć ze to l4 które zawiózł to ostatnie i tego 23. mam cc :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Angela mam pytanie odnośnie tej bakterii e coli bo z tego co kojarzę to u ciebie ona była ? Bo moja mama robiła sobie wymaz z gardła i wyszło jej ze ma właśnie ta bakterie i dzwoni do mnie spanikowana że może dziecku zaszkodzić ją już sama nie wiem ja mam infekcje ale w pochwue nie robił mi wymazu tylko dał nystatyne i nie wiem czy nie zrobić tego wymazu prywatnie ?Czy ja się mogę zarazić ?

Ja nie wiem jak dokładnie się nią zaraża, u mnie możliwe że była to wina biegunki i przedostanie się z odbytu do pochwy.

Według mnie i po moich doświadczeniach i po podejściu lekarza wiem że przy każdej infekcji pochwy powinnien być pobierany wymaz aby sprawdzić z jaką bakterią mamy do czynienia oraz czy antybiotyk jest dobrze utrafiony. Tak robił mój lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szefowa się tylko jeszcze pytała czy zwolnienie jest do 29 czy do 30. Powiedziałam że do 30 i stwierdziła że dobrze. Bo nie raz lekarze wypisują do dnia cc i robią się jakieś problemy. Nie wnikałam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ja mam do dnia cc
    I tak z tym dniem juz jest macierzyński
    A poprzednio zwolnienie dostałam do TP z om (14 grudnia ) a cięcie zrobili duuzo wcześniej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe która dziś pyknie :D
    Dobrej i spokojnej nocy życzę wszystkim :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece myc zeby i do lozka spac, jutro na 8 ide na kontrole tej szyjki i o tych dzwnych skurczo bolach powiem doktorkowi noech zerknie co bym to spokojniejsza byla, jak wroce to dam znac :)

Trzymajcie kciuki zeby wszystko bhlo dobrze, bo jakos stes mnie ogarnal ! Buziaki dziewczynki :)

‹‹ 2058 2059 2060 2061 2062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ