X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj trzeba wyć :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wiecie ze ja nie wiedziałam, ze Pirelka urodziła? Ale wstyd. Wybacz kochana i przyjmij moja gratulacje <3 niech dziewczynki zdrowo Wam rosną <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    My dzisiaj odebraliśmy akty urodzenia, nadaliśmy pesele :) jutro jedziemy pozałatwiać formalności w pracy i do dzieci na dłużej.
    Straszna bieganina, a ja nie w formie, ale jakoś daję radę, choć krocze doskwiera niemiłosiernie i problemy z wypróżnieniem miałam diametralne :/

Dziewczynki ok, na szczęście stoją z wagą, nie spadają a Emilka przybrała 10g, dobre i to. Tatuś zadowolony, rwie się do przebierania pierwszy ;)

Co potrzebujesz w urzędzie żeby dostać akt urodzenia???? Jakieś zaświadczenie ze szpitala????? Długo czekalas?????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    z tego co ja pamietam to szpital daje przy wypisie papier do USC
    a w urzedzie sie zalatwi kilka dni później, jak urodzimy, bo szpital i tak do nich papiery wysyła...tak ja zapamietałam
    tam wypełniasz wniosek w którym zapisuje sie imie i nazwisko dla dziecka

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu dostajesz zaświadczenie że urodziłaś z nim idziesz po akt urodzenia, a z nim już do pracodawcy i z zaświadczeniem że urodziłaś. Wtedy pracodawca szykuje dokumenty do Zus o macierzyński. Pod którym podpisujesz się ty i mąż. U mnie tak to wygląda.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wniosku o macierzyński nie było podpisu męża ale ja podpisywałam oświadczenie ze on z tego nie korzysta
    U pracodawcy nawet nie pamiętam czy potrzebowali akt ur (na pewno to zaświadczenie )ale akt ur konieczny był do zgłoszenia do PZU :D
    Ja się nie martwię -urząd mam pod blokiem jakieś 30 m (szerokość jezdni ) :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka
    To kiedy masz cc?

Edytowalas i właśnie doczytałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:45

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej mamusie. Jesteśmy po wizycie i ktg. Na wizycie wszystko wporządku szyjka dluga,zamknieta itd. niby mala sie jeszcze nie wybiera na druga strone brzucha :-P dzisiaj caly dzien brzuch mnie bolał jak na okres i lezalysmy sobie przez to na usg tętno malej wporządku 130/min i zapisały nam sie 3 duze skurcze. Gin kazal wstawic sie w szpitalu w poniedziałek na 14.
    Co najlepsze dzisiaj byl taki zakręcony,ze dawał mi skierowania na badania innej pacjentki i to 2 razy mi wciskał ta kartke i twierdzi,ze bedziemy sie ciąć dopiero 5-6 wrzesień :-( przeciez to 3 dni przed moim terminem. A mysle,ze przy zylakach na macicy nie powinien mnie narażać z tym późnym cięcie.. Wspomniałam o wrażeniu wyciekajacych wód w rezultacie dostalam paski do sprawdzania czy to wody...

Coz teraz czekamy do poniedzialku i mam nadzieję,ze bede skonsultowana z jeszcze jednym ginekologiem,ktory mu wybije z glowy tak późne cięcie.

A możesz przypomnieć dlaczego masz stawić się w szpitalu? Mnie też będą 5 dni przed terminem niby im bliżej terminu tym lepiej dla dziecka. Myślę że dr chyba pamietał o żylakach na macicy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Na wniosku o macierzyński nie było podpisu męża ale ja podpisywałam oświadczenie ze on z tego nie korzysta
    U pracodawcy nawet nie pamiętam czy potrzebowali akt ur (na pewno to zaświadczenie )ale akt ur konieczny był do zgłoszenia do PZU :D
    Ja się nie martwię -urząd mam pod blokiem jakieś 30 m (szerokość jezdni ) :D

Ja też blisko mam, u nas oświadczenie niestety nie przeszło mąż był potrzebny. Przedwczoraj byłam u szefowej i mówiła żebym załatwiła akt i z nim i zaświadczeniem przyszła. - Mimo że robiłam to 1,5 roku temu to wszystkiego nie pamiętałam.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    LittleRedFox gratuluje !
    Ja znow malo czasu . Ostatnio mam skurcze i napinajacy sie brzuch . Dzis mialam wizyte mam byc gotowa bo mala jedt juz za nisko i brzuch mi opadl .
    Dzis mi pow ze corka bedzie mala max do 3300 bo Nicola urodzila sie 4040 . Lena wazyla w 34tc 1700 wiec niewiele.
    Ledwo sie juz turlam nicola nie da odpoczac . Kazdy krok sprawia mi bol , przekrecanie sie z boku na bok to juz calkiem . Noce nie przespane ale to pewnie tak jak wiekszosc z was .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Skali89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mam pytanie odnośnie tej bakterii e coli bo z tego co kojarzę to u ciebie ona była ? Bo moja mama robiła sobie wymaz z gardła i wyszło jej ze ma właśnie ta bakterie i dzwoni do mnie spanikowana że może dziecku zaszkodzić ją już sama nie wiem ja mam infekcje ale w pochwue nie robił mi wymazu tylko dał nystatyne i nie wiem czy nie zrobić tego wymazu prywatnie ?Czy ja się mogę zarazić ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ale to kwestia organizacji w pracy. ..bo ja jako pierwsza u nas lapalam się na nowe (roczne )urlopy i w sumie dziewczyna w biurze od reki te wszelkie papierki pisała A ja tylko podpisywałam. Ona mi nawet dni wyliczala. ..
    A teraz przecież znów są zmiany (inaczej liczony jest macierzyński i rodzicielski)
    Ja się spieszyć nie będę :D poczekam na akt ur by od razu do PZU się zgłosić. ..dostane "grosiki " ale akurat wystarczy na ten żel na zrosty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Stardust

spokojnie ja mam tp na 02.10 takze ostatnia urodze pewnie :)
    Mi jakoś ostatnio przestało się spieszyć. NIe wiem czy to ze strachu, że nie ogarnę młodego i dwulatka na raz czy dlatego, że wielu rzeczy jeszcze nie mam kupionych jak np. pajace czy choćby apteczne rzeczy do szpitala (wkładki laktacyjne, podkłady itd) nie mówiąc o spakowanej torbie. Prawdę mówiąc mam nadzieję, że młody mnie nie zaskoczy i nie wyjdzie za szybko, bo w ciemnej du*** będę :) także ja nawet i na październik mogę przenosić :)

pestka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za chiny nie mogę sobie przypomnieć jak dla córki zalatwialam akt urodzenia i pesel w urzędzie.
    Byłam chyba na haju.
    Hahahahha

Do pracy mam przynieść papiery co dostałam od kadrowej (tam jest oświadczenie że mąż się zrzeka urlopu i ma się podpisać) oraz akt urodzenia.

A czy to zaświadczenie o urodzeniu dziecka dostanę szybciej (w trakcie pobytu w szpitalu) czy przy wyjściu?????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    No ja papiery z wypisem dostałam
    Choć ja byłam gotowa do domu nic mojego nie chcieli dać do ręki

Ja do pracy nie dzwonie -mąż zapomniał im powiedzieć ze to l4 które zawiózł to ostatnie i tego 23. mam cc :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Angela mam pytanie odnośnie tej bakterii e coli bo z tego co kojarzę to u ciebie ona była ? Bo moja mama robiła sobie wymaz z gardła i wyszło jej ze ma właśnie ta bakterie i dzwoni do mnie spanikowana że może dziecku zaszkodzić ją już sama nie wiem ja mam infekcje ale w pochwue nie robił mi wymazu tylko dał nystatyne i nie wiem czy nie zrobić tego wymazu prywatnie ?Czy ja się mogę zarazić ?

Ja nie wiem jak dokładnie się nią zaraża, u mnie możliwe że była to wina biegunki i przedostanie się z odbytu do pochwy.

Według mnie i po moich doświadczeniach i po podejściu lekarza wiem że przy każdej infekcji pochwy powinnien być pobierany wymaz aby sprawdzić z jaką bakterią mamy do czynienia oraz czy antybiotyk jest dobrze utrafiony. Tak robił mój lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szefowa się tylko jeszcze pytała czy zwolnienie jest do 29 czy do 30. Powiedziałam że do 30 i stwierdziła że dobrze. Bo nie raz lekarze wypisują do dnia cc i robią się jakieś problemy. Nie wnikałam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Ja mam do dnia cc
    I tak z tym dniem juz jest macierzyński
    A poprzednio zwolnienie dostałam do TP z om (14 grudnia ) a cięcie zrobili duuzo wcześniej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe która dziś pyknie :D
    Dobrej i spokojnej nocy życzę wszystkim :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece myc zeby i do lozka spac, jutro na 8 ide na kontrole tej szyjki i o tych dzwnych skurczo bolach powiem doktorkowi noech zerknie co bym to spokojniejsza byla, jak wroce to dam znac :)

Trzymajcie kciuki zeby wszystko bhlo dobrze, bo jakos stes mnie ogarnal ! Buziaki dziewczynki :)

‹‹ 2058 2059 2060 2061 2062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ