WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka mnie też już wszystko boli. Od kolan w górę i od pępka w dół :( nawet przewrócić się na łóżku jest ciężko. O chodzeniu nawet nie wspomnę :/

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A na ktg skurcze się piszą?
    Poki co jeden taki wiekszy na 60% a reszta 10-20% a czuje jakby Marcel mi napierał tak bardzo w dole, nigdy az tak nie miałam. I to boli nie powiem :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bogu jakoś przespałam tę noc i pełnię, ale było mi duszno i miałam jakieś pokręcone sny. Oczywiście śniło mi się, że wody mi uciekają, że muszę jechać do szpitala, ale najpierw powinnam zmyć paznokcie, które pomalowałam na sesję zdjęciową. :P Co za śmietnik w tym mózgu. ;)

Miłego dnia życzę mamusie. :) Ja też podświadomie czekam na kolejne pyknięcia i zaglądam tu co rano, a Wy nic. Przestój mamy. :D Od poniedziałku się zacznie, mówię Wam.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ładnie przesypia noc Twoja malutka. :) O której ją kładziesz spać wieczorem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja wstalam koncze jesc jogurt ide sie umyc wciagnac czyste gatki i do lekarza spadam... nie wyspalam sie no oczywiscie od 3 nie moglam usnac i zasnalam chwile po 6 jak o 7 ttzeba bylo wstac....i wyhladam jak zombie. Kuzwa ale jest mi zimno chyba zaraz wyjme czepke,szalik i rekawiczki! :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Agatia, ładnie przesypia noc Twoja malutka. :) O której ją kładziesz spać wieczorem?
    Na razie w szpitalu to trudno o regularnosc. Poza tym Młoda śpi cały dzień i noc, z przerwami na jedzenie. Wczoraj położyła się o 22 bo bardzo późno był wieczorny obchód noworodkowy. No i wstała 2.30, 6.00 i teraz śpi :)

Sarcia powodzenia na wizycie :)
    Zimno jest mega, taka jesienna już pogoda... brrrrr.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...budzik na 8 a ja już siedzę z kawą ...To sobie pozwoliłam na koncówce pospać :) nasz ostatni wolny weekend :D pierwsza mysl męża :)

Gdzie te nasze dzioeciaczki o pełni księzyca????
    ja wiem, że pełnia chwilę trwa, że jej urok dzieła ciut przed i ciut po...ale chyba basze dzieciaczki szykuje sie na wrześniowa...

spałam super, jedno siku w nocy bo zapomnialam o herbatce z pokrzywy
    i ketonów brak-czego juz totalnie nie rozumiem :D ale wolę knoppersa na kolacje (a dokładnie dwa) niż duży posiłek ;)

słonko świeci, zdązę pranie zrobić przed szpitalem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Ja spalam jak dziecko nareszcie się wyspalam choć dwa razy leciałam na siku:-(
    Nad ranem chyba byłam głodna ale usunęłam.
    Za to cukry z nową się sypia na czczo:-(
    Kolejny magiczny zestaw nocny (kanapka plus kiszony) upada:-(:-(

Jadę córkę zawieść do przedszkola. Miała nie iść bo mamuśka chciała poleniuchowac a córka chce iść wrrr.
    Potem z mężem polatam po mieście.
    Zus,US i market.
    Aaaaaa i wyniki muszę odebrać.

Mi się snila kuzynka ta co chcemy żeby była chrzestna.
    Pytałam czy będzie chrzestna juniora i powiedziała że tak :-)
    Oby sen był prawdziwy.
    Wczoraj zagadalam do niej SMSem popisalysmy także jest narazie ok:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 07:47

• mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Witam się ja też nie urodziłam, ba spałam całą noc jak dziecko. Wczoraj to mnie w nocy jeszcze skurcze budziły a dziś nic zero.
    Już nie nastawiam się że urodze coś szybciej. Czekam do 29 sierpnia przecież to tylko 9 dni :)
    Jakbym o sobie czytala ;-) wyjatkowo mocny sen mialam dzisiaj, nawet nie wiem kiedy maz polozyl sie spac ani kiedy wstal.
    Dzien doberek :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi kiedy trzeba się zdecydować jak ma być wypłacane macierzyński. w sensie ja bym chciała 100 i 60%, bo mam najniższą krajową i te 60-tki będą dorównywane do 1000zł...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja nawet dobrze spałam, ale wieczorem spore skurcze. Jeśli nie bolał mnie ten 70% na ktg to ciekawe ile miałam wczoraj.
    Dziewczyny a te skurcze porodowe są na ile? Jak ktg je pokazuje?

• mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka ja rozmawialam o tym u mnie w pracy w tym tygodniu. Powiem jak jest u mnie. Mi zalezy, zeby miec 80% przez rok. W zwiazku , ze wyplaty u nas sa do 28, a ja prawdopodobnie bede miala cc 25-26 to musze jak najszybciej po urodzeniu to zalatwic, bo od dnia urodzenia juz sie kwota zmienia. Jesli przegapie i wyplata wplynie mi za okres do 28 w wysokosci 100% lacznie z tymi 2-3dniami po urodzeniu to podobno automatycznie wskocze w tryb 100% i 60%

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macioszczyczka
    ja pierwsze słyszę że 60 % wyrównują...jeśli tak jest to proszę o wyjaśnienia i sama skorzystam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    tez pierwszy raz słyszę o "automatycznym" naliczaniu macierzyńskiego!przeciez mamy ustawowe 2 tyg na załatwienie formalności

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia o wyrownaniu 60% do 1000zl tez widzialam na forum z mojego miasta na fb i podobno to prawda. Niby jakis wniosek trzeba zlozyc o wyrownanie, ale nie zaglebialam sie w to

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam najniższą i zaciekawił mnie ten temat.
    Teraz każda matka czy bezrobotna czy pracująca, czy zarejestrowana w krus odtrzymuje przez rok 1000 ał c miesiąc, ale czy oni to wyrównują w przypadku 100/60? bo 60% to jakieś 800 zł z hakiem....

• mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia moze u mnie w pracy kadrowy troche koloryzowal bo moze latwiej w papierach bedzie mial, niz pozniej wyrownywac z 3dni ze 100% juz wyplaconych na 80% ;-)
    Tak mi powiedzieli w kazdym badz razie, ale ogarnelam temat i wszystko gotowe czeka na date porodu i kierownik za mnie to zaniesie ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie
    cos mi tu formalnie nie pasuje
    bo to byłoby zbyt proste, ze biore sobie 100& a potem 60% ...wyrównane
    u mnie wyrównania nie byłoby duzo...ale serio o tym nie słyszłam...słyszalam o wyrównaniu podstawy do 1000zł...a podstwa to nie 60% czy 100%

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Kamcia moze u mnie w pracy kadrowy troche koloryzowal bo moze latwiej w papierach bedzie mial, niz pozniej wyrownywac z 3dni ze 100% juz wyplaconych na 80% ;-)
    Tak mi powiedzieli w kazdym badz razie, ale ogarnelam temat i wszystko gotowe czeka na date porodu i kierownik za mnie to zaniesie ;-)

tez tak pomyslałam
    a u ciebie zus czy pracodawca teraz chorobowe wypłaca???(tzn zakład zatrudni <czy> niz 20 osób?)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zaklad mi wyplaca, wiec by sie zgadzalo z ta teoria ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ