X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka mnie też już wszystko boli. Od kolan w górę i od pępka w dół :( nawet przewrócić się na łóżku jest ciężko. O chodzeniu nawet nie wspomnę :/

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A na ktg skurcze się piszą?
    Poki co jeden taki wiekszy na 60% a reszta 10-20% a czuje jakby Marcel mi napierał tak bardzo w dole, nigdy az tak nie miałam. I to boli nie powiem :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bogu jakoś przespałam tę noc i pełnię, ale było mi duszno i miałam jakieś pokręcone sny. Oczywiście śniło mi się, że wody mi uciekają, że muszę jechać do szpitala, ale najpierw powinnam zmyć paznokcie, które pomalowałam na sesję zdjęciową. :P Co za śmietnik w tym mózgu. ;)

Miłego dnia życzę mamusie. :) Ja też podświadomie czekam na kolejne pyknięcia i zaglądam tu co rano, a Wy nic. Przestój mamy. :D Od poniedziałku się zacznie, mówię Wam.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ładnie przesypia noc Twoja malutka. :) O której ją kładziesz spać wieczorem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja wstalam koncze jesc jogurt ide sie umyc wciagnac czyste gatki i do lekarza spadam... nie wyspalam sie no oczywiscie od 3 nie moglam usnac i zasnalam chwile po 6 jak o 7 ttzeba bylo wstac....i wyhladam jak zombie. Kuzwa ale jest mi zimno chyba zaraz wyjme czepke,szalik i rekawiczki! :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Agatia, ładnie przesypia noc Twoja malutka. :) O której ją kładziesz spać wieczorem?
    Na razie w szpitalu to trudno o regularnosc. Poza tym Młoda śpi cały dzień i noc, z przerwami na jedzenie. Wczoraj położyła się o 22 bo bardzo późno był wieczorny obchód noworodkowy. No i wstała 2.30, 6.00 i teraz śpi :)

Sarcia powodzenia na wizycie :)
    Zimno jest mega, taka jesienna już pogoda... brrrrr.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...budzik na 8 a ja już siedzę z kawą ...To sobie pozwoliłam na koncówce pospać :) nasz ostatni wolny weekend :D pierwsza mysl męża :)

Gdzie te nasze dzioeciaczki o pełni księzyca????
    ja wiem, że pełnia chwilę trwa, że jej urok dzieła ciut przed i ciut po...ale chyba basze dzieciaczki szykuje sie na wrześniowa...

spałam super, jedno siku w nocy bo zapomnialam o herbatce z pokrzywy
    i ketonów brak-czego juz totalnie nie rozumiem :D ale wolę knoppersa na kolacje (a dokładnie dwa) niż duży posiłek ;)

słonko świeci, zdązę pranie zrobić przed szpitalem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Ja spalam jak dziecko nareszcie się wyspalam choć dwa razy leciałam na siku:-(
    Nad ranem chyba byłam głodna ale usunęłam.
    Za to cukry z nową się sypia na czczo:-(
    Kolejny magiczny zestaw nocny (kanapka plus kiszony) upada:-(:-(

Jadę córkę zawieść do przedszkola. Miała nie iść bo mamuśka chciała poleniuchowac a córka chce iść wrrr.
    Potem z mężem polatam po mieście.
    Zus,US i market.
    Aaaaaa i wyniki muszę odebrać.

Mi się snila kuzynka ta co chcemy żeby była chrzestna.
    Pytałam czy będzie chrzestna juniora i powiedziała że tak :-)
    Oby sen był prawdziwy.
    Wczoraj zagadalam do niej SMSem popisalysmy także jest narazie ok:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 07:47

• mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Witam się ja też nie urodziłam, ba spałam całą noc jak dziecko. Wczoraj to mnie w nocy jeszcze skurcze budziły a dziś nic zero.
    Już nie nastawiam się że urodze coś szybciej. Czekam do 29 sierpnia przecież to tylko 9 dni :)
    Jakbym o sobie czytala ;-) wyjatkowo mocny sen mialam dzisiaj, nawet nie wiem kiedy maz polozyl sie spac ani kiedy wstal.
    Dzien doberek :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi kiedy trzeba się zdecydować jak ma być wypłacane macierzyński. w sensie ja bym chciała 100 i 60%, bo mam najniższą krajową i te 60-tki będą dorównywane do 1000zł...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja nawet dobrze spałam, ale wieczorem spore skurcze. Jeśli nie bolał mnie ten 70% na ktg to ciekawe ile miałam wczoraj.
    Dziewczyny a te skurcze porodowe są na ile? Jak ktg je pokazuje?

• mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka ja rozmawialam o tym u mnie w pracy w tym tygodniu. Powiem jak jest u mnie. Mi zalezy, zeby miec 80% przez rok. W zwiazku , ze wyplaty u nas sa do 28, a ja prawdopodobnie bede miala cc 25-26 to musze jak najszybciej po urodzeniu to zalatwic, bo od dnia urodzenia juz sie kwota zmienia. Jesli przegapie i wyplata wplynie mi za okres do 28 w wysokosci 100% lacznie z tymi 2-3dniami po urodzeniu to podobno automatycznie wskocze w tryb 100% i 60%

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macioszczyczka
    ja pierwsze słyszę że 60 % wyrównują...jeśli tak jest to proszę o wyjaśnienia i sama skorzystam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    tez pierwszy raz słyszę o "automatycznym" naliczaniu macierzyńskiego!przeciez mamy ustawowe 2 tyg na załatwienie formalności

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia o wyrownaniu 60% do 1000zl tez widzialam na forum z mojego miasta na fb i podobno to prawda. Niby jakis wniosek trzeba zlozyc o wyrownanie, ale nie zaglebialam sie w to

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam najniższą i zaciekawił mnie ten temat.
    Teraz każda matka czy bezrobotna czy pracująca, czy zarejestrowana w krus odtrzymuje przez rok 1000 ał c miesiąc, ale czy oni to wyrównują w przypadku 100/60? bo 60% to jakieś 800 zł z hakiem....

• mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia moze u mnie w pracy kadrowy troche koloryzowal bo moze latwiej w papierach bedzie mial, niz pozniej wyrownywac z 3dni ze 100% juz wyplaconych na 80% ;-)
    Tak mi powiedzieli w kazdym badz razie, ale ogarnelam temat i wszystko gotowe czeka na date porodu i kierownik za mnie to zaniesie ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie
    cos mi tu formalnie nie pasuje
    bo to byłoby zbyt proste, ze biore sobie 100& a potem 60% ...wyrównane
    u mnie wyrównania nie byłoby duzo...ale serio o tym nie słyszłam...słyszalam o wyrównaniu podstawy do 1000zł...a podstwa to nie 60% czy 100%

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Kamcia moze u mnie w pracy kadrowy troche koloryzowal bo moze latwiej w papierach bedzie mial, niz pozniej wyrownywac z 3dni ze 100% juz wyplaconych na 80% ;-)
    Tak mi powiedzieli w kazdym badz razie, ale ogarnelam temat i wszystko gotowe czeka na date porodu i kierownik za mnie to zaniesie ;-)

tez tak pomyslałam
    a u ciebie zus czy pracodawca teraz chorobowe wypłaca???(tzn zakład zatrudni <czy> niz 20 osób?)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zaklad mi wyplaca, wiec by sie zgadzalo z ta teoria ;-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ