X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się położyć, coraz mocniej brzuch daje o sobie znać. Dobrej nocy!

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie wywołuj wilka z lasu :D

Po prysznicu dalej się napina, jakoś tak dziwnie.
    Niby już bym mogła, ale niech poczeka jeden dzień, bo musze szczoteczkę do zebow kupic! Gdzies zgubilam moja 'podrozna' a w domu elektryczna uzywam.
    Takze tego, moze wytrzymam :P

Dobranoc :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam z porodówki! Ale spokojnie nie rodzę :P byłam u mojego endokrynologa i słuchała mi tętna dziecka i miałam 110 w niektórych momentach i mnie skierowała do szpitala w razie co. I niestety na patologii nie ma miejsc i jestem na sali przedporodowej. Mam nadzieje ze jutro mnie stad zabiorą bo dźwięki sa hmmmmmm... Dość specyficzne :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny, i że tak razem:)

Ja mam znowu skurcze i takie kucio-uderzanie w pochwie, to chyba Mała. A skurcze cholera zaczęły się razem z malinami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam zamiar isc spac i co ? Nie moge zasnac a o 7 wstac musze....maz i cora spia a maly szaleje

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja patrzę w ten księżyc i nic... ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez cos brzuch twaednieje dziwnie :%

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie obudzilo na siusiu, dalam corce syrop bo cos xnow tempka jej rosla i musialam zdjac obraczke bo znow spuchly mi rece !! Szok :/ moze uda mi sie usnac....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam noc?
    Mnie obudził kot brata. Zostawili go u nas jak jechali w góry. Małpa darla sie od 4.30. I mimo ze to nie była jej porą, dałam jeść. Tylko ze teraz nie mogę zasnąć :/

Ogólnie ja też źle się czuję. Wczoraj byłam zawieźć zwolnienie i zrobiłam zakupy w Lidlu. Po wczasach w szpitalu to było za dużo. Potem wszystko mnie bolało. Cały dół. Nie pomogła kąpiel :( Ale noc już tak i jest lepiej.
    I tak sobie myślę. Wstać, zjeść śniadanie czy jeszcze leżeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 05:26

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu noc bardzo średnia... Praktycznie w ogole nie spałam :( i ciagle mam twardnienia brzucha i to dość bolesne... A jeszcze mam ten szew i boje sie zeby go nic nie rozerwało... Dobrze ze jestem w tym szpitalu...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 4. A położyłam się przed 2. To była długa noc. Ale przynajmniej przed spaniem zupełnie przypadkiem widziałam jak nasza zapaśniczka zdobyła brązowy medal :)
    Jeszcze godzina i jadę do lab, mam nadzieję, że wyniki moczu wyjdą ok, pomimo tego że będzie stał ponad 3 godziny.

W Lidlu będą prześliczne ciuszki dla niemowląt od 27.08.
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1258

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam przed sobą ciężką noc. Obudził mnie sen że odchodziły mi wody, a potem miałam dość mocne skurcze przez godzine. Już szczęśliwa wstałam do wc... I minęły. Ile będzie jeszcze takich nocy?

Teraz zjem śniadanie i drzemka...

Fryzjerka ostrzygła moich mężczyzn na medal.;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja też nie urodziłam, ba spałam całą noc jak dziecko. Wczoraj to mnie w nocy jeszcze skurcze budziły a dziś nic zero.
    Już nie nastawiam się że urodze coś szybciej. Czekam do 29 sierpnia przecież to tylko 9 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się nie myśleć o skurczach, nie nqstawoać że to może już, bo jak się okazuje że nie to łapie doła.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu nie chce rodzic, chce dotrwać do 37 tc, ale skurcze mam i to bolesne i zaczął mnie mega bolec krzyż :/ Marcel obiecał posiedzieć jeszcze tydzien nooooo :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, dasz radę :) Ja skurcze, bóle miesiączkowe mam już od ponad 2 tyg. i nic więcej się nie dzieje :)
    Kuźwa, w czym mam jechać do tego lab? Na dworze 10st. a ja w "cieplejszy" zestaw ubrań się nie zmieszczę. Przecież nie pojadę w sandałach...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    A ja znowu nie chce rodzic, chce dotrwać do 37 tc, ale skurcze mam i to bolesne i zaczął mnie mega bolec krzyż :/ Marcel obiecał posiedzieć jeszcze tydzien nooooo :/
    A na ktg skurcze się piszą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Pysiaczku, dasz radę :) Ja skurcze, bóle miesiączkowe mam już od ponad 2 tyg. i nic więcej się nie dzieje :)
    Kuźwa, w czym mam jechać do tego lab? Na dworze 10st. a ja w "cieplejszy" zestaw ubrań się nie zmieszczę. Przecież nie pojadę w sandałach...
    O masz mój wczorajszy dylemat ;) js pojechałam w trampkach. Trochę ciężko załoŻyć ale dało radę :)

Jestem wykończona kaszlem. Na oddziale ss tylko poduchy z pierzem i mimo ze miałam własną, to i tak mam zaostrzenie astmy. Kaszle tak, ze nie moge spac w nocy. A dzien nie da lezec. Skąd mam wziąć siłę na poród jak mi nie przechodzi?

Coś maruda ze mnie dziś wychodzi ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej widzę, że coraz więcej twardych brzuszków się pojawia, więc pewnie na dniach będą kolejne "pyk" :-D
    Czekam dziewczyny na następne maluchy :-)

U nas noc spokojna, Liwcia obudziła się o 2.30 i o 6 na jedzonko :) czekamy na kąpiel i obchody. Laktacja w jednej piersu się rozkręca :) druga niestety mocno krwawi, tak mi odkurzaczyk zassał, że mam jej nie używać, do wygojenia.
    Zoltaczki nie ma, kolor skóry był fałszywym alarmem :) jeżeli Liwia zacznie przybierać, to jest szansa, że jutro do domku :-D

mmargol, Angela89, bbeczka91, violett, YvonnElizabeth, marta258, Behemottka, mk83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ciężką noc... Najpierw nie mogłam zasnąć do jakieś 2 bo mała była bardzo aktywna i tak się wypinala i wpychala nogi w zebra ze myślałam że wyjdzie. Brzuch cały czas twardy był, że aż wzięłam nospe dodatkowa.

A potem w nocy też źle spałam bo mnie bolało krocze jak tylko chciałam się obrócić i w sumie nadal mnie boli. I choć myślałam ze to niemożliwe to po tej nocy mała jeszcze niżej czuje

Ehh jeszcze trochę wytrzymać ....

‹‹ 2059 2060 2061 2062 2063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ