X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się położyć, coraz mocniej brzuch daje o sobie znać. Dobrej nocy!

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie wywołuj wilka z lasu :D

Po prysznicu dalej się napina, jakoś tak dziwnie.
    Niby już bym mogła, ale niech poczeka jeden dzień, bo musze szczoteczkę do zebow kupic! Gdzies zgubilam moja 'podrozna' a w domu elektryczna uzywam.
    Takze tego, moze wytrzymam :P

Dobranoc :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam z porodówki! Ale spokojnie nie rodzę :P byłam u mojego endokrynologa i słuchała mi tętna dziecka i miałam 110 w niektórych momentach i mnie skierowała do szpitala w razie co. I niestety na patologii nie ma miejsc i jestem na sali przedporodowej. Mam nadzieje ze jutro mnie stad zabiorą bo dźwięki sa hmmmmmm... Dość specyficzne :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny, i że tak razem:)

Ja mam znowu skurcze i takie kucio-uderzanie w pochwie, to chyba Mała. A skurcze cholera zaczęły się razem z malinami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam zamiar isc spac i co ? Nie moge zasnac a o 7 wstac musze....maz i cora spia a maly szaleje

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja patrzę w ten księżyc i nic... ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez cos brzuch twaednieje dziwnie :%

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie obudzilo na siusiu, dalam corce syrop bo cos xnow tempka jej rosla i musialam zdjac obraczke bo znow spuchly mi rece !! Szok :/ moze uda mi sie usnac....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam noc?
    Mnie obudził kot brata. Zostawili go u nas jak jechali w góry. Małpa darla sie od 4.30. I mimo ze to nie była jej porą, dałam jeść. Tylko ze teraz nie mogę zasnąć :/

Ogólnie ja też źle się czuję. Wczoraj byłam zawieźć zwolnienie i zrobiłam zakupy w Lidlu. Po wczasach w szpitalu to było za dużo. Potem wszystko mnie bolało. Cały dół. Nie pomogła kąpiel :( Ale noc już tak i jest lepiej.
    I tak sobie myślę. Wstać, zjeść śniadanie czy jeszcze leżeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 05:26

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu noc bardzo średnia... Praktycznie w ogole nie spałam :( i ciagle mam twardnienia brzucha i to dość bolesne... A jeszcze mam ten szew i boje sie zeby go nic nie rozerwało... Dobrze ze jestem w tym szpitalu...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 4. A położyłam się przed 2. To była długa noc. Ale przynajmniej przed spaniem zupełnie przypadkiem widziałam jak nasza zapaśniczka zdobyła brązowy medal :)
    Jeszcze godzina i jadę do lab, mam nadzieję, że wyniki moczu wyjdą ok, pomimo tego że będzie stał ponad 3 godziny.

W Lidlu będą prześliczne ciuszki dla niemowląt od 27.08.
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1258

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam przed sobą ciężką noc. Obudził mnie sen że odchodziły mi wody, a potem miałam dość mocne skurcze przez godzine. Już szczęśliwa wstałam do wc... I minęły. Ile będzie jeszcze takich nocy?

Teraz zjem śniadanie i drzemka...

Fryzjerka ostrzygła moich mężczyzn na medal.;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja też nie urodziłam, ba spałam całą noc jak dziecko. Wczoraj to mnie w nocy jeszcze skurcze budziły a dziś nic zero.
    Już nie nastawiam się że urodze coś szybciej. Czekam do 29 sierpnia przecież to tylko 9 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się nie myśleć o skurczach, nie nqstawoać że to może już, bo jak się okazuje że nie to łapie doła.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu nie chce rodzic, chce dotrwać do 37 tc, ale skurcze mam i to bolesne i zaczął mnie mega bolec krzyż :/ Marcel obiecał posiedzieć jeszcze tydzien nooooo :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, dasz radę :) Ja skurcze, bóle miesiączkowe mam już od ponad 2 tyg. i nic więcej się nie dzieje :)
    Kuźwa, w czym mam jechać do tego lab? Na dworze 10st. a ja w "cieplejszy" zestaw ubrań się nie zmieszczę. Przecież nie pojadę w sandałach...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    A ja znowu nie chce rodzic, chce dotrwać do 37 tc, ale skurcze mam i to bolesne i zaczął mnie mega bolec krzyż :/ Marcel obiecał posiedzieć jeszcze tydzien nooooo :/
    A na ktg skurcze się piszą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Pysiaczku, dasz radę :) Ja skurcze, bóle miesiączkowe mam już od ponad 2 tyg. i nic więcej się nie dzieje :)
    Kuźwa, w czym mam jechać do tego lab? Na dworze 10st. a ja w "cieplejszy" zestaw ubrań się nie zmieszczę. Przecież nie pojadę w sandałach...
    O masz mój wczorajszy dylemat ;) js pojechałam w trampkach. Trochę ciężko załoŻyć ale dało radę :)

Jestem wykończona kaszlem. Na oddziale ss tylko poduchy z pierzem i mimo ze miałam własną, to i tak mam zaostrzenie astmy. Kaszle tak, ze nie moge spac w nocy. A dzien nie da lezec. Skąd mam wziąć siłę na poród jak mi nie przechodzi?

Coś maruda ze mnie dziś wychodzi ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej widzę, że coraz więcej twardych brzuszków się pojawia, więc pewnie na dniach będą kolejne "pyk" :-D
    Czekam dziewczyny na następne maluchy :-)

U nas noc spokojna, Liwcia obudziła się o 2.30 i o 6 na jedzonko :) czekamy na kąpiel i obchody. Laktacja w jednej piersu się rozkręca :) druga niestety mocno krwawi, tak mi odkurzaczyk zassał, że mam jej nie używać, do wygojenia.
    Zoltaczki nie ma, kolor skóry był fałszywym alarmem :) jeżeli Liwia zacznie przybierać, to jest szansa, że jutro do domku :-D

mmargol, Angela89, bbeczka91, violett, YvonnElizabeth, marta258, Behemottka, mk83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ciężką noc... Najpierw nie mogłam zasnąć do jakieś 2 bo mała była bardzo aktywna i tak się wypinala i wpychala nogi w zebra ze myślałam że wyjdzie. Brzuch cały czas twardy był, że aż wzięłam nospe dodatkowa.

A potem w nocy też źle spałam bo mnie bolało krocze jak tylko chciałam się obrócić i w sumie nadal mnie boli. I choć myślałam ze to niemożliwe to po tej nocy mała jeszcze niżej czuje

Ehh jeszcze trochę wytrzymać ....

‹‹ 2059 2060 2061 2062 2063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ