WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    bisacz
    a na długo wyjeżdza?
    Bisacz chyba chciała mnie zacytować:)

bisacz, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wczoraj mówiłam męzowi ze po te ciuszki sam przyjdzie (chyba że na chwile wyskocze ze szpitala do lidla :D )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wyjeżdża mąż Magdziulli :) (trochę skopałam posta)
    Za to mój mąż stwierdził, że posiedzi tydzień w domu i wraca do pracy więc ja mu mówię, żeby poczekał aż się mały urodzi i zobaczymy jak to będzie. Sama jestem ciekawa, w razie czego ma trzy tygodnie jeszcze tegorocznego urlopu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    dlatego zgłupiałam :) magdziulle to ja mam zakodowana od dawna :D choć sama moge mieć do siebie pretensje z myśleniem (tzn nie mysleniem) w ciązy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia fajnie Twój mąż ma, u mojego nie ma takich bajerów. Jedynie zasłużone nadgodzin, za które nie płacą tylko trzeba je sobie odebrać.

A z naliczaniem nie wiem czy o to pytasz. Na macierzyńskim wybierasz pół roku 100% a potem 60% albo cały rok 80%.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Bisacz chyba chciała mnie zacytować:)

już zauważyłam hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się ogarnąć, zebrać małą jubilatkę i jedziemy do schroniska po jej kociaka bo już mi żyć nie daje :)

kamciaelcia, AJrin, Anulka01, stardust87, YvonnElizabeth, bbeczka91, martta lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po sniadanku i teraz o kawie musialam was nadrobić. No widze, ze pełnia słabo podziała ja tez jakoś lepiej dzis spałam :) zobaczymy jak weekend. Widze, ze temat papierow sie zaczyna ja wiem ze musze dostarczyc do pracy kilka papierow typu M zrzeka sie urlopu ja biore na rok i 80% plus malego zglosic do Luxmedu i ubezpieczenia. A i jeszcze do USC M zaniesie papierek ale to kilka dni po narodzinach aby papiery ze szpitala dotarly gdzie ma byc wskazany adres zameldowania Młodego ja musze napisac wnisoek jako matka z ktorym on pojdzie i ososbiscie tam podpisze.
    To tyle co wiem o papierkach ale bede w nastepnym tygodniu w pracy wiec dokladnie wszystko sie wypytam i wydrukuje sobie papiery aby mieć przygotowane wszystko.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kamcia fajnie Twój mąż ma, u mojego nie ma takich bajerów. Jedynie zasłużone nadgodzin, za które nie płacą tylko trzeba je sobie odebrać.

A z naliczaniem nie wiem czy o to pytasz. Na macierzyńskim wybierasz pół roku 100% a potem 60% albo cały rok 80%.

w wojsku tez nie ma nadgodzin, ale np słuzba to co najmniej 24h pracy a tylko za siateczno-niedzielne słuzby daja dzień wolnego...
    a nagrody bywaja w postaci dni wolnych czy pieniazków (no i pochwaly na pismie), ale na wszystko jest roczny limit...
    mąz skrupulatnie wszystko zbieral
    ale nie ukrywajmy-w tym roku na poligony to sie najeździł

a z wyborem macierzyńskiego wiem
    jestem za opcja 80 %
    ale gdybym wzięła 100+60% to w przypadku 60 % mam ciut mniej niż 1000 zł i ponoć wtedy wyrównują do tego tysiąca...gdybym wzięła 100 % na pół roku i kolejne 60% wyrównane do 1000zł, miałabym w sumie więcej o jakieś 500 zł w skali roku (niż 80 % za cały rok)...czyli 40zł na miesiąc...które w odliczeniach zusowych moze juz zaginąć
    a za 1000 zł trudniej mi sie wyżyje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba w przypadku 100 i 60 jest tak, że jest to krócej niż cały rok 80, bo jest x tygodni macierzyńki i y rodzicielski i wychodzi o kilka tygodni krócej niz cały 80 macierzyński tak mi tłumaczyła kolezanka

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    bo teraz długosci tych urlopow sie pozmieniały (o co wczesniej spytałam) i juz sama nie pamiętam jak to sie zmienilo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    chyba w przypadku 100 i 60 jest tak, że jest to krócej niż cały rok 80, bo jest x tygodni macierzyńki i y rodzicielski i wychodzi o kilka tygodni krócej niz cały 80 macierzyński tak mi tłumaczyła kolezanka
    Jest to taki sam okres czasu.

• Skali89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba nic do pracy nie zanoszę bo u mnie nawet się na l4 nie znają bo to biuro nieruchomości, tam w zasadzie każdy agent jest na dg, szef się takim rzeczami nie zajmuje. No chyba, że macierzyński trzeba zgłaszać w pracy, mi l4 od początku wypłaca ZUS, chyba muszę do księgowości zadzwonić czy gdzieś w pracy mam zgłosić czy jakieś papiery będą mi z pracy potrzebne do macierzyńskiego

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dzień Dobry

Pysiaczku czemu się tak boisz, że Marcel mógłby już wyjść, pewnie poradziłby sobie świetnie. Mój lekarz wczoraj powiedział, że czy urodzę teraz czy za miesiąc to nie ma znaczenia bo dla niego ciąża donoszona (ja wolę żeby młody posiedział jeszcze trochę ale słowa lekarza jakoś tak wpłynęły na mnie, że gdyby coś to byłabym w miarę spokojna)

Nie było pyk bo się dopiero weekend zaczyna więc się zacznie od jutra :)

U nas też zimno ale dla mnie to komfortowa pogoda, zakładam spodnie i bluzkę z krótkim rękawem + adidasy i jest mi dobrze tylko ludzie w kurtkach deszczowych dziwnie na mnie patrzą :)
    Bo mam takie dziwne bole, których nigdy nie miałam i w uśmiechała noc mi sie to utrzymywało. Pani na usg, w szpitalu na przyjęciu powiedziała ze dla niej ciaza donoszona juz, ale wolałabym zeby nie miał wpisane do swoich papierów wczesniak. Poza tym zaczęłam sie bać. Jak teraz tak boli to co jest przy porodzie? :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Na Śląsku przyjemny chłodek ;) u nas nocka jak zwykle z licznymi wstawaniami :/ dopadły mnie 2 skurcze, ale do przeżycia. Najprawdopodobniej mała je znowu spowodowała, bo od ok 23 mega szaleństwa. Oczywiście dziś od rana ciągnie mnie znowu ból w szyjce i od kręgosłupa. Mój Maciej znowu panika, ojejjjjj to zle ze masz takie skurcze ;) nie pomagają tłumaczenia, ze to już tak może być :) najbardziej obawia sie, żeby to nie było jutro, bo wynajął łódkę i zabiera dzieciaki na rejs po kanale gliwickim ;) a stamtąd cieżko mu bedzie nagle zawrócić ;)
    A teraz czekam do 11 na wynik z posiewu.

Violett - mi w poprzedniej ciąży czop w ogóle nie odszedł. Choć niejednokrotnie mi sie wydawało, ze to to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 09:20

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój to juz na grzyby pojechał :D
    ale zdażył okno w [okoiku z komputerem umyć :) a więc ja dokończę dziś sypialnie i pokoik
    pranie (nr1) sie robi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej lenie się w łóżku :) Martyna sama się bawi więc siedzę cicho ale trzeba nie długo się brać za łazienkę i został mi jeszcze hol.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie najgorsza jest kuchnia :)
    w salonie też tylko podłoga
    przedpokój też niby :)
    ale tak cięzko mi dupkę z krzesła podnieść :) i sniadanie muszę teraz zjeść (bo od kawuni-dwóch-zaczełam dzień i mam lepszy humor)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dla mnie najgorsza jest kuchnia :)
    w salonie też tylko podłoga
    przedpokój też niby :)
    ale tak cięzko mi dupkę z krzesła podnieść :) i sniadanie muszę teraz zjeść (bo od kawuni-dwóch-zaczełam dzień i mam lepszy humor)
    Ja już kuchnie mam ogarnięta pewnie jeszcze raz będę ja ogarniac. Najważniejsze że okna już mam pomyte. Jeszcze mężowi zostały pałaciowe. No I chcemy sypialnie na górze ogarnąć bo ciągle mamy problem czy Martyna nie będzie się budzić jak Kuba będzie płakał bo jak tak będzie to na początek chyba przeniose się z Kuba na górę a mąż zostanie na dole. Mętlik mam w głowie przez to.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzis tez mam plan lazienke ogarniac kuchnie i pokój M obiecal szybciej wrocic i mamy oboje mieszkanko doprowadzic do ładu. To juz takie bedzie ostatnia rzecz z listy do zrobienia przed dzieckiem ;) a ikolyske w weekend przyniesie jak już wszystko ogarniemy :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 2063 2064 2065 2066 2067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ