X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) powoli zaczynami 36 tydzień ciąży ;)

Kamcia Twój mąż pracuje w wojsku? gdzie?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    no własnie takie drobiazgi organizacyjne najtrudniej zaplanowac...mała moze sie zestresowac a z drugiej str Kubus moze jej w nocy nie ruszyc :)
    tez zakladam ze Piotrus polubi kołyske na noc a łózeczko w dzień :D ale ja o tym nie zdecyduje
    nianię elektr. tez mam jeszcze nie rozpakowana, bo nie wiem gdzie ją umiescić :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzień dobry :) powoli zaczynami 36 tydzień ciąży ;)

Kamcia Twój mąż pracuje w wojsku? gdzie?

międzyrzecz
    a twój też ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    no własnie takie drobiazgi organizacyjne najtrudniej zaplanowac...mała moze sie zestresowac a z drugiej str Kubus moze jej w nocy nie ruszyc :)
    tez zakladam ze Piotrus polubi kołyske na noc a łózeczko w dzień :D ale ja o tym nie zdecyduje
    nianię elektr. tez mam jeszcze nie rozpakowana, bo nie wiem gdzie ją umiescić :D
    My mamy nianie z kamera więc nawet jakby mąż szedł na noc do pracy bym ja włączala u młodej i miała bym ja na oku - nie raz jeszcze się budzi zwłaszcza jak zęby idą.
    Na początek damy im szanse jak nie wyjdzie będziemy żyli z mężem przez jakiś czas oddzielnie w sensie spaniem

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    międzyrzecz
    a twój też ?
    taaaa, Kraków Balice ;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teraz w salonie śpimy i nie mamy gdzie nawet tu wstawić łóżeczka bo jest otwarty na jadalnię i prawie na kuchnię. A pokój dzieci właśnie obok jest.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ta cała pełnia jest mocno przereklamowana ;-)

kamciaelcia, Angela89, mmargol, Sophia, mysza0406, stardust87 lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    taaaa, Kraków Balice ;)

to trochę daleko :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:23

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    też tak sądzę heheh.

Ale ja znów mam remont za oknem, bo okna wymieniają cały czas coś tną blehhhh, pocieszam się, że mąż dziś obiecał pizze, bo w gusto dominium jest 50 % na pizze i lemoniada gratis a że obiadu się mi nie chce gotować to idziemy. A co robić przez cały dzień? Napisałam do księgowej mejla, żeby mi napisała jak to jest z tym macierzyńśkim, bo chyba musze coś tym moim pracodawcom zanieść bo księgowa w zusie zgłasza.

Wczoraj sobie druknełam plan porodu i będę wypełniać zaraz.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    mówiłam... też czekałam w pierwszej ciąży...

kamciaelcia, claudiuszek, Strazaczka1990, stardust87 lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    my mamy zwykła nianie, ale tak nam się "spodobala" własnie jak Emilka poszła sama spać do pokoju w 6 m.ż., ze żałowalismy, ze wczesniej jej nie używaliśmy :) nawet na dzienne drzemki(z którymi u nas byl problem) bo po prostu szybciej sie reagowało (zanim dziecko sie rozbudzilo)
    ale komplet to nadajnik i odbiornik :) wersja na prąd tańsza w eksploatacji :) musiałabym zatem mieć dwa nadajniki hihi
    ale wszystkie damy radę sie zorganizować :D
    ostatnio o tym rozmawiałam z sasiadka z góry (oni maja 2 pokoje córka prawie 5 lat ,maly prawie rok)
    i co ? mama spi z córka na kanapie a mały w łózeczku w tym malym pokoju :D a tata ma cały salon dla siebie (jesli juz zawita do domu-kierowca) :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam czekam na kolejną pełnie :P
    Przecież żadna z nas nie miała terminu na połowę sierpnia :)

mi waga nie rośnie. M mi dał instrukcję na dziś, że mam 'wpieprzać i się opieprzać (na lewym boku)'.

AJrin, Strazaczka1990, stardust87 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Violet wcale się nie dziwię twojej ekscytacji, ciekawe jak się sytuacja rozwinie. A miałaś jakieś przesłanki do wcześniejszego porodu?

Niby nie, choc juz tydzien temu lekarz mowil, ze glowka jest bardzo niziutko i moze byc w kazdej chwili. Szyjka ostatnio 2,7 wiec nie za duza, nie za mala :)

Martwi mnie, ze w posiewie mocxu wyszedl mi tez ten durny paciorkowiec. Naczytalam sie w necie i teraz sie przejmuje, bo pisza, ze moze nawet przed porodem aos dostac sie do malenstwa :/

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie mogę leżeć to dla mnie katorga, całą ciężę chodzę, gdzieś latam, jak jestem u rodziców to jak nie do babci to do miasta to gdzies, tutaj w bloku to teraz jedyne jak mąż wróci to gdzieś pojedziemy ale jeszcze dziś oszczędnie a od jutra wracam do normalnego rytmu.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Niby nie, choc juz tydzien temu lekarz mowil, ze glowka jest bardzo niziutko i moze byc w kazdej chwili. Szyjka ostatnio 2,7 wiec nie za duza, nie za mala :)

Martwi mnie, ze w posiewie mocxu wyszedl mi tez ten durny paciorkowiec. Naczytalam sie w necie i teraz sie przejmuje, bo pisza, ze moze nawet przed porodem aos dostac sie do malenstwa :/

witaj w klubie u mnie szyjka też tydzień temu 2,7:)
    a co do pacierkowca to mi połozna mówiła, żeby nie czytać, nie przejmowac się bo to nic nie da, dostaje się anytbiotyk i tyle. A w internecie na ten temat piszę niestworzone rzeczy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    my mamy zwykła nianie, ale tak nam się "spodobala" własnie jak Emilka poszła sama spać do pokoju w 6 m.ż., ze żałowalismy, ze wczesniej jej nie używaliśmy :) nawet na dzienne drzemki(z którymi u nas byl problem) bo po prostu szybciej sie reagowało (zanim dziecko sie rozbudzilo)
    ale komplet to nadajnik i odbiornik :) wersja na prąd tańsza w eksploatacji :) musiałabym zatem mieć dwa nadajniki hihi
    ale wszystkie damy radę sie zorganizować :D
    ostatnio o tym rozmawiałam z sasiadka z góry (oni maja 2 pokoje córka prawie 5 lat ,maly prawie rok)
    i co ? mama spi z córka na kanapie a mały w łózeczku w tym malym pokoju :D a tata ma cały salon dla siebie (jesli juz zawita do domu-kierowca) :D
    Teść nam zakupił kamerkę bo miała największy zasięg wśród tych co miał do wyboru. A przy domu idealnie się sprawdziła nawet na ogrodzie. My mamy 4 niby pokoje ale tylko salon i pokój dzieci na jednym piętrze. I trzeba to zaplanować jakoś aby to ręce I nogi miało. I chyba teraz największy z tym problem mamy :/

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, to ciekawe w jakim tempie sie bedzie skracac :)

Wiem, pisza rozne rzeczy, a czlowiek sie potem przejmuje :/
    No nic, lekarz chyba wie co robi, pozostaje zaufac.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    na pewno dobrze trzeba schody na noc oświetlić :D
    a tak serio, nic nie da sie szczegółowo zaplanować :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf mogłaby dać znać, jak sobie radza z malutkim w szpitalu ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ