WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
angela
no własnie takie drobiazgi organizacyjne najtrudniej zaplanowac...mała moze sie zestresowac a z drugiej str Kubus moze jej w nocy nie ruszyc
tez zakladam ze Piotrus polubi kołyske na noc a łózeczko w dzieńale ja o tym nie zdecyduje
nianię elektr. tez mam jeszcze nie rozpakowana, bo nie wiem gdzie ją umiescić -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:angela
no własnie takie drobiazgi organizacyjne najtrudniej zaplanowac...mała moze sie zestresowac a z drugiej str Kubus moze jej w nocy nie ruszyc
tez zakladam ze Piotrus polubi kołyske na noc a łózeczko w dzieńale ja o tym nie zdecyduje
nianię elektr. tez mam jeszcze nie rozpakowana, bo nie wiem gdzie ją umiescić
Na początek damy im szanse jak nie wyjdzie będziemy żyli z mężem przez jakiś czas oddzielnie w sensie spaniem -
nick nieaktualny
-
claudiuszek wrote:dziewczyny, ta cała pełnia jest mocno przereklamowana
Ale ja znów mam remont za oknem, bo okna wymieniają cały czas coś tną blehhhh, pocieszam się, że mąż dziś obiecał pizze, bo w gusto dominium jest 50 % na pizze i lemoniada gratis a że obiadu się mi nie chce gotować to idziemy. A co robić przez cały dzień? Napisałam do księgowej mejla, żeby mi napisała jak to jest z tym macierzyńśkim, bo chyba musze coś tym moim pracodawcom zanieść bo księgowa w zusie zgłasza.
Wczoraj sobie druknełam plan porodu i będę wypełniać zaraz.
-
angela
my mamy zwykła nianie, ale tak nam się "spodobala" własnie jak Emilka poszła sama spać do pokoju w 6 m.ż., ze żałowalismy, ze wczesniej jej nie używaliśmynawet na dzienne drzemki(z którymi u nas byl problem) bo po prostu szybciej sie reagowało (zanim dziecko sie rozbudzilo)
ale komplet to nadajnik i odbiornikwersja na prąd tańsza w eksploatacji
musiałabym zatem mieć dwa nadajniki hihi
ale wszystkie damy radę sie zorganizować
ostatnio o tym rozmawiałam z sasiadka z góry (oni maja 2 pokoje córka prawie 5 lat ,maly prawie rok)
i co ? mama spi z córka na kanapie a mały w łózeczku w tym malym pokojua tata ma cały salon dla siebie (jesli juz zawita do domu-kierowca)
-
ja tam czekam na kolejną pełnie
Przecież żadna z nas nie miała terminu na połowę sierpnia
mi waga nie rośnie. M mi dał instrukcję na dziś, że mam 'wpieprzać i się opieprzać (na lewym boku)'.
AJrin, Strazaczka1990, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybisacz wrote:Violet wcale się nie dziwię twojej ekscytacji, ciekawe jak się sytuacja rozwinie. A miałaś jakieś przesłanki do wcześniejszego porodu?
Niby nie, choc juz tydzien temu lekarz mowil, ze glowka jest bardzo niziutko i moze byc w kazdej chwili. Szyjka ostatnio 2,7 wiec nie za duza, nie za mala
Martwi mnie, ze w posiewie mocxu wyszedl mi tez ten durny paciorkowiec. Naczytalam sie w necie i teraz sie przejmuje, bo pisza, ze moze nawet przed porodem aos dostac sie do malenstwa -
ja już nie mogę leżeć to dla mnie katorga, całą ciężę chodzę, gdzieś latam, jak jestem u rodziców to jak nie do babci to do miasta to gdzies, tutaj w bloku to teraz jedyne jak mąż wróci to gdzieś pojedziemy ale jeszcze dziś oszczędnie a od jutra wracam do normalnego rytmu.
-
violett wrote:Niby nie, choc juz tydzien temu lekarz mowil, ze glowka jest bardzo niziutko i moze byc w kazdej chwili. Szyjka ostatnio 2,7 wiec nie za duza, nie za mala
Martwi mnie, ze w posiewie mocxu wyszedl mi tez ten durny paciorkowiec. Naczytalam sie w necie i teraz sie przejmuje, bo pisza, ze moze nawet przed porodem aos dostac sie do malenstwa
witaj w klubie u mnie szyjka też tydzień temu 2,7:)
a co do pacierkowca to mi połozna mówiła, żeby nie czytać, nie przejmowac się bo to nic nie da, dostaje się anytbiotyk i tyle. A w internecie na ten temat piszę niestworzone rzeczy
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:angela
my mamy zwykła nianie, ale tak nam się "spodobala" własnie jak Emilka poszła sama spać do pokoju w 6 m.ż., ze żałowalismy, ze wczesniej jej nie używaliśmynawet na dzienne drzemki(z którymi u nas byl problem) bo po prostu szybciej sie reagowało (zanim dziecko sie rozbudzilo)
ale komplet to nadajnik i odbiornikwersja na prąd tańsza w eksploatacji
musiałabym zatem mieć dwa nadajniki hihi
ale wszystkie damy radę sie zorganizować
ostatnio o tym rozmawiałam z sasiadka z góry (oni maja 2 pokoje córka prawie 5 lat ,maly prawie rok)
i co ? mama spi z córka na kanapie a mały w łózeczku w tym malym pokojua tata ma cały salon dla siebie (jesli juz zawita do domu-kierowca)
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny