WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) powoli zaczynami 36 tydzień ciąży ;)

Kamcia Twój mąż pracuje w wojsku? gdzie?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    no własnie takie drobiazgi organizacyjne najtrudniej zaplanowac...mała moze sie zestresowac a z drugiej str Kubus moze jej w nocy nie ruszyc :)
    tez zakladam ze Piotrus polubi kołyske na noc a łózeczko w dzień :D ale ja o tym nie zdecyduje
    nianię elektr. tez mam jeszcze nie rozpakowana, bo nie wiem gdzie ją umiescić :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dzień dobry :) powoli zaczynami 36 tydzień ciąży ;)

Kamcia Twój mąż pracuje w wojsku? gdzie?

międzyrzecz
    a twój też ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    no własnie takie drobiazgi organizacyjne najtrudniej zaplanowac...mała moze sie zestresowac a z drugiej str Kubus moze jej w nocy nie ruszyc :)
    tez zakladam ze Piotrus polubi kołyske na noc a łózeczko w dzień :D ale ja o tym nie zdecyduje
    nianię elektr. tez mam jeszcze nie rozpakowana, bo nie wiem gdzie ją umiescić :D
    My mamy nianie z kamera więc nawet jakby mąż szedł na noc do pracy bym ja włączala u młodej i miała bym ja na oku - nie raz jeszcze się budzi zwłaszcza jak zęby idą.
    Na początek damy im szanse jak nie wyjdzie będziemy żyli z mężem przez jakiś czas oddzielnie w sensie spaniem

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    międzyrzecz
    a twój też ?
    taaaa, Kraków Balice ;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teraz w salonie śpimy i nie mamy gdzie nawet tu wstawić łóżeczka bo jest otwarty na jadalnię i prawie na kuchnię. A pokój dzieci właśnie obok jest.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ta cała pełnia jest mocno przereklamowana ;-)

kamciaelcia, Angela89, mmargol, Sophia, mysza0406, stardust87 lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    taaaa, Kraków Balice ;)

to trochę daleko :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:23

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    też tak sądzę heheh.

Ale ja znów mam remont za oknem, bo okna wymieniają cały czas coś tną blehhhh, pocieszam się, że mąż dziś obiecał pizze, bo w gusto dominium jest 50 % na pizze i lemoniada gratis a że obiadu się mi nie chce gotować to idziemy. A co robić przez cały dzień? Napisałam do księgowej mejla, żeby mi napisała jak to jest z tym macierzyńśkim, bo chyba musze coś tym moim pracodawcom zanieść bo księgowa w zusie zgłasza.

Wczoraj sobie druknełam plan porodu i będę wypełniać zaraz.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    mówiłam... też czekałam w pierwszej ciąży...

kamciaelcia, claudiuszek, Strazaczka1990, stardust87 lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    my mamy zwykła nianie, ale tak nam się "spodobala" własnie jak Emilka poszła sama spać do pokoju w 6 m.ż., ze żałowalismy, ze wczesniej jej nie używaliśmy :) nawet na dzienne drzemki(z którymi u nas byl problem) bo po prostu szybciej sie reagowało (zanim dziecko sie rozbudzilo)
    ale komplet to nadajnik i odbiornik :) wersja na prąd tańsza w eksploatacji :) musiałabym zatem mieć dwa nadajniki hihi
    ale wszystkie damy radę sie zorganizować :D
    ostatnio o tym rozmawiałam z sasiadka z góry (oni maja 2 pokoje córka prawie 5 lat ,maly prawie rok)
    i co ? mama spi z córka na kanapie a mały w łózeczku w tym malym pokoju :D a tata ma cały salon dla siebie (jesli juz zawita do domu-kierowca) :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam czekam na kolejną pełnie :P
    Przecież żadna z nas nie miała terminu na połowę sierpnia :)

mi waga nie rośnie. M mi dał instrukcję na dziś, że mam 'wpieprzać i się opieprzać (na lewym boku)'.

AJrin, Strazaczka1990, stardust87 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Violet wcale się nie dziwię twojej ekscytacji, ciekawe jak się sytuacja rozwinie. A miałaś jakieś przesłanki do wcześniejszego porodu?

Niby nie, choc juz tydzien temu lekarz mowil, ze glowka jest bardzo niziutko i moze byc w kazdej chwili. Szyjka ostatnio 2,7 wiec nie za duza, nie za mala :)

Martwi mnie, ze w posiewie mocxu wyszedl mi tez ten durny paciorkowiec. Naczytalam sie w necie i teraz sie przejmuje, bo pisza, ze moze nawet przed porodem aos dostac sie do malenstwa :/

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie mogę leżeć to dla mnie katorga, całą ciężę chodzę, gdzieś latam, jak jestem u rodziców to jak nie do babci to do miasta to gdzies, tutaj w bloku to teraz jedyne jak mąż wróci to gdzieś pojedziemy ale jeszcze dziś oszczędnie a od jutra wracam do normalnego rytmu.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Niby nie, choc juz tydzien temu lekarz mowil, ze glowka jest bardzo niziutko i moze byc w kazdej chwili. Szyjka ostatnio 2,7 wiec nie za duza, nie za mala :)

Martwi mnie, ze w posiewie mocxu wyszedl mi tez ten durny paciorkowiec. Naczytalam sie w necie i teraz sie przejmuje, bo pisza, ze moze nawet przed porodem aos dostac sie do malenstwa :/

witaj w klubie u mnie szyjka też tydzień temu 2,7:)
    a co do pacierkowca to mi połozna mówiła, żeby nie czytać, nie przejmowac się bo to nic nie da, dostaje się anytbiotyk i tyle. A w internecie na ten temat piszę niestworzone rzeczy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    my mamy zwykła nianie, ale tak nam się "spodobala" własnie jak Emilka poszła sama spać do pokoju w 6 m.ż., ze żałowalismy, ze wczesniej jej nie używaliśmy :) nawet na dzienne drzemki(z którymi u nas byl problem) bo po prostu szybciej sie reagowało (zanim dziecko sie rozbudzilo)
    ale komplet to nadajnik i odbiornik :) wersja na prąd tańsza w eksploatacji :) musiałabym zatem mieć dwa nadajniki hihi
    ale wszystkie damy radę sie zorganizować :D
    ostatnio o tym rozmawiałam z sasiadka z góry (oni maja 2 pokoje córka prawie 5 lat ,maly prawie rok)
    i co ? mama spi z córka na kanapie a mały w łózeczku w tym malym pokoju :D a tata ma cały salon dla siebie (jesli juz zawita do domu-kierowca) :D
    Teść nam zakupił kamerkę bo miała największy zasięg wśród tych co miał do wyboru. A przy domu idealnie się sprawdziła nawet na ogrodzie. My mamy 4 niby pokoje ale tylko salon i pokój dzieci na jednym piętrze. I trzeba to zaplanować jakoś aby to ręce I nogi miało. I chyba teraz największy z tym problem mamy :/

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, to ciekawe w jakim tempie sie bedzie skracac :)

Wiem, pisza rozne rzeczy, a czlowiek sie potem przejmuje :/
    No nic, lekarz chyba wie co robi, pozostaje zaufac.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    na pewno dobrze trzeba schody na noc oświetlić :D
    a tak serio, nic nie da sie szczegółowo zaplanować :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf mogłaby dać znać, jak sobie radza z malutkim w szpitalu ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ