X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już w wyrku ale tak szybko nie zasnę zaraz zarzucę sobie jakiś film

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niestety ze szpitalnej sali, u mnie te wycieki to jednak wody jak przeczuwałam. Dali antybiotyk w razie infekcji żeby małej nie zarazić i czekamy. Pewnie zostanę już do rozwiązania. Napiszę więcej jutro bo padam ze zmęczenia, cały dzień stresujący, a i w nocy nic nie spałam. Śpijcie dobrze.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk
    Tak coś czułam
    Super że dałaś znać
    Powodzenia i czekam na wieści

mk83 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk83 wrote:
    Witam się niestety ze szpitalnej sali, u mnie te wycieki to jednak wody jak przeczuwałam. Dali antybiotyk w razie infekcji żeby małej nie zarazić i czekamy. Pewnie zostanę już do rozwiązania. Napiszę więcej jutro bo padam ze zmęczenia, cały dzień stresujący, a i w nocy nic nie spałam. Śpijcie dobrze.
    Dobrze ze sie zdecydowaliście.
    Na przyszłość tez nie daj sie teściowej!
    Powodzenia i trzymaj sie.

mk83 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co sie ostatnio dzieje ze co rusz komus cos cieknie-same titaniki mamy na forum :) trzymajcie sie babki jeszcze trochę! :)

wszystkie do minimu 37 tc dotrwac musimy wyjscia nie ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze że czuje się tu bezpieczniej niż w domu, w ktorym pewnie gdybym zaczela rodzic, a mąż byłby w pracy, to nikt nie zawiózłby mnie do szpitala, bo wg nich przesadzam. Szkoda gadać. Ważne by z małą było ok, i nie było żadnej infekcji. Ostatnie posiewy były czyste.

Kamcia Tobie również powodzenia.

Dziękuję dziewczyny za dobre słowo.
    Dobranoc

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

Jak skurcze beda cie lapac to nie jedz bo czasami z sn w moment sie:zrobi cc:a:jelita powinny byc oproznione, sama zobaczysz ze jak sie:to zacznie tono jedzeniu nikt nie mysli serio

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam po mojej niedzielnej przygodzye .
    Zwiedzilam izbę przyjęć po raz kolejny bo miałam stłuczka, jechałam z mamą autem i jakiś koleś walnął mu w dupe na szczęście było to przed progiem zwalniajacym więc jechałam bardzo po woli a on chyba nie wiedział że jest próg jechał z górki na zahamowalam a on nie do końca.
    Ale wszystko dobrze miałam pierwszy raz ktg zapis ładny żadnych skurczy.
    Szyjka 1 cm, rozwarcie 2 cm, ale szyjka jeszcze nie taka mieka, więc mogę pochodzić, Afi 6,co mnie trochę martwi noi waga 2627 +/- więc jest raczej mały także musi siedzieć żeby ładnie urósł.

Stresu co nie miara, ale na szczęście nic nikomu się nie stało

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali o losie dobrze, że nic się nie stało :/ mnie z Afi 6 w 36+0 położyli na oddział z rozpoznanie malowodzia. Ale prawie 2 tyg jeszcze doleżałam, dużo piłam i afi wzrosło.

Mk dobrze, że jesteś pod opieką, ale w razie nawet porodu dzidziol już jest bezpieczny. Współczuję "rodzinki" znam taką jedną z autopsji ;)

Mam chyba pociążowe zachcianki ;) zjadłam kanapkę z Nutellą i zagryzlam kanapką z sosem czosnkowo-ziolowym :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 22:53

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk83 dobrze, że jesteś teraz pod opieką w szpitalu :)

skali współczuje takich przygód, ale całe szczęście że wszystko jest w porządku z Tobą i maluchem.

Już niewiele Wam zostało do ciąży donoszonej, a nawet gdyby coś się miało zdarzyć to maluchy już sobie poradzą! :)

co do wizyt, to ja miałam przez ostatnie 2 miesiące co 1 -1,5 tygodnia, a teraz lekarz na wakacjach to dopiero za 2 tygodnie mam wizytę. Kartę ciąży od 3 tygodni mam nową bo w starej miejsca brakło :D badań mi żadnych nie zlecił, ale sama zrobię mocz i morfologię przed następną wizytą, żeby sprawdzić czy wszystko jest dobrze.

Idę się napić meliski, już drugiej dzisiaj i może jakoś się uda zasnąć :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po spaniu wrrr. Wczoraj dostalam uczulenia pod pachami nic nie zmieniłam ale ewidentnie jest to po goleniu a dziś w nocy swedzi na maksa.
    Kurde gole sie od lat co kilka dni nigdy mnie nie dopadło jak widac uroki ciąży.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez sie obudziłam i koniec spania... Chyba kakao wjedzie... AJrin współczuje dolegliwości :/ Ppsikaj octeniseptem i posmaruj np bephantenem to przyniesie ulge

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dopiero klade, a zemna kladzie sie moj niechciany przyjaciel hemoroid :/ posmarowalam mascia posterisanem i domowilam czopki, musze to zaleczyc przed porodem. Ale zastanawiam sie czy przed pobraniem gbs moge te masc stosowac :P jak myslicie? pobranie mam w czwartek to jak jutro smarne kilka razy a po pobraniu dorzuce czopki powinno byc ok :). Miejmy nadzieje.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ja sie dopiero klade, a zemna kladzie sie moj niechciany przyjaciel hemoroid :/ posmarowalam mascia posterisanem i domowilam czopki, musze to zaleczyc przed porodem. Ale zastanawiam sie czy przed pobraniem gbs moge te masc stosowac :P jak myslicie? pobranie mam w czwartek to jak jutro smarne kilka razy a po pobraniu dorzuce czopki powinno byc ok :). Miejmy nadzieje.
    Wydaje mi sie ze mozesz sie smarować nawet do środy ale jak nie masz przekonania to zadzwoń do gina.

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera cieżko mi złapać oddech obojętnie na którym boku leżę :/ masakra... Na siedząco głupio sie śpi...

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK najlepszy przyklad zeby sluchac sie intuicji a nie tesciowej, swoja droga ciekawe czy jej teraz glupio.

Skali cale szczescie, ze to bylo wolno i ze nic sie nie stalo. Mi juz nie pozwalaja prowadzic auta bo same czarne scenariusze widza :P

U mnie pobudka juz jakies pol godziny temu i zasnac nie moge bo maz mi cala koldre zabral 2x2,2 m i pomimo, ze ja mu odebralam to sie rozbudzilam...

Ulfenstein lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię, a co za głupi sen miałam.... śniło mi się ze urodziłam psa... I największym moim problemem było co ja zrobię z ubrankami i jak mam Wam powiedzieć ze to pies :D nie wiem skąd takie głupoty się biorą w głowie

bbeczka91, stardust87 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk - mam nadzieję, że teściowa się troszkę pokaja... z takimi sprawami nie ma co "oszczędzać"... A w ogóle dobrze Cię widzieć :)

Alinka - ha ha, rozbawiłaś mnie :) Mnie też coś się głupkowatego śniło dzisiaj, ale ogólnie to ostatnio snów nie pamiętam. Budzę się co jakiś czas z bólem biodra, bo w ogóle nie potrafię się przewrócić z jednego boku na drugi, więc snów moich nie pamiętam, jeśli w ogóle są... ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja tez już nie śpię :-( masakra
    Pochwalę się, że mam torbę spakowaną ;-) zmobilizowałam się w końcu he he
    Muszę jeszcze zrobić miejsce w szufladzie na bieżące rzeczy małego, żeby były pod ręką... a no i na samym początku września musimy kupić córeczce większe łóżeczko, ciekawe czy bez problemu będzie chciała w nim spać.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    z kawunią :D tylko ciiiiiii!
    tez miałam głupi sen-śniło mi się cc ale z bliźniakami :) i przy lewym coś czułam, straszny ból lewego biodra :) a to w realu biodro bolało :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ