WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zakładam duzo czasu wolnego :)
    ale bym chciała byc sama na sali :) ale poniedziałek, nowe pacjentki...ale chcieć sobie moge a jutro zweryfikuje :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas uczulali, żeby do porodu nie przyjeżdżać z pomalowanymi paznokciami, bez znaczenia czy sn czy cc, bo wiadomo, że sn może się przemienić w cc.

Wkurzyłam się, bo pada teraz i zobaczyłam, że w wc przy kominie wentylacyjnym zrobiła się plama:/ tego się obawiałam najbardziej kupując ostatnie piętro. No ale dobrze, że tylko tam. Zgłoszę to do spółdzielni.

Jak Wam idzie ten masaż? Bo ja tego absolutnie nienawidzę. Nie wiem nawet czy robię go poprawnie, bo jakoś się tam na dole pozmieniałam. No ale postanowiłam, że będę robiła, więc robię.

Kamcia fajnie Ci, już tak blisko i wiesz jak. Dużo bym dała za taką wiedzę. A że mąż się stresuje to nie dziwne, mój też zaczyna.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    A mieszkanie masz ubezpieczone?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was ogarnęła chętka na kebaby a mnie na owsiankę :)
    Az sie sama zdziwiłam, ze można dostac takiej chcicy na cos zdrowego ;)

AJrin lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale Ci fajnie :) Jeszcze tylko dwa dni i ta dam!
    Potwierdzam, ze jak u nas szykowali dziewczyny z sali na cc, to bez biżuterii, na czczo i bez lakieru na paznokciach.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ładowarki nie zapomnij:-)
    Ja już zapakowalam bo mi się przypomniało :-)

Uciekam....... Mąż warczy :-(
    Do jutra.:-)

Teraz ładuje i przed spaniem zanoszę ładowarkę do torby :D podobnie będzie z insulina :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie juz dluzy coraz czesciej ogladam zdjecie mlodego z usg myslac jaki to on będzie :)
    Dzis bylismy u znajomych maja pol.rocznego berbecia no i jego zdjecie usg plus jak si3 urodzil wisi na łóżeczku i wiecie co mega podobny :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokcie i na czczo pamiętałam :D zwatpilam z biżuterią. Ale poprzednio chyba ściągnęłam ...długo trwało zanim założyłam znów kolczyki :D. I powiem wam po cichu. ...ja jutro musze rano kawę wypić. ..nie dam rady bez niej dotrzeć do szpitala. ..niedobra ja

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe ze przed porodem mnie rozkłada....? Kości i mięśnie mnie bolą... Nic poza tym. Nie mam gorączki.. Trochę głowa... Jestem zła, coraz bardziej wściekła....
    Nic juz nie rozumiem. Raz doszukuje sie symptomów porodu a po chwili wychodzi cos takiego...:/

Pasków nie kupowałam bo w sumie uspokoiłam sie waszymi opiniami na temat uplawow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sapie, stekam i nie mam siły. W dodatku po szpitalu mam nadal zaostrzenie astmy. Niestety u mnie w szpitalu ss tylko pierzaste poduchy. Tak strasznie kaszle, ze nie trzymam moczu. Wstyd. Ale nic nie poradzę. Boję się o syna. Ze go tym kaszlem wygonie z brzucha :( albo że nie będę w stanie go urodzić przy tych atakach kaszlu. Masakra :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz drugi raz idę na planowane cc i znów mam mieszane myśli czy to tak fajnie wszystko wiedzieć z góry :D stres chyba jest większy. A teraz to wiem co niby mnie czeka a jednak nic nie wiem :D
    Myślę czy lewatywe teraz zrobią? W którym momencie założą cewnik? Wiem że znieczulenie nie boli a znów spanikuje ...czy nic nie poczuje? ?
    Ale myśli mam na godzinę
    Ja nawet pamiętam który lek przeciwbólowy mi najlepiej pomagał (u nas podają 3 na zmianę )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Magdziulla
    A mieszkanie masz ubezpieczone?
    Mam, z kredytem razem. Ale to nie duża plama, więc niewiele warte. Choć mąż też już myślał, żeby zgłosić. Gorzej, że muszą to zrobić, bo będzie się powtarzało.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Nie zazdroszczę kaszlu. ..ja na pierwszą cesarke szłam chora. ..tez kaszlalam. ..a po cc to już w ogóle były tortury -dosłownie.

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Mam, z kredytem razem. Ale to nie duża plama, więc niewiele warte. Choć mąż też już myślał, żeby zgłosić. Gorzej, że muszą to zrobić, bo będzie się powtarzało.

Z tych samych powodów mam ubezpieczenie :D
    Plamka oznacza ze coś się dzieje
    A takiej plamki nie pozbędziesz się zwykłą farba
    Wiadomo ze najpierw trzeba zgłosić ale pisz pismo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi co chwila brzuch się stawia, ale bezboleśnie. Zdecydowanie więcej niż 10 razy na dobę i to mimo tabletek. W nocy nie mogę spać na żadnym boku bo zaraz brzuch twardy, na prawym dodatkowo brakuje oddechu i czuje jak by mi miało oczy rozsadzic... najlepiej na plecach,ale wtedy znowu zgaga meczy:(

Ciekawe jak długo wytrzymam... oby ten tydzień się udalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez z godzine temu znowzlapal ten durnowaty bol podbrzusza grrr...wzielam nospe, zjadlam kolacje i przeszlo, jutro rano kolo 8 jade do laboratorium zrobic ge whniki crp i moczu zobaczymy co tam wyjdzie madrego....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja juz drugi raz idę na planowane cc i znów mam mieszane myśli czy to tak fajnie wszystko wiedzieć z góry :D stres chyba jest większy. A teraz to wiem co niby mnie czeka a jednak nic nie wiem :D
    Myślę czy lewatywe teraz zrobią? W którym momencie założą cewnik? Wiem że znieczulenie nie boli a znów spanikuje ...czy nic nie poczuje? ?
    Ale myśli mam na godzinę
    Ja nawet pamiętam który lek przeciwbólowy mi najlepiej pomagał (u nas podają 3 na zmianę )
    Jak patrzyłam na dziewczyny, to było widać ze się boją. Najlepiej było jak lekarz przyszedł rano, proszę się zbierać zaraz będzie cc. Wtedy nie miały czasu myśleć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A mi co chwila brzuch się stawia, ale bezboleśnie. Zdecydowanie więcej niż 10 razy na dobę i to mimo tabletek. W nocy nie mogę spać na żadnym boku bo zaraz brzuch twardy, na prawym dodatkowo brakuje oddechu i czuje jak by mi miało oczy rozsadzic... najlepiej na plecach,ale wtedy znowu zgaga meczy:(

Ciekawe jak długo wytrzymam... oby ten tydzień się udalo
    A ja odstawiłam wszystkie leki, ale wygląda na to, ze tak mnie wyciszyli w szpitalu, ze będę chodzić i chodzić. Bo skurczy zero. Brzuch się nie stawia. Tylko boli pochwa bo syn się w nią wciska.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    No tak -podobnie miałam z Emilka bo moje cc przyspieszyli o dzień :) ale te dziewczyny w szpitalu leżały i czekały :) a ja brykam jeszcze (co sąsiadka się dziwila ) I nagle stawiam się danego dnia. Zero niespodzianek znów ze strony dzidziusia :D oczywiście mam na myśli objawy porodu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często macie na końcówce wizyty u gina i hak często robicie morfo i mocz?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2104 2105 2106 2107 2108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ