X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę pod prysznic na razie cicho i spokojnie :) udało mi się zdjąć hybrydy pięty zrobione paznokcie czekają na malowanie. Szymek szaleje wiec myślę że noc będzie spokojna :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja mam zwykły najtańszy podgrzewacz do butelek i słoiczków chicco.
    Powied mi kochana, jak to jest z zamówieniem przez net z rossman. Wczoraj.Chciałam zamówić, ale mogłam dodać do koszyka tylko 4 produkty. Nie kumam :/

Dzieciaki śpią :-D relaxik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja tam nigdy wody do mm nie mierzyłam ;)
    no to super :)
    ja w zamrażalniku mam trochę swojego mleka, jak to najlepiej ogarnąć, żeby było zdatne do picia?

trochę się boję jak lekarze zareagują na moją decyzję o przejściu na MM, ale w końcu moje dziecko, nic im do tego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ma któraś nianie z kamerką? Moja zwykła mi sie popsuła i chce teraz z podglądem. Moze jakieś propozycje sprawdzonych urządzeń?

Ja mam d-linka

http://www.ceneo.pl/27507877

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no to super :)
    ja w zamrażalniku mam trochę swojego mleka, jak to najlepiej ogarnąć, żeby było zdatne do picia?

trochę się boję jak lekarze zareagują na moją decyzję o przejściu na MM, ale w końcu moje dziecko, nic im do tego...

Wystawiaj je aby sie rozmroziło, a później zrób mu kąpiel wodną i tyle :)

A lekarzą nie musisz się tłumaczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiku ja mam zwykły najtańszy podgrzewacz do butelek i słoiczków chicco.
    Powied mi kochana, jak to jest z zamówieniem przez net z rossman. Wczoraj.Chciałam zamówić, ale mogłam dodać do koszyka tylko 4 produkty. Nie kumam :/

Dzieciaki śpią :-D relaxik :)
    ja normalnie wrzucałam wszystko co potrzebowałam, było tego sporo, a potem wybrałam sklep, gdzie chciałabym odebrać paczkę i zapłaciłam, może jakiś błąd mają?

ja się zastanawiam czy też pójść spać czy jeszcze poszperać w internetach, bo w szpitalu był odwyk i nagle tyle rzeczy do nadrobienia :D

i naprawdę cieszę się, że w domu słyszę tylko jedno dziecko!!

ok, znalazłam karuzelkę chyba:
    https://www.youtube.com/watch?v=GBPF7AS11uM

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wystawiaj je aby sie rozmroziło, a później zrób mu kąpiel wodną i tyle :)

A lekarzą nie musisz się tłumaczyć.
    w sumie najbardziej logiczne, w szpitalu po porodzie pilnowali mnie, żeby odciągnięte mleko nie stało w temp. pokojowej dłużej niż 1 godz.

Z lekarzami to różnie, teraz Małemu w szpitalu trafiła się na prawde fajna i wyrozumiała babeczka, a jak pomyślę o tym babsztylu w naszej rejonowej przychodni to... :/ jak nie pyskuję obcym osobom, tak ostatnio przygadałam. Najwyżej zmienimy. Nikt mi nie będzie mówił, że głodzę dziecko. Przystawiałam nawet co godzinę, wieczorami Mały od 18 do 24 (raz do 2 w nocy) potrafił z cyca nie zejść, skąd miałam wiedzieć że pokarmu mam mało?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    w sumie najbardziej logiczne, w szpitalu po porodzie pilnowali mnie, żeby odciągnięte mleko nie stało w temp. pokojowej dłużej niż 1 godz.

Od razu ściągnięte może w temp pokojowej stać 3-4 godziny.
    W lodówce rozmrożone (jak już nie ma lodu) 24 godziny.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, całkowicie na mm przechodzisz? Bo czekamy na Ciebie na wątku o kp...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF moja w szpitalu dużo spadła bo karmiłam moimi pustymi cyckami, a oni dawali ledwo co mm.
    Teraz karmię piersią, ale czasem nie starcza i daję po karmieniu mm. Jak Młoda będzie za mało przybierala to przejdę na mm, nie będę jej męczyć. Na razie idzie karmienie po.japońsku jako-tako ;) było ok, teraz mało, trudno powiedziec, jak to się skończy.

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ja wodę do mm grzalam w mikrofali na oko. W szklanej butelce zawsze miałam przegotowaną świeża wodę. W razie akcji "karmimy " odlewalam do butelki ilość wody, grzalam (ileś sekund )sypalam mm, smoczek i mieszałam . Na wyjściach termos i zimna woda
    Miałam już w pojemniku odmierzone mleko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Little, całkowicie na mm przechodzisz? Bo czekamy na Ciebie na wątku o kp...
    osobiście, zbyt wiele emocji mnie to wszystko kosztowało i nadal kosztuje, swoje już przepłakałam. Daje sobie trochę czasu, zobaczymy jak będzie.
    agatia wrote:
    LRF moja w szpitalu dużo spadła bo karmiłam moimi pustymi cyckami, a oni dawali ledwo co mm.
    Teraz karmię piersią, ale czasem nie starcza i daję po karmieniu mm. Jak Młoda będzie za mało przybierala to przejdę na mm, nie będę jej męczyć. Na razie idzie karmienie po.japońsku jako-tako ;) było ok, teraz mało, trudno powiedziec, jak to się skończy.
    mój w 1,5 tygodnia przytył tylko 35 g, w szpitalu się okazało że jego zapotrzebowanie to 70-90 ml, a ja z obu cycków ledwo kilkanaście ml wyciągałam. Można się załamać, a próbowałam wielu sposobów, aby pobudzić laktację, może gdybym od początku miała większe wsparcie, a teraz czuję się na przegranej pozycji.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:

Dzieki :) rozumiem ze zadowolona i działa bez zarzutu? A na smartphona ściągasz ichnią aplikacje i gotowe tak?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89

Ogolem z malowaniem paznokci u rak i nog daj spokoj juz do konca ciazy, bo do szpitala nie wolno do porodu miec plmalowanych i nie zaleznie do jakiego porodu bedziesz przygotowywana , najlepi2j obciqc na krotko i wypilowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dzieki :) rozumiem ze zadowolona i działa bez zarzutu? A na smartphona ściągasz ichnią aplikacje i gotowe tak?

Dokładnie, przez telefon lub komputer :) Jak kto woli

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zastanawiam sie czy ja mam :
    a)zapalenie pecharza
    b)maly uciska mi na pecherz
    c)za duzo pije

Bo ledwo wyjde z toalety a juz mam uczucie ze musze na nia wracac...zrobie dwie krop2lki siusiu a wrazenie jak bym nie wiadomo jak pelen pecherz miala....

ma ktos tak czy tylko ja mam taka dziwna przypadlosc ?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mam tak samo..

Dawno mnie nie było, więc jestem zaskoczona, że już nam się 4 mamusie rozpakowały. Gratuluję wszystkim :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja tak miewam... Ale głownie wtedy gdy o tym mysle :D

U mnie:
    -ból brzucha
    - twardy brzuch (mimo leżenia)
    - "dwójeczka" ( o tej porze to u mnie ogromna rzadkość!)
    - zawroty głowy
    - dziwne uczucie jakbym miała zwymiotować

Nie wiem czy to pokarmowka czy zwiastuny czegoś innego...
    Ale nie najlepiej sie czuje :(

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze jest to ze niby na lewym boku sie powinno lezec a co jak ja nie moge lezec ani na lewym ani na prawym ?? Bo na kazdym z tych bokow maly tak sie ozywia ze wszystko mnie boli...a jak tu spac skoro plecy od ciaglego lezenia tez mnie bola...chyba bede siedziec i spac bomina zej zwafiuje przez ten ostatni miesiac katastrofa

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka

wiecrj jak 4 kobietki urodziły tylko wpisane nie sa na 1 stronie wszystkie chyba

pirelka jeszcze urodzila tylko wpisana nie jest jeszcse , a jutro dojdzie Kamila, a w piatek mmargol i angela :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:20

olka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ