X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę pod prysznic na razie cicho i spokojnie :) udało mi się zdjąć hybrydy pięty zrobione paznokcie czekają na malowanie. Szymek szaleje wiec myślę że noc będzie spokojna :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja mam zwykły najtańszy podgrzewacz do butelek i słoiczków chicco.
    Powied mi kochana, jak to jest z zamówieniem przez net z rossman. Wczoraj.Chciałam zamówić, ale mogłam dodać do koszyka tylko 4 produkty. Nie kumam :/

Dzieciaki śpią :-D relaxik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja tam nigdy wody do mm nie mierzyłam ;)
    no to super :)
    ja w zamrażalniku mam trochę swojego mleka, jak to najlepiej ogarnąć, żeby było zdatne do picia?

trochę się boję jak lekarze zareagują na moją decyzję o przejściu na MM, ale w końcu moje dziecko, nic im do tego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ma któraś nianie z kamerką? Moja zwykła mi sie popsuła i chce teraz z podglądem. Moze jakieś propozycje sprawdzonych urządzeń?

Ja mam d-linka

http://www.ceneo.pl/27507877

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no to super :)
    ja w zamrażalniku mam trochę swojego mleka, jak to najlepiej ogarnąć, żeby było zdatne do picia?

trochę się boję jak lekarze zareagują na moją decyzję o przejściu na MM, ale w końcu moje dziecko, nic im do tego...

Wystawiaj je aby sie rozmroziło, a później zrób mu kąpiel wodną i tyle :)

A lekarzą nie musisz się tłumaczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiku ja mam zwykły najtańszy podgrzewacz do butelek i słoiczków chicco.
    Powied mi kochana, jak to jest z zamówieniem przez net z rossman. Wczoraj.Chciałam zamówić, ale mogłam dodać do koszyka tylko 4 produkty. Nie kumam :/

Dzieciaki śpią :-D relaxik :)
    ja normalnie wrzucałam wszystko co potrzebowałam, było tego sporo, a potem wybrałam sklep, gdzie chciałabym odebrać paczkę i zapłaciłam, może jakiś błąd mają?

ja się zastanawiam czy też pójść spać czy jeszcze poszperać w internetach, bo w szpitalu był odwyk i nagle tyle rzeczy do nadrobienia :D

i naprawdę cieszę się, że w domu słyszę tylko jedno dziecko!!

ok, znalazłam karuzelkę chyba:
    https://www.youtube.com/watch?v=GBPF7AS11uM

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wystawiaj je aby sie rozmroziło, a później zrób mu kąpiel wodną i tyle :)

A lekarzą nie musisz się tłumaczyć.
    w sumie najbardziej logiczne, w szpitalu po porodzie pilnowali mnie, żeby odciągnięte mleko nie stało w temp. pokojowej dłużej niż 1 godz.

Z lekarzami to różnie, teraz Małemu w szpitalu trafiła się na prawde fajna i wyrozumiała babeczka, a jak pomyślę o tym babsztylu w naszej rejonowej przychodni to... :/ jak nie pyskuję obcym osobom, tak ostatnio przygadałam. Najwyżej zmienimy. Nikt mi nie będzie mówił, że głodzę dziecko. Przystawiałam nawet co godzinę, wieczorami Mały od 18 do 24 (raz do 2 w nocy) potrafił z cyca nie zejść, skąd miałam wiedzieć że pokarmu mam mało?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    w sumie najbardziej logiczne, w szpitalu po porodzie pilnowali mnie, żeby odciągnięte mleko nie stało w temp. pokojowej dłużej niż 1 godz.

Od razu ściągnięte może w temp pokojowej stać 3-4 godziny.
    W lodówce rozmrożone (jak już nie ma lodu) 24 godziny.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, całkowicie na mm przechodzisz? Bo czekamy na Ciebie na wątku o kp...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF moja w szpitalu dużo spadła bo karmiłam moimi pustymi cyckami, a oni dawali ledwo co mm.
    Teraz karmię piersią, ale czasem nie starcza i daję po karmieniu mm. Jak Młoda będzie za mało przybierala to przejdę na mm, nie będę jej męczyć. Na razie idzie karmienie po.japońsku jako-tako ;) było ok, teraz mało, trudno powiedziec, jak to się skończy.

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ja wodę do mm grzalam w mikrofali na oko. W szklanej butelce zawsze miałam przegotowaną świeża wodę. W razie akcji "karmimy " odlewalam do butelki ilość wody, grzalam (ileś sekund )sypalam mm, smoczek i mieszałam . Na wyjściach termos i zimna woda
    Miałam już w pojemniku odmierzone mleko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Little, całkowicie na mm przechodzisz? Bo czekamy na Ciebie na wątku o kp...
    osobiście, zbyt wiele emocji mnie to wszystko kosztowało i nadal kosztuje, swoje już przepłakałam. Daje sobie trochę czasu, zobaczymy jak będzie.
    agatia wrote:
    LRF moja w szpitalu dużo spadła bo karmiłam moimi pustymi cyckami, a oni dawali ledwo co mm.
    Teraz karmię piersią, ale czasem nie starcza i daję po karmieniu mm. Jak Młoda będzie za mało przybierala to przejdę na mm, nie będę jej męczyć. Na razie idzie karmienie po.japońsku jako-tako ;) było ok, teraz mało, trudno powiedziec, jak to się skończy.
    mój w 1,5 tygodnia przytył tylko 35 g, w szpitalu się okazało że jego zapotrzebowanie to 70-90 ml, a ja z obu cycków ledwo kilkanaście ml wyciągałam. Można się załamać, a próbowałam wielu sposobów, aby pobudzić laktację, może gdybym od początku miała większe wsparcie, a teraz czuję się na przegranej pozycji.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:

Dzieki :) rozumiem ze zadowolona i działa bez zarzutu? A na smartphona ściągasz ichnią aplikacje i gotowe tak?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89

Ogolem z malowaniem paznokci u rak i nog daj spokoj juz do konca ciazy, bo do szpitala nie wolno do porodu miec plmalowanych i nie zaleznie do jakiego porodu bedziesz przygotowywana , najlepi2j obciqc na krotko i wypilowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dzieki :) rozumiem ze zadowolona i działa bez zarzutu? A na smartphona ściągasz ichnią aplikacje i gotowe tak?

Dokładnie, przez telefon lub komputer :) Jak kto woli

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zastanawiam sie czy ja mam :
    a)zapalenie pecharza
    b)maly uciska mi na pecherz
    c)za duzo pije

Bo ledwo wyjde z toalety a juz mam uczucie ze musze na nia wracac...zrobie dwie krop2lki siusiu a wrazenie jak bym nie wiadomo jak pelen pecherz miala....

ma ktos tak czy tylko ja mam taka dziwna przypadlosc ?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mam tak samo..

Dawno mnie nie było, więc jestem zaskoczona, że już nam się 4 mamusie rozpakowały. Gratuluję wszystkim :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja tak miewam... Ale głownie wtedy gdy o tym mysle :D

U mnie:
    -ból brzucha
    - twardy brzuch (mimo leżenia)
    - "dwójeczka" ( o tej porze to u mnie ogromna rzadkość!)
    - zawroty głowy
    - dziwne uczucie jakbym miała zwymiotować

Nie wiem czy to pokarmowka czy zwiastuny czegoś innego...
    Ale nie najlepiej sie czuje :(

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze jest to ze niby na lewym boku sie powinno lezec a co jak ja nie moge lezec ani na lewym ani na prawym ?? Bo na kazdym z tych bokow maly tak sie ozywia ze wszystko mnie boli...a jak tu spac skoro plecy od ciaglego lezenia tez mnie bola...chyba bede siedziec i spac bomina zej zwafiuje przez ten ostatni miesiac katastrofa

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka

wiecrj jak 4 kobietki urodziły tylko wpisane nie sa na 1 stronie wszystkie chyba

pirelka jeszcze urodzila tylko wpisana nie jest jeszcse , a jutro dojdzie Kamila, a w piatek mmargol i angela :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:20

olka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ