X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak czy siak wszystkim gratuluję :) Nie mam kiedy siedzieć i czytać, więc trochę mi umknęło, ale tak czułam, że pewnie wrześniówki już zaczęły się rozpakowywać.

AJrin lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Sarcia ja tak miewam... Ale głownie wtedy gdy o tym mysle :D

U mnie:
    -ból brzucha
    - twardy brzuch (mimo leżenia)
    - "dwójeczka" ( o tej porze to u mnie ogromna rzadkość!)
    - zawroty głowy
    - dziwne uczucie jakbym miała zwymiotować

Nie wiem czy to pokarmowka czy zwiastuny czegoś innego...
    Ale nie najlepiej sie czuje :(
    Ja się teraz tak czuję. Ale młody strasznie szaleje w brzuchu więc to chyba nie to...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj młody cos tam sobie tancuje, ale nie ma tragedii... Dla mnie najgorszy ból jest w pachwinach i na wzgórku...
    Trochę jak siniaki, jakbym na rowerze jeździła siodełkiem z przodu :D
    Trochę jak zakwasy.... Sama nie wiem. Dobrze ze jutro wizyta...

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dzieki :) rozumiem ze zadowolona i działa bez zarzutu? A na smartphona ściągasz ichnią aplikacje i gotowe tak?
    W recenzjach D-linka poajwiaja sie niestety informacje, ktore dla nas go dyskryminują.
    Ze zdarza sie ze urządzenie rozłącza sie z komórka (zawiesza sie apka) i nie ma żadnego sygnału, ze tak sie stało.

Angela, Ty rozumiem nie masz takich doświadczeń?
    Bo my byliśmy pewni co do D-linka, ale potem dwie recenzje na YouTube i niestety nie wiemy.

Ksosia,
    Ja tez mam jakis nawrot objawów z I trymestru.
    Zawroty głowy, nudności, ogólna niechęć.

Az sie dzisiaj łapałam na myślach, ze nie wyobrażam sobie świadomie drugi raz zaciążyć. I ze podziwiam te z Was ktore sa w kolejnych ciążach.
    Przejdzie mi? Mam nadzieje ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia trzymam kciuki za naszego pierwszego forumowego dupolka!:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf aż tak złe znosisz ta ciąże ? Nie sądziłam ze jest aż tak zle... Ja sobie narzekam bo jest mi ciezko i chciałabym juz mieć to za sobą bo sie coraz bardziej stresuje. Tu boli, tam stekne, czasem popłacze ale chyba aż tak złe mi nie jest zeby drugi raz nie zachodzić :)
    Ale fakt! Boje sie jak pogodzić ta niemoc z opieka nad dzieckiem (w przypadku drugiej ciazy).

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:52

Ulfenstein, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ulf aż tak złe znosisz ta ciąże ? Nie sądziłam ze jest aż tak zle... Ja sobie narzekam bo jest mi ciezko i chciałabym juz mieć to za sobą bo sie coraz bardziej stresuje. Tu boli, tam stekne, czasem popłacze ale chyba aż tak złe mi nie jest zeby drugi raz nie zachodzić :)
    Ale fakt! Boje sie jak pogodzić ta niemoc z opieka nad dzieckiem (w przypadku drugiej ciazy).
    Chyba nie az tak złe.
    Włączyło mi sie takie narzekanie na końcówce :(
    Pewnie stres przed porodem tez swoje robi.
    Ale piszesz ze czasem nawet poplaczesz. A ja nie płakałam ! Ha :)

To chyba hormony.
    Wkurzają mnie ludzie tez. Ile przytyłaś? Czy boisz sie porodu? Bo to boli strasznie (od mężczyzn i kobiet ktore nigdy nie rodziły) Teraz to luz, zobaczysz zmęczenie jak sie urodzi.
    Ech.
    Czasem trzeba sie wyżalić. I dziekuje ze mam takie fajne forum , gdzie moge to zrobic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:52

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam anielska cierpliwość w tej ciąży serio praktycznie nic mnie i nikt nie drażni jeszcze.
    Nawet te wszystkie pytania :) Sama je zadawalam zawsze z ciekawości i nic mnie to nie dziwi, ze teraz mi je zadają a co to bedzie jutro w pracy :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    To ja mam anielska cierpliwość w tej ciąży serio praktycznie nic mnie i nikt nie drażni jeszcze.
    Nawet te wszystkie pytania :) Sama je zadawalam zawsze z ciekawości i nic mnie to nie dziwi, ze teraz mi je zadają a co to bedzie jutro w pracy :)
    Tez wlasnie jutro idę :)
    Stad pozytywne nastawienie. Hehe.
    'Zapomnij o jakichkolwiek wakacjach na najbliższe sto lat'
    'Kiedy następne?' Na zmianę z 'wracaj do nas szybko' :)

Raz sie łapie na euforii, ze mogłabym gory przenosić śpiewając!
    A raz jakos mnie dosięga dol jak rów mariański.

Teraz chwilowo mi lepiej. Dzieki, AJrin :)

AJrin lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, ja jutro też jadę do pracy ze zwolnieniem, już ostatnim bo dostałam do dnia porodu. I koleżanki na pewno będę o wszystko pytać, więc pewnie trochę tam posiedzę na pogaduchach :)

AJrin lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro sporo nas odwiedza prace :)
    U mnie nie ma koleżanek. Sami faceci. To troche zmienia rodzaj pytań ;)

AJrin lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyznam, że mam czasami egoistyczne obawy. Że nie będę miała czasu dla siebie, że już zawsze dziecko będzie na pierwszym miejscu, że same obowiązki, że będę musiała ciągle się poświęcać itp. Jest to upragnione, wyczekane dziecko, ale takie myśli przychodzą, na szczęście nie gryzą i nie zatruwają. Ale jak przyjdą to po chwili myślę czy będę dobrą matką skoro takie myśli się u mnie pojawiają.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe mi myśl o 2 dziecku przyszła dopiero po 4 latach a przy porodzie krzyczałam na męża ze drugie sam sobie urodzi ;) Zaręczam Ci ze instynkt macierzyński jest silniejszy i prędzej czy pózniej zatrze te mniej miłe wspomnienia :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo mezowi powiedzialam, ze nie mam zamiaru miex więcej dzieci, a jak cora zaczela rosnac samodzielnie chodzic i mowic to zacselo mi brakowac tego pachnacego bezbronnego niemowlaka do calowania i tylenia, i zaczelismy sie starac ale dopoero jak mala miala 2 latka, no i 2 latka starania zeszly, i bedzie 4 lata roznicy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodze i narzekam jak stara baba w tsj ciazy i mama i tesciowa sie ze mnie smieja, ze jestem jak ta praaie 100 letnia biblijna Sara co narzeka jak by kto wie jak stara byla bedax w ciazy:) moze cos w ym jest, aleto silniejsze ode mnie ...

wkasniw ja mialam zamiar spac a moje dziecko jakies cuda wyprawia w tym brUchu ze zeeaz zwymiotuje :/

Ksosia lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A ja przyznam, że mam czasami egoistyczne obawy. Że nie będę miała czasu dla siebie, że już zawsze dziecko będzie na pierwszym miejscu, że same obowiązki, że będę musiała ciągle się poświęcać itp. Jest to upragnione, wyczekane dziecko, ale takie myśli przychodzą, na szczęście nie gryzą i nie zatruwają. Ale jak przyjdą to po chwili myślę czy będę dobrą matką skoro takie myśli się u mnie pojawiają.
    Ale tak będzie :) tylko z tą różnicą ze Ty sama sobie taki priorytet wyznaczysz :) Będziesz szła na zakupy zeby sobie przyjemność zrobic i jakiś szmat kupić a złapiesz sie na tym ze w torbie masz same ciuchy dla dziecka ;) Ale wierz mi ze to cieszy jeszcze bardziej :)

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka niestety nie u każdego. Znam osoby którym absolutnie wystarczy 1 dziecko.... A - o dziwo- chciały 2 lub 3....

Ulfe... Skoro to końcowa rzeka narzekań to pocieszę Cie. Tak! To minie :)
    Tak jak miałyśmy dość pierwszego trymestru, tak jak czekałyśmy na pierwsze ruchu w drugim, tak i po trzecim zajsnieje słoneczko i bedziemy bardziej pozytywne i optymistycznie nastawione :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka z tymi ciuchami to już teraz tak mam. Nie daj pójść do sklepu gdzie jest dział dziecięcy. Szybko tracę zainteresowanie ubraniami dla dorosłych, ląduje w dziecięcym, a tam już czas przestaje płynąć:)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Anulka niestety nie u każdego. Znam osoby którym absolutnie wystarczy 1 dziecko.... A - o dziwo- chciały 2 lub 3....

Ulfe... Skoro to końcowa rzeka narzekań to pocieszę Cie. Tak! To minie :)
    Tak jak miałyśmy dość pierwszego trymestru, tak jak czekałyśmy na pierwsze ruchu w drugim, tak i po trzecim zajsnieje słoneczko i bedziemy bardziej pozytywne i optymistycznie nastawione :)

Ale mówisz o takich które kiepsko zniosły ciąże czy przerosło ich rodzicielstwo? Pytam bo tez znam takich co sobie dziecko zrobili bo to takie słodkie a do teraz sie ogarnąć nie mogą :/ Kompletny brak dojrzałości do bycia rodzicem...

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ