X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe macie zainteresowania :D
    To faktycznie sporo... Jeszcze tydzień sierpnia a juz 15% i juz wiadomo ze to wzrośnie do 1.09....
    Ja obstawiam ze nawet 35% z nas może urodzić do 1.09 :o
    Cos za dużo dzieciaczków chce juz wyjsć.... Z kolei np. U mnie sie może przedłużyć bo Antkowi dobrze :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M prorokuje, że u nas jeszcze dwa tygodnie (z kryształowej kuli chyba). Więc zobaczymy co będzie .... 7 września:) Aż zaznaczę w kalendarzu!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie byłoby źle, bo to środa, do czwartku (8.09) będą montować okna, a my pewnie wrócimy do domu w piątek, czyli będzie pozamiatane po remoncie:)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :-) pozno zasnelam i wczesnie sie budze, to chyba juz stresik zapasem...
    Cos mnie katar lapie, oby to nie przeziebienie.

Behemottka, moj P tez prorokuje, ale wage Emilki :-) uwaza, ze na usg jest duzy blad i bedzie wazyc do 3700g, ja za to mowie ze pomiedzy 3700g-4000g ;-) chcial sie zalozyc i mowi "o krate browara" to ja mowie ze o nocne wstawanie, ze bedzie zmieniac pieluche, poda mi ja do karmienia i ulula do spania :-) zrezygnowal z zakladu hihi, ale i tak go to nie ominie :P

Behemottka, stardust87 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, ja juz tez nie śpię jak zwykle....
    Pirelko podziwiam jesteś mega dzielna, oby dziewczynki juz niedługo były z Wami w domku! :-)
    Mmargol ale bedzie slodka kluseczka i to juz jutro, niesamowite, co do lekow na tarczyce, ja w ciąży dobilam do dawki 125 i po porodzie kazal brac połowę tej dawki, ale ja to 50 juz bralam dlugo przed ciążą.
    Anulka01 spokojnie, w brzuszku jak pisala Behemotka pepowina nie straszna, ja jestem dzieckiem ktore w czasie porodu za bardzo sie zaprzyjaznilo z pepowina przy szyji, szybka cc i wszystko dobrze, będzie ok, nic sie nie martw!
    Kamcia, a to Piotrus lobuz cycka nie chce, a potem będzie sie ogladal pol zycia za nimi hehe ;-)
    Moj maly za to wczoraj sie popisal, pod ktg lezalam godzinę bo tak jak zawsze sie kręcił, 30min polozna musiala stac i sama trzymac te dynksy zeby cos sensownego sie zapisalo, ale tętno między 120-140,skurcze głównie 20%,pare kolo 60%.
    Sabinko jak zdrowie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 06:27

pirelka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 rozpakowanych ? To mi chyba coś umknęło ...
    Wczoraj udało mi się namówić męża na biały balsam. Ale jego wymówki typu ze boi się ze zajde w ciążę bo skąd biorą się dzyeci z różnica 9 miesięcy :d, potem ze to jego syn, i jak jest rozwarcie to jemu tak głupio i jeszcze milion innych tekstów ale w końcu się udało.

Dziewczyny które się dziś rozpakowuja powodzenia :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole dane mi jest rozpoczac 40 tydzien ciazy :D
    Ojaa, niedowierzam, ze to JUZ! :-)

Behemottka, Skali89, martta, violett, marta258 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tygodniu po terminie w Polsce wywołuje się poród? U mnie skończony 41, ale ginekolog powiedziała, że tak długo nie chce czekać, więc jeśli nic nie będzie wcześniej, to będzie robić masaż szyjki.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja ze szpitalnych pieleszy. Dziś mogłam sobie odpowiedzieć na pytanie czy w szpitalu trzeba nastawiać budzik - nie, zdecydowanie nie trzeba:)
    nawet coś spałam, na nic nie narzekam, ale łóżko to dramat.

Mmargol ja brałam euthyrox przed ciążą i też wracam do starej dawki.

Behemotka jakie statystyki! Ale faktycznie 15% robi wrażenie.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wszystkim!
    Wlasnie stuknęła mi ciaza donoszona :) 37 tc, ulga ogromna dla mojej psychiki :)
    Wszystkim szpitalnym Dziewczynom życzę powodzenia :)

martta, Skali89, Magdziulla, mmargol, żabka04, LewandowskaAnna, violett, Sabina, alinka, pestka, mysza0406, bbeczka91, marta258, pirelka lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Padam na twarz dziś. Hubert chyba postanowił mi przypomnieć jak tp jest z niemowlakiem i budził się dziś co godzinę jak z zegarkiem w ręku :( ściany będę gryzla dziś ze zmęczenia chyba :( młody na 9 na zajęcia adaptacyjne do żłobka (już mam ciary na myśl o tym wrzasku i krzyku gdy będziemy tam jechać :|) a ja na ostatnie już w tej ciąży badanie morfo i moczu. Choć coś za szybko mi się wydaje - w końcu to jeszcze ponad miesiąc do terminu ;O

Miłego, udanego i bezbolesnego dnia Wam zycze :) a "terminowym" nagłego i sZybkiego PYK ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żłobkowe ile wcześniej trzeba Malucha zapisać? Dostajecie to dofinansowanie czy to fikcja albo jesteśmy w najgorszym sorcie, bo pracujemy i nie jesteśmy samotne matki na socjalu, więc się nie należy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny żłobkowe ile wcześniej trzeba Malucha zapisać? Dostajecie to dofinansowanie czy to fikcja albo jesteśmy w najgorszym sorcie, bo pracujemy i nie jesteśmy samotne matki na socjalu, więc się nie należy?
    Zależy od miasta musisz się dowiadywać są miasta że od razu jak masz pesel a nie które robić co rok/pół rekrutację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mnie również chyba stres przed jutrem zjada. Co godzinę się budziłam a nad ranem znów oczyszczanie - mam go dosyć :/

Mogę się pochwalić? wczoraj kupiliśmy córce dorosłe łóżko. Miałam mega obawy że spadnie że będzie wędrować. A tu cała noc ładnie Śpi.
    No w końcu starsza siostra będzie :) to dobry przykład musi dawać.

bbeczka91, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf ja mam d linka na 2 telefony nie sprawdzałam ale telefon i komputer chodzi.

Ulfenstein, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Witam i ja. Padam na twarz dziś. Hubert chyba postanowił mi przypomnieć jak tp jest z niemowlakiem i budził się dziś co godzinę jak z zegarkiem w ręku :( ściany będę gryzla dziś ze zmęczenia chyba :( młody na 9 na zajęcia adaptacyjne do żłobka (już mam ciary na myśl o tym wrzasku i krzyku gdy będziemy tam jechać :|) a ja na ostatnie już w tej ciąży badanie morfo i moczu. Choć coś za szybko mi się wydaje - w końcu to jeszcze ponad miesiąc do terminu ;O

Miłego, udanego i bezbolesnego dnia Wam zycze :) a "terminowym" nagłego i sZybkiego PYK ;)
    Stardust, a może będzie lepiej z tym żłobkiem niż sobie to wyobrażasz? :) ile lat ma synek? Ja teraz jestem w trakcie adaptacji. Arturek ma 1,5 roku niespełna i pokochał żłobek. Rano stoi pod drzwiami i woła auto auto, żeby go zawiozła do dzieci.;) Wczoraj został juz sam 2 godziny i nawet nie zauważył mojej nieobecności tak się dobrze bawił :) może u Was będzie tak samo. Podobno im młodsze dziecko tym łatwiej.

Ja się rozchorowałam i na cale szczęście teściową go dziś zaprowadzi i odbierze, wiec mam 3 godziny dla siebie. Pierwsze od 1,5 roku i niemalże ostatnie przed porodem, a to już tuz tuz. ;)

Ja spałam dziś jak kamień ale bolała mnie cala głowa, oczy, szyja i kark. Mam jakieś zapalenie zatok, węzły chłonne wszystkie powiększone i bolą.

• esmi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez wstawalam czesto. Jeszcze pierworodny obudzil sie i nie spal ...
    Wczoraj mialam dwa razy bole miedoaczkowe

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dzień dobry, mnie również chyba stres przed jutrem zjada. Co godzinę się budziłam a nad ranem znów oczyszczanie - mam go dosyć :/

Mogę się pochwalić? wczoraj kupiliśmy córce dorosłe łóżko. Miałam mega obawy że spadnie że będzie wędrować. A tu cała noc ładnie Śpi.
    No w końcu starsza siostra będzie :) to dobry przykład musi dawać.

Angela my kupiliśmy dorosłe pół piętrowe łóżko z wysuwanym biurkiem pod spodem, ale planujemy małego wkładać tam jak skończy 2 lata. Przez pól roku dzidzia będzie spać w kołysce a Artur dalej u siebie. Potem zmiana. Ale tu jest większy strach, żeby nie wypadł przez barierkę. Wchodzić juz umie. Ogarnął to 2 tyg po tym jak nauczył sie chodzić. :P a barierki chyba podwyższymy do bezpieczeństwa.

PS. Brawo dla Martynki:)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja idę spać. Mąż mnie poprawił, że 8 z 50 to 16%.... Mam nadzieję, że jak wstanę jutro to będzie jeszcze więcej :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:-)

Noca okropna :-( miałam dwa razy skurcze w lydkach :-(
    I magnez biorę 5-6tab. Na dzień:-(

Dziś zostaje z córką w domu muszę iść jej kupić kapcie do przedszkola bo już za mała numer buta uwaga 33-34!!!!!! Dla 5 latki :-(

Anulka01 przykro mi z ta pepowina :-( Ja bym szła na cc. Bądź dobrej myśli trzymam kciuki żeby się odwinela.

Angela i mmargol trzymam kciuki za was :-) korzystajcie dzisiaj:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 07:49

‹‹ 2154 2155 2156 2157 2158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ