X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe macie zainteresowania :D
    To faktycznie sporo... Jeszcze tydzień sierpnia a juz 15% i juz wiadomo ze to wzrośnie do 1.09....
    Ja obstawiam ze nawet 35% z nas może urodzić do 1.09 :o
    Cos za dużo dzieciaczków chce juz wyjsć.... Z kolei np. U mnie sie może przedłużyć bo Antkowi dobrze :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M prorokuje, że u nas jeszcze dwa tygodnie (z kryształowej kuli chyba). Więc zobaczymy co będzie .... 7 września:) Aż zaznaczę w kalendarzu!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie byłoby źle, bo to środa, do czwartku (8.09) będą montować okna, a my pewnie wrócimy do domu w piątek, czyli będzie pozamiatane po remoncie:)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :-) pozno zasnelam i wczesnie sie budze, to chyba juz stresik zapasem...
    Cos mnie katar lapie, oby to nie przeziebienie.

Behemottka, moj P tez prorokuje, ale wage Emilki :-) uwaza, ze na usg jest duzy blad i bedzie wazyc do 3700g, ja za to mowie ze pomiedzy 3700g-4000g ;-) chcial sie zalozyc i mowi "o krate browara" to ja mowie ze o nocne wstawanie, ze bedzie zmieniac pieluche, poda mi ja do karmienia i ulula do spania :-) zrezygnowal z zakladu hihi, ale i tak go to nie ominie :P

Behemottka, stardust87 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, ja juz tez nie śpię jak zwykle....
    Pirelko podziwiam jesteś mega dzielna, oby dziewczynki juz niedługo były z Wami w domku! :-)
    Mmargol ale bedzie slodka kluseczka i to juz jutro, niesamowite, co do lekow na tarczyce, ja w ciąży dobilam do dawki 125 i po porodzie kazal brac połowę tej dawki, ale ja to 50 juz bralam dlugo przed ciążą.
    Anulka01 spokojnie, w brzuszku jak pisala Behemotka pepowina nie straszna, ja jestem dzieckiem ktore w czasie porodu za bardzo sie zaprzyjaznilo z pepowina przy szyji, szybka cc i wszystko dobrze, będzie ok, nic sie nie martw!
    Kamcia, a to Piotrus lobuz cycka nie chce, a potem będzie sie ogladal pol zycia za nimi hehe ;-)
    Moj maly za to wczoraj sie popisal, pod ktg lezalam godzinę bo tak jak zawsze sie kręcił, 30min polozna musiala stac i sama trzymac te dynksy zeby cos sensownego sie zapisalo, ale tętno między 120-140,skurcze głównie 20%,pare kolo 60%.
    Sabinko jak zdrowie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 06:27

pirelka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 rozpakowanych ? To mi chyba coś umknęło ...
    Wczoraj udało mi się namówić męża na biały balsam. Ale jego wymówki typu ze boi się ze zajde w ciążę bo skąd biorą się dzyeci z różnica 9 miesięcy :d, potem ze to jego syn, i jak jest rozwarcie to jemu tak głupio i jeszcze milion innych tekstów ale w końcu się udało.

Dziewczyny które się dziś rozpakowuja powodzenia :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole dane mi jest rozpoczac 40 tydzien ciazy :D
    Ojaa, niedowierzam, ze to JUZ! :-)

Behemottka, Skali89, martta, violett, marta258 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tygodniu po terminie w Polsce wywołuje się poród? U mnie skończony 41, ale ginekolog powiedziała, że tak długo nie chce czekać, więc jeśli nic nie będzie wcześniej, to będzie robić masaż szyjki.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja ze szpitalnych pieleszy. Dziś mogłam sobie odpowiedzieć na pytanie czy w szpitalu trzeba nastawiać budzik - nie, zdecydowanie nie trzeba:)
    nawet coś spałam, na nic nie narzekam, ale łóżko to dramat.

Mmargol ja brałam euthyrox przed ciążą i też wracam do starej dawki.

Behemotka jakie statystyki! Ale faktycznie 15% robi wrażenie.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wszystkim!
    Wlasnie stuknęła mi ciaza donoszona :) 37 tc, ulga ogromna dla mojej psychiki :)
    Wszystkim szpitalnym Dziewczynom życzę powodzenia :)

martta, Skali89, Magdziulla, mmargol, żabka04, LewandowskaAnna, violett, Sabina, alinka, pestka, mysza0406, bbeczka91, marta258, pirelka lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Padam na twarz dziś. Hubert chyba postanowił mi przypomnieć jak tp jest z niemowlakiem i budził się dziś co godzinę jak z zegarkiem w ręku :( ściany będę gryzla dziś ze zmęczenia chyba :( młody na 9 na zajęcia adaptacyjne do żłobka (już mam ciary na myśl o tym wrzasku i krzyku gdy będziemy tam jechać :|) a ja na ostatnie już w tej ciąży badanie morfo i moczu. Choć coś za szybko mi się wydaje - w końcu to jeszcze ponad miesiąc do terminu ;O

Miłego, udanego i bezbolesnego dnia Wam zycze :) a "terminowym" nagłego i sZybkiego PYK ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żłobkowe ile wcześniej trzeba Malucha zapisać? Dostajecie to dofinansowanie czy to fikcja albo jesteśmy w najgorszym sorcie, bo pracujemy i nie jesteśmy samotne matki na socjalu, więc się nie należy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny żłobkowe ile wcześniej trzeba Malucha zapisać? Dostajecie to dofinansowanie czy to fikcja albo jesteśmy w najgorszym sorcie, bo pracujemy i nie jesteśmy samotne matki na socjalu, więc się nie należy?
    Zależy od miasta musisz się dowiadywać są miasta że od razu jak masz pesel a nie które robić co rok/pół rekrutację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mnie również chyba stres przed jutrem zjada. Co godzinę się budziłam a nad ranem znów oczyszczanie - mam go dosyć :/

Mogę się pochwalić? wczoraj kupiliśmy córce dorosłe łóżko. Miałam mega obawy że spadnie że będzie wędrować. A tu cała noc ładnie Śpi.
    No w końcu starsza siostra będzie :) to dobry przykład musi dawać.

bbeczka91, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf ja mam d linka na 2 telefony nie sprawdzałam ale telefon i komputer chodzi.

Ulfenstein, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Witam i ja. Padam na twarz dziś. Hubert chyba postanowił mi przypomnieć jak tp jest z niemowlakiem i budził się dziś co godzinę jak z zegarkiem w ręku :( ściany będę gryzla dziś ze zmęczenia chyba :( młody na 9 na zajęcia adaptacyjne do żłobka (już mam ciary na myśl o tym wrzasku i krzyku gdy będziemy tam jechać :|) a ja na ostatnie już w tej ciąży badanie morfo i moczu. Choć coś za szybko mi się wydaje - w końcu to jeszcze ponad miesiąc do terminu ;O

Miłego, udanego i bezbolesnego dnia Wam zycze :) a "terminowym" nagłego i sZybkiego PYK ;)
    Stardust, a może będzie lepiej z tym żłobkiem niż sobie to wyobrażasz? :) ile lat ma synek? Ja teraz jestem w trakcie adaptacji. Arturek ma 1,5 roku niespełna i pokochał żłobek. Rano stoi pod drzwiami i woła auto auto, żeby go zawiozła do dzieci.;) Wczoraj został juz sam 2 godziny i nawet nie zauważył mojej nieobecności tak się dobrze bawił :) może u Was będzie tak samo. Podobno im młodsze dziecko tym łatwiej.

Ja się rozchorowałam i na cale szczęście teściową go dziś zaprowadzi i odbierze, wiec mam 3 godziny dla siebie. Pierwsze od 1,5 roku i niemalże ostatnie przed porodem, a to już tuz tuz. ;)

Ja spałam dziś jak kamień ale bolała mnie cala głowa, oczy, szyja i kark. Mam jakieś zapalenie zatok, węzły chłonne wszystkie powiększone i bolą.

• esmi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez wstawalam czesto. Jeszcze pierworodny obudzil sie i nie spal ...
    Wczoraj mialam dwa razy bole miedoaczkowe

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dzień dobry, mnie również chyba stres przed jutrem zjada. Co godzinę się budziłam a nad ranem znów oczyszczanie - mam go dosyć :/

Mogę się pochwalić? wczoraj kupiliśmy córce dorosłe łóżko. Miałam mega obawy że spadnie że będzie wędrować. A tu cała noc ładnie Śpi.
    No w końcu starsza siostra będzie :) to dobry przykład musi dawać.

Angela my kupiliśmy dorosłe pół piętrowe łóżko z wysuwanym biurkiem pod spodem, ale planujemy małego wkładać tam jak skończy 2 lata. Przez pól roku dzidzia będzie spać w kołysce a Artur dalej u siebie. Potem zmiana. Ale tu jest większy strach, żeby nie wypadł przez barierkę. Wchodzić juz umie. Ogarnął to 2 tyg po tym jak nauczył sie chodzić. :P a barierki chyba podwyższymy do bezpieczeństwa.

PS. Brawo dla Martynki:)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja idę spać. Mąż mnie poprawił, że 8 z 50 to 16%.... Mam nadzieję, że jak wstanę jutro to będzie jeszcze więcej :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:-)

Noca okropna :-( miałam dwa razy skurcze w lydkach :-(
    I magnez biorę 5-6tab. Na dzień:-(

Dziś zostaje z córką w domu muszę iść jej kupić kapcie do przedszkola bo już za mała numer buta uwaga 33-34!!!!!! Dla 5 latki :-(

Anulka01 przykro mi z ta pepowina :-( Ja bym szła na cc. Bądź dobrej myśli trzymam kciuki żeby się odwinela.

Angela i mmargol trzymam kciuki za was :-) korzystajcie dzisiaj:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 07:49

‹‹ 2154 2155 2156 2157 2158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ