X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Mmargol, mam ustalony termin po terminie, taki mamy klimat w krk!!!
    Dziwny ten ordynator. Chociaż niektórzy czekają podobno, aż akcja porodowa się rozkręci i dopiero cc, niby lepiej dla dziecka bo impuls dostaje, że bezie wychodzić itp. Moja babcia lamentowała, że ja mam planowane cc tydzień przed terminem, że kiedyś to się czekało aż samo się zacznie i dopiero. Widać ordynator 'stara szkoła'

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana po w miarę spokojnej nocy :)
    chyba jednak ten dicoflor pomaga, choć nie wiem czy można się po pierwszej dawce spodziewać aż tak dobrych efektów :) gardło mnie już boli od śpiewania "czterech pancernych", ale ta piosenka również działa cuda, wczoraj już na skraju wyczerpania wzięłam pieluszkę i owinęłam Bąbla, mąż był w szoku jak zapanowała nagle w mieszkaniu cisza, pomogło tylko na 5 minut :(

haneczka, pestka, LewandowskaAnna, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Macioszczyczka najlepszego w rocznice!
    My mamy w poniedzialek i tez bym byla przeszczesliwa, jakby sie synus wtedy pojawil :)

Tak w ogole to dzien dobry. Dzis pobilam chyba rekord sikania, ale za kazdym razem usypialam o dziwo.
    Kurcze, niektore moje kolezanki wiecej w nocy spia przy noworodkach niz ja w ciazy :D

Ja dzisiaj rekord wstawania też pobiłam. Siku ze 3 razy, raz do Syna, raz przez skurcze po cyckach - niestety nieregularne za bardzo:P

Dziękujemy za życzenia! ;)

Dzisiaj małego odstawiamy do babci i idziemy na kolację, bo stwierdziliśmy, że kupować prezenty ze wspólnej kasy to taka porażka trochę;D lepiej jeden wspólny i spędzić ten czas tylko we dwoje. ;)

mmargol, haneczka lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF cieszę się, że jest poprawa :) myślę, że będzie coraz to lepiej :)
    Ja obawiam się, że też będę śpiewać różne dziwne piosenki zamiast dziecięcych hihi bo ich nie znam ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    chyba jednak ten dicoflor pomaga, choć nie wiem czy można się po pierwszej dawce spodziewać aż tak dobrych efektów :) gardło mnie już boli od śpiewania "czterech pancernych", ale ta piosenka również działa cuda, wczoraj już na skraju wyczerpania wzięłam pieluszkę i owinęłam Bąbla, mąż był w szoku jak zapanowała nagle w mieszkaniu cisza, pomogło tylko na 5 minut :(

Wyjątkowy gust muzyczny ma Twój synek. ;)

Dla takiego maluszka taka dawka bakterii powinna przynieść ulgę po pierwszym użyciu. W ogóle bakterie probiotyczne polecane są przy bardzo wielu dolegliwościach - nawet przy alergii

Mój lubi Red Hot Chilli Peppers. Ciekawe co Hanka będzie lubiła.. Jeżeli będzie się trzymać tego co słuchałam w tej ciąży to En(rycze)rique z tą jego nową piosenką:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 08:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecięce też mu śpiewam, spokojnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Behemottka właśnie tak mi się nie zgadzało coś :D myślałam, że kogoś poród przegapiłam ;)

Angela Martynka starsza siostra bardzo dzielna i juz taka duza :) pewnie zadowolona bardzo z lozeczka nowego?

Haneczka super, ze Arturek tak sobie fajnie radzi w zlobku, dzielny chlopak :)

Claudiuszek a masz umowione cc na konkretny dzien czy jak sie zacznie akcja beda je robic?

Zabka, ze tak powiem Twoja 5latka ma kajaki :D Wy tez macie duze stopy? BO my z mezem oboje mamy duze rozmiary, ja 41 a maz 46 wiec obstawiam, ze Emilka tez bedzie miala duze syry :P

Tak.
    Ja mam 42
    Mąż 49!

Masakra noga jej rośnie w dwa miesiące.
    Już jeden sklep zaliczyłam i nie ma nic na nią:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka znam Twój ból. Ja wielkokopytna i córka też. Bo mąż nie, ma tylko 43. Moja 5-latka nosi 32 buty. Największe w przedszkolu.
    Behemotka mnie rozwaliłaś tym liczeniem procentów :) Uśmiałam się, to ile nas w końcu się rozpakowało? 14%?
    LRF cieszę się, że Filip ma niebanalny gust muzyczny. A przede wszystkim, że noc była lepsza <3
    Martta pytałaś jak się czuję. Lepiej. Wielkie dzieki <3 do zdrowia mi daleko, ale jest progres. Tylko w nocy musiałam wziąć prysznic, bo brzuch tak mnie bolał, że hej. A ja tłumaczę synowi, żeby poczekał, że muszę być zdrowa. Ale chyba ma głęboko moje gadanie

Macioszczyczka! Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 08:55

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie kajaki... HIHIH...

żabka04 lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tak.
    Ja mam 42
    Mąż 49!

Masakra noga jej rośnie w dwa miesiące.
    Już jeden sklep zaliczyłam i nie ma nic na nią:-(
    o kurde! to na pewno masz problem z butami, ja z 41 latwo nie mam a co dopiero 42. A maz na zamowienie czy maja takie w sklepach?
    Mi w ogole w ciazy stopa urosla na dlugosc, pewnie 42 bede musiala szukac jak na sandaly bedzie za zimno...

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Z tego względu ,że mam ciśnienia ciągle wysokie ,wczoraj 171\103 cesarkę prżyspieszaja na jutro .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ale macie kajaki... HIHIH...
    Nie śmiej się, żeby Twoja takich nie miała jak my ;) teraz i tak jest lepiej i łatwiej coś dostać. Ale jak byłam nastolatką~! Zgroza

• mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka nie martw sie! Lekarze wiedza co robia, zeby zapewnic Wam bezpieczenstwo!
    Wszystko bedzie dobrze!
    To jutro 3 świeżaczki przywitamy :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duze rozmiary damskie na pewno sa w daichmanie :)
    Nie wiem czy sie nie pokusic i dzisia meza tam nie zgarnac zeby jakies baletki chociaz ogarnac na spacery, bo w sandalach dlugo nie pociagne a jak mala bedzie to juz trudniej, przynajmniej na poczatku... jeszcze wyjdzie ze bede musiala nosic sandaly i skarpety na raz co by nie zmarznac hihi

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Duze rozmiary damskie na pewno sa w daichmanie :)
    Nie wiem czy sie nie pokusic i dzisia meza tam nie zgarnac zeby jakies baletki chociaz ogarnac na spacery, bo w sandalach dlugo nie pociagne a jak mala bedzie to juz trudniej, przynajmniej na poczatku... jeszcze wyjdzie ze bede musiala nosic sandaly i skarpety na raz co by nie zmarznac hihi
    Mi obuwie z Deichmanna nie pasuje. Są na mnie za szerokie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie śmiej się, żeby Twoja takich nie miała jak my ;) teraz i tak jest lepiej i łatwiej coś dostać. Ale jak byłam nastolatką~! Zgroza

W rodzinie kobietki mam same 36-37. Ale pfu, pfu... żeby nie zapeszyć ;)

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a ja tak nieśmiało zaproponuję zamiast dicofloru-Floractin, tańszy odpowiednik z dokładnie tym samym składem :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się zastanawiam od kiedy mogę Małego do bujaczka wsadzać.

• pestka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Witajcie.Z tego względu ,że mam ciśnienia ciągle wysokie ,wczoraj 171\103 cesarkę prżyspieszaja na jutro .
    ojejku współczuję tego ciśnienia :(
    ja w poprzedniej ciąży miałam 170/110 w dniu przyjęcia...ale to był 39t1dz. Próbowali zbić, jak się nie dało to próba oxy i całe 12h później w bólach i płaczu był synek :D
    Trzymam kciuki!
    ps. A jaką dawkę dopegytu dostajesz?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju jak pospalam dzisiaj, do 9! Z jedną pobudka na siusiu. Może już się przygotowuje na poród i to już niedługo? :D

‹‹ 2156 2157 2158 2159 2160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ