WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Macioszczyczka,a Twój Filipek nie idzie do przedszkola? Rozumiem, że wakacje to taki trudny czas, ale zaraz będzie miał kolegów, to zejdzie Ci trochę z głowy.
Widzisz, ja narzekam, że mój ma 1,5 roku i nie mówi po polsku (czasem po arabsku ale to co innego:P), ale nie myślę o tym, że jak już zacznie, to żyć mi nie da.Już sobie wyobrażam jak wygląda oglądanie filmu przy takim dziecku. Jakbyś miała dodatkowego lektora.
Idzie, idzie. Mieliśmy go posłać na dyżur na wakacje, ale stwierdziliśmy, że po co skoro jestem w domu... I czasami żałuje tej decyzji, ale potem mam wyrzuty że wyrodna matka ze mnie.
Dodatkowy lektor zadający szczegółowe pytania. 5 lat to okres pytań - dlaczego? po co? a co to? a mogę sam? A czemu tak? itd. Jak dla mnie jeden z najbardziej uciążliwych okresów. -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:zobaczę później jak się go rozkłada, może będę mogła go wyprać i powoli wsadzać bobasa do niego?
ja myślałam, że się jeszcze zdrzemnę na chwilę, ale Mały ma inne zdanie na temat spaniawezmę go chyba do siebie do łóżka i może się uda, choć na pół godziny...
Moja bratowa w sumie od jakichś 2 tygodni wkładała.... Najpierw trzymała go w domu w foteliki samochodowym a pózniej juz w typowym bujaczku.... -
nick nieaktualnymmargol wrote:ja z lezaczka bede od razu korzystac, ale ja mam tiny love z funkcja lezenia na plasko, sama nie wiem czy sa jakies zalecenia do typowego lezaczka
W moim też może leżeć na płasko. W sumie o muszę go przytagrać od babci i wyprać.. Hmm.
-
mmargol wrote:Skali tez rano mam takie rece jak u shreka, a wczoraj jeszcze stopy! tak jak mi dotychczas puchly tylko przy kostkach, tak wczoraj nawet przy palcach
A zapomnialam sie odniesc do tego co pisalyscie o euthyroxie! dziekuje za info jak jest u Was, martwi mnie ze endo sam nic mi nie powiedzial. Wszystkie macie zmniejszona dawke po porodzie, mam nadzieje, ze w szpitalu mi powiedza czy i ile brac -
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Umówiłam się na ktg i się jaram.
mój M też się jara i tu pytanie: czy on może być przy mnie? czy jest sens? czy to będzie dla niego też fajne?
w ogóle nie wiem czego się po tym ktg spodziewać
a że to tuż pod jego pracą to mówi, że wyjdzie 'na lunch'.
jesteś podłączona i slychac tak jak przez monitor tętna (jeśli posiadasz). Pukanie i wszelkie obroty maleństwaale dużo wyraźniej oczywiście
z boku maszyny wychodzi Ci zapis wiec Twoj M. Pewnie bedzie podchodził i patrzył z ciekawości (tak, może byc z Tobą). Dla męża i dla mnie pierwszy raz był bardzo fajny. Pózniej juz chodziłam sama i sie nudziłam....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 09:35
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
My po w miarę przespanej nocykilka skurczy było, ale bez większej tragedii.
Dzis na 15 mimo wszystko pójdę na wizytę. Zobaczymy co powie dr. I najważniejsze czy Hanka coś przybrała, choć pomiar może być nieadekwatny, bo niecałe półtorej tyg temu była ważona.
Anulka01 - Kochana!!!! Wszystko bedzie dobrze!!!! Najwyżej zrobią CC. A Ty będziesz tuliła swoje maleństwonie płacz, bo to odbija sie na dzieciu
Strazaczka - trzymam kciuki!!! Fajnie, ze juz jutro zobaczysz swojego synusiapowodzenia!!!
Idę wyprawić moje dzieciaki - dzis bedą szalały z dziadkiem w wesołym miasteczku i zoo
haneczka lubi tę wiadomość
-
Macioszczyczka wrote:Będzie się nudził przez półgodziny, chyba że interesuje go pukanie serduszka tylko i wydruk z Twoimi skurczami. Wg mnie bez sensu brać faceta.
Dodatkowy lektor zadający szczegółowe pytania. 5 lat to okres pytań - dlaczego? po co? a co to? a mogę sam? A czemu tak? itd. Jak dla mnie jeden z najbardziej uciążliwych okresów.
Dzięki
Nie idzie ze mną ;P pójdziemy na spacer wokół biurowca po
a co do pytań, to kiedyś w pociągu byłam świadkiem, jak taka właśnie na oko 5latka wypytywała tatusia.
o matko to były 2h jednego pytania 'a dlaczego?'cały przedział miał ubaw, jak mała drążyła.
- a dlaczego krowy jedzą trawę a ludzie nie?
- bo jest dla nich dobra
- a dlaczego?
- bo maja inne żołądki niż ludzie
- a dlaczego?
- bo tak je stworzyła matka natura
- a dlaczego?
- bo musi być różnorodność
- a dlaczego?
...
mmargol, Sabina lubią tę wiadomość
-
haneczka wrote:Ulfie, mi się podobało, że mąż mi czyta skurcze, bo ja sama nie widziałam wydruku.
Ja bym, brała.
hm. to ocenię dzisiaj. wezmę go najwyżej za drugim razem -
Skali89 wrote:Haneczka tyle postów i tematów ze mozna sie zagubić :p
Oczywiście ja współczuję sama na szczęście byłam chora raz pod koniec czerwca a tak to udało się przetrwać sama się dziwię no ale teraz już chyba mnie nie rozłozy
Ja sobie siedzę z kubeczkiem herbaty wczoraj mąż dopompowal mi piłkę dziś troszkę się pobujam
Wstałam dziś ręce opuchnięte ciepło od rana i wczoraj dużo chodziłam i od razu ręce jak u szreka.
Ja już od dawna w nocy i rano mam spuchnięte dłonie i nie mogę zginać palców. Dopiero po czasie dochodzę do siebie. Ale znam to z poprzedniej ciąży i to jest związane z zespołem cieśni nadgarstka w ciąży u wielu kobiet. Wtedy chodziłam do neurologa, teraz mi to lata. Po porodzie jak ręką odjął. -
nick nieaktualny
-
Macioszczyczka wrote:Idzie, idzie. Mieliśmy go posłać na dyżur na wakacje, ale stwierdziliśmy, że po co skoro jestem w domu... I czasami żałuje tej decyzji, ale potem mam wyrzuty że wyrodna matka ze mnie.
Dodatkowy lektor zadający szczegółowe pytania. 5 lat to okres pytań - dlaczego? po co? a co to? a mogę sam? A czemu tak? itd. Jak dla mnie jeden z najbardziej uciążliwych okresów.
Hihi bo już pewnie zapomniałaś jak się męczyłaś jak był młodszy.
Ja mam wrażenie, że teraz jest najgorszy okres eksploracji mieszkania, wywalania rzeczy z szafek, marudzenia bez powodu, wymuszania, wspinania się i przewracania, okres "nie wolno" , "nie kąp zabawek w kibelku", "nie rzucaj jedzeniem", "nie bij mamusi"
Tia, wyrodna matka. Daj spokój. Tego nie powie Ci żadna matka. Ewentualnie jakiś facet, który nigdy się nie zajmował się dzieckiem, albo starsza babcia, która poświęciła całe życie dla dzieci, krów, świń i gospodarstwa i teraz uważa, że nie można inaczej. -
LewandowskaAnna wrote:Dzień dobry
My po w miarę przespanej nocykilka skurczy było, ale bez większej tragedii.
Dzis na 15 mimo wszystko pójdę na wizytę. Zobaczymy co powie dr. I najważniejsze czy Hanka coś przybrała, choć pomiar może być nieadekwatny, bo niecałe półtorej tyg temu była ważona. -
Wczoraj dziewczyny pokazywały brzuchu to dziś ja sie pochwalę
35+2
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b29e8941c5f7.jpg
E, sorry że bokiem - nie wiem czemu tak się wkleiloWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 09:47
mmargol, haneczka, żabka04, AJrin, bisacz, Sabina, kamciaelcia, bbeczka91, marta258, LewandowskaAnna, Dariah lubią tę wiadomość
-
mmargol wrote:A no właśnie, kurczę że też nie pomyślałam, żeby sama go o to zapytać
ja biorę obecie 62,5 więc nawet nie ma jak na pół dawki
Ja bym po porodzie brała 25 i 50 na zmianę z przewagą 25. Ale musisz mieć receptę na nowe dawki. Ewentualnie podzielisz obecną tabletkę mechanicznie na pół, albo na ćwiartkę i tyle. W szpitalu może nie być endokrynologa na porodówce. -
haneczka wrote:Ja już od dawna w nocy i rano mam spuchnięte dłonie i nie mogę zginać palców. Dopiero po czasie dochodzę do siebie. Ale znam to z poprzedniej ciąży i to jest związane z zespołem cieśni nadgarstka w ciąży u wielu kobiet. Wtedy chodziłam do neurologa, teraz mi to lata. Po porodzie jak ręką odjął.
-
nick nieaktualnyMój mąż to jak mu mówie, że jestem zmęczona bo od 6 nie śpię i ciągle słyszę gadanie, pytania, a do tego obiad, sprzątanie, spacery, zabawa... To mówi, że by się zamienił, bo ja nie wiem co to zmęczenie.
On - co lubi mieć 30 minut w ciszy, tylko dla siebie po całym dniu dostałby na łeb...
Powiem Ci, że Filip własnie nie był taki, że trzeba było go pilnować. On mi nie broił, nie wkładał nic do buzi, nie malował po ścianach. Zawsze chodził za rączke i jak coś chciał to pokazywał paluszkiem lub coś tłumaczył... A teraz.... A może pomożesz mi? A pobawisz się ze mną? A dlaczego ty jak idziesz na dwór to się malujesz? Nie możesz jeden dzień być brzydka?haneczka, Sabina lubią tę wiadomość