X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Nie wiem, czy coś ze mną nie tak, ale lubię takie tematy. Hihi. Oj zboczuch... :P
    Ja tez!!! A ostatnio wzgledem meza zrobilam sie tak rozwiazla slownie ze az mi wstyd!

Mycha ja bylam 2 dni przed Toba na wizycie i tez nie poznalam plci, bo panicz po turecku siedzial. Ale Twoja dzidzia to normalnie twarzyczke jak niemowlak ma!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o moich zachciankach informuje męża, to robi wielkie oczy.

:P

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdjęciach i tak nie widać za dużo, na żywo o wiele lepiej to wyglądało:) wszystko jak dorodna dzidzia, jedynie nóżki i rączki takie przykrótkawe:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zdjecia, SUPER opis! Ale się cieszę, kamień z serca prawda? :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fenomenalne jest to jak te nasze maluszki szybko rosną. Na dwa tygodnie przed badaniem prenatalnym moja Fasolinka miała 35mm, a teraz ma już prawie 73mm....

Ciekawe jak to jest skoro termin mam na 6, a dzidzia jest wymiarami większa, to znaczy, że będzie dorodniejsza przy porodzie??

Spodziewam się, że małe to moje maleństwo nie będzie, bo pierwszy miał 3850g i 60cm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:21

Wysłany: 1 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia no jasne:) az się wzruszyłam jak pierwszy raz usłyszałam serduszko:) no i mąż mógł być przy padaniu mimo ze było przez brzuch i domacicznie...ale lekarz nawet sam zaprosił męza...jednak co prywatnie to prywatnie hhee:P

Pysiaczek89, Macioszczyczka, Gumcia, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuje za wszystkie słowa. Pozwólcie, że jak będzie mi trochę łatwiej to się z Wami pożegnam.

Ania91 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blabla....mega współczuję...nawet nie wiem con napisać..nie czytałam wczorajszych postów ale teraz wróciłam do nich i normalnie się popłakałam na tą wieść...trzymaj się ciepło kochana!

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho,
    Trochę mnie nie było, ale miałam ograniczony dostęp do neta.
    Biorę się za nadrabianie!

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziś pichcicie dobrego na obiad? Ja dziś robię nalesniki z miesiem :D małżon sobie tak po cichu o nich marzy ;)

haneczka lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziś pichcicie dobrego na obiad? Ja dziś robię nalesniki z miesiem :D małżon sobie tak po cichu o nich marzy ;)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    możesz zapisać 06 kwietnia-echo serca płodu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 1 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gotowe pierogi:P kupne bo kupne ale nie trzeba robić:P zeby nie było ze tak całkiem niezdrowo, zrobie sałatke do tego haha:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem co będę dziś jadła. Jak mówiłam piszę mężowi pracę i on powiedział, że cały miesiąc będzie robił za gosposie;P

Wysłany: 1 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    A nie wiem co będę dziś jadła. Jak mówiłam piszę mężowi pracę i on powiedział, że cały miesiąc będzie robił za gosposie;P

Niezły układ:)

Dziewczyny na poprawę humoru ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f9349143da1.jpg

mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się tak bał w ostatnich miesiącach pierwszej ciąży. Teraz się śmieje, że usypiamy maleństwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisuje.
    Ja nie wiem co na obiad.... nic mi się nie chce... miałam pisac prace, ograniczyłam się do planu.... znów zmarnowany dzień... Może chińskie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Wpisuje.
    Ja nie wiem co na obiad.... nic mi się nie chce... miałam pisac prace, ograniczyłam się do planu.... znów zmarnowany dzień... Może chińskie?

Na jaki temat masz pracę?
    Mężowi piszę o Izolatorach ceramicznych, a swoją mam o Aktywności przeciwutleniającej Nigella Sativa :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

Mychakruszyna, no cudne to Twoje maleństwo! :D Do złudzenia przypomina noworodka, a to dopiero 1/3 drogi na świat. :)

Apropo zboczuszków :P, to widać, że parcie na szkło mają już te z nas, które zaczęły 2 trymestr. Czyli wszystko książkowo. :D

Ja na obiad też zrobię naleśniczki, ale z powidłami śliwkowymi, które nasmażyłam jesienią :) Chodzą za mną od miesiąca, ale do tej pory nie gotowałam nic, a mąż nawet nie wie, jak się ciasto robi na naleśniki, tak że tego. :P

I tutaj czas na żarcik: "Czy wiecie dlaczego mąż jest jak naleśnik? Podobno pierwszy zawsze jest nieudany i trzeba go wypier***ić" :P I ten żart opowiedział mi mój mąż. Pierwszy i mam nadzieję ostatni. Tak, że jego wiedza na temat naleśników jest uboga. :D

Byłam wczoraj u endokrynologa i dowiedziałam się, że od 12 tyg ciąży musimy suplementować jod i witaminę D3. Ponadto dostałam zlecenie stałe na comiesięczne badania TSH i FT4, konsultacja wyników i recepty online, a następna wizyta dopiero w 30 tyg!!! Kocham luxmed :D I pomyśleć, że w pierwszej ciąży specjalnie jeździłam co miesiąc do Wrocławia po głupie skierowanie i konsultację wyników,a tu wszystko zdalnie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfe940c59409.jpg
    Łaaaaaaaa - jaki Bobas!!!! Jakie to jest piękne... :):):)
    Gratulacje Mamusiu!

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ