Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Nie wiem, czy coś ze mną nie tak, ale lubię takie tematy. Hihi. Oj zboczuch... :P
    Ja tez!!! A ostatnio wzgledem meza zrobilam sie tak rozwiazla slownie ze az mi wstyd!

Mycha ja bylam 2 dni przed Toba na wizycie i tez nie poznalam plci, bo panicz po turecku siedzial. Ale Twoja dzidzia to normalnie twarzyczke jak niemowlak ma!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o moich zachciankach informuje męża, to robi wielkie oczy.

:P

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdjęciach i tak nie widać za dużo, na żywo o wiele lepiej to wyglądało:) wszystko jak dorodna dzidzia, jedynie nóżki i rączki takie przykrótkawe:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zdjecia, SUPER opis! Ale się cieszę, kamień z serca prawda? :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fenomenalne jest to jak te nasze maluszki szybko rosną. Na dwa tygodnie przed badaniem prenatalnym moja Fasolinka miała 35mm, a teraz ma już prawie 73mm....

Ciekawe jak to jest skoro termin mam na 6, a dzidzia jest wymiarami większa, to znaczy, że będzie dorodniejsza przy porodzie??

Spodziewam się, że małe to moje maleństwo nie będzie, bo pierwszy miał 3850g i 60cm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:21

Wysłany: 1 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia no jasne:) az się wzruszyłam jak pierwszy raz usłyszałam serduszko:) no i mąż mógł być przy padaniu mimo ze było przez brzuch i domacicznie...ale lekarz nawet sam zaprosił męza...jednak co prywatnie to prywatnie hhee:P

Pysiaczek89, Macioszczyczka, Gumcia, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuje za wszystkie słowa. Pozwólcie, że jak będzie mi trochę łatwiej to się z Wami pożegnam.

Ania91 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blabla....mega współczuję...nawet nie wiem con napisać..nie czytałam wczorajszych postów ale teraz wróciłam do nich i normalnie się popłakałam na tą wieść...trzymaj się ciepło kochana!

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho,
    Trochę mnie nie było, ale miałam ograniczony dostęp do neta.
    Biorę się za nadrabianie!

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziś pichcicie dobrego na obiad? Ja dziś robię nalesniki z miesiem :D małżon sobie tak po cichu o nich marzy ;)

haneczka lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziś pichcicie dobrego na obiad? Ja dziś robię nalesniki z miesiem :D małżon sobie tak po cichu o nich marzy ;)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    możesz zapisać 06 kwietnia-echo serca płodu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 1 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gotowe pierogi:P kupne bo kupne ale nie trzeba robić:P zeby nie było ze tak całkiem niezdrowo, zrobie sałatke do tego haha:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem co będę dziś jadła. Jak mówiłam piszę mężowi pracę i on powiedział, że cały miesiąc będzie robił za gosposie;P

Wysłany: 1 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    A nie wiem co będę dziś jadła. Jak mówiłam piszę mężowi pracę i on powiedział, że cały miesiąc będzie robił za gosposie;P

Niezły układ:)

Dziewczyny na poprawę humoru ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f9349143da1.jpg

mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się tak bał w ostatnich miesiącach pierwszej ciąży. Teraz się śmieje, że usypiamy maleństwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisuje.
    Ja nie wiem co na obiad.... nic mi się nie chce... miałam pisac prace, ograniczyłam się do planu.... znów zmarnowany dzień... Może chińskie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Wpisuje.
    Ja nie wiem co na obiad.... nic mi się nie chce... miałam pisac prace, ograniczyłam się do planu.... znów zmarnowany dzień... Może chińskie?

Na jaki temat masz pracę?
    Mężowi piszę o Izolatorach ceramicznych, a swoją mam o Aktywności przeciwutleniającej Nigella Sativa :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

Mychakruszyna, no cudne to Twoje maleństwo! :D Do złudzenia przypomina noworodka, a to dopiero 1/3 drogi na świat. :)

Apropo zboczuszków :P, to widać, że parcie na szkło mają już te z nas, które zaczęły 2 trymestr. Czyli wszystko książkowo. :D

Ja na obiad też zrobię naleśniczki, ale z powidłami śliwkowymi, które nasmażyłam jesienią :) Chodzą za mną od miesiąca, ale do tej pory nie gotowałam nic, a mąż nawet nie wie, jak się ciasto robi na naleśniki, tak że tego. :P

I tutaj czas na żarcik: "Czy wiecie dlaczego mąż jest jak naleśnik? Podobno pierwszy zawsze jest nieudany i trzeba go wypier***ić" :P I ten żart opowiedział mi mój mąż. Pierwszy i mam nadzieję ostatni. Tak, że jego wiedza na temat naleśników jest uboga. :D

Byłam wczoraj u endokrynologa i dowiedziałam się, że od 12 tyg ciąży musimy suplementować jod i witaminę D3. Ponadto dostałam zlecenie stałe na comiesięczne badania TSH i FT4, konsultacja wyników i recepty online, a następna wizyta dopiero w 30 tyg!!! Kocham luxmed :D I pomyśleć, że w pierwszej ciąży specjalnie jeździłam co miesiąc do Wrocławia po głupie skierowanie i konsultację wyników,a tu wszystko zdalnie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfe940c59409.jpg
    Łaaaaaaaa - jaki Bobas!!!! Jakie to jest piękne... :):):)
    Gratulacje Mamusiu!

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ